Синът ми не споделя нищо с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Синът ми не споделя нищо с мен
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2972 пъти
Здрасти, живея само с трите си деца - две момичета и едно момче. Съпругът ми почина преди почти година и така останах сама с децата си. Едната ми дъщеря е на 6 години, другата на 13, а синът ми на 16. С дъщерите си общувам много, но те нямат и какво толкова да споделят, синът ми обаче страни от мен. Винаги е общувал повече с баща си, но поне споделяше и на мен, а сега от както го няма изобщо не говори с мен за това какво се случва в живота му. Когато се прибере от училище веднага го питам как е минало, а той просто отговаря с "добре". Питам го дали е имало нещо интересно и всеки път чувам само "не". Когато тръгне да излиза и го попитам къде ще ходи и какво ще прави той ми казва само "навън". Когато сме в къщи и говорим за нещо, той не взима никакво участие. Просто мълчи и дори не ни слуша. До скоро не знаех и, че си има приятелка, разбрах от сестра му. Тя ми спомена, че брат й се вижда с някакво момиче. Когато го попитах за нея той просто ми каза "нищо сериозно", попитах го от колко време са заедно и той каза, че излизат от 7 месеца. Поисках да ми разкаже за нея, но той отказва. Не познавам нито един от приятелите му и нито едно от децата с които тренира плуване. Не говори за нищо с мен може би защото споделяше всичко с баща си. Как да го накарам да говори с мен? Много искам да мога да общувам със сина си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 32a37d213f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сигурно е голям удар за всички ви. Сигурно много ти липсва мъжа ти. Да си дойде вечер, да си продумате.

Но детето ти не може да го замени. Синът ти се държи нормално за 16-годишен. Грижи се за него и му бъди майка. Друго не можеш да направиш. Като не иска - не иска. Вече има право на тайни и личен живот, порастващ и донякъде възрастен. Дай му да си израсте.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8a8b6b2bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За съжаление се случват и неприятни неща в живота за които не сме си само ние виновни (какъвто е случаят с повечето пишещи тук)... Общуването с майката не е същото каквото с бащата. Затова детето се нуждае от двама родителя... Поне е достатъчно голям да се оправя вече сам, и особено на тези години, надали е добра идея да настоявате, защото ще има по-скоро негативен характер... Може да не е лошо да прочетете някоя психологична книжка как се отглежда син (защото жените са невежи, но дори не си го признават).

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7852d09341
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Той как се държи с сестрите си - другите ти деца са на 6 и 13. Той общува ли с сестрите си. Моята сестра винаги е споделяла с мен неща, но аз съм доста срамежлив- като сина ти

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 36d3b56fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   А Вие споделяте ли му като на най-голям и като на мъж?
Кажете му как се чувствате, че умирате от болка, защото мъжът ви вече не е до вас. Кажете му, че въпреки това, че го няма и ви липсва никога не бихте промените ни нещо в живота си, защото сте създали три прекрасни деца, защото сте била щастлива (без значение вярно или не, децата не трябва да се обременяват с личния ви избор как да живеете).
Обяснете му, че не водите разпит, просто го обичате и имате нужда да бъдете част от неговия живот, но не бихте го направили на сила.
Кажете му, че се гордеете с него - колко е силен, но тази сила ви плаши, защото самата вие сте крехка - страхувате се, плачите, обичате, а у него не виждате емоция.
Обяснете му, че една майка не може да вземе мястото на бащата и дори не бихте се опитали, но искате да бъдете майка и да ви позволи да бъдете такава.
Кажете му, че ако баща му ви гледа от небето със сигурност иска да види, че е оставил едно подкрепящо се и сплотено семейство, а не хора, които няма какво да си кажат, когато са заедно.

Разказвайте му как ви е свалил баща му, по какво си приличат, как сте била щастлива.

Бел

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 89d5586d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Наясно съм, че не мога да заменя баща му, но не искам нищо повече освен да разговаря с мен. Относно сестрите му - дори с тях не общува както преди. Стараеше се да им обръща внимание, но после изведнъж спря. У него няма никакви емоции. Дори когато баща му почина не пророни нито една сълза или поне не пред нас. Не показа по никакъв начин, че му е тежко освен, че се затвори в себе си. Ходи по-рано на тренировки и си тръгва по-късно само, за да бъде там, да прави нещо различно. Искам единствено да общува с мен, а той не го прави.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 74371deb76
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мъжете не са бърборковци като жените, щом тренира, значи всичко е наред. Питайте го само за неща които са важни. По скоро говорете с класната му и разберете как се държи в училище. Същото направете и с треньорът му. Те най добре ще забележат ако има проблеми, а и израстването му като мъж се отразява. По добре мълчалив и затворен, отколкото да се прави на отворко!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7852d09341
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 5 съм Твоят син споделя ли с сестрите си неща, които го вълнуват въпреки че са по- малки могат да му помогнат както и ти.
Знам че е тийнейджър, и аз съм бил същия- но сега съм почти на 25

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 89d5586d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 8, не споделя дори с тях. Не говори с никой от семейството. Когато се опитаме да завържем разговор отговаря с по една дума.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5ef64ce1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Загубата на родител е доста травмиращо събитие за всяко дете. Баща му много му липсва и тъгува за него. Може би е депресиран, обзела го е апатия и за това е необщителен. Според мен след време синът ви отново ще си бъде същият както преди. Дайте му време да преодолее мъката по баща си и не го притискайте да разговаря с вас.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 107f1abec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Н 5 какви са тия откачени, болни съвети? !
Ще говори със синът си все едно е мъжът и? Ще му прехвърля мъжка, родителска отговорност? ! Това е момче, тийнеджър и не е от сбърканото комунистическо поколение!!! Скрий се!!! Не знам кой и защо така те е възпитавал, но е сбъркано мисленето ти!
Авторке, не настоявай! Лаконичен е, отговаря все пак, макар и отговор без отговор.
Можеш да започнеш да включваш "приятно ВИ изкарване" в мн. число ( щза него и приятелката му) "може да ви е интересен новият филм по кината" еди-кой си.
Така дискретно се "вмъкваш" в тази част от живота му подавайки, че може да споделя и повечко, но с време и търпение.
"Би ли дошъл с мен до магазина, че ще пазарувам повечко и имам нужда от малко помощ? "
Един-два пъти в месеца го кани на кафе в неутрална територия или семейна разходка.
Питай го за нещо в което е добър, примерно нещо за компютър или каквото там може.
Просто създавай невинни ситуаци в които да трябва да си говорите повечко.
Ти си му майка, но в тази възраст вече можеш да му бъдеш и приятел. Той не е мъж още, а тийн и винаги ще бъде синът, а не мъжът в семейството!
Не слушай глупостите на н 5, това е огромна тежест и ненормално изискване към синът!
Не настоявай за подробности, в тази възраст имат своите тайни които "никой не ме разбира и най-малко родителите".
Вие явно и преди не сте имали по-отворен контакт със синът ви така че, сега тепърва ще трябва да го опознавате...
Успех!

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 43bceaa35c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, даваш чудни съвети. Поздравления.
Никъде не съм казала, че трябва да го натоварва с ролята на баща, но това нямя да ти го обяснявам. Да си чел/а.
За възпитанието ми - ти не си мерило. Да обиждаш хора (мен и родителите ми), които не познаваш е нелепо. Да даваш квалификации на хора, които не познаваш - още повече.
Аз уважавам всяка гледна точка - независимо съгласна ли съм с нея или не. И съм научена, че при проблем ще получа стотици съвети и аз трябва да реша кой е подходящ за мен.
Може би ти изглеждам тъпа и глупава, но не съм. Ти също изглеждаш невъзпитана - но навярно не си.
Това е единственият път, в който ти отговарям, защото и тук работят хора, които заслужават да четат адекватни коментари, не дя одобряват нападки.
Бъди здрава и щастлива.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a5c273ab7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не се притеснявай, момче е. Те не са много споделящи! Ще си поговорите, ще се успокои. Извинявай, ако не съм помогнала много, просто баща ми е жив и не знам какво усещате.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3dd6368334
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Явно от 3-те деца той най-тежко е преживял загубата, за това е и нормално да се държи така. Не го насилвай да говори, по-скоро говори ти. Не се дръж с него като майка, а като приятел, покажи му, че сега той е мъжът в семейството, че за теб е важно неговото мнение и т. н. и с времето се надявам, че ще изградиш доверие до толкова, че да се отпусне и лека полека да почне и той да споделя, но се иска време и търпение. Тийн годините по принцип са доста сложни, а когато загубиш и родител, нещата наистина стават драматични, за това бъди търпелива, покажи му, че не го притискаш, но е важно за теб да знаеш какво мисли и той в един момент сам ще се отпусне да говори. Просто прави малки стъпки и бъди внимателна и съм сигурна, че с времето ще изградиш стабилна връзка със сина си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker