Родителите ми ме сватосват! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми ме сватосват!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2732 пъти
Здравейте! Проблемът ми е следният. Ние сме три деца.
Аз съм най -голямата на 30г.
Брат ми е на 28г, а сестра ми е на 24г. Те са семейни и вече си имат деца.
През последните 2 години майка ми и баща ми все търсят някой да ме сватосват, понеже вече ми било време. Омръзна ми да ме излагат така. Живея в чужбина от 5 години. Работя, самостоятелна съм и ми хареса това мое положение!
Всеки път като се прибера в бг, вместо да се видим като семейство, те канят някой момък и почват да ме кандърдисват както се казва.
Не мислят, как ще се оттърва от "лепката" после..
Проблемът е че се наложи да ги излъжа, че имам приятел, за да се кротнат малко. Обаче сега искат да ги запозная, не знам какво да им кажа вече.
Дойте ми съвет! Как да им обясня, че живота е много различен от преди. Семейна не значи щастлива, нито брат ми е щастлив, нито сестра ми, а те дори не пледполагат... Не искам да ги обидя, просто не знам какво и как да им кажа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 114550b2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, мила авторке! Просто им кажи, че ако продължават да ти се бъркат в живота, ще престанеш да се виждаш с тях. Ти си си самостоятелен човек и имаш право да живееш живота си така, както на тебе ти харесва. Това, че брат ти и сестра ти са семейни, не означава, че и ти трябва да го направиш. Твоят живот си е твой, независим от техния.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6fbdae6acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами време ти е наистина. Още годинка две и рискуваш да си останеш стара мома. Ако това ти харесва ок, ако не искаш деца и никой в живота си до теб то тогава ок, но родителите не са вечни, след време може да поискаш нещо, което да наречеш семейство, а няма да го има. Живота си е твой, право каквото си искаш, на каквото си постелеш на това ще лежиш.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8e643a9154
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Хахахаха, не предполагали, че не са щастливи... Е, добре! Ти знаеш по-добре от тях как се чувстват. Наистина имаш нужда от помощ. Послушай съвета на вашите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8c37f5d08d
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

6.   Много са ми интересни такива като тебе! Хем нямаш приятел, както се разбира, хем си на 30, което изобщо не е първа младост и отдавна би трябвало да си семейна и даже да имаш деца, хем отказваш помощта на родителите си.
Дъщеря ми беше в твоята ситуация, имам предвид, че когато отиде да живее в чужбина, още си нямаше приятел. Но прояви инициативност и на втория месец вече беше сгодена за имотно местно момче, неин колега. Да, но тя беше на 21 тогава. Сега е на 25 и вече имат две деца. Планират трето.
Твоето не ми се вижда нормално. На 30 вече не си млада, разбери го и спри да се заблуждаваш. Защото станеш ли на 35, вече ще ти е много трудно. Пък и в чужбина не се гледа с добро око на жени, прехвърлили 30-те, които още са несемейни.
Съветвам те най-добронамерено да си дадеш шанс с някое от момчетата, което родителите ти са намерили. За да придобиеш самочувствие и да знаеш, че поне няма да останеш стара мома. По-късно, ако намериш местен от страната, където живееш, естествено можеш да започнеш наново! Но в никакъв случай не прахосвай повече време и не лъжи родителите си! Те искат най-доброто за теб, приеми подкрепата им и няма да съжаляваш! Изпуснала си много влакове, но все още имаш шанс!

(Жена на 44 години, семейна)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fa5a6d8623
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Решението го има по филмите. Щом си в чужбина, намираш един хубавец и го каниш да го водиш на екскурзия в Б-я. Представяш го за жених, и родителите се успокояват. Разбирам ги защо се притесняват, влез им в положението! Има го този проблем при много родители, всеки иска добро бъдеще за децата си. Човешко е всеки да даде живот на нов индивит, така му е заложено от природата, но това насила не става. Живей както трябва, пък да става каквото ще!

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a1a75e997b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   От 5 години живееш в чужбина (в коя държава, тайна ли е), на 30 г. си и не знаеш какво да кажеш на родителите си защо не искаш да се омъжиш. Пък нямаш си и приятел, караш я соло. Щом майчиното чувство в теб на 30г. още не е проговорило нещо ме съмняваш. Може би си лесбийка и не смееш да им кажеш, иначе как да си обясня, че потенциалният мъж с който искат да те запонаят е "лепка". Тази дума говори много за тебе, за твоето отношение към мъжете. Ти може би ги ненавиждаш точно както една 100% лесбийка не понася допир на мъж-лепка до себе си. Щом живота е много различен от преди, ами бъди модерна и им кажи истината, че си имаш приятелка с която много се обичате и живеете на семейни начала. Ето, това е модерния живот, особенно в чужбина, където еднополовите бракове са законни. Това не те ли радва? Кажи им макар, че не си Омъжена ти си щастлива. Те също ще ти се радват на щастието.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: dc41656b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Притесняват се за теб, но ти натрапват момчета по много груб начин. Аз съм на 32, имам връзка от 6-7 години, и при мен мрънкането е за бебе, но аз няма да създавам потомство точно сега, защото родителите ми така били решили, че е правилно. Нещата ще стават така, както аз и мъжът до мен искаме. БГ родителите така и не разбраха, че не трябва да налагат на децата си стереотипи от преди 50 години. Просто не се прибирай в България известно време или си тръгни рязко, ако пак ти пробутват някой. Не си длъжна да оправдаваш техните очаквания. Имаш време и за мъж, и за деца, ако решиш. Важно е да срещнеш подходящия човек, а не да се метнеш на врата на някого, защото ти било време (както искат да направят родителите ти). В българското общество на жените се насажда едно мнение, че ако до 30 нямат мъж и дете, едва ли не за нищо не стават. Един куп мои познати жени, когато станаха на 29, се хванаха с първия срещнат, за да могат да се "реализират" до 30. Не е нужно да казвам, че повечето се разделиха или са много нещастни в съжителството си/брака си. Дай сериозен и категоричен отпор на родителите ти, не е нормално да ти се бъркат по този начин.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 81c6cbc5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Просто им кажи, че вкусът ти за мъже е различен от техния и готово! Не си малко дете, а зряла жена, не си длъжна да уйдисваш на вашите за такива лични неща. Защо да лъжеш? Сега като си надробила попарата, сама ще си я сърбаш. Помоли приятел да ти се представи за гадже или просто бъди твърда и си отстои позицията.

Julian

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2a07ad473f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   номер5, според мен авторката има предвид, че родителите ѝ не предполагат (не могат да видят, осъзнаят, установят, допуснат в мислите си), че брат ѝ и сестра ѝ (другите им две деца) всъщност не са щастливи, въпреки че са семейни.
А и е факт, че е масово срещано явление супер много хора да не са щастливи, въпреки че са семейни, даже доста от тях са се задомили от чисто отчаяние, даже някои си го признават. Това затова доста след време почват да си изневеряват, развеждат се по - напредничавите..

6ти и 8ми номер са супер нелепи.
Хора, разберете, че не на всички ни се занимава с бебета, акита, сополи и др подобни такива досадни неща.
На 6ти и 8ми номер горещо препоръчвам да прочетат коментар номер21 от темата "Скоро правя 30.. моите мисли по въпроса. "
Аз също съм на 30, не искам сериозна връзка, камо ли пък семейство, но това изобщо не означава, че не харесвам мъже, не контакувам с мъже и. т. н., напротив номерче 8смо ;) Хора като теб явно много-много не сте излизали от махаличките ви и си мислите, че всички трябва да са simple people като вас, които имат мания за обвързване.
Като цяло по мои наблюдения повечето нещастни хора са все сред семейните, може би затова не искам да се обвързвам и задомявам, защото цял живота на това съм свидетел.

Авторке, просто кажи на вашите да не те занимават, а да обърнат внимание на проблемите на брат ти и сестра ти и така.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: db52ca49d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз пък съм на 29 г. и много искам да си имам мъж и бебенце. Може би защото родителите ми са починали и съм сама и затова много ми тежи, че си нямам най-близък на този свят.
Ти си имаш голямо семейство и явно за тива не ти пука. А на запад животът е друг и всеки си гледа паницата. Не те кагоризират според раса, пол , семейно положение.. както й да е. И те са прави, и ти си права. Ще си останеш сам сама , ако не ти запука, а от твоя гледна точка насила хубост не става. Може би не ти знаят вкуса за мъже. Кажи им каъв тип харесваш. Не знаеш пък с какъв готин мъж могат да ти намерят .

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0f19e5f7d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   . Семеен човек не е равно на щастлив човек и това е самата истина, от личен опит го знам. Също знам, че най-лесно се живее когато казваш истината без шикалкавене и заобикалки. Обясни на родителите си какво искаш и как го чувстваш и съм сигурен, че ще те разберат.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 677ba6c012
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Ох, този селски манталитет! До болка ми е познат. Ако до 25 не се омъжиш и не родиш веднага и започват едни клюки, едно чудо... все едно си прокажена! Така, че много ти съчувствам! Най-вероятно родителите ти са от този тип, без да се обиждаш и живеят с някакви дребнобуржоазни разбирания от 1900 г. според, които жена без мъж е нищо и ако до определена възраст не си намериш мъж, направо край! Ужас! Ще си останеш стара мома и всички ще те одумват, че нещо не ти е наред и дрън, дрън, дрън... за това опитай се ясно да им обясниш, че 21 век няма нищо общо с 19 и дори с 20, а в най-лошия случай ги покани на гости за по-дълго и дано проумеят, че животът, който водиш в чужбина няма нищо общо с живота в тяхното градче. Защото съм почти убедена, че живеят в някое малко населено място, където всички се познават и ако някой си позволи да не живее като останалите, става страшно! Та много се надявам вашите да разберат, а ако не... ами колкото и да ти е трудно, наистина избягвай да контактуваш с тях. Защото само ще си късате нервите взаимно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 927fd8f885
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Според мен нямат право така да ти се бъркат в живота. Ти сама си знаеш какво е добре за теб и какво не. Дали ще си обвързана или няма да си. Това че брат ти и сестра ти са, не значи че трябва да живееш като тях. Аз те разбирам много добре, защото на мен от 20 годишна започнаха да ми набутват някакви да се запозная с тях. Ами срязах ги 2-3 пъти и спряха. Първо аз съм голям човек и мога сама да преценя кога и с кой да бъда, а не съм някаква малоумница някой да ми урежда мъже. За мен това е натиск- ти примерно искаш да си сама сега, а те искат да си женена и ти го натрапват насила. Лично мен това много ме дразни, трябва ти сама да си преценяваш и според мен не е нужно да лъжеш за да ги успокояваш тях, че уж имаш някой. Не ги слушай и такива като номер 6. Както се вижда тя е родила на 19 от първия срещнат, затова ти на 30 и се струваш стара. После ти дава за пример дъщеря си, която пак по селските и разбирания е хванала някакъв, важно е да се подчертае, че е имотен, тоест за пари набързо му родила 2 деца, че и 3то планирали. Не ги слушай такива, за тях смисъла на живота е да хванат някой балък и цял живот да се хвалят, че били семейни, тоест някой им е обърнал внимание все пак. Пак казвам слушай себе си и това, което чувстваш и няма да сгрешиш.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cce37e0642
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

19.   6цата... Ти в средновековието ли живееш??? Че и акъли дърташки да даваш..? По твоите думи въобще не излиза, че си била в чужбина, че глупави съвети да раздаваш.. Ама, че простотия'!!! Тва, че по селата в България разсъждават така, въобще не значи, че в чужбина са на тоя прост акъл! Аз живея в момента в чужбина, когато заживееш и ти тогава коментирай, чула не дочула селенката, че разправяла-не били гледали добре на жените над 30 несемейни???? Напротив! Тук хората живеят докато могат, след това мислят за семейства! Това си е лично нейно желание и живот, тя иска съвет как да обясни на родителите си, че не иска да бъде сватосвана-което е абсуртно, не прочетох да ви иска съветите за друго, а Виеее? ! За авторката-Просто им кажи, че това е твоя живот и както искаш ще си го живееш, щом се издържаш сама си решаваш сама! А ако е не, кажи за момчето, че сте де скарали и сте се разделили да продължават да те сватосват.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5af2dd7794
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Няма смисъл да ги лъжеш, с нищо не си им длъжна. Отстоявай си позицията като голям човек. Това е грубо вмешателство в личния ти живот, независимо че са ти родители.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3f09fc569e
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

22.   От коментарите тук излезе, че не трябва да слушаме родителите си, а да са учим от филмите??? Прочетете, бе хора, прочетете какви глупости натворихте. Коментарите за "дребнобуржоазни разбирания", "селски манталитет" и подобните им по тази логика звучат като соцфеминизъм и соцстоличанство. "21 век сме! " "2018 сме! ". Хората определят времето, така че ако авторката реши да послуша родителите си това ще се случи през 2018 г. в 21 век и ще е напълно реално. Авторке, сватосват те, не с цел да се обидиш, а да се усетиш и ако щеш сама да си намериш мъж, защото майка ти и баща ти искат да дочакат внуци. Това е.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5af2dd7794
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Не сме малки деца, че да трябва да слушаме родителите си, а големи хора които взимат решенията си сами. Всеки има правото на избор и лична свобода. Откъде накъде ще я сватосват? Това заприличва на турски сериал.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6c17a9c647
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

24.   22ро номерче, какви филми, какъв феминизъм, какви пет лева, папагалче... Ти не можеш ли да схванеш, че има хора (без значение от пола и финансовото им състояние, начина им на живот и.т.н.), които просто не им се занимава с деца, не искат да стават родителители и точка. Какво значи това 'искали внуче' ? (реторичен въпрос) Аз пък искам личен хеликоптер...
Опитай се да осъзнаеш, че никой на никого не е длъжен да угажда, преглътни го това и си трай, гледай си твоето канче и не натрапвай на хората нещо, което не желаят, пиленце... или дърт петел... знам ли те... но не че има значение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 80ca7f0eb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Здравей, авторке, родителите ти определено не го правят с лошо, но разбирам, че минават границата с опитите си да се месят в личния ти живот.
Според мен не ги лъжи, че имаш приятел, защото така само ще се вкараш в още по-големи главоболия и ще им създадеш фалшиви надежди.
Моят съвет е да говориш с този от тях, който е по-либерален и настоява по-малко - ако това е майка ти, покани я да излезете, да се разходите, да изпиете едно кафе или чай и обясни, че на този етап (ти така или иначе няма как да знаеш как ще се чувстваш след 2 или 3 години) нямаш намерение да създаваш семейство и ги молиш да разберат и уважат решението ти, защото те са ти най-близките хора и искаш да се разбирате, а не да сте в конфликт.
Почти невъзможно е да ги убедиш в правотата на избора си, особено ако са по-възрастни или са от малък град, но можеш поне да ги убедиш да не ти се месят.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: facda57b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   О, авторке, зарязах четенето на коментарите, защото ме напуши смях. Я си свиркай, бре, момиче! Какво ти пука кой какво иска - внуче ли, зет ли, космическа совалка ли? ! Аз се омъжих за сефте на 34 години. Разведох се на 44. Деца нямам, понеже мъжът ми не щеше, но не ми липсват. А сега на 47 пак се омъжих за страшен сладур с 10 години по-млад от мен. Тук целокупното морализаторско общество в следващите постове ще ме убие с камъни - къде от консерватизъм, къде от завист. И аргументите ще са: жена без дете не е жена - това едно; и второ - този младок скоро ще зареже бабичка като теб. Може и да са прави. Но, честно да ти кажа, хич не ми пука. Важното е, че съм здраво стъпил на земята човек, подсигурил се добре със собствен труд финансово и винаги, навсякъде и постоянно се забавлявам. Накрая може и да ми се прииска да се кротна до някой приличен стар вдовец, а пък той ще си има внучета... и така. Но засега съм още мнооооого далеч от подобни фантазии. Хич не им се връзвай на твоите родители. Всеки си следва собствения път по начина, по който прецени. Даже ти се чудя защо си ги излъгала, че имаш гадже. Аз - понеже съм си вироглава - сигурно бих им обявила, че съм лесбийска; или пък съм в сектата на Муун и там ще ми търсят мъж; или друга някоя щуротия, само и само да млъкнат или поне да се усетят, че ги вземам на подбив и да разберат, че навлизат в лични територии, в които не бива.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: eaad880472
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

27.   24, видимо е, че си човек с комплекси и се засягаш лично. Подкрепям 22.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3af2137a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   24 може да е всякакъв/всякаква, но е напълно прав/а.
Никой не е длъжен да удовлетворява желанията и мечтите на друг човек/ други хора. Точно поради този аргумент категорично не подкрепям 22.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 54205c966d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   22, родителите й ВЕЧЕ СА дочакали внуци! Ама, кой да чете всичко и то с разбиране...

"Брат ми е на 28г, а сестра ми е на 24г. Те са семейни и вече си имат деца. "

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker