Баща ми е затънал в кредити - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми е затънал в кредити
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2229 пъти
Здравейте, нека ви разкажа моята история, вие ми кажете какво да правя и бил ли е някой в подобна ситуация.
Ето накратко:
Майка ми почина преди 4 години от рак, сестра ми си има приятел и живеят заедно, баба ми и дядо ми не могат да се похвалят с отлично здраве, а баща ми е пропаднал алкохолик, постояно ходещ по жени(както преди смъртта на майка ми, така и след това) и затънал в кредити. Днес той ми съобщи: Местим се да живеем у баба ти, защото ми взеха апартамента. Ядосах се много и излязох. Разберете ме, апартамента където живеехме до сега за мен е пълен със спомени от майка ми и детството ми. Не е тайна, че отдавна се отказах от баща ми, за него е важно само собственото му щастие.... казва, че винаги работи но въпреки това няма пари, и кажете ми като не е плащал кредитите си то тогава къде са тези пари, освен да са пропиляни по алкохол и жени.
Та сега трябва да живея с него, баба ми и дядо ми, а те не са добре със здравето, пенсиите им едва стигат за тях, а сега и ние трябва да им се натресем. Те казват, че няма проблем, но за мен има, те не са длъжни да ни гледат, само защото баща ми е пълен безодговорник и го мързи да си намери хубава работа, само защото иска да почне и вече да е шеф ( на 50г е, а незнам дали има и 10г стаж).
Сестра ми(22г) иска да ни помага с пари, но ми е кофти да взимам, защото тя си има свой проблеми за които да се грижи, не е длъжна да гледа мързеливия си баща и мен(17г).
Та така хора това е моята история. В момента си търся работа, за да мога да помагам на баба и дядо. Не искам да виждам баща си, но ще се наложи защото ще живеем в една стая.... та кажете ми, ще мога ли да му простя, че ми отнема всички важни спомени свързани с мама.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: a5fa5d7751
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо се учи от баща си. Бъди егоист. И това го казвам най-сериозно. Откажи се по законен път от баща си. Идея нямаш какви неприятности може да ти навлече. Скоро навършваш пълнолетие, т.е. ако нещо се случи с баща ти /да чукаме на дърво/ ти поемаш неговите задължения. Така че ти и сестра ти се откажете от него. Не искате накрая вие да му плащате за всичките години алкохол и жени.

Имам една позната, на която баща й беше алкохолик и комарджия. Имаше страшно много заеми. И после никой не знае какво се случи с него - дали някой го уби или той избяга от страната, не е ясно. НО след като той изчезна, всичките му задължения с лихвите се прехвърлиха на нея и на майка й, а това бяха около 150 000лв. Още не си работила, но за справка средната заплата е 800лв някъде на месец. Представи си как се връща такъв заем. Следяха ги да не вземат и те да изчезнат, заплашвахи ги някакви нацепени батки. Абе, ужас! Така че съвсем сериозно ти казвам да се поинтересуваш как стоят нещата и се откажи от баща си.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d904be0cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Ако е истина това, завършвай училище и заминавай нанякъде, забрави за всичко!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1dd6a87ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ти си едно страхотно момче! Не, няма да можеш да простиш, поне според мен. Но, знае ли човек. Дадох, мнение в друга тема, но видях и други гледни точки и вече не давам, категоричен коментар, като не съм го и живяла. Пупу, гадна работа. Ти не ламтиш за пари и апартамент, а се вълнува заради спомените си. Свестно дете си и съм сигурна, че ще се справиш с всичко. Вярвам в теб!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f9eee87075
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Искрено ти съчувствам. Това е много сложна ситуация. Такива като баща ти, има много. На 99% знам къде отиват парите му- може би играе хазарт. Понеже имам опит с такива хора, които вечно нямат пари и са със куп заеми и кредити... в повечето случаи са зависими към хазарта.
Сега търпиш този ужас, но скоро ще си независима жена и ще поемеш по пътя си. Не се отчайвай, няма вечно да живееш с него. Търпение!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 90ff773a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма ли начин да живееш при другите баба и дядо?

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c5d0211320
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Номер 1, пълни глупости пишеш. Отказ от бащата не може да направи, но може да се откаже от наследството му (активи и пасиви) след неговата смърт. А ако наистина имаш такива приятели с толкова голям дълг, то те са глупави, могли са също да се откажат от наследство. Най-вероятно обаче пропускаш да споменеш, че са баследили имоти за 300 000...
Авторът да не се вълнува, и моите родители бяха с кредити. Много. Оцеляхме, а аз си извадих важни поуки. Не съм плащала по всичките, а само ипотечния. Ограмоти се, финансовата грамотност ще ти е от полза, и недей да мислиш, че е краят на света. Не е :) Минала съм по този път на твоята възраст преди 14-15 години.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4160df9d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Този апартамент не е ли бил и на майка ти? Ако е така, ти и сестрата ти в момента имате идеална част от него, като нейни наследници. Трудно ще го продаде частен съдебен изпълнител при това положение. Говори с баба ти и дядо ти и ако трябва, те да направят консултация с адвокат.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a5fa5d7751
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Аз съм номер 1 до номер 6. Не говоря да е задлъжнял на банки, а заеми от неправилните хора /комарджия, все пак/. А с тези хора не можеш да се разбереш по законен път. Те заплашват, следят и т. н. Не смееш да избягаш...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker