Ужасна свекърва ме тероризира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ужасна свекърва ме тероризира
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 3468 пъти
Бих искала само да споделя за да ми олекне. Свекърва ми ме натоварва изключително много. Тя е много властна, своенравна и нетактична. За да добиете представа на какво съм подложена всекидневно, ще споделя някои случки.

Когато родих не знаех на кой свят се намирам. Всичко за мен беше ново, а и бях изключително изтощена и нямах сили за света около мен. Точно в този период тя звънеше като луда и на мен и на съпруга ми, но аз не и вдигах, защото човек не ставаше от мен. Когато говорила с него му се скарала защо не съм и звъняла да я питам как е, тя не била ли баба на това дете. Представете си една прясна родилка на 3 дни дали е в състояние да направи това и да мисли за някой освен бебето и болежките си.

Бебето стана на един месец и използвах разходките като възможност да си отдъхна, защото грам сън не ми се събираше и това беше единственото време, в което бебето спеше по - дълго, а аз можех да помълча и да си почина сама с мислите си. Тя започна да ме пресреща в парка, в който ходя. Знаеше къде ходя и нарочно идваше по обяд и ме притесняваше. Когато смених парка започна да ми звъни по 5 - 6 пъти един след друг докато вдигна и питаше къде съм и идваше.

Нямам против да се разходя със свекърва си, но тя не се разхожда, а говори. Един безкраен монолог, не и спира устата. Дори не спира за да чуе какво мисля, да види моя реакция, просто върви и си прави вятър на устата, говори безсмислени неща. Бебето реве винаги когато е около нея. В такъв момент тя решава, че тряба да го извади от количката в кучия студ и да го носи на ръце /тя облечена със зимно яке, а бебето само по пижамка/. Изобщо не ме пита може ли, не може ли. Казвам, че се прибираме защото плаче и искам да го успокоя, тя казва "ааа зарежи, нищо му няма", бута количката и казва, че ще дойде до нас, самопоканва се, а бебето се дере и хората ни гледат...

Постоянно купува дрехи и одеала от полиестер и вискоза с пух, от които бебето би развило алергии и ги хвърлям. Не може дори една бисквитена торта да направи без да обърка нещо, готвенето и е под всякаква критика - а ако не и ядем помиите прави скандал. Преди месец направила сладко от някакви бодили с две кила захар и каза, че ще го пази за бебето като порасне да яде. Стана ми лошо. Обясних и учтиво, че моето дете захар няма да яде, а по - скоро едно авокадо или банан...

Постоянно ми пише на лични и си изтрих профила за да не ме притеснява, като не и отговоря пише на телефона, ако не отговоря звъни, ако не вдигна звъни на пожар на мъжа ми.

Постоянно ми казва "казвай ако има с нещо да помагам". Казвам и че се справям перфектно и сама и нямам нужда от помощта и, но тя не спира и по 10 пъти ме пита с какво да помага. Накрая като я игнорирам се грабва и идва да ми чука на вратата и тъкмо бебето е заспало и съм успяла да подремна 5 мин и трябва да стана да си разваля почивката и да я поканя, при което бебето ревва и до там съм с всичко. Тя го взима и започва да му говори безспир, то се изморява иска да спи, но не може, защото дори да го сложа в леглото тя не млъква.

После си тръгва и ми се смее, че съм супер шашната и "кво съм му се притеснявала на това дете толкова". Тръгва си, а проблема остава за мен.

Бебето ми е само на кърма, но тя иска да и го оставя за цял ден сама с него. Мъжа ми и обяснява, че не може, а тя се смее и казва "аз съм му баба, как да не може!? ".

Блокирах и номера, съпруга ми не и вдига. Но тя намира начин да ни намери и вдига скандали. Моля за съвет :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 505595b2bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Какъв съвет?
Синът й и ти седнайте ли да и обясните как се чувстватв и какви са правилата в дома ви.
През седмицата сте заети, но нямате против неделя да дойде на обяд/вечеря.
Когато бебето заспива около него или не трябва да има никой или сано родители. Ще използвате само памук за дрехи и завивки...
Ако не спазва правилата и напомняте отново, че е вашата къща и вашето дете.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9e1463b1c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Леле тази е ужасна наистина!
Просто трябва както ти, така и съпругът ти да ѝ кажете, че искате да ви остави на спокойствие. Вярно, че му е баба, но това не значи, че може да ви досажда. Аз направо бих ѝ казал, че ми досажда, че ме натоварва или в другата ситуация бих ѝ казал да млъкне малко, че ми пречи. Като ти е звъняла не си ли ѝ казвала, че спите и да ви остави?

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0cbbc2d291
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Свекърва ти е точно като майка ми. Това е един безкраен егоцентризъм, без връзка с реалността. Всичко е свързано само с нея, като че ли светът е направен за нея, ти, бебето, всичко. Не знам каква е оправията. Аз заминах далеч от нея, далеч създадох новото си семейство и когато и за колкото я поканя - толкова. И седмица едвам издържам, затова е много рядко.

Напиши един смс на тази жена. Кажи, не искам да идваш и да ме пресрещаш, голяма жена съм. Имам нужда от лично пространство. Когато реша, тогава ще те поканя. когато поискам да те видя, ще ти се обадя. Идваш ми вповече напоследък. Намери си нещо друго за правене, аз ще те потърся, когато преценя. Не ми отговаряй на този смс. Остави ме малко без теб да поживея. Толкова, колкото аз имам нужда. Сега не си ти важната, а детето ми и аз, тъй като то има нужда от спокойна и отпочинала майка. Сигурно искаш да помогнеш, благодаря, ние сами ще ти поискаме помощ, не се съмнявай, но дотогава не ме търси. Не мога повече да се занимавам и с теб. Имам бебе и мъж. За момента ми стига.

Дано се отървеш поне докато не ти просветне малко след раждането. И мъжът ти също ако може да я държи настрани, ако не - да си я дундурка сам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3d773e58f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Явно е луда по внучето си, освен това няма и социален живот. А тя съпруг няма ли? Ако има - поговорете с него да и осигури някакви занимания. Другото, което се сещам е да я запишете на пенсионерски клуб или фондация "Трета възраст" /не знам от кое населено място сте/, дори и в Червен кръст, защо не. Щом има енергия и желание да раздава помощ, места ще се намерят. Да ти кажа, повечето баби са обсебени от внучетата си, така че няма нищо необичайно в поведението и. Ще и обеснявате като на малко дете, че примерно детенцето като порасне малко и ще може повечко да му се радва. Обясни и със спокоен и мил тон, за твоите правила за храна и отглеждане. Опитайте с добро първо. Няма смисъл да режете надъханата баба, защото ще ви е в помощ като боледува детето след време, когато и двамата вече не сте вкъщи /случва се доста често, като тръгне детето на градина/. Сигурна съм, че не го прави с лошо чувство, просто много се радва на бебето и няма свой личен живот най-вероятно. Тя явно е като санбернар, който се хвърля на стопанина си и от радост го събаря и задушава :D Да не е зодия козирог или овен :D

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 872195e9c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ехх, извини ме, но се приготвих да чета за чудовищни батални сцени. Моята свекърва ме е гонила с нож и прилагаше истински злобен терор, заплахи и постоянни обиди, използваше, че деляхме по принуда един покрив в най-голямата криза и тормозът се отразяваше на децата, те растяха ошашавени. Така ми докара автоимунно заболяване от стрес.
Добре, че един ден ни изгони от дома на мъжа ми, като твърдеше, че е неин, но той беше на бабата. Естествено, че се отказахме да претендираме за каквото и да било, така се откъснахме трайно от нея, постепенно намерихме начин да стъпнем на крака, ей така от нулата. Но отпечатъкът върху психиката на децата остана.
А ти си седнала да се оплакваш от доброжелателна досадна лелка, която сигурно се изживява като твоя приятелка даже. Не ти съчувствам...

Имам един въпрос - ти сега, като си толкова изморена, отхвърлила ли си всичките си приятелки и свои роднини така, както отхвърляш нея? Ако имаш сили да се виждаш с приятелки и близки, а с нея не - много глупаво поведение от твоя страна.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: faffe27f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Добре правиш. Пълен игнор, да не знае къде ходиш и кога. В краен случай внимателно й обясни, че се натрапва и прекалява.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 097f8d707f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Знам колко ти е гадно и те разбирам, но как може да блокирате жената? Тя може да е досадна и да не помага но се опитва, цаката е ти да и обясниш с какво може, другия път нека направи плодова торта. Представи си когато твоето бебче един ден си има дете и искаш да му помогнеш и то те блокира от всякъде да няма контакт с теб.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 106cb8bc85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Най-добрия съвет е казването в прав текст. Тоест сега не може да влезеш детето спи и искам и аз да дремна. Няма изобщо да и вдигна телефона айде да видим къде ще ме намери. А самата аз бих си прекъснала звънеца на вратата да видим колко ще стои са чука докато я гледат съседите. Ще се откаже със сигурност след втория път. Като пита ама звънеца какво става й казвате, че сте го спрели заради детето и не сте я чули като чука. Трябва де се научи от сега, че после ще е късно.
Тя му е баба, но вие сте родители и вие взимате решенията, кое как да стане.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: de6b04d15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен не трябва да се държите толкова грубо с жената. Чак пък да ѝ блокираш номерът... Прекалено е. Просто когато започне да бъбри много я помоли учтиво да млъкне. :) Когато зачетох началото и когато споменахте, че Ви е звъняла много наистина помислих, че жената е досадна. Но после мнението ми се промени. :) Просто е щастлива, това е първото ѝ внуче, мисля, че е нормално - вълнува се. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 263a64656a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Твоята свекърва е златна пред моята добре че се махна и живее далеч (клетата)

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 005e82ee0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Очевидно тази бабичка не е добре! Как така свекърва ми ще ме притеснява? Ще и тегля майните на момента! Много си мълчиш, за това ти се качва на главата! Щом не става с говорене започни да и повишаваш тон и да не и обръщаш внимание. Кажи и че не ти е приятно в студа да вади бебчо от количката и че постоянното и буботене те вбесява. Ако не помогне я изгони. Като ти звъни да те пита къде си и кажи, че имаш работа и и затвори.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 263a64656a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Моята се роди детето и наслага стотинки в пелените му уви го като пашкул детето едва дишаше от пелени а беше юли месец дойде санитарката и се развика раздарпа пелените и крещеше разпиляха се стотинки навсякъде после се разбра че е шизофреничка ама неисе

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9951c0d291
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   При мен е същото, свекито живее в съседния апартамент к само да чуе, че излизам от апартамента или асаньора тя е от творила вратата и се е нахвърлила върху бебето. Много се дразни, че кърмя бебето вече година и обяснява че в кърмата след 10м нямало нищо полезно. Обяснявлва как като пораснало,щяло да идва при нея да спи на спалнята ..направо ми се повръща като си го представя. Купила нескуйк зърнена закуска и остана възмутена, когато мъжът ми лаза, че малката не може да яде такива неща и ще яде сладко след 2 години. Аз и казах, че прясно мляко също не пие и се почна с ти знаеш ли Еди кой си давал, ама хич не ме интересува.Най- големия ми страх в , че тайно дава храна на детето...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 909cdc6dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Офффффф, все едно чета за майката на моята свекърва! Моята свекърва е съкровище, но майка й е чист идиот без извинение. Все едно за нея си го написала, навсякъде си вре носа и не спира да досажда, пълен ужас! И устата не си затваря 24/7 всичко знае, всичко може, само ти дава наклон кво да правиш и т. н... Отидете при нея и поговорете сериозно и ти и той, ако пак не разбере се скарайте с нея и ще се усети... при нас така стана за съжаление. Опитвахме с нормален тон, учтиво, ама то тва не разбира от дума.... и накрая скандал

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ad9d1ec939
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Много хубаво правите като не й вдигате, време е да спрете и да й отваряте вратата. Майчинството е специално време за теб, бебето и мъжа ти, а не за досадна, дърта лелка.
Искам да ви попитам всички, които я защитавате - ако един ден детето ви роди, ще ходите ли да преследвате родителите му, които не ви вдигат, ще се появявате ли неканени при родилка и при положение, че не ви вдигат телефона, ще дуднете ли нон стоп глупости? Хората ясно показват, че искат тишина и спокойствие с поведението си, а лелчето ясно показва, че не й пука какво искат те. Това не е желание за помощ, а чиста доза родителски егоизъм.
Един родител, ако е доброжелателен, вместо да предявява претенции като баба и дядо, ще остави мама и тате да са щастливи с новия член на семейството и ще помага само ако му поискат помощ, ще ходи на гости само ако са го поканили. Това са златни моменти, които никога няма да се върнат. Мислете за децата си, не за дъртите си гъзове.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker