Споделям прекалено много - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Споделям прекалено много
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2159 пъти
Проблема ми е следния : споделям прекалено много с хора, които не са ми близки. Досега не се е случвало това да ми се върне по някакъв начин, но аз се дразня на себе си. Споделянето са ситуации, чувства, понякога подронвам авторитета на съпруга (от сорта че е мързелив и тн)... вътрешно не желая хората да знаят, но като се започне някакъв разговор с приятелки или техни приятелки, и езика ми се разплита. Опитвала съм да спра, но нещо не ми се получава..
вероятно това ще се стори смешно на повечето хора, но аз искам да поправя това ми качество. Без значение дали има последици от моите споделянки, ми се иска да престана. Струва ми св грозно, а в същия момент го правя. Моля за съвети и идеи, или някой ако има в моята ситуация да помогне. Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 996543f746
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Грозно и глупаво е да споделяш семейните си неща навън. Да споделяш в търсене на помощ ако си малтретирана-ДА, да споделяш на близки приятели общи неща-ДА, но такива елементарни глупости уронващи достойнството на мъжът ти и то пред далечни познати...си е твоя клюкарска нужда.
Не знам как се лекува "клюкар/ка".

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 17d0a55636
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   В момента на говорене си следете речта. Повечето хора първо казват нещо, а после осъзнават, че не е трябвало да го споделят и ги е яд. Начинът това да се превъзмогне е когато слушаш внимателно другия и обмисляш думите си предварително. Много е лесно и удобно един човек да си развърже езика, да приеме разговора за битов и никак да не вложи мисъл в приказките си. Всички ние сме се чувствали достатъчно отпуснати в нечия компания, че да започнем да изливаме душата си, но думите трябва да бъдат подбирани и не трябва да се хабят за няма нищо. Например, когато съм ядосана на даден човек и някой започне да го коментира, много внимавам в думите и мислите си, все пак, това че си скаран с някого или че действията му те дразнят, не означава, че трябва да го излагаш, особено ако ти е близък, още по-малко пък да се подвеждаш по хорските приказки и да им позволяваш да очернят някой. Когато споделите, че мъжът ви е мързелив, приятелките ви го приемат за факт, те започват да го мислят и да го вярват, във всяка една ситуация ще бъдат склонни да ви напомнят или да ги повторят пред други хора.
Съветът ми е да мислите предварително.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4803fe2dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Липсват ти морални и етични критерии. Също интелектуалното ти ниво е много ниско поради което не можеш да прецениш какво може да се споделя и за какви неща трябва да си мълчиш. Звучиш ми като неконтролируема клюкарка, която каквото и изплува в съзнанието го изпява пред когото и да е, без ни най-малка съоразителност. Срещала съм много такива жени, не сте малко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e24a9a83ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И аз съм малко така, просто другите два варианта са или да излъжеш, или да мълчиш. Например някоя казва "Моя мъж много ми помага", единия вариант е да кажеш "О, и моя е така" и да излъжеш, другия е да мълчиш и да се чудиш какво да кажеш, а третия - да кажеш истината. Това съвсем образно казано. Та и на мен ми се е случва да се чудя кое от трите, макар и за други неща...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 643f0f29b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Имал съм сходен проблем и съм забелязвал подобно поведение при общуване в някои познати и роднини. Според мен, причината се корени в това, че искаш да си интересна за твоите събеседници, обаче нямаш в живота си интересни ситуации. Казваш каквото ти е най-често на ума. Това е проява на слаб характер. Знаеш, че мързелът е недостатък, не можеш да го преодолееш и подсъзнателно търсиш съчувствие, съгласие с друг човек, твоят събеседник да ти каже "няма нищо, нормално е", "и моят мъж е така". Казвам това не, за да те обидя. Повечето хора са прикрити, изграждат фасада с положителен образ. Някои са си направо хитри и те провокират да се разкриеш. Но и двата типа поведение имат ясна цел. При първият тип се цели да харесаш и да започнеш да уважаваш събеседника си. В последствие може да си му от полза. При вторият човекът иска да научи нещо за теб, за да се сравни и прецени как може да се съпостави с теб, дали заслужаваш уважение, може ли с нещо да те използва или да те злепостави. Общото е, че хората общуват с цел и не споделят просто така. Докато ти споделяш буквално просто ей така, без ясна цел. Като казвам "цел" нямам предвид користна и злонамерена такава. Но все пак се замисли, не можеш да спечелиш нечие приятелство и респект с негативни и лични обстоятелства. Хората най-често работят на принципа "танто за танто" - каквото дадеш, това и ще получиш. Малко трябва да се позамислим, за да стигнем логически до извода, че ако даваш прекалено лесно, няма как да те ценят. Щом сама си забелязала това е възможно да работиш върху себе си и да се промениш. Но имай предвид, че почти няма как да промениш възприятията на хората т. е. ако някой те е запомнил с лошо, това ще остане така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker