Как да постъпя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да постъпя?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 895 пъти
Здравейте, ще започна с това, че вкъщи (още живея с нашите) скандалите са редовни - поне 3 пъти седмично, като уикенда са задължителни. От както се помня такива е имало, но напоследък крясъците и обидите са насочени и към мен. След поредния истеричен изблик от страна на майка ми (на тема, която се повдига от нейна страна за трети път през изминалата седмица при категоричен мой отказ да склоня още първия път и решение, което тя се опитва да наложи чрез скандали), седя в стаята си, рева и се чудя какво да правя. Баща ми се опитва да уравновеси положението, но накрая след като ме овика мен, започва с него. Едва ли успявам да го обрисувам толкова грозно и чудовищно колкото е. Космически самотна се усещам в дадената ситуация, т. к. нямам толкова близък човек, който да товаря с лудостта й и моята емоционална лабилност. Самата аз вече се усещам на ръба да полудея, много ми тежи цялото нещо.

Последна година студентка съм, в момента чакам да започна стаж, който силно желая, но и който ще ми върже ръцете да се изнеса поне в следващите няколко месеца. Образованието ми е с хуманитарна насоченост, а всички знаем, че пари там почти няма, а за да живея на квартира и да поддържам що-годе нормален живот за млад човек в столицата на квартира, без 1200 чисто на месец няма как - при положение, че не ползвам кола, наема само стая от жилище и не мърдам извън пределите на София. А кой иска такъв живот? За да се преквалифицирам - идеята ми е от известно време, но чаках обявяването на определен курс, който започва този януари, ще ми трябват около 7-8 месеца. Възнамерявах да изкарам магистратура (вече идеята изобщо не съществува) и наистина да се опитам да градя бъдеще в избраното от мен поначало направление и само ако не се получава, тогава да последва преквалификацията и ми е болно, че това няма да се случи.

Какъв е изходът в подобна ситуация? Цял ден го мисля и достигнах до някакво решение на ситуацията, но предполагам, просто имах нужда да излея мъката си някъде. Гробното мълчание като че ли ми се вижда единственият изход при поведението на майка ми, понеже буквално от едно изречение тя може да го извърти и обърне на скандал. Намирането на работа още януари - второто решение. Какво ще ме посъветвате след като получа първата заплата - да изчакам месец-два, за да спестя за наем и други непредвидени обстоятелства или директно да бягам от психическия й тормоз, а явно и този на баща ми, щом търпи това и ме оставя и аз да съм потърпевша на лудостта й. Благодаря ви, мили хора, за коментарите, които ще оставите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: b8ba655d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди на общежитие,какво учиш,медицинска специалност ли.Може да си намериш работа почасова,или по специалността...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ca7723a956
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбрахме, че майка ти е луда и те тормози, но не разбрахме на какво казваш тормоз.
Ако нямаш достатъчно финанси, няма как да излезеш от вас. Не се самонавивай в тази безизходица. Още дори работа нямаш, ти започна да наместваш заплатата. Запази спокойствие, докато намериш решение. Но ще видиш, че това с решенията е доста трудна работа и може би, ще разбереш защо майка ти изпада в истерия.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f5c6e0f94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   1200 е поносима сума да живееш в София, аз лично съм живял и с по-малко. Но съм мъж, не съм ходил по жени, и съм достатъчно скромен :)... Давам си сметка, че "издръжката" на една млада дама е доста повече, но ако наистина искаш да си самостоятелна и си готова да правиш жертви в името на психичното си здраве - възможно е. За по-префърцунените госпожици, които им е трудно да се лишават, има план б) - спонсор...

Иначе ми е позната история, две момичета познавам като теб. Едната ми е даже първа братовчедка, избяга в друга държава да се отърве... Другата си режеше вените... Доминантна майка с по-слаб баща винаги води до агресия насочена към дъщерята. Уж се занимавам с психология (аматьорски), но ми е трудно да си го обясня напълно. Жените като цяло като че ли имат някаква агресия към дъщерите си, която при слаб баща особено се изостря. Ревност ли е... ако стигнеш до психиатър, съм сигурен, че ще ти обяснят :)...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker