След смъртта на баща ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

След смъртта на баща ми
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1994 пъти
Здравейте! Аз съм 13, имам брат на 16 и преди два месеца баща ни почина. Останахме само с майка ни. Празниците за нас не бяха такива. На Бъдни вечер не вечеряхме заедно. Брат ми излезе още сутринта и се прибра много късно, майка ми си легна още в 7 часа. От както баща ми си отиде ние спряхме да се държим като семейство. На нова година ние просто си стояхме в къщи всеки в собствената си стая. Не си говорим, разминаваме се без да си кажем нищо. Майка ми постоянно плаче, а и аз също доста често. Брат ми не се задържа в къщи за повече от 1 час. Не го видях да плаче нито веднъж, не поиска да дойде и на погребението. След смъртта на баща ми, семейството ни се разпадна, а аз не знам как да го събера отново.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9513a8db6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съболезнования.
Мъката е ужасна. Майка ми почина преди две години и празниците не са същите както преди. Дойде ли декември изпадам в депресия. Баща ми също е починал. А единствените ми живи роднини са в чужбина и не се интересуват от мен.
Подкрепяй те се. Поне сте трима. Един отбор!
Аз как си давам сама кураж? На никой не му пука как живея аз от моето обкръжение. На квартира, издържаща се сама в столицата.
Бягането о вкъщи няма да върне баща Ви, нито сълзите, затварянето в стаята. Колко ревах аз си знам и колко свещи и молитви съм казала.
Времето не лекува. За мен е глупост. Особено , ако си обичал силно един.човек. Липсата му винаги.ще се усеща независимо колко време е минало.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3a9fc39d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знам, че много Ви е тежко, но животът продължава. Говори с майка си. Точно сега трябва да сте сплотени.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2b81cf8c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Когато част от пъзела липсва, няма как да го наредиш. Бащата ще липсва винаги, явно е бил спойка на семейството. Покажете на брат си, че той е вече мъжа в дома ви и се отнасяйте с него подобаващо. В тази възраст е най чувствителен, проявявайте уважение към него, направете го глава на семейството и той ще стане по отговор към вас. Майка ти може да тъжи, но да не предава тъгата видимо, това ще ви подтиска!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c2beefbcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всеки изживява смъртта на баща ви по различен начин и се справя както може. Брат ти, явно не иска да стои в къщи, майка ти плаче и не може да се събере, на теб също ти е тежко. Предложи да се събирате за вечеря, подкрепете майка си, за да ви е и тя опора. Говори с всеки по отделно, но и недей да имаш големи очаквания. Може да не приемат, да не им се говори. Потърси помощ от близки и приятели, говори ако имаш нужда. Добре е емоциите да се изкарат на вън. Трябва и да знаеш, че ти не си глава на семейството и не носи тази тежест. Не живей с чувство за вина, не си виновна за нищо.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 29dd4e981c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Наскоро изпаднах в близка на твоята ситуация. И нашите празници не бяха същите, промените се усещат всеки ден. Моите съболезнования. Съжалявам, че си се сблъскала с подобна ситуация докато си толкова малка, за никое дете не е лесно да загуби родител. Аз лично не се опитвам да заместя починалия, но говоря с всички от семейството. Всеки си изживява мъката по различен начин, опитваме се да се разбираме взаимно. Майка ти не може да си стъпи на краката още и да се съвземе, а на брат ти му е трудно да стои във вашия дом и да приеме случилото се. Ти от своя страна имаш нужда от семейството си. Опитай се да го споделиш с тях, кажи им, че баща ти не би искал вие да се разпаднете заради липсата му, а да станете по-сплотени. Вероятно това си е истината. Опитай се да помагаш повече на майка ти, помоли я да те научи да готви, по празници я моли заедно да направите великденски козунак, коледна питка, новогодишна баница и други. Кажи на брат ти, че ти се иска да се съберете заедно на една маса, че това чувство ти липсва и имаш нужда да видиш, че се справяте и тримата.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6b66760566
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Душичка мила, та ти си само дете... моите най-искрени съболезнования!
Поговори с майка си, кажи и, че имате нужда от нея и трябва да се стегне заради вас. Брат ти се е затворил и бяга от истината, ще се поболее така. Ти имаш нужда от подкрепа и любов... а изглежда, че макар и дете, само ти успяваш да мислиш разумно въпреки всичко.
Поплачи си с брат си! Ще ви дойде много добре и на двамата. Просто му кажи, че имаш нужда да поговориш малко с него. Кажи, каквото чувстваш и също, че ти е мъчно, че семейството изглежда, че се разпада и се наплачи хубаво. Гушни го, той също може би ще освободи болката и ще си поплаче с теб. Но и ще му "светне" че вместо да се крие и бяга, би било по-добре за всички ви да е около/със семейството си в тези моменти и заедно минете през този етап.
Същото можеш да направиш и с майка си.
Съжалявам, че на теб подавам възможенначин да се сплотите, но ти си който пита, а си само дете, за Бога!
Силна прегръдка от мен!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b8902c67c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо съжалявам за загубата Ви. Много е тежко. Аз загубих за 3 месеца и баба ми и дядо ми, които ми бяха като родители. Опитай се да поговориш с тях, да им кажеш как се чувстваш и така.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: df67411068
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Такаа брат ти голяма глупост е направил за погребението, ще съжалява цял живот. В страни от това вземи го засечи и седнете да поговорите - двама сте и сте единствени в момента на майка ви, която има нужда от вас. Сега ще се наложи да пораснете и да не се държите толкова тийнейджърски. Оттък нататък ще трябва да полагатв грижи и за майка си, която никога няма да се възстанови напълно, тя ви е отгледала и трябва да положите малко усилие въпреки своята скръб. Брат ти е добре да поеме по- силовоте задачи и да се сържи като мъжа в семейство, както баща ви би искал. Тези неща знам че ги знаеш, пиша ти ги за да можеш да се ориентираш с какво да се аргументираш пред брат си и да го стягаш (щото сега мноого лесно може да се затрие или да кривне по лош път). Измислете схема някаква, неща които да правите заедно. Нещо ново- понеже и ситуацията е нова. Грижата за домакинството и дома е трудно нещо дори и в нормалното ежедневие. Разберете се да пазарувате заедно или да чистите заедно, или да готвите нещо ново заедно. Уговаряте се - всеки спазва, свършвате нещата, и после сядате да изпиете един сок или един бонбон и всеки си продължава с неговоте си неща. Ии осъветвай също брат ти да си стои вкъши, защото това още повече ще натовари майка ви - мисълта че не само е сама с 2ма тийнейджъра, ами и не успява да се справи и ще се провалят в живота и отговорността вече е само нейна.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fca9e75392
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   №8, защо мислиш, че ще съжалява защото не е видял как погребват баща му ли? И аз така си мислех като тебе, но не можах да отида на погребението на приятел, не исках да го виждам в ковчег, не исках да виждам как го затрупват с пръст. Сега този приятел си е като жив в съзнанието ми, нямам представа от друга визия и така се чувствам по добре, дори не знам къде е погребан. И аз се възмущавах, че комшията не дойде да погребе майка си, но после ми мина и го оправдавам напълно, защото не всеки може да понесе голяма трагедия. Така, че не упреквайте момчето, направил го е защото много е обичал баща си, затова и сега е в такова състояние. Времето лекува, постепенно ще му олекне!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fab027df08
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   То и моята баба почина преди дни. Е ден след това, когато всички от нашето семейство и не само отидоха на погребението аз не отидох. Знаете ли защо не отидох: защото сме в една шибана държава наречена, , България". Работа, работа и пак работа.

Твоя брат е глупав. На негово място щях да присъствам. Знаеш ли колко ме е яд за моята баба. Дори на нейното погребение не присъствах.. сега аз се чувствам виновен. Все си мисля, че тя няма да ми прости, защото близките ни винаги са с нас горе в небето.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8855efd47e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   На всички ни е страшно тежко, но нямам възможността да говоря с тях. Брат ми умишлено ни избягва, когато се опитам да говоря с него винаги ми казва, че бърза и излиза по възможно най-бързия начин. Помолих майка ми, но тя всеки път казва по-късно. Веднъж когато брат ми се прибра се опитах да говоря с него, но той не иска нито да говори нито да слуша. В училище някои от преподавателите се опитаха да говорят с него, но той избягва всякакви такива разговори. (авторката)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6b66760566
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма значение, че избягвал разговор, настоявай докато се принуди да спре и те чуе или просто застани на вратата така че, да не може да излезе и говори. Същото с майка ти, някой трябва да ги разтърси и за съжаление ще трябва да си ти, най-малкият човек в къщата...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker