Изгубил надежда за живот на 19 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Изгубил надежда за живот на 19
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1292 пъти
Здравейте, момиче на 16 съм. Имам брат на 19 години. Още от малък се интересува от мотори и с годините интересът му към тях се увеличи. На 16 вече беше започнал да кара с приятели от време на време. Когато навърши 18 и взе книжка, започна да работи, за да си купи мотор и успя. Започна всеки ден да кара и постепенно се превърна в негов начин на живот. Преди 5 месеца докато бил отново с мотора и приятелите си, станал участник в тежка катастрофа. Наистина карал с висока скорост, когато опитвайки се да избегне кола, се ударил в мантинелата и изхвърчал от мотора си. Приятелите му и дори случайни хора се втурнали да му помагат, а той просто лежал като труп. Обади ли се на 112 и не след дълго бил закаран в спешното, след което получихме обаждане, че брат ми е катастрофирал. Веднага отидохме в болницата, а той беше в операционната. Никой не искаше да ни каже какво е състоянието му. За щастие операцията премина успешно, но той не усещаше краката си. Искаше да стане, но не можеше, очите му се насълзиха и той се разплака от безсилие. Лекарят каза, че след като се възстанови от операцията ще започне рехабилитации, но той просто загуби надежда. Рехабилитациите започнаха, а той дори не се опитва. Твърди, че иска единствено да проходи, но не полага никакви усилия. Не иска да се храни, казва, че не иска да живее така, че да бъде инвалид не е живот, а съществуване. Всички го молим поне да опита, но всеки път когато отиде на рехабилитация не прави повече от една крачка и просто се отказва. Каза на приятелката си, че не иска да бъдат повече заедно, защото не иска да е с него само от съжаление. Тя му каза, че е с него, защото го обича, но той й каза, че нямало как да обича инвалид. Постоянно му повтаряме, че не е инвалид и ако се постарае ще проходи отново, но той просто няма никаква надежда. Винаги е бил със много силен характер, но сякаш след инцидента волята му се пречупи. Превърна се в съвсем различен човек, сякаш не е брат ми. Искам единствено да го накарам да повярва, че може да си върне предишния начин на живот, но не знам как да го направя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 960c5960f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това което се е случило е ужасно, важното е че е останал жив, при такива катастрофи пораженията са много големи.
Продължавай ти, приятели, семейство да го насърчавате и да полага сили за да проходи.
Иска се постоянство и да не се допуска самосъжалението му да го завладее, трябва още отсега да полага усилия за да проходи, всеки един ден в който само лежи, мускулите на краката отслабват и ще става все по-трудно и без това, много е важно да почне веднага да прави упражнения.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cb799781cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличкия съжалявам за катастрофата, аз съм момиче на 11 години, и аз съм падала само че от колело а не мотор, а колкото до брат ти мило момче, пожелавам му да се оправи и да се възстанови, колкото се може по- бързо

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker