Синът ми се превърна в наркоман - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Синът ми се превърна в наркоман
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2995 пъти
Здравейте! Синът ми е на 18 години. Никога не е бил лишаван от нищо, държали сме се както трябва с него, били сме строги, но не прекалено. До 8 клас беше отличник, слушаше и се държеше възпитано. После изведнъж държанието му се промени. Започна да изкарва само двойки, спря да ходи на училище, не се прибираше. Пропуши трева, безброй пъти съм го прибирала от районното. Опитвала съм с думи, опитвала съм с наказания, но нищо не му влияе. По-късно нещата започнаха да стават много по-сериозни. Премина към много по-сериозни наркотици (не съм добре запозната, не мога да кажа точно какви), преживях страшни мъки когато беше прекалил с дозата, беше смесил наркотика с алкохол и негови "приятели" просто ми го оставиха пред вратата. Заведох го в спешното, а там никой не искаше да му обърне внимание, бях ужасена, че ще го загубя. За щастие здравето му се подобри и аз реших, че след този случай ще спре да се занимава с наркотици, нещата обаче не станаха както си ги представях. Той напълно забрави за случая и продължи да се друса. Започна да си продава вещите, за да има пари за дрога. Забърка се с грешните хора. Започна постоянно да получава заплахи от някакви хора. Постоянно се прибира пребит, последният път двама мъже го пребили вечерта пред блока докато излизал, дори полицаи са му посягали. Знам, че си е направил всичко сам, а най-вероятно и аз имам вина, но все пак е мое дете и искам да е добре. Не мога да го изпратя в клиника за зависими, защото е вече пълнолетен и няма да иска. Каквото и да му кажа не ме слуша, а аз мисля единствено за негово добро. Искам да му помогна да спре да взима наркотици, но не знам как. Моля, ако можете да ми дадете някакви съвети! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 78e67e963a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Истината е че си трябва мъжка ръка. Аз самия бях подобен на вашия случай. Ако имате възможност се преместете в друг град. Ако не, не му давайте пари нито му купувайте нищо. Задължително трябва да скъса връзката си с тия негови НЕприятели. Със сигурност не е станал зависим. Аз си намерих гадже и заради нея спрях да се виждам с мойте НЕприятели. Намерете мъжка сила да му повлияе като в началото не прибягвайте с насилие но поставете проблема ясно на масата. Питайте го ти щастлив ли си? Харесва ли ти да не се разбираме?
Харесва ли ти да нямаш приятели, да ядеш бой и да ходиш по районните? Не знам ама трябва да го лишите от някои неща. Коренна промяна. Помислете. В никакъв случай не го оставяйте сам. Помолете Господ Исус за помощ. Ходете на църква питайте попа кво да направите. Те са доста в час с тия работи.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: eba62d7c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   търси психолози, центрове за борба със зависимостта, има метадонови терапии, отиди и ти на психолог, при такива зависимости страда цялото семейство и трябва да се лекува цялото семейство. Поговори с някой свещеник, ввъв Варна има православен център за борба със зависимостите ако не се лъжа... но каквото и да правиш, спасението трябва да дойде от детето, ако той сам не пожелае да се оправи, каквото и да правиш, нищо няма да постигнеш. Не спирай да се бориш

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: eba62d7c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако можеш по някакъв начин да разкараш "приятелите" му, търси помощ от полицията и да накараш младежа да почне работа, да го пратиш на село сред природата, на физически труд, знам ли...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 61394dd04f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ако можеш да намериш с какво обича да се занимава.. Нещо като хоби. И ми показа добрата страна дай мотивация.. И също така среша с психолог няма да е лоша идея. Опитай да отдалечи от приятелите му. В крайна сметка той е млад и е време да открие призванието си което едва ли е да бъде идиот

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f9eddcff70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Наркоманите са пропаднали хора. В бг за съжеление не им осигуряват лечение, а финансиране.
Лечение в чужбина е най-препоръчително.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b79fade95b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 6-Кой те излъга, че във България не им осигуряват лечение?

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 673dc5ecf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   опитай се да го убедиш да постъпи на лечение в някой център за борба със зависимости.

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: c56683afd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   А бащата къде е? Чичо, вуйчо който милее за него няма ли. Ако разбера, че някой зарибява детето ми с наркотици ще го смеля. Взимам бухалката и където го пипна ще го оставя.

Госпожо виновна е демокрацията, за която 95% от българите гласуваха. Аз съм израстнал по Тошово време, тогава никой не смееше да произнесе думата, , наркотик, , ка моли да употребява ка моли да ползва. Единственото спасения за детето ви е да го откъснете от тази среда и лечение. Дано БОГ да е с вас!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker