Не мога да понасям майка си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога да понасям майка си
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 3165 пъти
Здравейте и весели празници на всички! Не исках по това време на годината точно да пиша такава история, но така се получи и смятам, че е по-добре да получа съвет от неутрална страна. Жена на 20 години съм, живея, уча и се развивам в чужбина, но се прибрах по-рано тази година с цел да свърша едно нещо, с което преживях неуспех. Не е фатално, но за мен беше тежко, защото се прибрах преждевременно и направих доста усилия и саможертви. Пак ще имам възможност, но нещата се усложняват малко, а и аз се чувствам сломена. Точно на същия ден се прибрах разплакана и майка ми се опитваше да ме ободри. Каза, че вечерта ми е запазила куверт на заведение с техни приятели и аз съответно се подразних, защото като не съм в настроение, за мен най-доброто лекарство е домашният уют и почивка. Тя много се ядоса на неохотата ми и започна да прави сцени, съответно за да има мир и да е тя щастлива отидох. Да, ама човек може да накара друг да направи нещо насила, но не може да му нареди как да се чувства. Аз през цялата вечер бях дистанцирана и трудно намирах сили да се усмихна. Когато се прибрахме майка ми беше ядосана, че не е минало според очакванията й, и с баща ми започнаха да ми викат как можело да се ядосвам за такива неща, при положение, че всички били здрави и да си запазя малко тъга и за тяхната смърт. От тези думи не само, че не ми стана по-добре, но ме заболя и още повече. Да, вярно е, че не е фатално и драматизирах в повече, но не се ли очаква от близките на някой в труден за него момент да го подкрепят? Времето е единственото, което помага, няма как да си наложа да съм щастлива, като ми е тъжно и тези моменти са част от живота на всеки. Винаги съм била много близка с майка ми, споделяла съм й, правили сме неща заедно, дори когато съм считала, че не аз съм виновна, съм се извинявала след молба на баща ми "защото майка ти много те обича". Този път нещо в мен се пречупи, опитах се да й обясня и я помолих за пространство и да не ме засипва с толкова съвети без да съм ги искала, да не си мисли, че знае по-добре от мен кое ще ме накара да се чувствам добре, а нейната реакция винаги е "добре, повече никъде няма да те водя", "въобще няма да ти говоря", което според мен е начин да прехвърли вината у мен. Отказах се да говоря с нея, но от известно време сме много дистанцирани и не гледам на нея по същия начин и ми е по-добре да я отбягвам. Моля кажете, грешката в мен ли е и какво би могло да се направи да възвърнем добрите си отношения и да не се чувствам толкова наранена и обидена? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: a7b5e52d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задаваш въпрос, ако не за Нобел-а, то поне за 100 хиляди. Не казваш за какво си драматизирала. Можеше да бъдеш твърда и да не приемаш излизането с родителите ти. След като си приела да бъдеш в компания с хора, можеше да не правиш впечатление на хората с овесения нос. Родителите ти са можели да бъдат по-деликатни с теб, но явно са преценели, че болката не е за умиране и че така ще те разсеят. Между другото, много по-добре е да има хора покрай теб, които са загрижени и може би ти досаждат, отколкото да няма никой, който да ти обърне внимание. Ако беше последния случай, може би щеше да мрънкаш как си имала нужда някой да се интересува от твоите мелодрами, а не да седиш сама в къщи.
Така, че нищо кой знае колко лошо не ти се е случило, че чак да пишеш по форумите на Коледа. Вземи да пораснеш, ако имаш нужда да си оградиш лично пространство, просто го покажи на родителите си. Няма да стане изведнъж, но ще стане.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ee25fbe2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж разбирам те много добре. Първо не е трябвало да ходиш на празненството след като не ти се е ходило и не си се чувствала добре. Отишла си да им угодиш и въпреки, че си угодила пак са те изкарали виновна, че не си била в настроение. Ако за тях това за което си била разстроена е нещо маловажно, те трябва да разберат, че за теб може да е много важно и наистина да се чувстваш зле от това. И да трябвало е да те подкрепят и да ти помогнат да се почувстваш по-добре. Другото- това ми е до болка познат- когато не им играеш по свирката, започват да се сърдят и да се заканват, че повече нищо нямали да правят за теб и да се канят и т. н. Както каза ти карат те да се чувстваш виновна. Мен цял живот така са ме манипулирали, почват се сърденици, чупене, закани че повече нямало еди какво си. Важно е в тази ситуация да се научиш да отстояваш себе си и да не се пречупваш пред техните изисквания. Обясни на майка ти какво ти е как се чувстваш, не ходи някъде където ти се ходи- ако те разбере и уважи мнението ти - супер, а пък ако започне да се сърди да не ти пука, в крайна сметка защо вечно ти трябва да се съобразяваш с тях, защо пък те да не се съобразят с теб. Съвета ми е дръж си на мнението и го отстоявай, може да има отначало голяма съпротива, особено ако са свикнали вечно да им угаждаш, но ако продължиш да го правиш накрая ще свикнат и ще се наложи да признаят, че и ти си човек който има различни мнение и желания и трябва да се съобразяват с тях, ако искат да имате адекватно общуване.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fd112358ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   "Моля кажете, грешката в мен ли е и какво би могло да се направи да възвърнем добрите си отношения и да не се чувствам толкова наранена и обидена? " - разбира се, че си още недорасло дете! Подразбира се защо си подранила и събитията не са се развили по твоят сценарий, а майка ти е съвсем права, че от мухата правиш слон. Това ще го проумееш но по късно. Майка ти съвсем загрижено иска да разсее лошото ти настроение, но ти като малко дете реагираш, че и силни заключения правиш- "Не мога да понасям майка си"!? Много ти е пораснало егото, приземи се малко!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 231787fd0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си много разглезено момиче.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8b4bdcc7f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Толкова са ти били зад гърба, а ти се дразниш и приемаш нещата по абсурден начин. От заглавието очаквах майка, която те пребива и не и пука за теб, а тя те извела да се разсееш. Според мен ти си от хората, които не приемат неуспеха и стечението на обстоятелствата и най-малкият шамар от живота те изкарва извън равновесие и край затваряш се и драматизираш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ebe2ee5596
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Дали са ти живот и са те отгледали. Бъди им благодарна! Но не им позволявай да спират развитието ти в каквото и да е отношение. Тяхната роля е приключила до тук, защото ти си много по-израснала от тях в някои отношения. Но не им се сърди - те са такива. Просто бъди себе си и заживей своя живот!
Щастливи празници! :)
Ж30

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8b4a1ac741
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здр Мацко Честита Коледа :)) Виж сега интересна история, но тук никой не познава твоя и характера на твойте родители :П Ти си жена ммх, казваш имаш свада с майка ти. Вие жените сте много много ама много сложни същества! Ръководите се от чувства, можеби и мислите ама колко не знам, та кофти софтуер. По въпросът, Твойте родители със сигурност Те обичат много. Нея вечер, че сте се скарали, ами много важно. Майка ти предполагам не е цербер. Просто трябва да мине време и двете пак ще се разбирате. Аз имам от известно време само един родител, Баща ми, повярвай ми Майка ми ми липсва :)))) Най-близката жена в Фамилията е Баба ми. Не съм останал без пари живея добре, но всеки си има пробелми, и повярвай ми няма идеални хора. Лека Вечер :))

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 63cd585fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Вече си голяма, а искаш да споделят емоциите ти като малко дете. Овладей се и не натрапвай емоциите си, особено отрицателните на околните, пък било и твоите родители. Щади ги, те са възрастни и може би болни. Твоите негативни емоции може да ги разстроят и натоварят, а това да им отрази здравословно. Даваш ли си сметка за тези неща? Или мислиш само за себе си? Вече си голяма, справяй се с емоциите си сама.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6e0a8f15dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Защо не стоя сама в чужбина? Щеше да спестиш цирка на родителите си.
Горките ти родители.
Не си жена, а дете на 20 г.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e4c658cb08
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, разбирам те много добре аз също съм на 20 години и имам подобен проблем с баща си, Не се чувствай виновна, има хора които изобщо не чувстват нито разбират другите. Но не казваш какъв ти е проблема? Какво си претърпяла, че си била тъжна? Нещо в работата ли, някое гадже ли? Трябва да разберем причината поради която си била тъжна струва ли си, не си ли струва.. Проблема е в двете ви май, защото между вас няма разбиране тя пита ли какво ти е? Моля те обясни ни повече.

КТ

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker