Проблемно дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (82734)
 Избор на редактора (99)
 Любов и изневяра (18717)
 Секс и интимност (9831)
 Тинейджърски (18650)
 Семейство (3967)
 Здраве (6800)
 Спорт и красота (3584)
 На работното място (1578)
 Образование (4658)
 В чужбина (1032)
 Наркотици и алкохол (830)
 Измислени истории (697)
 Проза, литература (1317)
 Други (10966)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Проблемно дете
преди: 9 месеца, 23 дни, прочетена 1026 пъти
Здравейте! Имам 14 годишна дъщеря и 16 годишен син. Не бях имала проблеми с нито един от двамата докато синът ми не навлезе в пубертета. Започнаха малки проблеми като дребни спорове със съучениците му, отсъствия, а после премина и към сбивания с няколко момчета. Не знам дали те го предизвикват или той тях, но във всеки случай боят не е решение. Със съпругът ми постоянно работим, не ходим по родителски срещи и не се е налагало, но намерихме време да отидем след случая с боя. Нещата поутихнаха за една седмица и след това получих писмо от училище, че ще го подлагат на ученическият съвет. Когато отидохме в училище разбрахме, че е разплакал някаква учителка и сега тя отказва да влиза в часовете на класа му. Когато го попитаха какво е станало той не каза нищо и тогава въпросната учителка разказа всичко. Отстраниха го за една седмица от училище и през тази една седмица беше наказан да не излиза, да не кани никой в къщи, без телефон, компютър - всичките му забавления. Той го прие без да каже нищо, което ме учуди, защото никога не се примиряваше просто така. Реших, че просто се чувства виновен. Той обаче е чакал само да отидем на работа и знаейки, че ще се приберем късно е излизал и канил приятели в къщи. Решихме, че трябва да го оставим и без пари, но на него това не му е проблем и продължава със същото държание. Седмицата в която беше отстранен мина и той се върна на училище. Още първия ден ми се обадиха, че е налетял на учителя по български. Още от 8 клас имаше проблем с този учител, но никога не беше реагирал така. Зарязах работата и отидох в училище. Бяхме при директора и двамата го попитахме какво е станало, но той не отговори. Започнах да повишавам тон, а той се обърна към мен с думите "не ми викай ве". Директорът ми каза, че отново ще бъде подложен на съвет. Казах на мъжа си когато се прибрахме. Той го повика и започна да му се кара, а той най-спокойно се обърна и излезе. Мъжът ми му каза да се върне веднага, а той започна да се обува. Тогава баща му се ядоса и го дръпна силно и му се разкрещя, че му е омръзнало от лиготий, а той му каза "по-спокойно, не се вълнувай". На съвета му казаха, че е с последно предупреждение за изключване, а на него не му пука. Продължава с ужасното си държание, а аз смятам, че е прекалено голям за бой.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 50ea7e285f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Обърнете се към училищният психолог или към някой "външен" специалист, защото ако сега в периода на пубертета, не се коригират неговите негативни навици, то занапред ще си продължи по същия "негативен" път!

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: c502864651
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   С бой, караници и наказания не става. Опитайте се да говорите с него. Ако се съмнявате за наркотици - подложете го на тест. Ако се дърпа е възможно да взима. Но това е в краен случай. А и все пак е момче - нормално е такова държание през тези години...

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 58bd4e2fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Пълен олигофрен какво друго да кажа.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 58bd4e2fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Сина ти е за лудницата, как го търпите не знам а относно дъщеря Ви според мен тя е по- спокойна само защото е на 14 години

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: eabba5747b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами с бой няма да постигнете нищо положително. Макар че по - консервативните и назадничави хора точно това ще ви посъветват.
Когато аз бях тинейджърка също не ме плашеха абсолютно никакви наказания. Също и много други хора бивши и настоящи тинейджъри. Наказанията работят при слабохарактерните деца. И то само временно. Напред в годините каквото е било потиснато излиза под една или друга форма...
! 00 процента учителите, с които има конфликт не са достатъчно добри педагози - нямат подход към неговия характер и най - вероятно са от хората, които не чувстат професията си за свое призвание.

Според мен единственото разумно и ефикасно решение е да го преместите в друго училище!

Също така се поинтересувайте отново от причините, които предизвикват гняв към тези хора у него. Проведете задълбочен разговор за това какво го дразни и защо, но не го съдете, а проявете разбиране към чувствата му - все пак неговия темперамент е комбинация от Вашия и този на мъжа Ви. Обяснете му как да реагира правилно и зряло в ситуации, когато изпитва гняв, чрез съветване - как и защо ще е правилно, културно и в негова полза да реагира, но не чрез обвиняване, а чрез спокоен разговор. Сина Ви има нужда да му помогнете да развие емоционална и социална интелигентност, а не да бъде съден, наказван, камо ли пък бит... Както и всички останали деца и подрастващи.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: c07c2cdc4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Решението е работа, от липсата на такава се стигa и до наркотици. Накарайте децата ви да работят, научете ги на труд. Детето ви няма да се чувства повече добре в това училище, нека го смени, да си намери работа или вкъщи да помага, ако има хоби, някакви интереси подкрепете го, отнасяйте се с разбиране към него.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: bd1af69974
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Дрога? Проверете основно стаята му, дрехите вкл. чорапи и тайни джобове, колани. Дюшеци, възглавници, "оближете" всичко от пода до тавана. Занесете компютъра (ако вие не можете) да ви извадят най-често посещаваните страници, по възможност цялата история за поне три месеца назад.
Не казвате как е успял да разплаче учителката си, би било важно за да изведем някакво заключение за емоционалното/ психическо състояние на момчето.
По време на "разследването" му досаждайте с опити за разговори, показвайте любов и разбиране , да не подозира, че го "тарашите" защото бързо и лесно ще покрие мотивите за поведението си. Докато смята, че разчитате на разговор няма да крие неща за криене...ако ги има.
Ако имате възможност идете 2-3 дни някъде на по-изолирано място, каравана/палатка в планина или нещо такова и наблдавайте поведението му. Ще се изнерви ли, щеувеличи ли агресия или ще е по-спокоен и уравновесен.
Само в училище ли е такъв? В квартала, със съседи, приятели как се държи, а със сестра си? Разбирам, че от скоро проявява неуважение към вас, отговаря ви обидно. Единият случай на теб в училиче пред другият авторитет, а другият в дома на баща си пред теб.
Ако няма никакви външни влияния, дрога, екстремно изживяване/сучка...то нека му изследват хромозомите. Но не мисля да е това, щеше да има подобно поведение от малък ако беше проблема там.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: dfb8a77bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Здравейте, госпожо. Нямам деца, но имам наблюдения и ще си позволя да Ви дам мнението си.
Според мен много сте сгрешили с тези наказания - да не излиза, да не прави това, да не прави онова, да няма пари.
Опитвате да оправите проблем, който не знаете какъв е, от къде идва. Нямате идея защо се стига и какво е довело до тази агресия. Следователно и няма как да намерите решение на проблема.
Виковете и забраните няма да помогнат - повярвайте, но знам, че го правите, защото се чувствате безсилни.
Първо разберете какво го тревожи, но не разчитайте той да ви каже - няма да го направи.
Ако има някой негов приятел, който да е близък до вас го попитайте какво се случва - но е много важно детето да не разбира, че му ровите в личния живот.Ако има шанс приятелят му да ви издаде търсете други варианти.
Може да се случва всичко - да го е страх от подигравки и да се прави на гъзар, някой да е използвал агресия срещу него и сега да го избива. Може да е заради момиче - несподелена любов/изневяра.
Разговорите с него трябва да бъдат много внимателни, без да има голям натиск. Поинтересувайте се:
-Добре ли се чувстваш в това училище?
-Искаш ли да те преместим в ново, ако тук не ти харесва?
- Добре ли се чувстваш вкъщи?
-Има ли нещо в нас като родители, което ти пречи да общуваме нормално, защото ние те обичаме?
- Да не мислиш, че ни пука дали ще завършиш тук или другаде и дали ще те изключат? Не, ние просто се притеснихме, защото постъпките ти са агресивни и не знаем на какво се дължи, а вярваме, че сме отгледали един млад, възпитан и достоен мъж.
И наистина проблемът ви не е училището и какво ще кажат хората - проблвмът е много по-дълбоко.
Поемете дълбоко въздух, защото няма да е лесно.
Ако не се променя към по-добро направете консултация с психолог. В училищата също има и след такива постъпки трябва да работят с детето? Дори са задължени! Правят ли го? Наблюдавайте го! Тест за наркотици също направете - ако нещата не започнат да се оправят проблемът е там най-вероятноч
Всичко ще се оправи. Време и нерви обаче ви трябва.
Успех!

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: b35227adba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   А има причина за тоеа поведение. Опитайте се да я разберете. Може би не сте си вкъщи много втеме и той не еи чувства като авторитети. Може да вьима наркотици

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 1f74b1f164
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Вашият син е във възраст, когато се развива като личност, изгражда характера си, мирогледа си, ценностната си система. Животът вече му поднася по-сложни ситуации, конфликти, проблеми. Той самият трябва да взема правилни решения, да реагира своевременно и адекватно на случващото се с него и околните. Според мен родителската намеса в живота на един подрастващ, се изчерпва в това да му кажете кое според вас е правилно и кое не. За каквито и да било наказания вече е голям. В конкретната ситуация, му кажете че не трябва да прекалява с агресията /да не забравяме че в някои случаи тя е неизбежна!/, необходимо е, да проявява някаква степен на уважение към учителите и да се въздържа от конфликти с тях. Съветвам ви дори и да не го изключат, да смените училището.
Поущтрете го да спортува /спорт който не е свързан с травми!/, например плуване - така ще изразходва енергия, излишъкът на която може да е причина за агресивното му поведение, ако все още си няма гадже, сега е моментът - агресивното му поведение може да е на сексуална основа. Осигурете му достатъчно чист въздух /у дома, повече разходки сред природата :). Може да звучи смешно, но липсата му също води до поведенчески проблеми. Научете го, че след периодите когато е подложен на нервно натоварване, гняв и агресия трябва да разпуска, да се забавлява, а не да трупа гняв, страх и други отрицателни емоции в себе си.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 5bc90d9b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Според мен вашият син се е събрал с лоша компания и хората там му влияят зле. Ще подкрепя казаното от горните да проверите стаята му за дрога, също така разпитайте съучениците му от кога е започнал да се държи така те може да ви дадат информация, която да би бъде от полза. На сестра си също може да е споделил нещо, понякога братя и сестри се прикриват взаимно пред родителите. Може да си вземете почивен ден и някой път го проследете къде ходи и с какви хора се събира. Най -доброто решение на този етап е пълен игнор дръжте се все не съществува и го

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 504d565ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Според мен вашият син се е събрал с лоша компания, която му влияе зле иначе няма как добро и възпитано дете изведнъж да започне да проявява неуважение към по -възрастните и да налита на бой. Подкрепям горните съвети когато го няма да преровите стаята му за наркотици, също така попитайте съучениците му дали знаят нещо може да ви дадат информация, която да ви бъде от полза. Попитайте и сестра му тя също може да знае нещо, но да прикрива понеже и е брат. Може да си вземете един почивен ден и когато излиза да го проследите тайно къде отива, така ще видите с очите си с какви хора се събира. На този етап най -добрия начин да се справите с него е пълен игнор, държите се все едно не съществува и когато има проблеми не се намесвате и го оставяте да си носи последствията от действията. Той сам ще ви потърси за помощ, когато загази и ножът му е опрял до кокал. Ако пак няма резултат вдигате ръце от него и щом стане пълнолетен му събирате багажа и го гоните от къщи! Имах съученик с подобен проблем техните работеха в чужбина а за него и по -големия му брат се грижеше баба им. До 10 клас нямаше проблеми и се учеше г-д добре, в 11 ти обаче се събра с някакви наркодилъри от квартала, в който живее и започна да деградира бавно и сигурно -спря да идва на училище, някои от нас се опитваха да го вразумят, класната също дори отиде да го търси у тях, за да опита да го върне в правия път. Уви ефект никаквъв в края на годината остана по 7 предмета на поправка и цялото му лято мина в училище. В 12 клас беше същото положение за цялата уч. година се появи 3 пъти и учителите вдигнаха ръце от него не успя да завърши средно и не ми мисли какъв е сега може и да се вразумил вече ама се съмнявам! Брат му беше негова противоположност. Дано при вас да има щастлива развръзка! ж. 24

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 9f578c506f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Госпожо, не съм сигурна, че и да претършувате ще намерите нещо или ще го разпознаете (Не се обиждайте - има хора, които не разбират, може да знаете какво да търсите, но се съмнявям).
В аптеките продават тестове, ще ви бъдат от полза, ако преценире, че са нужни.
От номер 10.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 48105bd986
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Винаги е бил дете, което не споделя. Не знам почти нищо за личния му живот. Не знам дали има приятелка и дали някога е имал. Нищо! Дори когато го питаме той отговаря с " Какво те интересува? " или "От кога ти пука? ". Не е много близък и със сестра си. Има един приятел който му е като брат, но ако говоря с него той няма да ми каже нищо, заради лоялността си към него. А относно теста за наркотиците, не смятам, че ще го приеме добре. Ще реши, че го наричаме наркоман. (от авторката)

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 085e5664af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   А вие видяхте ли къде сте вие в цялата ситуация. Родителските срещи са 2 пъти в годината и вие не намерих те време да отидете и като се счупи всичко, намерихте такова. Взимате му компютъра, не му давате пари. Какви са тези наказания, това е вашата липса на възможност да се справите. Ходете вие без пари? Как ще се чувствате? Още по-зле, но няма да има промяна към положително. Консултация с психолог, но не само синът ви. Вината не е 100% негова. За да се държи така има много дефицити? Щом не сте имали време за родителите срещи, имахте ли време да го превърнете, да ви разкаже как е било в училище, какво става с приятелите му. Баща му се "прави" на авторитет, но как? Прочетете някоя и друга книга за възпитанието на деца/тинейджъри. Със сигурност ще научите нещо.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 5ab1276174
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Той ви е посочил причината защо е станал такъв -" Дори когато го питаме той отговаря с " Какво те интересува? " или "От кога ти пука? "." Защо се чудите защо е такъв, от кога ви ПУКА? Късно сте се сетили, че децата растат, а вашето дете е вече мъж, макар и още зелен. Живота го е награбил в пипалата си. Единствено той може да си помогне да се освободи ат тази си програма, никой друг. Ако той не проумее това, затвора ще му стане поле за изяви. Това е плода на либералната демокрация - нарича се свободия! Губят му се първите седем години, тогава се въвежда програмите, сега е вече късно. Криво дърво не се оправя!

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 9a75716e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   В "Откога ви пука" се крие една не малка част от отговора, който търсите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker