Не съм аз, защото съм дете на разведени родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не съм аз, защото съм дете на разведени родители
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1634 пъти
Здравейте! Как да се справя накратко ми е въпроса? Знам какви са ми проблемите: дете на разведени родители, което никога няма да получи тяхната любов и внимание, следователно съм много съмнителна към себе си и все имам нужда от външно утвърждаване на това, че съм ценна, хубава, стойностна. Когато приятелят ми заговори за порно изпадам в състояние на тъга, ама аз не съм такава и прочие, а това си е просто нормален разговор. Знам, че няма как да запълня празнотата от липсата на любящо семейство, но вече не издържам. Опитах да насочвам вниманието си към различни сфери и дейности, но все стигам до извода аз НЕ СЪМ. Не искам повече да е така, искам да живея нормално без прекомерния страх, че НЕ СЪМ. Може би е работата, може би приятелят ми, но все нещо НЕ Е и това съм аз. Аз НЕ СЪМ, самобичувам се, как така някой ще иска мен, ама тази е повече. Все едно има нещо, което трябва да е, за ДА СЪМ АЗ, НО НЕ СЪМ. Как да се справя с тези неща, къде да намеря цеността си и да получавам удоволетворение. Всякакви подробни истории ще са ми от полза, но моля правила съм доста неща и продължавам да НЕ СЪМ. На 23 години съм имам работа, която бих могла да кажа, че харесвам и върша с удоволствие, дипломирам се със специалност по мой собствен избор избрана единствено заради личен мотив понеже е хуманитарна и финанси от нея няма да видя, общувам малко с хора, но все пак има някакви, занимавам се с благотворителност рядко, тук-таме спорт или фотография, планинарство, обаче несигурността ми е пагубна за мен. Имам нужда някой да ми доказва постоянно какво съм аз, колко съм важна и т. н, а не ми казайте, че само аз съм този човек. Не работи това, обичам да прекарвам време със себе си само, но пак съм нещастна и страдам от липса на любов. Къде да я намеря? Какво да направя, за да съм уверена или поне балансирана, страховете ми, несигурността, липсата ме правят тъжен човек.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9cf3c14d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На теб, не че ти липсва увереност, а искаш ти да си най-значимата. А най-значими няма, или поне малцина са избрани. Като английската кралица, например.
Работа с психолог би ти помогнал да разбереш себе си.
И една подробност-всеки човек, малко или много е неудовлетворен и иска още и още.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6eeea3da5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разсъждения сякаш си на 80 г. Вашите са постъпили правилно, раздели са се, защото явно не са били един за друг. А по-добре ли е моделът, живея с някого заради детето. Това дете, което не е на разведени родители по-щастливо ли е? То в любов ли расте? Или като не се карат пред него, значи всичко е ок. Любовта и вниманието не идва, когато двама са заедно непременно. Може да са разделени, да са заедно и пак да не получиш любов. Не си единствената. За съжаление единици са имали щастливо детство. В повечето случай израстваме с травми от детството си. Съсредоточи се в настоящият ти живот и връзка. Преосмисли ситуацията и ще видиш, че нещата не стоят така както си си ги втълпила.
Утре ако ти в положение нетърпимост, насилие с един мъж и не си щастлива, ще останеш ли в брак само заради детето. Масата го правят, скандали, побои щата но в брак заради "доброто" на детето.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8f80e72972
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нуждаеш се от човек, който да повярва в теб, за да можеш ти да повярваш в себе си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cea1e6216b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е проблемът в разведените ти родители, ами в теб. Това няма кой знае колко общо с това, че са разведени. Да, може да окаже влияние развода, но ти си решаваш дали да го оставиш да ти влияе. И аз съм дете на разведени родители, но никога не съм се чувствала така...
как да се чувстваш, ти сама си го избираш. Избий си от главата, че разводът на родителите ти е коренът на нещастията ти, защото е огромна илюзия и лъжа... всичките ти нещастия проилизат от самия ти начин на възприятие на света и самата себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1e9be34934
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз мисля, че ти си едно ПРЕКРАСНО момиче, което се различава от повечето момичета и това е КРАСИВО. Историята ти до някъде описва и мен, а и аз също харесвам фотографията, планинарството. Приличаме си по това, че и двамата се чувстваме несигурни в себе си и общуваме с малко хора, но моите родители са заедно и въпреки тяхната подкрепа, аз отново се чувствам несигурен в себе си, не знаещ, не можещ - сякаш не си вярвам. А реално почти с всяко нещо, с което се захвана се справям добре или поне се старая да е така, но въпреки това отново съм несигурен. Не знам каква точно е причината. Може би самочувствието донякъде. Въпреки, че ще е странно точно аз да ти го казвам - вярвай в себе си, обичай се и се радвай. Имаш приятел, с когото предполагам се обичате, дипломираш се със специалността, която ти си си избрала, правиш неща, които харесваш - благотворителност, фотография, планинарство. Таа... едва ли бих могъл да ти помогна, но знай, че в това време на фалшивост (фалшиви усмивки, чувства, прегръдки, загриженост и изобщо фалшиви хора) ти си предостатъчно ЦЕННА, ХУБАВА и СТОЙНОСТНА.

Пращам ти усмивки и една топла прегръдка :)

М25

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a657a3b231
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нали разбираш че за едно цветенце ако няма достатъчно благоприятни условия то не може да процъфти. Същото е и с теб. Просто отиди някъде където хората са щастливи.
И аз понеже съм в същото състояние, мисля съвсем културно да се сбогувам и да духна нанякъде за има няма 5 години.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 47876b6b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на 26, мъж.
От 13 годишен съм дете на разведени родители и не мисля че ми се е отразило по чак такъв начин. Не съм сигурен че това което описваш е от родителите. И имам чувството че съм единствения, който не е повлиян от развода на родителите си. Не виждам нищо толкова страшно.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ce98039fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз мисля, че твоето си е депресия и тя няма нищо общо с родителите ти. Просто имаш нужда от отговор за състоянието ти, който да е извън теб и този ти се вижда логичен. Аз съм дете на разведени родители с ужасни проблеми с вторият м7 баща. В крайна сметка съм избрала трудностите да ме мотивират, а не депресират. Към момента съм успешен човек със сериозни доходи, стабилно семейство с прекрасни деца и съм уверен човек със самочувствие.
За мен това е психологичен проблен при теб и имаш нужда от разговор със специалист. Тези неща се лекуват, но трябва и ти да се постараеш малко. Не търси отговора на всичко извън себе си. Ти контролираш емоциите си и от теб зависи как ще се чувстваш в дадена ситуация. Поеми отговорност за собственият си живот!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 79638cfaa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Трябва ти психолог. Проблемът е само в самочувствието ти. Или си намери гадже.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker