Баща ми с години изневерява на майка ми... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми с години изневерява на майка ми...
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 4526 пъти
Здравейте!
Момиче на 16 години съм.
На теория имам семейство, на което може да се завижда. На практика - също имам ''семейство'', което е под въпрос.

Проблемът ми е с баща ми...
Чувах слухове, че е изневерявал на майка, но винаги си мислех, че са невинни закачки с други жени. Мислех, че споровете между наште възникват от ревността на майка ми и, че всъщност всичко за баща ми е клевета. Е, нормално е - тогава бях по-малка.

Един ден, към края на Май месец, баща ми си забрави скайпа на линия. Аз се оттеглих в мойта стая заедно с лаптопа, за да не може да си провери скайпа, а щеше да излиза. Реших да се поровя из хронологиите му, за което сега съжалявам страшно много...

Сигурно разбирате какво съм намерила там? Да, точно така - имаше хронологии с онези жени, за които чувах преди. Сега съм на 16 години и нещата са ми по-ясни от ясни. Намерих хронологии с 4 различни жени. Трите ги познавам - две от тях са семейни... А четвъртата е от друг град. Това, което прочетох онзи ден ме шашна много. С години е поддържал връзки с други жени, с години е изневерявал на майка ми... Видях истинското му лице. До този ден все още не мога да се свестя от прочетеното. Гади ми се от него. Циничен, с мръсно подсъзнание, отвратителен. Може би ако това си беше останало като слух нямаше да реагирам толкова, но едно е да чуеш, друго е да го прочетеш със собствените си очи. Мразя баща си.... Отвръщавам се от него. Не понасям даже да ме погали по косата - гади ми се. Долен перверзник!

Изпитвам толкова много неща в момента, че не знам как да ги излея напълно. Може би не е редно такива изрази да използвам срещу него, но това са нещата, които чувствам. Мама е същински ангел и в никакъв случай не заслужава това! При факта за баща ми не мога да бъда добра. От както знам за неговия потаен живот, започнах с друг тон да се обръщам към него, друго отношение. Не съм споделила с майка за това, което знам - не мога да преценя дали ще е правилно или не. Но най-веровтно няма да мога да и кажа нещо такова. Колко ще продължи това???? Аз как ще издържа с тази къща?? ;( Кое е най-правилното нещо, което мога да направя в случая?? Чувствам се толкова сама... и неразбрана... ;( Единственото, което знам е, че мразя баща си! ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: f0daffe8e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам същия проблем.. но съм на 14 :) заради работата си баща ми постоянно пътува.. лъгал е майка ми 10 години. С какво го е заслужила това че му стои в къщата гледа му детето пере готви чисти, намира достатъчно време да се забавлява с мен да ме учи на нови неща такава майка е мечта :) Много красива външност слабичка хубави очи устни кожа носле за 17 гоодишна минава а е на 35 :) майка ми разбра за това преди 3 години.. тя ипадна в депресия и то много задълбочен стадий не ядеше само плачеше, не спеше по цяла нощ да се измъчва от мисли какво ще стане за напред искаше и се да се самоубие но живееше само и единствено заради мен., . ;( аз бях доста по малка и не рабирах много седях и плачех с нея.. Тя понеже е ит друг град нямаше как да се прибере а и учеше бакалавър.. Сега обучението свърши тя си намери работа живеем си прекрасно двете от нищо не сме лишени.. имаме си жиливще в нейния град и всичко е ок.. пред развод са.. миналата година последния един месец от миналата учебна година трябваше да завършаи да живея само с него.. личеше си че ме обича угаждаше ми и какво ли не.. правех се че не знам за приятелката му но продължавах да се правя че нищо няма.. една вечер той се върна късно аз плачех и имаще едни хапчета до мен решила се бях да се санмоубивам.. той си доиде аз се разкрещях и му излях всичко което мислех казах му 1е се отвръщавам че за мен той не ми е баща много го нараних.. и след два дена сотидох при майка си.. Сега всичко е наред имам страхотна жизнерадсотна и лубяща майак.. много ми помогна и приятеля ми като го видите ше си кажете плейбоя на класа а пак аз дамата фръзлата барбии :Д но не е така той е много човечен и рабран невероятен приятел много добро гадже красив умен забавени ме обича рабират се с майка ми вечеряме с нея изобщо много е хубаво всичко.. И неговия баща ги е тормозел и ме рабира безупречно.. сори за дългата история и за правописните ми грешки но просто исках да ти покажа че не си само ти и на 70% от хората с който се занимвам (много саа) родителите им са разведени или са пред развод колкото до теб.. не казвай все още на майка си женицата много ще се угорчи и овори сасипе говори с баща си кажи му че знаеш всичко питай го дали това иска да продължава питай го дали ви обича дали иска да е с вас.. искал ида бъде сам? много неловко ще се почувства повярвай ми побствената му дъщеря да му го каже това а и ти си голямо момиче оцели момента бъди смела и преценявай какво говориш успехии..

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: e3ba23f4e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Един път казваш за майка си, че е ревнива, после че е ангел. Дали си напълно наясно с взаимоотношенията им и дали наистина няма причини да кръшка? Ако си е курварин по рождение оправия няма. Възможно е и майка ти да знае, има доста такива случаи, та знам ли дали да и кажеш.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 647ff5c84d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   По-добре си замълчи, това си е техен проблем. Баба ми която е на почти 70 години винаги ми е казвала:Една жена винаги знае кога един мъж кръшка и какво да прави в случая. Има мъже всякакви както и жени. Аз като жена мисля много по различно от другите, за мен е изневяра, когато вече спре да ми объща внимание човека до мен, когато вече изпитва нещо по-различно към даденият секусален обект. Секс може да се прави и без любов. Всеки има нужда да избяга поне за малко от натрупаните проблеми, но ако от написаното си видяла някакви чувства от страна на баща ти, трябва да знаеш че майка ти е разбрала и може би за това се карат. майка ти за пред теб може да е всякаква, но не знаеш и тя какво прави. Така че всичко е доста объркано но не казвай нищо на майка си и не се дръж гадно с баща ти, какъвто ще да е той ти е баща той те е създал.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 29 дни
hash: a178ef28e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   номер 3 - сякаш аз съм го писала. Моята баба това също ми го казваше и никога да не преслевам мъжа си, защото който иска - си ходи, и да преследвам и да не, но е важно да си гледам децата и това да ми е най-важното - мъже под път и над път.

Авторката пише, че баща й я бил тормозил, ама аз не видях пример за това - да изневерявал е на жена си, но това не е тормоз. Тормоз е да те бие, да те изнасилва, да пие, да краде, да убива.... това е тормоз.

Майка си описваш като светица, красива и добра - да тя ти е майка, но може би е такава само към теб. Ти не знаеш в детайл какво е било отношението и към баща ти. - може да не го е обичала, да не му го е показвала, което не значи, че не обича теб.

Имаш късмета да имаш ДВАМА живи и здрави родители първо, и двамата те обичат и те искат - има деца, които нямат родители.
В твоя случай ми намирисва, че майка ти без да иска, може би, те е настроила против собствения ти баща. Според мен не е добре да няма никаква дистанция м-у майка и дъщеря и дъщерята да трябва едва ли не да успокоява майка си - тук жената трябваше да се овладее заради детето си и да не прави циркове и да стресира всички.
Ок, развежай се като искаш, но не постаяй детето си пред такава дилема. Авторката тук е жертва и на двамата - на баща си, който не може да си го държи в панталона, но и на майката си - истеричка, която е мислила само за себе си и е настроила детето против собствения му баща, без оглед на това, че бащата не е изневерил на детето си, а на нея самата.

Аз на мястото на авторката бих се концентрирала в-у ежедневието си и бих престанала да търся виновни във връзката на родителите си.
Да, сега може да мразиш баща си, но той е бил за мен нищо повече от един глупак, не е бил лош баща и на теб не е изневерявал. В момента си го наранила жестоко и да - много го е заболяло - но не си отмъстила за майка си, а си на път да загубиш баща си!!!
Един ден, родителите не са вечни, ще го го загубиш и физически и дано успееш да си простиш, като си го оставила и ти в такъв момент. Колкото и да е виновен, вината му е към майка ти, съпругата му, не към теб.

Ако го загубиш, той ще потърси утехата не само при друга жена, а ще си направи и други деца и в крайна сметка - ще се опита да заживее нормален живот, питам се ти ще можеш ли?

Good Wife

 
  ...
преди: 13 години, 29 дни
hash: 2cf17f7f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Разбирам те, голям шок е да видиш баща си в такава светлина - циничен, безскрупулен, перверзен в приказките си. Дори да не ти е баща, пак е гадно. Но той е твой баща и тайният му живот не те засяга пряко. Към теб той не е такъв. Не искам да го оправдавам за изневерите, не ги одобрявам, но няма дим без огън. Ако той е тръгнал по този път, значи е имало причина. А ако си е бил такъв и преди, майка ти би трябвало да си го знае какъв е и да си е имала едно наум. Сигурно на това се дължи ревността, за която говориш. Предполагам, че майка ти знае много повече, отколкото си мислиш.

 
  ...


...
преди: 13 години, 28 дни
hash: e296164696
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не е твоя работа момиче. Отношението на родителитети към теб само това те засяга и след като е добро не виждам какъв ти е проблемът. Гледай си своят живот майка ти ще си гледа нейния.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 28 дни
hash: 04284cd63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не ви е срам да пишете, че курварските изпълнения на един баща не засягат пряко децата му. Само който го е преживял това, знае какво е чувството - че си предаден, че си един никой, без грам стойност. Моят баща също години наред изневеряваше на майка ми, която Бог ми е свидетел, беше и все още е светица. Защо го правеше... защото си беше курварин, а тя не го е била разбрала навреме, за да го разкара от живота си. С две деца и без покрив над главата е много трудно да се взимат крайни решения. Но истината е, че след като веднъж разбрах и се уверих, че изневерява на майка ми, никога повече не го почувствах като мой баща, близък и обичан. Напълно изгуби уважението ми и желанието ми да е част от живота ми, да споделям с него радостите и проблемите си. Просто исках да ми се маха от очите, колкото по-далече, толкова по-добре. Не ме интересува. Изрязах го от живота си като гноясал апандисит. Ако един баща не се смущава от факта, че собствената му дъщеря го въприема като едно гнило дърво в парка (просто един тривиален обект от обкръжаващата действителност), да изневерява... Мъже/жени, като изневерявате мислете най-вече за децата си, защото те са ваши плът и кръв. Не ги настройвайте срещу себе си, защото е противоествствено и грешно!

 
  ...
преди: 13 години, 28 дни
hash: 85049fae87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 7. - мога да кажа само едно нещо - жал ми е за теб. Жал ми е за слобата и омразата, която чувстваш към собствения си баща - собствния си създател!
За съжаление и авторката е на път да отрови с омраза към родителя си целия си живот. Осъзнайте се - вие на вас повече си вредите!
За съжаление, не е неестествена и противоестествена връзката на женения мъж с друга жена - противоестествено би било, ако той изнасилва дъщеря си например. Само 3 % от бозайниците са моногамни.

Да, не е морално - може, защото в Библията пише да не изневеряваш на жена си, но пък там пише да почиташ и родителите си.

Явно древните са били много мъдри хора. Бъдри са били и бабите ни да ни съветват да не намесваме децата си в проблемите ни с баща им - явно децата не са зрели още да вникнат в дълбочина, да простят и да се дистанцират.

Не съдете другите, за да не бъдете съдени, пише.

Жал ми е за вас, че не сте намерили сили да простите и да се опитате да разберете бащите си, и въпреки всичко да ги обичате, защото мразейки ги - мразите и самите себе си.

Не ми е лесно да го кажа, дъщеря съм на алкохолик, много ни е наранявал, но сме му простили и не сме се отказали от него. Да знаете, колко ми се иска да не беше алкохолик, а кръшкач като съседа, който обаче се грижеше за семейтвото си, изучи дъщеря си, спретна й сватба като на принцеса и издържа и жена си, която от години е безработна.

Аз не се опитвам да разбера връзката на родителите си, не знам и защо майка не го остави, но винаги съм ги уважавала и обичала и двамата и не съм им се месила.

Имате време да намерите отново бащите си, да преодолеете омразата си - имате време, докато телефонът извъни и ви съобщят, че баща ви си е отишъл от този свят. Ако до тогава не сте намерили път към тях, ще си носите кръста цял живот, вярвайте ми.

Иначе - вредите повече на себе си, отколкото на омразния баща.

Колкото до светиците-майки - естествено е майките ни да са светици за нас, но има само една светица-майка - и това е Дева Мария.
Всеки е иначе грешен и никой не знаем как точно стоят отношенията между родителите ни. Не ни е и работа като техни деца, а трябва да ги обичаме и почитаме, освен в много крайни случаи, а такъв, съжалявам - не е бащата-неверник.
Аз намерих сили да обичам баща-алкохолик въпреки тормоза му... ще намерите и вие, ако искате да намерите мир.

 
  ...
преди: 13 години, 28 дни
hash: 1efb401a34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Прочетох всички писания и ще ви кажа едно: Всяко нещо си има причина. Аз съм мъж на 34 години, женен от 10 години, а от 4 години имам извънбрачна връзка с омъжена жена.. Навремето баща ми се е увлякъл по негова колежка и искал да изостави майка ми с две деца - аз на 4 години, а сестра ми на 2 години. Понеже майка ми е много тиха и скромна жена, родителите на баща ми я защитили и му казали, че ако я напусне, никога няма да му проговорят и все едно няма родители... Тогава в годините на социализма хората са се съобразявали повече с подобни неща... и така, баща ми се върнал при мяйка ми и бракът не се разтурил... но баща ми винаги е бил купонджия - пристига посред нощ с компания от 7-8 човека и събужда майка ми да прави салата и да ги посреща... и така много години... майка ми безропотно изпълнява и дума не обелва в опозиция... минаха години, баща ми се поболя от разгулния живот.. и майка ми се грижи за него и продължава да го гледа в очите.. Един ден споделих с майка ми, че от 4 години имам извънбрачна връзка с омъжена жена... Хубаво ми е с нея, но нямам намерение да се развеждам и мисля така да си я карам... Майка ми ме изслуша и каза, че това не е редно, но ако не пренебрегвам жена си, няма проблем... Тя навремето имала 8 години извънбрачна връзка, но въпреки това била неотлъчно до децата и семейството си... и винаги е правила с удоволствие секс с баща ми и го е уважавала въпреки неуморните му купонджийски изцепки... Не можех да повярвам на ушите си... Тази жена, която ходи всеки ден на работа и почти не ползва отпуск, никога не е отсъствала вечер, никъде не е ходила по заведения, няма приятелки, не се кипри с къси поли и прически, не пие капка алкохол и не пуши, да е имала извънбрачна връзка... И винаги вкъщи е било изчистено и наготвено.. баща ми никога не измил една чиния, дори не знае как се пуска прахосмукачката... никога не е хвърлял боклука, не е тупал килим... когато боледувахме със сестра ми, майка ни неотлъчно беше до нас...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 28 дни
hash: e296164696
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм №6 На 32год. Баща ми от както се помня ходеше. Когато бях в болница на 10 год за нещо, идваше с чужда жена на свиждане и казваше това ще е новата ти майка, по някога не се е прибирал при нас по три месеца и тъй нататък. Сега не живея при тях. Майка и татко са заедно, той си седна на гъза. Гледат си старините много е важно майка ти какво може и какво не може да преглътне това тя си го преценя Затова ти казвам не е твоя работа, нейна е тя си преценя. Сега имам нормални отношения с тях, тя си му е простила или незнам мисля, че му го изкарва през носа. Той ти е баща на теб не изневерява един ден ще ти помогне в нещо и т. н. Може да те боли за страданието на майка ти но до толкова не повече, не си развалай живота заради грешки на родителите.

 
  ...

...
преди: 13 години, 27 дни
hash: f506ce1905
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз съм номер 7: изневерявал бил на майка ми, не на мен... нямаше го с години, пропусна най-важните мигове от живота ми, имало е моменти, когато нямаше какво да ядем у дома, а той дори един телефон не звънваше да види болни ли сме, здрави ли сме... не се забравят тези неща!

 
  ...
преди: 13 години, 27 дни
hash: c741f3139c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   № 7/11, клета незряла душо, ще се поболееш от такива мисли и емоции. Много е лесно някой друг да ти е виновен за всичко! Научи се да прощваш и да обичаш безусловно, иначе ти е спукана работата. Слушай какво ти пишат № 8, 9 и 10, и престани с глупавите си младежки емоционални изблици...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 27 дни
hash: 27de8e4b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Радвам се, че темата буди интерес. За мен е от голямо значение вие какво мислите по въпроса.
Относно темата - лично аз не смятам, че майка ми е причината за кръшкането на баща ми. Много пъти съм чувала майка да казва, че съжалява за този 20 и кусур годишен брак. Също така и, че не се развежда с баща ми само и само ние (децата) да се радваме, че имаме семейство, да нямаме проблеми сред наште приятели, да не ни гледат с други очи и т. н.
Мене ме дразни това, че нашият дом е като квартира за баща ми. Обзалагам се, че ако го оставим за седмица, няма да може да намери една чиния, в която да си слага яденето (ако има такова, разбира се). Води сексуален живот с други жени, а на майка не обръща грам внимание. По никакъв начин не показва любов и уважение към нея. Има я за слуга, а не жена... А коя жена би отказала целувки и прегдъдки от мъжа си? От това, което прочетох разбрах, че с едната жена се среща само за секс. Към другата изпитва чувства. Цитирам: "само ти си ми в сърцето миличка, всичко друго е баластла обчам те". Това е малка част от неговия любовен роман. Никога такива думи, дори и подобни, не е казвал на майка ми. Мъчно ми е за това най-вече. Да си прави секса, то и това ще е до едно време. Но тези чувства ще си ги има... Яд ме е, че дори усилия не прави да е по-мил към майка ми. Поне показно... Единственото, което може да прави за нас е да ни задоволи финансово. Не ни лишава от нищо - почивката ни е почивка, дрехите са ни дрехи. Окей, благодарим му, но това ли е най-важното?
...
Между другото не мисля, че майка знае това, което аз научих. Единственото нещо, което тя може да следи е мобилният му телефон (аз му ровичках скайпа), а баща ми нали е голям хитрец, изтрива всичко.
Нямам намерение да кажа на майка за това. А и мисля, че нищо няма да се промени ако разбере. Майка ще плаче седмица-две, ще прави скандали и накрая пак ще се успокои (както става винаги). Най-лошото, което може да се случи е да се разведат... Дори и да не се разведат кръшкането ще поутихне. Е, все пак годините на баща ми напредват и... нищо няма да е както преди.
Благодаря за мненията ви! Можете пак да коментирате, ще ги прочета с интерес. Мисля, че вече стана ясно, горе-долу, на какво мнение съм сега.

Авторката

 
  ...
преди: 13 години, 26 дни
hash: e296164696
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   моята майка цял живот ни казваше "стоя с него заради вас" сега сме на по37- 38 год казва "стоя с него заради внуците срам ме е от тях". Всъшност тя си го обича такъв какъвто е и никога е нямала намерение да се разделя с него. С тези думи някък се оправдава за търпението си пред нас, без да осъзнава, че нас ни е боляло за нея. До това заключение стигнах, но ми трябваха години размисъл и самосъжаление "заради мен тя търпи това".

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bad1752493
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   до 14. Да заради вас е търпяла това! Заради вас- не е търсила оправдание и то защото това нейното поколение не е имало разводи и така наречевния срам е гадно чувство. Тогава се казваше- тая е разведена, а как е щяла да ви гледа като деца, да ви подсигури образование, брак, сватба и т. н. Никак- жените от това поколение не са били толкова активни и в по- голяма част от тях са разбитали на мъжа... или на общите средства. Сега е различно за вас по- младите, макар и сега ако се случи развод с някое от вас- нейните деца. Отново ще изпитва срам... Това е начин на разсъждение да предишните поколения... Сега какво- къде да отиде, как да започне живота си от начало ли.. или любовник да си хване.... нееее нейният живот е минал покрай вас и няма земна сила, която да я накара да излезе от срама и от приказките на хората- затова и ще си отиде нещастна и неразбрана, без другар, без деца, чез приятели- защото всичко си е таила в себе си... ще се радва на вашите успехи и постижения- така, че вие сте хората, които може да и доставите радост

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5140c27afc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   до 16

номер 14 няма да се обади, писал е преди година и 4 м., но ще ти кажа да си отвориш очите. Не може цял живот да се оправдават разни слаби жени с деца, после внуци. 14 много добре го е казал, просто тези жени нямат самоуважение. Не е срамно да се разведеш, срамно е да не стоиш зад решенията си и да обвиняваш за нещастието си децата си, дори внуците си... СЛАБОСТ е това, не е достойнство.
Ева

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker