Цупене заради едно десертче.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Цупене заради едно десертче..
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2585 пъти
Здравейте. Става дума за свекърва ми, майката на приятеля ми по-точно, нямаме брак. Връщам се ба случка от лятото, тогава бях бременна. Бяхме семейно в един супермаркет и пазарувахме, аз посегнах и си взех един кит кат, много ми се ядяха шоколадови неща през бременността. Тя тогава напряви неясен коментар, който дори не мога да си спомня точно и на момента не разбрах ситуациятя. Едва месеци по- късно с приятеля ми обсъждахме нещо от сорта на какво ни дразни в родителите ни и той спомена, че го дразни че майка му е леко дребнава, според него е резултат от бедността, която преди са имали, и че ако нещо се купувало и ядяло, то трябвяло да се раздели на всички, и казва помниш ли случката с кит ката.. Аз не бях разбрала дори какъв й е бил проблема тогава, той ми разясни, че е направила коментар, защото се била издразнила, че съм посегнала и съм си взела вафлата само за мен, не за всички да взема. Аз тогава не съм допускала явно, че може изобщо товя да е проблем и не съм схванала коментара й на раздразненост, съответно не съм успяла да реагирам насреща й. Той каза, че после я придърпал настрана като сме се прибрали й жестоко я е наредил, скарал й се. Като ми разказваше това бях втрещена.. Може ли да има подобна дребнавост и заядливост? Аз съм била бременна, носеща бъдещото й внуче и ми се е доял един прост десерт за 1 лв, тя да прави коментари! В магазин сме, аз не мога да знам на кого какво му се яде в този момент, че да награбя 5 кит ката примерно, всеки има ръце да си вземе ако иска... Дори е смешна ситуацията. Накрая мъжа ми плати сметката, дори не е тя.. Като цяло се разбираме и е уважителна към мен, дори я харесвам и съм я хвалела на мои приятелки дори, като пример за добра свекърва, но си е селски тип жена като цяло и е дребнава да, и откакто разбрах тази "мизерна" буквално случка ми падна в очите и ме хвана голям яд, че не съм я разбрала на момента и да й отговоря подобаващо. Само да вметна, че сме без брак, но аз осирурявам дом и то хубав дом на сина й, по- точно баща ми го осигури, купи ни апартамент в голям град и той е изцяло на мое име. А тя за една вафла правила жлъчни коментари.. Не търся съвет, исках да споделя яда си и може би това е хубав пример за скотското положение, до което беднотията може да докара хората...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9d7333ef24
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Евала на приятеля ти. Само това мога да кажа. Това е важното- човека, с който живееш, да те защити. Рядко се случва, дано го оценяваш!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a0c06ed1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всеки мисли по различен начин, това е нейният.. Другия път я питай дали иска и тя, не гледай лошо към жената заради това..

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b553a8c09a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В случая и ти си дребнава. Ядосваш се за дребнавата и реакция от преди месеци, че даже те е яд, че не си разбрала тогава, та хубаво да я наредиш.
Вие сте си еднакви със свекито :)
Поне, че мъжът ти е свестен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 31de519dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Струва ми се голяма глупост. Аз имам навика да питам по 2 пъти дали някой иска нещо за ядене и почти винаги оставям храна, ако сметна, че човека го е досрамяло да си поиска. Може би просто жената не е искала да пуска някакви неща във вашата количка или да ви моли да ѝ купите кит-кат, затова и е приела, че не е възпитано, че ти сама не си попитала. Възрастните хора често се самозабравят и се вдетиняват понякога. Не е станало нищо фатално, пък и мъжът ти се е застъпал за теб, така че най-добре забрави. Опитай се да си съобразителна с нея и я приеми с кусурите ѝ, все пак се държи добре с теб, приема връзката ви, не е злобна, пък и е майка на приятеля ти. Такива свекърви има, свят ще ти се завие, а ти за коментар свързан с десертче се ядосваш и я отписваш като личност, която заслужава уважението ти.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 10f30b1c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Това е мъжка постъпка! Наистина рядко има такива мъже. Ако беше моя бившия щеше да мълчи , като риба.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 02440d6f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ужас! ОсигуряваЛа му дом, ама всъщност не тя, а баща й! Ужас!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d46e89f83b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Не падаш по-ниско. Свикнала си на готово. Мъжа ти платил сметката, баща ти ти осигурил жилище. А ти си тръгнала да обсъждаш майката на мъжа ти, която му е осигурила живот, когато явно са били зле финансово. И да ти кажа, в моето семейство всичко се дели. Няма значение, че нищо не ми е липсвало и не сме се ограничавали. Така са възпитани родителите ми, така съм възпитана и аз. Нарича се уважение.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: cd4d084ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Я, страхотно много си приличате, мъжа ти си е избрал жена която да прилича на майка му. Значи дом му осигуряваш, всъщност баща ти и не носиш твоето дете, а нейното внуче бреее, ти си голяма работа, такива снахи са мечта, да носят внучета а не собствените си деца.
Време е да се осъзнаеш малко и ако искаш да те уважават, първо ти трябва да покажеш уважение, не си вири носа, и осъзнай, че не си единствената която може да ражда внучета, а тази жена е единствената майка на мъжа ти. Дори мъжа ти от любов към теб да застава на твоя страна винаги имай едно на ум, че носиш момче /щом ти се яде сладко/ и се отнасяй към майка му както искаш един ден снаха ти да се отнася със теб.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d7dd931f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Какво общо има десерта с жилището, което ти осигурил баща ти, само това не разбрах. В смисъл че баща ти като е подслонил сина ѝ и тя едва ли не трябва гък да не казва и да стои в поза мирно до теб ли?

Не си даваш сметка, но отношението ти е адски обидно. Да не говорим, че ти не си изкарала и една стотинка за това жилище, че да го представяш по този начин.

Ами по тази логика баща ти може да ти каже "щом съм ти осигурил жилище, ще си кротуваш и няма да си отваряш плювалника за дреболии, че ще изхвърчиш като мръсно коте". Няма ли да се обидиш от самото му отношение?

Това ти изказване никак не ми направи добро впечатление за теб. Иначе да, нейната дребнавост е дразнеща, но не защото е от село, а просто защото е расла в друга реалност и в друг дух на възпитание. Съответно има друго разбиране, което не означава, че е по-долна от теб, а просто по-различна.

Но това не означава че трябва да и се нахвърляш за глупости първосигнално. Защото ако за нещо толкова дребно си готова да я злепоставиш пред хората и да ѝ набиеш канчето, това означава, че и ти си дребнава. И не само дребнава, а и злобна.

Не те обвинявам, че не си и предложила, защото ние по-младите сме с по-различни разбирания и те оправдавам за това. НО съдейки по това ти изказването за жилището и по това как си щяла да я поставиш на място, мога да ти кажа, че има още мноооого да се учиш на обноски и уважение към хората.

Знам, че на такива като теб, не им дреме особено за мнението на другите и мнението ми е без значение за теб, но не се чуди, утре ако изведнъж се окажеш в лоши отношения с повечето си близки.

А ако сред тези ти близки се окаже и баща ти, тогава ще трябва да си търсиш и квартира.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9d7333ef24
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо я нападате сега? И аз казвам - 'моя апартамент", а всъщност не съм го купувала аз, а родителите ми. Момичето имаше предвид, че домът им, е осигурен, от нейната страна. Че не я е осигурула свекърва и.
Аз пък я разбирам напълно. И моята свекърва отдава голямо значение, на това- кой какво и колко изял. Брои ни хапките и ни наблюдава. Влудяващо е. Дори се разсърди, когато купих доста скъпа торта за рождения ден, на детето ми (собственото и внуче). А парите не бяха от нейния джоб, нито ни издържа.
Така че, не бързайте да нападате, погледнете и от други страни.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d7dd931f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   12 , не става въпрос за думата "мой", а за отношението. Дори и неин да беше, не е правилно така да се поставя въпроса, че едва ли не като си в нейното жилище, ще си мълчиш.

И второ тук не става въпрос, че са и броили хапките, а че е редно и въпитано да предложи. Айде за това не я упреквам, но отношението и е потресаващо. ЩЯла да я постави на място, Боже, опази.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9d7333ef24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Така е. Направила е пропуск, може просто да е изключила или като цяло, да е свикнала да купува само за себе си. Но дори да е второто, пак не ми се вижда удачно, да се правят гласно забележки.
Аз когато не харесам нещо, си го отбелязвам за себе си и не коментирам, за да не засегна човека. Не съм конфликтна личност и много ме заболява, ако някой пряко ме упрекне.
Така че, за да са в добри отношения снаха и свекърва, няма нужда, от такива подмятания, нужно ли е? Никой не е перфектен. Ако тръгнем за всяко нещо, да си правим забележки, до къде ще се стигне?

Един ден ако стана свекърва, ако нещо много ме издразни, бих споделила с приятелка, но никога лично на снаха ми. Не бих искала, да разваля семейство, заради дребнавости и няма да се меся, освен ако не е нещо крайно фрапантно! Така разсъждавам аз.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9232d1f479
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   " че да награбя 5 кит ката примерно, всеки има ръце да си вземе ако иска... Дори е смешна ситуацията." - да, смешен е егоизъмът ти! Какво щеше да ти стане ако беше попитала друг иска ли такъв десерт? Със сигурност, майка му нямаше да си поиска, но е човешко да я попиташ, все пак ти е родила мъжа, който плаща сметките те. Няма да се учудя, ако утре поискаш да ти плаща квартира. Научи текста на песента -"претурила се планината". Там се пее, "либе жали от ден до пладне, майка жали чак до гроба". Жената си прави човещината да те уважава, но ти си неблагодарница!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d7dd931f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   14, съгласен съм, че свекървата не е постъпила добре, мрънкайки, но съгласи ce, че и авторката не си пада по-долу. Ако за теб едно мрънкане оправдава "поставянето на място" и натякването, че сина и живеел в апартамента на баща и, за мен подобно отношение в никакъв случай не е по-достойно от коментара на свекървата.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a6d67de8bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   ,,Всеки има ръце да си вземе'' ми звучи егоистично. Примерно аз питам винаги дали някой друг също иска такъв десерт или там каквото си взимам. Дори да съм почти сигурна, че ще ми откажат, пак питам. А и свекървата не я оправдавам, защото никой не е длъжен на никого и да речем не си се съобразила или просто си възпитавана по друг начин. Пък и това, че си осигурила жилище на сина й, съжалявам, но звучи надменно. Все едно, ако не си ти, той няма къде да живее, даже не ти, а баща ти. Не целя да те обидя, но просто така звучиш отстрани.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 32708d742d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Номер 10, я по- спокойно! Ти май си някоя злобна свекърва, че разсъждаваш по този начин!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f3a063505b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Много хубаво си е написала авторката историята. Да не кажа, че мислим по един и същи начин, и сме в едно положение. От къде накъде ще държи сметка на бременна жена дали си е взела десерт или не. Тя ръце няма ли или си търси повод да сумти и да прави интриги. Това, че мозъка и е 2ст. и не размишлява, че бремените имат различни пориви от останалите си е за нейна сметка. Така е авторке, баща ти е осигурил дома ви, така че свекито да се укротява малко. Представяш ли си тя да даваше апартамента, каква циганка щеше да бъде. Уважавай я, защото е майка на мъжът ти, но няма да и даваш да ти се катери по главата. Аз моята съм я навряла в такава дупка, че не смее да излезне от там. Няма да им мълчим и да свеждаме глава пред простия манталитет.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 47ccd2e15c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Тъй като гледам повечето нападат авторката, и каква е целта, заради дето не дала на свекървата десерт??? О Боже господи! Ама свекървата откъде накъде се обажда в магазина и неприличен коментар ще прави аман от злобни свекърви аман! Мъж съм.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 76a37c82ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Аз съм авторката- за нападките ви не ми пука, но нека подчертая, че досега НИКОГА не съм се обаждала пред свекърва си за каквото и да било, държа се уважително и тя мв Харесва, хвали ме, аз нея също харесвам иоценявам, че можеше да е в пъти по зле ситуацията.. Оженявам я, но конкретната дрвбнавост ме шокира.. ВИНАГИ когато ям нещо/купила съм си нещо черпя/ предлагам на останалите.. Но когато пазаруваме общо за цялото свмвйство в голям магазин, когато дори не е била покрай мен, че да я пътам иска ли и тя, не мисля че аз съм виновната и че съм направила кой зна какво.. Сина й плащаше, а не аз, че да я е била срам да си каже или направо вземе тъпия кит кат ако толкова го е искала. Моля, не съдете крайно за глупост..

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8b910f16de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   №19, с този си манталитет нямаш къде по надолу да свеждаш глава, паднала си толкова ниско, че и за селско възпитание не може да се говори! Голям герой си, няма що, какви дупки за свекървата!?, увисвай я на въжето!

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d0fd2f75ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Драги коментиращи, не разбирате ли, че авторката е млада жена и майка, а историята и е изключително емоционално написана от преживяното. Защо я нападате?
Мъжът ти е свестен и вземете да се ожените. Не е хубаво детето да расте с безбрачни родители. Не ги слушай онези глупаци, които ти казват, че брака нямал значение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d7dd931f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   21, авторке, свекърва ти не е права, но и ти си прекалено първосигнална, щом си готова да я насметеш за нещо толкова дребно. Айде да речем, че си по-емоционална.

Обаче това изказване за апартамента определено не показва уважение и зрялост. Да не говорим, че апартамента дори не е твой. Малко е смешно "с чужда пита помен да правиш", ама щом не ти пука, че си такава - ОК.

Вместо да не ти пука, можеше да си вземеш поука, но то си е за теб, защото с такова отношение към хората сама ще си патиш. Мен ме боли шнура - нито те познавам, нито нищо. Просто адвам съвет, пък вече ти си знаеш.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 07ff2fb02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   от н. 17
Хубаво, от последния ти коментар стана ясно, че по принцип винаги питаш другите дали искат и ги черпиш, но в случая тя не е била около теб, не си се съобразила и си взела само за себе си. Както казах в предния ми коментар, и свекървата не я оправдавам. В крайна сметка никой не може да чете мисли и да знае другите кога какво ще искат, а и се случва човек да не се съобрази. Но отстрани погледнато, поведението и на двете ви продължава да изглежда дребнаво. Струва ли си, след като иначе сте в добри отношения и се уважавате, едва ли не да се хванете за косите заради някакъв тъп десерт? Това просто е безумно. Не знам дали е от бременността ти, или по принцип си по-емоционален характер, но добронамерено те съветвам да не се впрягаш за такива глупости. Голяма работа, че измърморила! Наистина не си заслужава. Разбирам, да беше нещо сериозно, а то... кой какво си е взел за ядене, това е смешно. Изля си тук емоциите, сега се усмихни и не мисли повече подобни случки! :)

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f3a063505b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Номер 22, защо, като за начало, защо не се върнеш в първи клас, малко да си припомниш материала. Да ме обсъждаш без да ме познаваш, си е чиста простотия, ако питаш мен, но това е друга тема. Няма да обръщам внимание на ограничените ти подмятания, които само доказват ниската ти мозъчна функция. Вероятно и ти си злобна свекърва, чийто живот се гради да дебне в леглото на младите. Защо си мислите, че, като сте родили едно синче, трябва да се бъркате и да ви се прощава всичко. Жени без занимания и личен живот. И много ви боли, като имате на среща друга жена, особенно финаносово независима. А колко завист видях тук, че момичето имало апартамент! Така, че половината да си се правят на много духовно извисени и да стоят на принципа "Сведена главица, сабя не я сече".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 511889cd08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Още се чудя на тази картинка. Свекървата нито е възпитана подобаващо, на бременно момиче да тръгне да се кара, че му се яде нещо и си е взела. Ама какво се и чудя, като днешно време никакви съображения с бременните жени. Добре че е бил бащата на авторката, че да си имате покрив над главата, че ако живеехте с въпросната жена, щеше да коментира всичко под носа си на всеки 2 минути. Те свекървите много обичат снахите си и внуците също. Не я взимай на сериозно и толкова за такива дребнави неща, за да не си на нейното ниво. Нека си мърмори.
Трябваше да я попиташ иска ли нещо женицата, че може тя да роди преждевременно вместо теб. А тя можеше и да си купи отделно, като не й е удобно да ви сложи в количката.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a445a4da41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Авторке, другия път отиваш, ако ще накрая на магазина да е и я питаш. Ти мила ми свекърво, дояде ми се нещо си, искаш ли да взема и на теб? Като малките деца.
Нищо лошо и странно не виждам в поведението ти. Довло ти се е, взела си. Тя не е малка. Като иска нещо, взима и пуска в количката.
Или трябваше да го начупиш на парчета и да ѝ дадеш в устара? ! Може би това е очаквала.
Лигавщини.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b553a8c09a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Интересно е как именно крайно дребнаво продължаваш да набиваш за дребна случка от преди месеци и се опитваш да я докараш като огромна драма.
Интересен е и отговорът ти, почувствасе атакувана....или просто намери от каквото имаш нужда: повод да издребняваш и се "защитаваш".
Започвам да се замислям дали мъжът ти не е споменал случката на принципа "бий самара, да се усети магарето".
Сега да не му скочиш на него :)
Просто си дребнаво човече, авторке.
И аз имам мой дом и през ум не би ми минала мисълта, че съм " осигурила дом" на милото. Просто двама си се обичаме и живеем заедно, това е!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 76a37c82ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   От авторката- Благодаря за изказаните мнения и се извинявам за предния ми коментар, едва сега видях, че е с грешки, но го писах в движение.
Случката, разбира се, от моя страна е забравена и не бих и помислила сега да я натяквам, защото съм изключително наясно колко незнаяителна е, особено след месеци. Исках да видя според вас дали е нормална реакцията й на това мое действие, защото не крия, че разбирайки със закъснение, ме разочарова, че е способна да се издразни на това.
Както и да е, минало е, да няма да си разваляме иначе добрите отношения.
За апартамента никога на никого не съм натяквала, изказах се така, в слисъл че все пак е осигурен от моя страна, било то не от мен лично, от баща ми, и че би трябвало да е по- умна и съобразителна към мен при това обстоятелство.. Не мислите ли ?
Интересно как излязох аз черната, интересно

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 50adf4c441
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   №33, жените като вас останаха 1%, крайно недостатъчен за многото разумни и съвестни мъже! Затова вече свестните и здрави семейства са рядкост. Младите "женички"(не искам да употребя по вярното определение за тях), станаха златотърсачки, дребнави до крайност(коментарите го доказват) и освен биологичната полова идентичност, нищо друго женско няма в тях. Язък за красотата и нежността която им е дал Господ-Бог! В главата им е сложил сиво вещество, но гънки не им е дал. Пази Боже от такива жени! Такива и Истанбулската Конвенция няма да ги спаси, злобата и алчността не се лекуват!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d7dd931f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

36.   Цитирам: №34, авторката:

"За апартамента никога на никого не съм натяквала, изказах се така, в слисъл че все пак е осигурен от моя страна, било то не от мен лично, от баща ми, и че би трябвало да е по- умна и съобразителна към мен при това обстоятелство.. Не мислите ли ?"

Не била натяквала, ама свекървата да бъдела "съобразителна", че тя (всъщност баща ѝ) "осигурила" дом на горкичкия ѝ беден син, който иначе щеше да живее в кашон завалията.

Добре, и аз съм "осигурил" дом на жена си, вече ще ѝ казвам да си наляга парцалите (и майка ѝ също) и че "трябва да е по-умна към мен" (сиреч да си мълчи).

Не знаех, че "осигуряването" на дом на половинката е критерия той/тя и родителите да си траят. Боже, не мога да повярвам, че чета подобен коментар.

Ти го изкарваш едва ли не мъжа си като клошар, който благодарение на теб горкия видял какво е да живееш в жилище. О, Боже, колко си великодушна, че си го пуснала и той да вкуси подслон.

Нямам думи! Дано един ден живота се завърти така, че мъжа ти си да купи собствено жилище, а татко ти да те изгони от "твоето" жилище и после мъжа ти да те "подслони" и да ти натяква как трябва да стоиш в ъгъла и да си траеш, защото те е "подслонил".

Омерзен съм от прочетеното! Направо ми се повръща!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a0c06ed1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Жената е бременна, може би затова гледа така на нещата. Опитай се да не обръщаш внимание на глупости.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 76a37c82ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   номер 36- каква драма, какъв цирк! Омерзен бил, повръщало му се... Мъь си, по- леко моля, не го приемай така навътре и с такава драма, не те късае лично все пак!
Има ли смисъл пак да повторя, че не съм никога натяквала това с жилището на мъжа ми? Или всеки тук май чете каквото му изнася. юкомплексирани нападателни хора!
Не само, че нищо не му натяквам и изисквам, ами аз съм тази, която си наляга парцалите от нас двамата. Той е мъж с главно М, който не позволява някой да му се катери по главата и да му се правят забележки или повишава тон, така че аз доста си трая. Но той е мил към мен разбира се и не го изкарвам като някаква жертва.
Омерзен бил, ужасен бил... сякав тук описвам как съм разчленила човек...
Айде моля ти се, малко по- мъжки ;)

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a4d6de090f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Припознах се в коментар 36. Надявам се авторката и поетесата под номер 19 все още четат темата.
Дами, бременната жена е особен случай, но не е нещо невиждано. Никой няма да Ви сложи на златен лист и маша с ветрило. Пожелавам на всяка жена да има лека и спокучлива бременност и здрави деца, но не злоупотребявайте.
Да се върнем на темата за осигуряване на жилище. Авторке, аджеба вие с мъжа ти семейство ли сте тръгнали да създавате или съквартиранти ще бъдете? Какво е това натякване и очакване някой да си натиска парцалите? Ако той имаше жилище и ти като негова съпруга се бе настанила там щеше ли ти да си затваряш устата за всичко барабар с баща ти?
Прочети си написаното още няколко пъти заедно с коментарите. Майка му не ти е длъжна с нищо, но ти като по-мшада дължиш поне малко уважение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0c7812e438
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Какво нападате момичето? Малко егоистична, ама и свекървата не е цвете за мирисане. Това не е първата, а стотната статия, в която всички нападате и обвиняванете без смисъл. Чак 30 коментара за единия голям праз, засрамете се, бе!
One girl

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0c7812e438
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Аз съм One girl и моля, ако модераторите публикуват коментара ми, да добавят и този: приятелят ти е страхотен, не го изпускай и му покажи моя и коментарите на 1 и 6.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8bef42542d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Когато селските жени дават интервюта по телевизията, не ми приличат на такива! Доста са лъчезарни! Твоята свекърва се е сраснала с миналото дотолкова, че се е самозабравила! И все си пъха носа, там, където не й е работа! То и затова вие младите трябва сами да си ходите и да си вземате каквото ви трябва! Уважавайте личното си пространство-свекървата е един вид натрапник и не ви мисли доброто! Аз такива като ги разбера и втория път-адиос! Все едно тя не е била бременна някога си! Ама и тя е като нашите управници-не я интересува какво искат другите!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c79382b964
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   В тази история ме притеснява не друго, а емоциите, които съпътстват една толкова дребна случка. Вярно е, че е важен принципът, но близки хора да си гледат в ръцете кой какво е купил не вещае нищо добро за в бъдеще. Според мен и двете - и съпругата, и свекървата - са проявили липса на такт. Възпитано е да попиташ по-възрастния човек дали иска и той десерт, още повече, ако - както самата авторка казва - той живее в бедност. Ние делим едно жилище с моята майка и винаги се съобразяваме. Мъжът ми, ако купи сладолед, ще вземе направо три, пък тя, ако не й се яде в момента, да си го остави във фризера за по-късно. Свекървата пък, дори да се е обидила, е трябвало да си замълчи, а не да прави гласно коментари за такава дреболия; все пак тя е по-опитната и може да си затвори очите пред пропуска на младата снаха. Така че, мисля, конфликтите снаха-свекърва тепърва започват. Ти, авторке, си по-младата, по-силната и се предполага по-умната и хитрата. Ами използвай тези свои качества в полза на комфорта в семейството. Баба ми навремето казваше "Една жена трябва да е артистка" и беше права. С моята свекърва сме първи приятелки, но аз всеки път като направя нещо сладко, задължително й пращам по мъжа ми да го опита или пък аз отивам на кафе лично да й занеса. А тя на свой ред ме обича като своя дъщеря. И мирът е постигнат!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 48ef2b8354
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Лелелееее, тука май са коментирали САМО свекърви.
Първо да ти кажа, че свекървата не е човек, а диагноза. За съжаление нелечима.
Аз по принцип, абсолютно по инерция бих награбила наистна няколко десерта, по простата причина, че така съм учена и го намирам на нормално и естествено. Но нейната реакция в случая е толкова тъпа, че няма и докъде.
Моята оня ден беше пекла една патка. Всеки минава чупи си и сяда на масата. Това сме четирима човека. Аз, тя и двамата й сина (единия от които ми е мъж)
Тя взела си тя едни кокали и вътре намира "сиромашкото дробче" (за съжаление не знам какво му е истинското име на това нещо, ама е много вкусно). Тя го извади и... го раздели на двамата си сина.
После реши, че е сложила доста кожа в чинията си. Скъса я и отново им я раздели.
И тогава се сети, дали па и аз не съм искала... казах й, че в тавата има достатъчно и ще си взема.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker