Вече не искам дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Вече не искам дете
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 6829 пъти
Обръщам се конкретно към жените, пък може и мъжете да се включат, кой знае. Притеснява ме един проблем и затова започвам направо.

От малка си мечтая като порасна да имам дом, мъж, дете, даже исках 2-3 деца. Знаете как е, като самият ти си дете, всичко изглежда лесно. Мъжете обаче, с които бих могла да се обвържа по този начин, изглежда че не ме вълнуват. Все се влюбвам в неподходящи. Като бях на 25 се влюбих много силно в по-младо момче от мен. Бях полудяла. Много исках да се омъжа за него и мечтаех той да е баща на детето ми. Реших да го изчакам, въпреки, че не беше готов. Чаках го докато станах на 29 (4г) и се разделихме, защото той реши, че има други планове, въпреки че бяхме обсъждали темата и бяхме решили да се оженим. Беше много болезнено за мен.

След него беше трудно. Срещах различни мъже, но все не се получаваше, 2-3-5 срещи и чао. После срещнах свестен мъж, бях на почти 32 и все още имах желание за обвързване. Той е по-възрастен с 3г. Говорихме си за семейство, деца и т. н., но поради финнсови причини, 3г по-късно все още не живеем заедно. От 2г дъвчем темата и пак сме на същото ниво. Не пише тук да ми давате съвети как трябва да го зарежа. Опитах, но не се получи. Основното, което ме вълнува е, че след толкова чакане и празни надежди, аз загубих желание да имам дете, загубих желание за семейство!!! Разправям наляво и надясно как искам дете и мъж, а всъщност вече не искам. Най-лошото е, че имам приятелки на моята възраст (около 34-35), които също не са успяли да намерят свестна половинка, или по една или друга причина нямат стабилни връзки, та с тях си говорим на тези теми и.... Те също нямат вече никакво желание за деца и сериозно обвързване.

Говоря с по-възрастни жени и те казват, че сега ми е добре, понеже съм още млада, имам приятели, но след време нямало да е така, когато няма кой да ме погледна като остарея. И че ТРЯБВА да имам дете. Е, знам че е така, но.... не мога да се пречупя вече, не мога да се насилвам. Майчинският ми инстинкт е безвъзвратно загубен. Нямам никакво желание. Не ме вълнуват малките деца. Преди време се разплаквах като видя бебче, а сега ми е все едно дали е куче или бебе, даже май на кученца се радвам повече.

Това временно ли е и има ли и други в моето положение? Защото малко се плаша... И как мислите, непременно ли всеки човек трябва да даде своя принос за човечеството? Може пък оня горе така да е пожелал, може би няма да бъда добра майка... Кой знае.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 28 дни
hash: 1b5bfc02af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   не мисля, че има нещо лошо в избора ти. и аз съм на мнение, че не всяка жена има майчински инстинкт и че не е задължително да родиш дете, защото според общественото мнение си длъжна.

аз лично искам деца, на 25 съм, но никога не съм упреквала жени, които не искат.

да не ти пука, живей така, че да се чувстваш добре в кожата си.

 
  ...
преди: 13 години, 28 дни
hash: 00ec093ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно нищо не дължиш на човечеството. Но не мислиш ли, че времето си лети, и ако ще създаваш семейство трябва да действаш. Аз съмият съм си дал срок до 33, да се забавлявам и да си търся подходяща половинка. След тази възраст значително ще сваля критерия и ще се оженя за първата която е съгласна да ми роди деца.
Мъж 28

 
  ...
преди: 13 години, 28 дни
hash: b5dd5a9411
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Докато не станеш майка няма как да знаеш каква майка ще бъдеш! А на ку4етата и аз се радвам поже4е отколкото на деца, макар 4е имам две. Двете неща не са равнопоставени. Когато срешнеш подходящият мъж вси4ко ще се промени!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 28 дни
hash: 89357e4c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Някой хора по здравословни причини не могат да имат, но за това пък могат да си осиновят. Мисля че след 30 е рисковано да се ражда, поне така са ми казвали. Но щом не си намерила правилният човек, за да осъществиш тази мечта, няма смисъл да раждаш дете на някой, които след време може да си хване пътя.

 
  ...
преди: 13 години, 28 дни
hash: 4e3b337f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4, много грешно са ти казали, сега основно след 30 се ражда.... Аз ако искам ще си родя, въпросът е, че от чакане нямам майчински инстинкт за свое, какво остава за чуждо. Питах се дали това е временно, или вече няма да се появи майчински инстинкт в мен....
Авт.

 
  ...


...
преди: 13 години, 28 дни
hash: 698ca89252
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Майчински инстинкт се появява, когато има към кого да е насочен, т. е. към твоето собствено. Чуждите деца и аз не ги понасям, с мръсните им гадни лигави ръце, дето са пипали къде ли не... игит, и с течащите им носове, вечно врещейки за нещо... иииигит. Но знам, че ако е мое, ще си го обичам, просто заяото е моята кръв... Само това с бремеността ми се струва някак си неестествено и странно... нещо да ти мърда в корема, все едно си в алиен.

Лола

 
  ... горе^
преди: 13 години, 27 дни
hash: 57ca482c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преди години приятелките ми смятаха, че вероятно няма да съм добра майка, понеже се радвах повече на котенца, отколкото на деца и честно казано децата наистина не ми правеха особено впечатление, не се заигравах с тях, дори ме беше страх да подържа бебе и се чудех как ще гледам своето като си родя, но още с появяването на малкото човече като че ли всичко се преобърна - откъде се появиха тези смелост и любов не знам, но не го давах на никой друг да ми го гледа, сама се оправях и с къпане и с всичко друго. Той е моето Слънчице, животът е различен след като се появи и въпреки че с баща му с ме разведени, поне има едно нещо за което със сигурност не съжалявам и това е детенцето ми. Така че съгласна съм с номер 6 - когато намериш мъжа, с когото искаш да създадеш семейство, вероятно ще се върне и желанието ти за дете и дори е по-добре че нямаш самоцелно желание за дете в момента, а ще го свържеш с конкретен мъж после.

 
  ...
преди: 13 години, 27 дни
hash: 8fd783b8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не съм чела коментарите и можеда се повторя, но мисля, че просто си разочарована и уморана от неудачните си връзки. А, ако забременееш и усетиш как бебчето помръдва в корема ти или го гушнеш за пръв път тогава ще видиш, че няма да имаш никакъв проблем с майчинския инстинкт. Чувстсвото е неописуемо и според мен е несравнимо. Ти си знаеш, но аз съм го изпитала два пъти и говоря от собствен опит.

 
  ...
преди: 13 години, 27 дни
hash: 8fd783b8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Към №4 - кой ти каза, че след 30 е рисковано? Че в днешно време много жени раждат дори на 40. Има си лекари и изследвания, така, че не е в това проблема. Приятелката ми роди на 46 - с цезарово сечение наистина, но здраво момиченце. След съответни изследвания естествено. Както се казва хвана последни влак, така, че авторката да не си внушава разни работи, а да побърза, че после ще съжалява като остане да кукува съвсем сама.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 26 дни
hash: 319797b95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз мисля, че когато намериш подходящия мъж за себе си, ще пожелаеш да му родиш и детенце. Докато няма подходящ партньор, когото да желаеш и обичаш и който да те пали дори само като си помислиш за него, не чакай, че ще имаш мераци за дете. Няма го подходящият баща, за това е заспал и майчинският ти инстинкт.
Ако се влюбиш в някого и дай Боже да създадеш хубава връзка с него, ще видиш, че ще започнеш да искаш да си имате дете.
Според мен това е причината да не го искаш сега - няма го подходящият еветуален татко за бебето. :)
Пожелавам ти да го намериш!
Успех! :)

 
  ...

...
преди: 13 години, 26 дни
hash: 3a8879e72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Мила деца не се раждат за да има кой да те гледа като остарееш, деца се раждат за да им се радваш да растеш с тях. Това е един шанс да изживееш отново детството, пубертета, първата любов, да превързваш раничките на обеленото коляно, да се радваш на успехите му, да го прегърнеш и да му дадеш кураж при неуспех и т. н.
Ако ще имаш дете то е за да го обичаш безусловно. Всяка разумна жена е сама по себе си добра майка няма как да бъдеш лоша майка. Имаш още не много време и е време да вземеш решение. То дете и без баща се гледа не е задължително да имаш мъж, е разбира се че е по-добре ама ще се спавиш и при липса на такъв.
За приноса към човечеството на никой с нищо не си длъжна. Ще имаш дете само и единствено ако имаш желание и никой не може да те задължи.

 
  ...
преди: 13 години, 25 дни
hash: 8ef405f927
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен не децата са тези, които ти осмислят живота. Важното е да си постигнал нещо, но не за себе си само, а за цялото общество, за всички хора - да създаваш. Може да е хубав филм, хубава музика, хубава книга, да помагаш на другите, да бъдеш учен, който се труди за това, в края на краищата хората да живеят по - добре. Думата "пролетарий" в Древен Рим е значела "човек, който няма какво друго да даде на обществото, освен децата си". Значи - деца всеки може да даде. Други са тия работи, които не ги могат всички. Ако ти можеш някое от тях - тогава: чудесно! Радвай се на свободата си да твориш. Ако не, тогава наистина ще ти се наложи да имаш дете. За да допринесеш с нещо за обществото. Но по стила ти на писане имам чувството, че не си жената тип "домакиня", самозатворена и т. н. По - добре не се насилвай. "Гледай си работата" (в добрия смисъл:). То, и Моцарт не е имал деца, но музикалните му "деца" цял свят ги е признал и ги слушаме и днес.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 553cb5e358
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Привет, няма рецепта за децата, някой казват, че винаги са го чувствали, други го правят без да го искат в името на връзката. Всичко е въпрос на решения.
Проблема не е в детето, според мен проблема е във вземането на решения, има хора, на които им е много трудно да вземат отговорни решения свързани с нещо толкова сериозно като детето. Брака е отменима величина -днес го имаш утре -не. Партньора -също, но детето не е така, то е за цял живот, според мен се проявява нещо като несигурност... а може би ти си се променила и вече това не е приоритет. Аз няма да съм от онези "мъдри" жени, които обясняват блясъка на майчинството, защото аз самата още нямам дете, но ще споделя, че е хубаво да инвестираш в бизнес, кариера, образование, работа, но изпълва ли те всичко това като удовлетвореност? Добре ли се чувстваш? Важното е да усещаш спокойствието в душата си, ако се събуждаш сутрин до този мъж и живота, който водиш е този, който искаш -ти си щастливка, ако ли не- не губи секунда, намери сили и започвай да вземаш решенията, които да те отведат до живота, който те чака. Щастието е важно, жената не е родена, нито за да бъде домакинка, нито само за работа, тя трябва да е щастлива. Не смея да цитирам лозунга, че е родена, за да бъде майка, ще кажа само, че някъде дълбоко в себе си -ти знаеш отговора, ние винаги знаем отговорите на въпросите, които задаваме на глас. Понякога неувереността, страха от новото ни пречат да чуем гласа на ехото на вътрешния ни глас, но то е там. Ще ти споделя нещо -хвърли монета за важните неща в живота си, не че монетата ще реши най-правилно съдбата ти, но в секундите докато тя се върти във въздуха вече ще усешаш кое решение е правилно. Аз опитах-работи. Успех във всичко, което решиш, че искаш да направиш!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 09f48776b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Еми какво да ти кажа според мен всеки си преценя за себе си щом не искаш деца ок това си е твои проблем. Но за мен те са смисъла на живота. :))



Йоана

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 89908a4a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   представи си, че си на 60 години и нямаш дете. ако си ок с тази представа, нямаш нужда да раждаш. ако усетиш липса и съжаление - ясна е работата. много простичък тест.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 319cfaf236
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз се чуствам по същия начин. На 35 съм и жена. И аз си мисля за дете с трябва. И съм съгласна с коментарите за партньора. И моята връзка е не удовлетворяваща.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 553cb5e358
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   .... а понякога осъзнаваме плюсовете на нещата, едва след като се сдобием с тях, тъй като преди това не сме имали база за сравнение :).

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c146ca4414
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   искате бебе, няма проблем! Дайте някаква връзка.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c9f9aa97fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ето за това е хубаво жената да ражда, когато е по- млада. На 20 - 25 г. хормоните, навиците и силите са различни от тези на 30 - 35 или 40 години. То на 35 се оформя вече една средно стара мома. Тези, които са станали родители по- рано не са материално осигурени, но могат да се справят по- лесно с каквото и да е било. В по- млада възраст и самото износване на бременността е по- лесно. А оня на белия кон изобщо го забравете. Идеални хора няма, а тези дето продължават да ги търсят и на 40 г. за да създават тепърва семейство често остават сами.
ж44

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker