Сама с близнаци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сама с близнаци
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1862 пъти
Здравейте. Имам близнаци, момчета на 16 години и изобщо не се справям с тях. Мъжът ми е в чужбина и трябва сама да се грижа за тях, но колкото повече растат вместо да ми помагат, те създават проблеми. Вече щом видя на екрана, че класната им звъни и знам, че са направили нещо. Викат ме в училище само защото има някакви проблеми, било то с учители, съученици или между тях двамата. Щом вляза в училище всичките им преподаватели идват при мен, за да ми се оплачат от тях. Опитват се да мамят дори по време на изпитвания, единият научава по един предмет, другия по друг и когато учителят вдигне някой от тях се разменят според предмета (понеже са еднояйчни близнаци). Преподавателите им разбрали за тази "схема" и когато вдигат единия, вдигат и другия и така оценките им започнаха да падат. Ако единият има проблем с някой от съучениците или преподавателите, другият автоматично решава, че и той има проблем с този човек. Хубаво е, че се застъпват един за друг, но прекаляват понякога. Двамата заедно са налитали на бой на дете, казало нещо на единия от тях. Започнаха всеки ден да ги пращат при училищния психолог, а двамата заедно успяват да изкарат извън нерви дори него. Направо ме е срам вече да отида в училище, защото никой не казва нищо добро, освен учителката им по изобразително. Единственото хубаво за тях, което съм чувала е, че са много изобретателни и се подкрепят независимо от всичко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8bacdee822
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Единственото хубаво за тях, което съм чувала е, че са много изобретателни и се подкрепят независимо от всичко. "
Това е! :) да са ти живи и здрави момчетата! Нищо чак престъпно не са направили. Хитруват като много тийнеджъри на тази възраст.
Не са агресивни, не са злобни, не крадат, само си "помагат" по техен си начин да изклинчат от учене.
Но за всичко останало-браво! Че си се пазят, защитават, единият винаги е за другият там.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5093cf445f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, което казваш, не ми звучи обезпокоително. Да се разменят е безобидно, а и хитро, да се защитават взаимно е в реда на нещата. Да не искаш да са си безразлични. Пиши, ако има нещо по-обезпокоително, така звучи като обикновени момчета в пубертета.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 22a6b413a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте Госпожо, смятам, че проблемите ви са бели кахъри, с извинение. Родителите на почти всички деца са били викани в училище във връзка с оплаквания от тях и това е нормално на тази възраст, в която хормоните бушуват и тийнейджърите се стремят към себедоказване. Радвайте се, че имате две здрави деца, които се обичат и подкрепят помежду си, защото смятам, че ако бяха в лоши взаимоотношения и не се понасяха един друг, ситуацията щеше да е по-трудна. Тогава проблемите щяха да бъдат не само на училище, но и вкъщи и част от цялото ви ежедневие. Разбирам, че на всеки родител не му е приятно да чуе, че децата му не се справят добре и създават проблеми. Поговорете с тях, започнете да им поставяте условия и ултиматуми за нещо, което силно искат да получат. Оставам с впечатлението, че са доста енергични тийнове, много хора на тяхната възраст ходят на бокс или друг боен спорт, където да изразходват тази енергия. Важно е да се занимават с нещо по-смислено от това да са побойници и да разберат защо агресията не е начин да се справят с проблемите си. Според мен най-важно е да ги накарате да разберат защо оценките в училище и мнението на учителите за тях са значими фактори за тяхното бъдещо развитие и кандидатстване. Това с размяната е много забавна стратегия, обзалагам се, че всеки ученик си е мечтал някога да има еднояйчен близнак, с когото да си помагат. Погледнете от забавната страна на нещата, опитайте се да повлияете положително на децата си, но същевременно гледайте на техните прояви с доза чувство за хумор и повече разбиране.

Успех

Хъни, 20

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4a7aeb88a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лесно има, да учат в различни училища.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 12130a4e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Вече е късно да ги превъзпитавате. Изтървали сте ги при възпитанието. По лош път са тръгнали, но поне поотделно да правят белите, та да могат да си поделят и наказанията.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3480eda9e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Госпожо,
за вас е притеснително не как се чувстват децата ви, а какво говорят хората. Това ще доведе до проблеми. Сигурна съм, че много обичат и вас!
Следващият път, когато ви викнат в училище реагирайте по друг начин, не както те очакват.

Сядате и им казвате: Момчета, страшно много се гордея с вас. За мен като майка най-важното е да знам, че децата ми се подкрепят във всяко нещо. Без значение кой какво говори би ме притеснило много повече, ако не се подкрепяте. Много съм щастлива, че имам толкова интелигентни и изобретателни млади мъже за синове. Вашето поведение ме прави спокойна, че каквото и да става в този живот, то вие ще си помагате и ще се подкрепяте - най - голямата мечта на мен и баща ви.
Като родител обаче ме притеснява едно нещо - че не съм ви помогнала да разпределите правилно енергията си, защото тази изобретателност и енергия трябва да се подкрепя, а аз не съм съумяла да видя силните ви страни. Може би обичате да спортувате/ рисувате/ свирите/, а аз не зная и може би това е нещото, което ви се оттдава и аз съм готова да ви подкрепя.
Приемам и че се разменяте по време на час, защото тези разменяния ще доведат до много спомени, когато станете на моята възраст, но не приемам няколко неща:
- да се държите арогантно. Много бих се радвала, ако имате мнение и го защитавате пред учителите, но трябва да може и да се аргументирате. Както и да приемете, че друг човек може да има друга гледна точка, макар да не сте съгласни с нея. Така правят хората, достойни за уважение.
- Не приемам агресията - тя е признак на слабост. Каквото и да направите аз съм ви майка и ако някой направи нещо на вас ме боли страшно много. А винаги има по-силни физически, по-големи и по-страшни от нас. Не искам вие да бъдете причината за сълзите на някоя майка или на което и да е друго човешко същество.

Независимо какво казват в училище аз съм страшно горда с момчета като вас и бъдете сигурни, че каквото и да става аз ще бъда ДО ВАС, а не СРЕЩУ Вас и ви обичам. Вярвам, че като майка вие също ме обичате и бихте ме подкрепили.

После кажете има ли резултат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 17b340ca36
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз наистина съм горда с децата си! Изключително много се радвам, че са винаги един до друг, помагат си и се подкрепят. Те наистина имат много енергия, но я използват грешна посока. Не смятам за правилно двамата заедно да нападнат едно дете! Не е равностойно! Винаги съм целяла да ги науча на честност и разбирателство. Явно съм успяла да ги науча да се разбират само по между си. Постоянно лъжат - единия лъже за да покрие другия и обратно. Другото което не ми харесва е, че използват енергията си срещу учителите, съучениците и съседите. Щом успяват да подлудят човек, работил цял живот с деца. Когато съседите ги видят във входа винаги казват "Тези пак правят нещо". Единствено положително нещо е може би, че правят всичко в екип!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a8ec933741
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Децата не са само отговорност която някой трябва да върши, а личности които се развиват. Бащата трябва да се върне и да си поеме ролята на родител, друг начин няма. Само с пари, хубаво - ще ги изхрани, но само с пари не се става човек...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker