Родителите ми не ми говорят заради татуировки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми не ми говорят заради татуировки
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1949 пъти
Здравейте! Момче съм на 19, от Пловдив съм, но студент в София. Преди доста време се татуирах (ръкав на едната ръка, два татуса на гърдите и крака), но не се бях прибирал и нашите не знаеха. Сега когато се прибрах за Бъдни Вечер сестра ми забеляза ръката ми и ме попита дали имам още. Казах й, че имам и тя поиска да ги види. Показах й ги, а баба ми ми каза, че ако не ги махна нямало да ме погледне цял живот. Обясних и, че няма как ги махна, а баща ми ми каза да се обличам и да се махам, защото няма да вечеря с "татуиран боклук", каза ми, че съм отишъл в София, за да пропадна, че най-вероятно съм станал наркоман и подобни. Майка ми мълчеше и дори не ме поглеждаше. Събрах си нещата и тръгнах да си ходя. Пожелах им приятно прекарване и те не отговориха. На следващия ден се опитах да се свържа с тях и да им чиститя Коледа, но те не искат да разговарят с мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: e346192f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дано татуировките поне да са със смисъл
..

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 591c34ba3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е доста гадно, но се надявам да се оправиш. Не знам какво да те посъветвам относно татуировките, но ще те попитам нещо... Защо не обсъди това с вашите? Едно татуировка да си беше направил, разбирам. Ама 4-5 татуса... Това е прекалено. Може да сложиш грим върху тях. Имаше нещо специално за тази задача в фейсбук, точно покриваше АБСОЛЮТНО всяка татуировка и след това само го изтрива, и пак си с татуировката. Беше нещо свързано с грим, но специален грим. Може да си вземеш таков нещо и всеки път, когато отиваш при родителите си да се гримираш с това, за да се убедят, че си махнал татуировката по някакъв нчин. Но, ако те хванат, че ги лъжеш ще стане по - зле... Затова недей! Обясни им, че ти липсват и, че искаш всичко да е както преди.
УСПЕХ!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 441af8a15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не ги търси известно време, би трябвало да им мине. И мен майка ми ме наричаше всякаква заради първата обеца, но после свикна и с татуировките, и с обеците.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8b164effd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Махни ги, няма нужда да се правиш на нещо друго. По-добре си вдигни малко самочувствието и се приеми какъвто си.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c399a05a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Махни се като за начало от вас. дори на празниците няма да си с вашите, на 19 си все пак.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1142770bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Извинявай, че ще го кажа така, но имаш ега ти родителите! Разбирам да им е кофти, защото това е в разрез с техните разбирания, но чак да те изгонят от у вас и то преди празниците и баща ти да те нарече на "татуиран боклук"… ненормално е. Колко нетатуирани боклуци и наркомани съм виждала.
Както е и да е, дано да се примирят и да те потърсят. Все някога ще им стане мъчно за теб.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 272afac945
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе вие и коментиращите и семейството на автора сте... нямам думи. В 21-ви век живеем, момчето е пълнолетно на 19г. от къде на къде някой ще му държи сметка какво прави със собственото си тяло??? Как така ще ги маха, първо - имате ли представа колко струва изобщо да махнеш татус, че става с минимум 10 процедури, ако е сравнително нов, болката е дори повече от самото татуиране и не на последно място защо да го прави, ако на него му харесват и се чувства добре с тях. Я им тегли една ма*на на всички и започни да живееш за себе си. Прави каквото ти харесва на теб самия с твоето СОБСТВЕНО тяло! Весели празници и си помисли дали ще си щастлив, съобразявайки се цял живот с чуждото мнение!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7bde2dd393
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   "баща ми ми каза да се обличам и да се махам, защото няма да вечеря с "татуиран боклук", каза ми, че съм отишъл в София, за да пропадна, " - баща ти е казал всичко, няма какво друго да се добави. Наистина си вече боклук. Само комплексираните мъже се шарят така. Сега или трябва да си одереш кожата и да станеш човек, или ще си живееш като маймуна за показ. Не знам какво учиш, но така окепазен, само за хамалин ще ставаш!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 69a1e196a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Абе вие добре ли сте??? Защо трява да ги маха? ! Какво е това мислене? Да се правел на нещо друго... ами ако това си е той? Ами ако другите се опитват да го променят? Защо не го примат такъв какъвто е? Аз също имам татуировки. Вариант да изразиш себе си по различен начин.... Да... различните не се приемат в стадото.... а защо трябва да съм от стадото? Ай живи и здрави...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4bc64646e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм такъв какъвто съм! Винаги съм харесвал татусите, когато бях на 16 поисках да си направя и те не ми разрешиха. Съобразих се с тях и не си направих. Не мисля обаче, че цял живот трябва да изпълнявам нарежданията на когото и да било! (Автора)

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 64d243258e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Споделям вижданията на тези, които защитават свободата всеки да прави каквото си поиска с тялото. Почти със сигурност в случая става инфантилни, увличащи татуси, които са направени в много кратък период от време, нали любимият лаф на татуираните е, "че без една можело, но само с една НЕ". И в този ред на мисли, май наистина си прекалил с рисунките. Пък и кой знае какви банални глупости си си татуирал. 2-3 черепа, 1-2 рози компас или часовник и евентуално някое от мексиканските момичета, които си ги правят 90% от будалите. Всичко това запълнено със светлосенки, и разбира се изпълнено крайно некадърно и некачествено, от възможно най-евтиният татуист.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 21c8b81c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Възрастни хора с остаряло мислене.
Моята майка също реагира все едно съм извършила углавно престъпление (плътен ръкав и още 7-8 татуса... не наведнъж де) - циганка съм била, комплексирана, никой нямало да ме погледне с тия грозотии и т. н. Подхилвах се на тези глупости и най-общо ѝ казах да си гледа работата. Всяко чудо за 3 дни.
Все пак един ръкав не е малко и им е дошло прекалено. Не знам до колко вашите са проклети и колко време ще се цупят, но не бери грижа. Прави, каквото си правил досега и ще видят, че реално няма за какво да се притесняват. Ще получаваш по някой жлъчен коментар от време на време, но те не са капацитети по този въпрос, така че спокойно го пропускай между ушите си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3cd0108a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Абе номер 9, баш ти си от стадото на татуираните маймуни!
Авторе, не съм съгласна с теб, че си такъв, какъвто си! В момента нямаш собствена идентичност, скрил си се зад татусите и си следващият от отбора на комплексарите...много жалко! А знаеш ли, че някои работодатели не наемат на работа/престижна работа, каквато се предполага, че ти е цел, щом учиш/ такива, като теб? И с пълно основание!
Обаче станалото- станало! Няма връщане назад! Човек докато намери себе си какви ли не глупости прави! Нищо не ти остава, освен да се надяваш родителите ти да омекнат малко и да възстановите комуникация. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4bc64646e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 11, повярвай ми, татусите ми нямат нищо общо с това което казваш. Има някакъв смисъл в тях макар и не всеки да го разбира. И определено не съм отишъл при най-евтиния татуист! Направени са доста качествено и съм напълно доволен от момчето, което ги направи! Всеки е свободен да живее както си поиска, в крайна сметка - моят живот, моите пари, моето тяло!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3578afc37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Авторе, а какъв е смисълът за написването на темата? Щом чувстваш, че си направил геройство като си се ошарил, " Всеки е свободен да живее както си поиска, в крайна сметка - моят живот, моите пари, моето тяло! ", зощо хленчиш, че родителите ти не те приемат сега? Какъв ти е проблема, както ти имаш право да избираш кое е нормално, така и родителите ти имат това право и са го изразили. Щом си мислиш, че си избрал правилният път, продължи по него, но знай, че в живота няма връщане назад. Мисли и за бъдещето си, а то зависи от днешното ти мислене!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f74391b7dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Към автора! Аз съм момиче 1 година по-малка от теб. Доста ми стана гадно, когато прочетох историята, но ще ти кажа, че те нямат право да се месят в живота ти! Живота е твой на 19 години си тоест си пълнолетен и имаш право да правиш каквото си поискаш плюс това не разбирам как така всички са толкова против татусите! Хора живеем в 21 век всеки има право да прави това което си поиска и да ходи така както му харесва. Мисля, че вашите не са постъпили правилно и те разбирам, защото и нашите са така и ми става много мъчно като прочета такива истории, защото виждам как родителите продължават да се месят в живота на децата си и да им налагат мнение дори когато децата са пълнолетни! Ще ти кажа едно: колкото и да не ти се иска отдалечи се от тях! Все пак се надявам всичко да се оправи! ;)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e0e05df775
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Ж64
Татусите са нещо сравнително постоянно и модерно напоследък. Има красиви, грозни, големи, малки, тематични. Всички те са трайни. Хвърлянето стремглаво в трайно променяне на външността е спорно, зашото се вижда и може би след време ще си промениш възгледите. Трябвало е преди толкова голямо покритие на тялото да се замислиш дали ще го искаш след 10 години. Дали няма да ти попречи на житейските планове. На 19 си, значи първи курс студент, още не си изкарал една сесия. Не вземай толкова крайни решения набързо. Твоето тяло, твоите пари - значи те не ти дават пари, , т. е. не те издържат? И не е работата в парите, в твоето желание за протест, за пълна промяна е. Сам помисли защо настояваш на пълна промяна, какво не ти достига и го постигни без външни белези.
Родителите ти са реагирали некултурно, съжалявам, че го казвам. Ти, ги познаваш, знаеш им манталитета, защо не помисли предварително за реакцията им и не започна с един татус, който им показваш? Това е все пак нещо, което се вижда, бие на очи.
Дали ще те приемат обратно? Вероятно да, ще мърморят дълго, , бъди сигурен. Ако мой внук постъпи както тебе ще ми бъде мъчно, че не е помислил за бъдещето иска ли толкова много видими белези на младежко хрумване. Ако са красиви, виждала съм много красиви цветни татуси ще ми харесат. Снимах се с един младеж на Рила, сега ни идва на гости с моя мъж. Не бързай за видимото, повече мисли промяната трябва да бъде вътрешна.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4bc64646e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Винаги съм уважавал родителите си и тяхното мнение, но от тяхна страна това липсва. Да, работя и си изкарвам сам парите. Рядко искам от тях когато закъсам жестоко, но не става въпрос за парите. Те никога не уважават моя личен избор - не им харесваше какво започнах да уча след 7 клас, не им харесваше какво записах след 12, не им харесваше първата ми работа нито пък им харесва приятелката ми. Аз направих избор и сега и отново не им харесва. Обичам ги и искам да имам добри отношения с тях, но искам и да живея както ми харесва на мен. (автора)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6bfb11829e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Снощи гледах едно предаване по ТЛС, казва се "Искам да изглеждам както преди" и там даваха хора, които след години съжаляват за решението си и се чудят как са могли да постъпят така. Една от тях беше медицинска сестра с огромен татус на гърдите. Ами тръгна да си го маха с лазер, защото никой в работата и не я възприемаше на сериозно. Приятелка на моя съученичка също не я възприемат на сериозно, когато отиде на интервю за работа заради това. Моят приятел преди години, когато бил някъде на твоята възраст си направил една татуировка на ръката, за която сега днес съжалява много. Сега може и да ти се струва готино обаче след някоя и друга година когато пораснеш още малко в периода между 25 и 30 г. може и да съжаляваш за решението си и да се чудиш на акъла си защо си постъпил по този начин. Сори ама не отива на отива на един човек със сериозна професия като лекар, инженер, адвокат, учител, икономист, архитект да ходи с татуировки по цялото тяло! ж. 24

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6bfb11829e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   А ти работиш ли докато следваш или вашите те издържат все още?
Защото ако все още си на техен гръб то ти си похарчил техните пари за да си направиш кефа! Ако е така с право са те изритали на улицата!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker