Приятелката ми съсипва всичко! Отвратителни празници от 1 година насам! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Приятелката ми съсипва всичко! Отвратителни празници от 1 година насам!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 5674 пъти
Здравейте група моля историята ми да бъде одобрена защото е сериозна и имам нужда от помощ!

Мъж съм на 27г и имам приятелка от 5г тя е с една година по малка от мен. Не мога да я опиша не мога да кажа нещо точно за нея определено защото тя винаги е в крайности - водолей хаха. Но е всеотдаен грижовен човек обича изкуство хубава е не изневерява като цяло за мен си е перфектна. Но обаче сигурно е най-злопаметният човек на планетата.

Та на проблема - преди по време на празници винаги вкъщи беше сготвено украсено направено нагласено и всичко беше супер. За рожденият ми ден ми правеше торта изненади абе всичко. Но на великден тази година (2017) аз бях с един приятел сутринта уж за малко той ме заведе в един бар там още хора и така стана че не се прибрах до много късно.
Когато се прибрах цялата къща си беше ок нали украсено яйцата си бяха боядисани и реших че всичко е наред и легнах. На сутринта тя ми каза "благодаря за вчера" ама така иронично и взе един чувал и започна да изхвърля всичко имаше някакви пиленца от хартия си спомням 3-4 козунака украса яйца и всичко на боклука. И беше съвсем спокойна не знаех как да реагирам буквално защото попринцип когато е ядосана вика и крещи. Все едно усетих че съм минал някаква граница ли не знам как да го опиша.
И от тогава насам НИЩО - буквално всеки един празник нито готви нито украса нито се старае. Не ме разбирайте погрешно тя се държи супер с мен прегръща ме целува ме но дойдат ли празници - нищо. За рождения ми ден ми каза само "Честито писе" и до там няма торта няма изненада няма подарък. На именният ми ден винаги ми готвеше рибка и ми я украсяваше а на този нищо.

Споделих на приятели и те ми казаха че тя просто си търси причина да не го прави вече и да не се занимава. Но тя не е такава винаги нещата ги правеше с любов и желание и все едно аз сега съм и го убил желанието.

На Коледа и бъдни вечер което беше преди 4 дни поканих нашите от село да дойдат. Тя много ги обича и реших че това ще я накара да ми направи празника хубав но уви не буквално нищо ама нищо. Първата ни Коледа ходихме до Илиянци и си купихме една буквално огромна тумбеста елха и всяка година тя я украсяваше. Преди нашите да дойдат я попитах няма ли да украсиш елхата тя ме гледаше с възможно най безизразния поглед отиде извади я едвам я домъкна до стаята отвори балконската врата и я метна през балкона. Без и думичка да каже все едно нищо.

Когато нашите дойдоха на масата имаше само баница и яйца и бях поръчал пица нищо друго не мога да готвя. Стана неудобно а тя се прави все едно всичко е наред. Нашите после ме питаха дали имам нужда от пари че да нямаме ядене и такива неща което е пълен абсурд. Не знам как не и стана неудобно.

Моля за помощ какво да направя че новата година и идните празници да не ги прекарвам така как да я накарам пак да си бъде като преди. Тя е страхотен човек мил и много любящ но просто дойдат ли празници всичко е пълен минус. Моля за помощ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 67

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3d042f60ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А ти все пак говорил ли си с нея по въпроса или очакваш да ѝ мине от самосебе си. Извини ли ѝ се най-малкото ? Извинявай, обаче се държиш като балък, който има сливи в устата. Бъди мъж на място и ѝ кажи какъв е проблема.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bb92eb6460
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Радвай се, че поне те търпи още, заслужаваш изхвърляне след елхата! Вече търси приятелите ти да ти правят празниците. Ако нямате деца, по добре се разделете, никога няма да забрави този гаф. Не е злопаметна, просто е принципна и наказва лекетата като тебе!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 10a72fc80f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Зарежи я ако се държи по същия начин, на мен веднъж ей така от нищото приятелката ми тръгна с друго момче по празниците и останах да живея сам с мислите си .

После живеех при един приятел и нещата бяха наред

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7096cbb63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Евала на момичето! Та ти си я оставил сама на Великден, след като тя е украсила за теб, а ти предполагам дори не си се извинил. Това е абсолютна липса на уважение към нея и труда и. Напълно естествено и нормално е да спре да го прави. Проблема е в теб, не в нея. Да оставиш приятелката си сама на един от най-големите празници е многи долно.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4f63072a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

5.   Сготви ти!Когато го е правела, ти си ходел по барове, е, сега приготвяй ти за празниците докато се "изчистиш" пред нея.
А ти изобщо извини ли се? И какво изобщо правиш по върпоса освен да чакаш на готово тя да приготви всичко, до като ти си по барове или на друго място?
Пак добре, че не си прогледал през елхата.
Показала ти е също, че колкото и да ти се че да изполваш присъствието на родителите ти за да я принудиш да бъде същата както когато не си оценил/уважил-няма да стане. И също е показно за теб това, че именно ползваш (прехвърляш) присъствието на родителите ти, а не САМ да се заемеш да правиш нещо, да се включиш с помощ, да попиташ/поискаш да помагаш поне около нея.
Да, убил си желанието и, за сега само за приготовление по празниците...но ако продължаваш да настояваш тя да прави вече против волята си неща които ти не си оценявал, да прехвърляш отговорности върху други, да не се включваш да помагаш т.н. е, скоро може и друга тема да пишеш "тя ме заряза, защото я принуждавам да готви по празниците сама докато аз си го клатя по баровете"!
Само си виж заглавието, тя е виновна за твоята простотия!

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b6cd3f4251
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Чака извинение. Огромно при това. Извини се на писето. Питай я цял живот ли ще ти отмъщава

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d0600d232a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може би й е станало тъпо, тя да се хаби цял ден да готви и украсява, а ти дори да не се прибереш при нея. На нейно място сигурно също щях поне следващите 2-3 празника да не си правя труда, за да ти стане тъпо и на теб и да осъзнаеш, че си я наранил, ама чак пък цяла година... Малко е прекалено.
А ти вместо да чакаш всичко на нея, можеш да вземеш да й помогнеш, вместо да я питаш "няма ли да украсиш елхата", да беше казал "искаш ли да украсиМ елхата"... ако виждаш, че тя не проявява инициатива, направи ти нещо... окей, не можеш да готвиш, но една елха все ще можеш да украсиш. Защо тя трябва да се старае всеки път за теб, а ти да чакаш и да не се помръдваш?
Обърни нещата като започнеш ти да се стараеш за нея, да правиш празниците специални, и (според мен) ще й запалиш ентусиазма отново. Но тези неща попринцип са си двустранни. Някак си не можеш да очакваш тя цял ден да готви и да се стаае, а ти да се прибереш и да си легнеш.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2f9893c030
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Защо просто не поговориш с момичето?
Получи ли тя поне едно извинение за това, че си пренебгнал нейните усилия?
И аз бих била ядосана на нейно място! Представи си да отделиш часове наред от живота си, за да зарадваш някого, а той дори да не се появи...
Според мен, тук нещата опират до уважение. Поговори с нея и решете проблема..

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e6c18f1d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

9.   Аз съм изненадан, че питаш. Типичен пример за пасивна агресия.
Разкарай я, по-добре няма да стане

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d59e5e6e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Извини й се за преди. Явно си си за мълчаливо, като пукъл. Поговори с нея и й кажи, че си оценил старанието й за теб, за родителите й и за всичко, което прави! Как може да мълчиш и да питаш нас какво да направиш? А и участва и й помагай в тези неща понякога, все пак за теб го прави!

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 248b796c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А тя по закон била длъжна да ти готви и украсява ли? ! Ха!! Вие българчетата кога ще слезете на земята? !
ж21

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 248b796c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   А тя по закон била длъжна да ти готви и украсява ли? ! Ха!! Вие българчетата кога ще слезете на земята? !
ж21

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ef0d117c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ти си от 80 те процента!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8555433fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Малее, що не си вземеш прислужница? Писнало й е да ти слугува и тя сигурно иска да излиза навън, а не да ти готви и да украсява къщата.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fc0f2cefc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Затова се раздвам, че имам приятелка, която ненавижда ритуалите повече и от мен...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bd4cf11472
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Н9, това не е агресия. Че е злопаметна - вярно е. Тя се опитва да го накара той сам да проумее какво се случва и да пожелае да промени отношението и, но на автора очевидно му трябва помощ отвън. Автора нищо не казва той какво прави за нея на нейните празници. Или е от мъжете, които очакват от жените им само те да са отговорни за уюта вкъщи. Купили са заедно елха и тя е очаквала той да поеме инициативата за украсата и. Хвърлянето на елхата е отговор на въпроса на автора "Няма ли да украсиш елхата". Аз също съм се заканвала да не се престаравам за празници, за да му върна за някое лошо отношение към мен, но не съм злопамента и всеки път забравям. Авторе, поеми повече инициативи. Ако не си се извинил, направи го, кажи и че оценяваш всичко което прави за теб и искаш да си част от него, направи и ти някаква изненада за нея. Ще си възвърнете баланса само по този начин.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ef0d117c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Младежо, за запетаи да си учил!?

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 530c7fce33
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

20.   За едно излизане с приятели тя те е наказала с един прецакан празник. Те. е танто за танто. Проблемът е, че тя продължава да те наказва за едно и също "провинение" отново и отново. За да си остане танто за танто, а не контрата да е в теб, просто на всеки празник трябва да повтаряш процедурата. Накрая единият от вас ще свие знамената. В момента си мъж под чехъл, от теб зависи дали ще си останеш такъв.

Разпивката с приятели изобщо не е толкова голямо опущение. Смятай, мъж, който не смее да излезе с аверите си, за да не разяри звяра в къщи.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a746c791d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   По-добре купи елха, гирлянди, можеш да поръчаш баница или да се научиш да готвиш, в смисъл, че с интернет оправдания от рода на "не знам как", не важат. Приятелката ти се е старала, готвила е за теб, украсявала е, избирала е подаръци и е правила всичко с любов... ако никога не си ѝ благодарил и накрая си пропуснал празник, за да се напиваш в бар, нищо чудно, че се е отказала да се старае. И накрая да чуе "няма ли да украсиш елхата", украсете я двамата или я украси сам. Постарай се малко, почти е сигурно, че ще ѝ върнеш празничното настроение.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3ecf19b9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Така е като предпочиташ приятелката си пред приятелите си.

Мен ако питаш...съвсем заслужено си получил това отношение от нея към теб.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 01a6cfc316
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   Аз пък съм изненадана, че всички оплюват автора. А според вас това поведение от нейна страна нормално ли е? !
Това е истеричка. Да не говорим, че е крааааайно инфантилно.
Не защитавам автора, тъпо е постъпил, ама ми е интерено как никой не казва нищо за истеричното поведение на въпросната жена..
Елхи да хвърля, театър да прави, хора, това е смешно бе..
Инфантилни работи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ed6f0ebda1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   А как очакваш да реагира като ти я третираш като слугиня, която е длъжна да ти готви и да ти принася? А в замяна на това какво получава подигравки. Поне да и се беше обадил да и кажеш, че ще закъснееш да не те чака напразно и да и се беше извинил ти и това не си направил! Сигурна съм и, че нито веднъж не си направил дори и един опит да я зарадваш по какъвто и да било повод. Един съвет най -добре се разделете и всеки да си търси щастието другаде, нека тя да си намери някой, който ще я оцени наистина, а ти си търси някоя безропотна слугиня! НЕ ЗАСЛУЖАВАШ ТОВА МОМИЧЕ!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 427c2c9260
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

26.   Бягай от това отмъстително същество! Ако за такава глупост се сърди една година, това е болен мозък! Това е злобно в душата си същество. Тя те наказва! С какво право те наказва? ! Ще си вкараш таралеж в гащите ако я направиш твоя съпруга и майка на децата си! Щом се опитва да наказва теб, без да има власт над теб, само си представи какво ги чака децата й когато сгафят. А те ще сгафят все в нещо. Това ще е жесток и безкомпромисен родител! И ти ще отнасяш всичко, защото ще си между чука и наковалнята.
На твое място бих и отворила очите като й подхвърля нейните камъни. Кажи й, че планираш да караш Великден с вашите или у приятели, защото имаш нужда от домашен уют, а не искаш да я натоварваш излишно с неща, за които няма желание. И гледай сеир.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 09fe1ddeef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   "няма ли да украсиш" ммм лош въпрос - праНчзниците са за да са споделени, заедно да украсяват, заедно да готвите, заедно. Не тя да се престарава а ти да потъркваш коремче. Да изглежда краен характер но явно ти не вникваш в нещата и трябва по ясно да се показват. А може и преси това да не си показвал че цениш усилията й. И капака да е било излизането ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 14469aafe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

28.   А защо ти не сготвиш и не направиш украсата? Направи го следващия път и я изненадай. Освен това й се извини за онзи път. Действай, украсявай, готви. Ако не можеш, поръчай хтрана. Тя не е длъжна на всеки празник да се уморява от готвене, украси и приготовления. И като дойде празника да е преуморена. Или пък запази маса в ресторант и й кажи, че искаш тя да си е починала и да се забавлява.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b7e4e05263
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   Не й помагаш в нищо.
Просто й е писнало да е вечно в ролята на организатор на празници. Ти каниш гости наготово. После тя чисти и рине боклуци.
Как не се усещаш да й помогнеш малко? На следващ празник подготви ти нещо, а не чакай на нея.


Ж.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8c84d21fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Тя продължава всеки празник така, защото не вижда никаква промяна в теб.
1. Следващият празник ТИ организирай, украси и т. н ВСИЧКО. Остави този път тя да си почине, изпрати я някъде и като се върне я изнедай.
2. Извини и се и си поговорете за този проблем. Без говорене НЯМА да стане.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0773f7d202
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

32.   Да украси елхата, да сготви, да посрещне родителите ти, да ви направи изненади, да ви купи подаръци, да изчисти масата, да изчисти къщата след празника. И ти къде си в цялата ситуация?
Не, не е проблемът да излезеш с приятели. Напротив, би било проблем да не излизаш. Но е проблем тя да си стои вкъщи и да те чака, а ти да си купонясваш.
Можеше да излезете заедно или да и споделиш, че имаш планове, за да си направи и тя нейни. Те да стои като някоя идиотка и да те чака.
След като не си се сетил - да се беше извинил.
Да и беше подготвил ти изненада.
И ти питаш нас какво да правиш, вместо нея как да и се реваншираш?

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e6c18f1d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Н19
"Преди нашите да дойдат я попитах няма ли да украсиш елхата тя ме гледаше с възможно най безизразния поглед отиде извади я едвам я домъкна до стаята отвори балконската врата и я метна през балкона. Без и думичка да каже все едно нищо."

Да, въобще не е пасивна агресия.
Само дето е като по учебник.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d0600d232a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   Дядо Торбалане, по мое скромно (женско) мнение, проблемът не е, че е излязъл с приятели, а че го е направил точно на Великден, когато знае, че тя се е приготвила и го чака. Има около 355-360 други дни в годината, които не са специални празници, когато никой не те чака вкъщи с наредена маса и украса и можеш да си стоиш навън и до сутринта, ако щеш.
Иначе не съм далеч от мисълта, че само авторът е крив. Тези демонстративни изхвърляния на елхи и украси са крайно излишни.
Вече писах по-нагоре и предложих на автора да пробва с добро, като поеме той инициативата за украсяването и създаването на празничното настроение. Мисля, че след няколко организирани от него празника, ще й мине и ще започне да се включва, като види старанието му. Кой знае, може даже да си създадат нов навик, заедно да готвят и украсяват, което не само, че е забавно, а и сплотява хората. Още като дете си спомням, че цялото семейство се включваше в приготовленията за Коледа - майка ми готвеше, децата украсявахме елхата, баща ми закачаше гирлянди и играчки на по-високите места (лампи, над врати), които ние не можехме да стигнем.
Не мисля, че някой е длъжен на другия да прави тези неща, тя го е правела по желание и с любов, но явно се е чувствала неоценена, защото авторът ги е приемал за даденост (доказателството - сега, когато е спряла да ги прави, той се чувства лишен от нещо, което си мисли, че чу се дължи по право). Мисля, че вече осъзнал, че тези неща всъщност са специални за него, сега, когато му липсват.
В крайна сметка може да пробва и с лошо, като й прави напук и я зарязва сама на всеки празник, но има риск тя да се озлоби още повече. Не знам какво й е в главата на тази жена, явно не е много емоционално стабилна, предвид демонстрациите и театрите, затова този подход вероятно ще се обърне срещу него и ще влоши нещата. Мояр съвет е винаги да се опита първо с добро. Като дадеш от себе си, ще получиш.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5f16f51a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

36.   Евала на момичето, да я поздравиш от мен.
Значи тя трабва да готви, да разтребва, за ти „прави” празника, а ти чакаш. И отвреме-навреме по барове. Великден 2017 не е било твърде отдавна. Колко празника са минали? Един рожден ден и един Никулден. А ти дори и на Коледа не съзря, че трябва прошка да искаш!
И да се научиш да готвиш!!!
Съсипвала му всичко? !?

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 929970b5be
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

37.   Цяла година наказание? Извинявай, но приятелката ти е психично болна.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 48a16f4d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Слушай какво Пич,
момичето явно е свястно но като всяка жена обича да се филмира и да прави от мухата слон! Понякога от тези мухи излизат много големи слонове, които съсипват семейното щастие.
Слушай какво трябва да направиш!
Започни новата година по нов начин. Започни ти да се грижиш за всичко. Започни ти да готвиш, ти да пазаруваш, ти да чистиш, ти да переш и гладиш. Абе всичко. Поеми цялата домакинска работа и не оставяй нищо за нея. На всеки празник готви празнична вечеря, вино, свещи, романтика .... украсявай елхата, боядисвай яйца. ПРАВИ ВСИЧКО!
Тя и без това е решила да те накаже, за това, че веднъж си я оставил сама на празник.Излязъл си с приятели и си се забавил, голям праз. Сега цял живот зададе ли се празник, ще ти прави драми. Покажи и, че и ти го можеш това. Покажи и, че се стараеш. Покажи и, че искаш на празник да ти е хубаво, макар и тя да не допринася с нищо за това.Покажи и, че съжаляваш, че разбираш грешката си. Но и покажи също, че не си направил кой знае какво престъпление. Че не е нещо, за което цял живот да ти прави драми.
Прави това цяла година, и го прави с удоволствие, влагай старание. Не го прави само за да отбиеш номера, а го направи така че на всички да им е хубаво.
След една година, след като ти си правил всичко а тя не е пипнала нищо и покажи, че очакваш от нея същото! Очакваш от нея да излезеш от къщи и да пиеш с приятели 2 бири, докато тя боядисва яйца. Ако почне да мрънка или да се обяснява и покажи вратата и и обясни, че на теб не ти трябва жена, която цял живот да мрънка и да се цупи за нещо станало преди 2 години.
Жените са такива - тъпи шматки. Или става човек от тях или не става.
Ако не разбере този жест от твоя страна значи е от тези, които не стават. За какво ти е такава?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 624be2a22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

39.   А ти за Бъдни вечер толкова ли не можа да изтичаш до близкия магазин и да вземеш една готова баница с тиква и готови сарми и чушки? В почти всеки супермаркет дори понякога и в по - малките магазини има топла точка с готови ястия. Ако беше поне малко мъж щеше досега да си и се извинил и си и се реванширал 100 пъти досега ама явно не си! Какво ти пречи да вземеш готови ястия щом не можеш да готвиш и да украсиш масата? Или смяташ, че това е работа на слугинята пардон приятелката ти?

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9904a58f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Тя чака ти да украсиш, да сготвиш и оправиш поне веднъж, като го направиш старото и аз ще се завърне, но от тук на сетне ще украсявате и готвите заедно на празниците!

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 96000ea227
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

42.   Номер 37 се извъди голям психиатър. Раздава ги ей-така кой е психично болен, кой - не.
Момичето трябва да му прави празниците, а той да си развява байряка по барове, че на всичкото отгоре изкарва нея виновна.
Достатъчно са ти казали в предните коментари.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8d7dcdc9b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Честита Нова година приятели,и не се карайте:)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bd4cf11472
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Н33, тази агресия е провокирана, тя стои дълбоко във всеки от нас, докато някой или някаква ситуация не я извади на повърхността. В случая пасивното поведение на автора е провокирало тази агресия. Хубаво е поне, че приятелката му не крещи и не го напуска. Тя е просто по-твърдоглава и злопаметна. С малко усилия от автора (което той вече е осъзнал) нещата ще се получат.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4e71797d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

46.   Не мога да повярвам, че толкова много хора са на страната на момичето! Наистина ли смятате, че е нормално да се държи така една година? Абе я се опомнете! Утре ако автора се напие и се прибере в 3 през нощта, какво? ! - тя вуду кукла ли ще му направи и ще я боде с игли? Първо каквото и да е правила като украси и готвене, тя не го е правила само за него, а и за себе си. Това или го имаш като усет и потребност или не. Не се появява и изпарява така. Може ли да е толкова тъпа да си скофтва и собствените празници? За мен това е висша форма на глупост, да прецакаш себе си, само и само на другия да му е кофти! Никой не я е карал да готви, че и да наказва след това! Има къде, къде по-сериозни неща в живота, за да се втелясва в такива тъпизми. Това не е поведение на зрял и емоционално стабилен човек.
Ами ако утре децата й й кажат, че яденето не е вкусно, или са предпочитали купена торта, вместо правена от нея? Какво? Ще реве като психарка, че не й оценяват труда и ще спре да им готви, докато не й се извинят ли? Айде стига с тва " Мило другатче, повече няма да правя така! " Не сте в детската градина, а сте зрели хора. Махаш с ръка и продължаваш на пред. Толкова тесногръд и отмъстителен човек да си, че да мълчиш като пукел и да спреш да изпитваш емоции? ! Зверските коплекси. Ако прави всичко само и само да получи благодаря, по-добре да не го прави! Тези неща се правят от сърце и нормалните хора не очакват постоянни аплодисменти. Аз правя 100 неща на празници и го правя защито го чувствам, защото това е моят вътрелен мир и разбиране за правилност. Не виждам защо някой трябва да ми е благодарен, че съм украсила елхата, аз съм я украсила и заради себе си. На мен да ми е гогино. Това явно е от жените, които се епилират "заради мъжете си", а не заради себе си.
Да живееш заради чуждото одобрение, похвали и признателност, вместо да се наслаждаваш на хубавите моменти! Висша форма на комплекс!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 74e5ab933e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Не че нещо, но ти една елха не можеш ли да украсиш?

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 21a6b16413
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Номер 34, права си. Трябвало е конфликтът да се реши с диалог. Една година по-късно вече е... късно. Йойто започне преговорите сега, той ще е отдолу. А ла гер, ком а ла гер.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 34baf366ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

49.   Авторе, водолей съм, жена и разбирам приятелката ти прекрасно. Тя полага усилия, за да имаш уют, ти не ми стана ясно какви усилия полагаш— чистиш с нея, измисляне на украса заедно? !? Никой не ти е длъжен нито да ти прави празника, нито да те забавлява. Мисля, че това е до градинска възраст на детето, а ти май, май не си дете? ! :-) :-) :-) Така че извини се, измисли консепция за разговор в стил вече съм нов човек и искам да ти помагам и наистина го направи! :-)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8b292d1b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

50.   Аз пък не мога да повярвам как толкова хора не схващат къде всъщност е проблема. Изобщо не е в излизането с приятели а цялостното отношение на автора към момичето и труда ѝ. Успял е да изпише 7 абзаца, но в тях нито помен от разкаяние или опит за извинение. Тотална липса на уважение и интерес към чувствата на момичето. Важното е неговите празници да са готини и тя да му ги прави. Що за любов е това, то си е направо отношение към слугиня.
Самия факт че девойката е емоционално нестабилна и продължава да стои с подобен човек е встрани от основния проблем - автора си няма идея какво е обич и уважение към половинката си. Или по-вероятно не обича приятелката си, а просто му харесва да е хрантутник. Във всички случаи раздялата е препоръчителния лек за ситуацията. Хем момичето ще може да си намери някой който оценява усилията ѝ, хем автора да си потърси някоя което не му разваля празниците. Все пак той е най-идеалния мъж на земята.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f11ae23860
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

51.   "Ако утре децата й бла бла..."
Абе хора, къде място за сравнение?
Той мъж ли й е, или е дете, че сравнявате двете неща?
Ако е дете да си ходи при маминка да му готви и урежда, ако е мъж да си хване топките в ръце и да вземе да й си извини и да оправи нещата.
Ай аман вече от мъжки претенции, не става така, не го ли разбрахте?

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5725117740
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

53.   Ти защо не оправи елхата бе, готованко? Всички в живота ли са ти длъжни? Проблемът е цялостното ти отношение към момичето. Обзалагам се, че си лъв, такива са егоисти? Този път одобрете коментара ми, моля.

Julian

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d0600d232a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   Дядо Торбалане, напълно съм съгласна за диалога, но явно жената на автора не е достигнала емоционалното ниво да си каже открито, че има проблем. Ако вместо да изхвърля яйца и козунаци, му беше казала на следващия ден "така и така, стана ми много неприятно, че ме остави сама на празника... " и му беше обяснила без драми и скандали защо се е засегнала, той най-вероятно щеше да разбере гледната й точка и да вземе мерки да не го повтаря пак, да се извини и да са забравили отдавна за цялата история.
Не казвам, че само той е крив...
Няма перфектни хора, аз специално, като доста емиционален човек, гледам първо всичко "бушуващо" в мен да отшуми, след това да обмисля нещата рационално и чак тогава, спокойно, да поговоря открито какъв ми е проблемът, ако има такъв. При мен тази схема работи и ме е спасявала от доста импулсивни и крайни решения.
Пасивната агресия е нещо, до което бих прибегнала само, ако човекът насреща не разбира от разговор или не иска да положи усилие да поработим върху проблема.
Сега след една година - минало, заминало, авторът трябва да търси спасение на положението. :D
Авторе, как мина Нова Година? Има ли някакви подобеение?
Н 34

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f9a3deacf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   Н38, правиш се на голям пич ама и ти си в крайностите. Което ще рече, че даваш съвет на автора да отговори на агресията с агресия. Това демонтстративно поемане на всички задачи не е нищо друго освен пасивна агресия, за която бе писано по-горе. Решението е осъзнаване на случилото се, разбиране, разговори, извинение, споделяне на домакинската работа или поне да се помага, за да се показва съпричастност и не на последно място да се благодари. Това е достатъчно, за да се сближат отново и да няма провалени празници.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7694904adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

56.   Е добре де, готин, защо не сготвиш ти веднъж и не я зарадваш за празника? На Великден си направил беля. ОК, случва се. Но призна ли си грешката, извини ли се? Понеже си виновен. Може би нейното държание не е най-правилното. По-смислено би било просто да ти каже къде си сбъркал и че си я засегнал, но знаеш - жените са такива. Поговори с нея, обясни ѝ, че съжаляваш за онази си постъпка. За следващите празници се постарай ти да я зарадваш - сготви, заведи я някъде. Вече от нея зависи дали ще ти прости. Според мен ако те обича, редно е да приеме извинението ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 48a16f4d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

57.   55 а може пък да не се правя на голям пич! Може просто да съм си пич. Това не ти ли хрумна?
Предложих на човека да предприеме тази крайна мярка, защото те вече са стигнали до крайности.
Какво друго ако не крайност е поведението на приятелката му? Да се цупиш за такава глупост не е ли крайност?
Можеше спокойно да му обясни, че не и е станало хубаво. Можеше да му каже, че не иска друг път на празници да излиза с приятели а иска да си седи при нея. Можеше да се разберат като хора кой какво иска и какво не му харесва. Можеше да помрънка ден-два и да и мине. А наближи ли празник да го предупреди да внимава за да не се повтори пак същата случка. Но не, мацката е избрала именно крайно поведение. Да си мълчи, да се цупи, да се прави на ни лук яла ни лук мирисала и да абдикира от част от семейните си задължения. Тоест крайностите вече са тук. Няма как да избягаме от тях. Могат само да станат по-големи. Може мацката да продължи да се самонавива колко е нещастна и неразбрана, как е полагала огромно старание да създаде уют и топлина в дома, да украси и да зарадва любимия си мъж а той не я е разбирал и е ходил с приятели и е много лош. Лош мъж, лош:-P
Всъщност, в описаната случка няма никакъв драматизъм. Жената се е грижила за дома а мъжът не. Предполагам, че при повечето двойки е така. Това е по-скоро правило а не изключение. Веднъж мъжът се е запил с приятели и е закъснял. Това също не е кой знае какво. Голяма работа станала, че закъснял една вечер пък било то и на празник. Ако живееш с един човек достатъчно дълго време винаги ще се стигне до подобни случки. Неизбежно е. Можем само да променим отношението си към тях и да не им отдаваме толкова голямо значение. Или ако толкова много ни дразнят да обясним на партньора си. С такова глупаво цупене като на момичето не се постига нищо.
И понеже историята ни е разказана от мъжът, тоест ние знаем само неговата гледна точка а тя може да се различава доста от обективната истина. И понеже той очевидно се притеснява и иска да оправи нещата но като че ли не осъзнава къде точно куца връзката им аз му давам този краен съвет.
Пред него има два варианта:

1. Или да започне да се обяснява... да и сваля звезди и да и обяснява колко много я обича, ама как тогава без да иска се е запил и не се е усетил, ама как вече няма да прави така, ама как тя е по важна за него от бирата с приятелите му, как ще се промени и ще и помага и как ще са щастливи докато смъртта ги раздели.

Това според мен е вариант за загубеняци. Жените много обичат да им се обясняваш, да се извиняваш и да им казваш как ти си сгрешил а те са прави ама от тази работа никой не печели! Нито мъжете нито жените. Просто мъжът се унижава да мънка, да хленчи и да измисля оправдания а на жената и се вирва нослето. Вирнатото носле обаче води до това, че започват все по-рядко да и се подмокрят гащичките. А загубенякът започва да се чуди, защо хем се е извинил, хем е приел и се е натоварил с вина, която е спорно дали е само негова... хем жена му всяка вечер е или болна или недоволна :-P
Така, че съвсем съзнателно не го посъветвах да тръгне по този път. От обяснения файда няма! Никога!

Затова му предложих втория много по-разумен вариант според мен.

2. Да стане този мъж, който до сега не е бил! Да поеме отговорност за дома си, за приятелката си и в крайна сметка за живота си. А отговорността означава най-често грижи и труд. Трябва да се грижи за чистотата, за прехраната, за връзката си, за всичко. И когато започне да го прави, когато започне да полага грижи ден след ден ще се случат няколко неща:

- Нашият момък ще забележи, че не е толкова трудно да пуснеш една прахосмукачка, да забършеш праха от мебелите или да сготвиш нещо за вечеря!
- Нашият момък ще забележи, че макар да не е трудно ако го правиш всеки ден в един момент става досадно и натоварващо.
- Вероятно след време, ще направи връзката между тези две неща и ще започне да оценява както труда на приятелката си, така и необходимостта да и помага в домакинството.
- Няма начин и момичето да не забележи промяната. И тази промяна ще говори повече от 10000 думи!
"Ооооо ама някой е изпрал докато ме нямаше!? ! Ауууууууу и е сготвил! Подредил е дрехите в гардероба! " Няма начин една жена да не забележи подобна промяна. И започват да и светват лампички на нея: Най-вероятно първата лампичка ще бъде - "Гузен е, говедо мръсно. И сега ми се подмазва за да му пусна довечера"... но след няколко дни или седмици вероятно тази лампичка ще се промени и ще стане на "Той е страхотен мъж и наистина се старае, а аз тъпата кифла му се цупя за глупости".
Ето от това имат нужда. Той да се промени, да започне да уважава старанието на приятелката си и да и помага, а тя да спре да се филмира толкова за глупости.

Щото нали не искаме това момче да го превърнем в някой женчо, вързан по цял ден за полата на жена си? Като го погледне мацката в очите и да отговаря само - "Да мило". Нали може да пие от време на време по 1-2 бири? И да закъснее? И от това няма светът да се свърши? Ама му се накарахме колко бил лош! Е какво да прави този човек? Някой каза ли му какво точно да направи? Ето аз му казах, и пак ще му го повторя. Нека стане краен, тези крайности са хубави. И необходими. И изграждат характера, връзката и живота. И ще му е полезно да започне да чисти, да готви, и да покаже всичко това и на приятелката си. И след като се е научил на всичко това и е видял и другата страна на медала най-вероятно по един неусетен начин ще се е издигнал в очите на приятелката си и ще е оправил това досадно недоразумение.
А ако приятелката му не разбере и не оцени този жест? Ами това ще означава, че е просто една лигла. Че не може да види и оцени в себе си тези същите недостатъци, заради които се е цупила на момчето. Щото нали сега той прави вечерята а тя скита 4 часа в МОЛ-чето.... или той глади дрехите докато тя пие кафе с приятелки. И ако пак тя е нацупената а не той това вече говори много. Говори, че е болна от синдрома на вечно недоволната жена. Тази болест е широко разпространена, направо е стигнала епидемиологични размери и спасението от нея е много просто. Зарязваш я и си намираш друга жена, която не мрънка и не се цупи по 3 месеца, само защото е направила баница а ти си отишъл да пиеш бира. А когато пък вече имаш такава жена не я оставяй у вас да ти точи баница след като си решил да пиеш бира с приятелите си. Вземи я и нея, и тя ще пийне нещо с вас, ще се повеселите и ще се приберете. А тя ще знае, че я обичаш.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3d042f60ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

58.   Абе всички коментиращи живеете с идеята че на автора му пука за приятелката му. Безхаберието му обаче е видно от целия му пост и неразбирането на какво точно аджеба е сгафил. И аз си мислех че малко крайно е постъпила девойката, но в контекста на пълно незачитане на нейния труд във връзката, подозирам че това с празниците е просто едно от безброй много провинения. Той самия автор споменава че са се карали неведнъж и съм 100% убеден че винаги се е приемал като невеинен. Като е видяла това приятелката му, какво ѝ остава да направи? Прибягва до крайности. Проблема ѝ е че все още го 'обича' или каквото и да е това връзката им, но не осъзнава че всичко се е изчерпало, ако изобщо има нещо. Автора е време да я остави да си потърси щастието най-накрая, пък той да си хортува сам, да види колко е лесно човек да си прави празниците, когато няма кой друг да му върши работата.

 
  ...

1-50 от 67
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker