Смисълът на страданието! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Смисълът на страданието!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1420 пъти
Здравейте искам да споделя моята история, до колкото мога по на кратко. Незнам колко са хората в такава ситуация и дали могат да споделят опит но ще се радвам ако мога да бъда полезен на някой, който е в подобнo положение.
Аз съм момче на 24г. от малък град. Доскоро работех, но магазина в който работех беше затворен и бях съкратен. Започнах работа на свободна практика но в началото е повече учене и обучение, доходите идват по-късно. Като всеки млад човек искам да се развивам, работя и успявам но има едно голямо НО в моя живот и това е моето семейство. Трябва да помагам в грижите за тях, защото майка ми има атрофия на главния мозък от 5г. и от 1 месец е на легло. Имам брат който е с увреждане и трябва да се полагат специални грижи за него. Дядо ми е на 84г. също е с влошено здраве. Баща ми е пенсионер грижи се за брат ми и майка ми но е на 62г. и му липсва вяра и хъс. Баба ни помага за грижите а тя е на 84г. и няма сили за всичко. Опитвам се да намеря решение но тревогите тичането по болници и аптеки ме изтощава трудно ми е да бъда напълно отдаден в работата защото мислите ми са насочени към тях.
Все още нямам доходи защото както казах в началото е учене и обучение най-вече. Незнам как те ще се справят без мен ако отида в друг град или в чужбина за да им помагам с пари. В моя град мога да намеря работа за окло 600лв. които няма да са достатъчни, към момента нямам някакви знания и умения за да изкарвам много повече. Близки и познати ни съчустват обаждат се но всеки в този забързан живот преследва своето щастие, не очаквам да даойде някой и да полага грижи.
Къса ми се сърцето когато съм си у дома и виждам отчаянието в очите моята баба и баща ми. Дори да успея да изкарвам повече и да им помагам се питам, така ли ще трябва да живея на какво ме учи тази ситуация това страдание какво ми дава. Още повече въпроси си задавам когато виждам другите хора около мен как се терзаят че са се скарали с гаджето си или че са изгубили някакви пари, казвам си наум човече бъди благодарен че си здрав, родителите ти помагат и те са здрави, живееш отделно от тях имаш дом и тн. В този ред на мисли искам и аз да благодаря, благодаря че съм здрав благодаря че имам родители благодаря че виждам, чувам, дишам, мога да ходя благодаря и на вас (тези които четете) наистина благодаря.
Моля се за себе си и близките си моля се за осъзнатост, която да ми погне да разбера този път по който вървя защото не искам да обвинявам близки, държавата или времето в което живея. Опитвам се да мисля позитивно и да взема правилните решения, за тази цел търся опит от хора, търся възможности надявам се да открия всичко това. Нали знаете, когато имате някакъв проблем и си мислите че сте единствени, след това намирате други хора като вас и започва да ви олеква че не сте сами. Аз знам за хора в такова положение но всички са възрастни и се грижат за по-възрастните си родители имат и помощ от доста места. Не открих по-млади които са в подобна ситуация но сигурно има някой някъде там дори и в по затруднено положение затова споделям за да открие някой че не е сам има и други като него.

Благодаря за отделеното време на всеки!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: fb210c86b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Каквото и да става всеки ден благодари за всичко на Господ Исус Христос. Моли се за здраве но всеки ден. Виж заповедите и се замисли. Благодарност и покаяние за грешките. Слава на Бог.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cc613e6ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искам да ти кажа, че ти си едно много силно момче и че историята ти ме разчувства! В момента ме е срам изключително много, че смятам "проблемите" си за сериозни... Да знаеш, това че сега си в тежък период ще те направи още по-силен и мъдър. Похвално е, че си благодарен за това, което имаш и не се оплакваш от положението, в което се намираш! Надявам се всичко в семейството ти да се оправи, близките ти да са живи и здрави, както и ти! Пожелавам ти успех :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 820b4a14e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Подкрепям и съм съгласна с № 2. Страданието е за това за да го преодолеем и да излезем от него по-силни, както писа 2.
А ти, авторе, много ме зарадва с това, че се молиш за ОСЪЗНАВАНЕ. Това е решението, това е най-важното.
Хубаво е, че си интелигентен, отговорен и не се поддаваш на негативизъм.
Аз поне това виждам от написаното. Продължавай все така, успех и от мен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3f23247b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Заинтересовай се от програма "личен асистент" и ако ви одобрят бихте могли да си намерите помощник за част от времето.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5ada920beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей, много ме разчувства с историята си.
Съжалявам, че преминаваш през всичко това. Ти си много съвестно и разумно момче. Възхищавам ти се. Бъди сигурен,че родителите ти, се гордеят с теб. Казват, че след лошото идва хубаво.Аз от сърце ти го желая. И съм убедена, че скоро ще стане.Бъдете здрави и ти и близките ти.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ab3a03d2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нещата са в твоите ръце, голяма отговорност имаш, но само си помисли за деня в който ще си успешен и ще си преминал през всичко това.
Ще се чустваш невероятно силен, тази ситуация според мен те застава
и принуждава да промениш своя и този на близките си живот. Направи го и сподели своята история, аз мисля че ще се справиш и ще бъдеш добър пример за това как човек от такава ситуация излиза и върви целеустремен и изпълнен с вяра в живота.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker