Яли ли сте бой като деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (84891)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19340)
 Секс и интимност (10055)
 Тинейджърски (18890)
 Семейство (4099)
 Здраве (6963)
 Спорт и красота (3654)
 На работното място (1667)
 Образование (4818)
 В чужбина (1079)
 Наркотици и алкохол (841)
 Измислени истории (705)
 Проза, литература (1354)
 Други (11257)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Яли ли сте бой като деца
преди: 11 месеца, 7 дни, прочетена 1313 пъти
Въпросът ми е дали тук присъстващите са яли пердах като деца и какво мислят за боя, като възпитателно средство. И дали начина на възпитание на родители те ви е повлиял на това как възпитавате вашите деца.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 7 дни
hash: be4c061ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   В бг мама има доста развита тема отиди там.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: a29662109d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Моите родители никога, ама никога не са ми посягали, нито пък на брат ми. По начина, който съм възпитана, не мисля, че боят е най-добрия начин на възпитание. Боят поражда агресия, а агресията децата изявяват чрез бой със съученици, приятели и дори нараняване на животни. Я този свят има прекалено много агресия. Нека ние да не бъдем част от нея. За по-добро утре и по-добър свят за децата ни.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 4b15970689
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Да. Добре ми се отрази. Изведнъж разбрах всичко, което милите ми родители се мъчиха с дни да ми обеснят.
След това, вече в качеството си на родител два пъти съм прилагал същия метод и резултата беше безотказен.
Така, че со кроце, со благо, и ако не се получава со малко кютек. Никой в къщи не бие така, както в дискотеката или на улицата.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: f5f1ac4ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ял съм доволно много бой, но не мисля, че това е повлияло на начина, по който аз възпитавам дъщеря си, защото съм твърдо против боя и нкога не съм я бил. Опитвам се да и обяснвам нещата нормално, разбира се, не винаги се получава и понякога се налага да се държа по-строго, но дори и за момент да повиша тон, не крещя като истерик. Просто да я стресна моментно, ако прекалено много се е разглезила и разговорите не помагат. КАто цяло рядко се случва.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 27a11cdd44
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Аз не съм бита, но майка ми крещеше като истеричка за всякакви глупости какво не съм изчистила, оценки и подобно. Ми как да я слушам като треперя докато говори и не може да го каже като нормален човек. Казвам ви и съседите я слушаха и бяха вдигнали ръце от нея. Аз още нямам деца, ама ако имам никога няма да ги бия, нито да им се карам така гадно като майка ми.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: d4d8559495
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Когато съм правил бели са ме наказвали. Отнясъл съм и по някой шамар, но при много тежки провинения от моя страна. :) Общо взето имах респект от родителите си. Хубаво е "боя" да е крайна мярка. Най добре е с децата да се разговаря, а не само бой да има! Възпитанието си е изцяло грижа на родителите, както се държат те с детето си днес, така утре то ще се държи спрямо съученици и други хора в обществото. Липсата на контрол и възпитание, тика обществото ни към своеволия, неспазване на закони, нарушаване на чужди права и т.н. Виждаме го всекидневно по новините!

>М.31г<

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 9e810495ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   На 16 години изядох един як шамар. Имаше защо.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 7424f8f37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Доста бой съм ял и от двамата ми родители. Биеха ме до ниво да не мога да си сядам на задника по няколко часа. Наказваха ме да стоя по няколко часа прав пред стената. Като ме пускаха навън не исках да се прибирам вкъщи, но ако не се приберях навреме, баща ми излизаше да ме търси и после ме биеше задето не съм се прибрал като се е стъмнило. Майка ми ме биеше по главата основно, нямаше толкова сили да ме обърне по дупето. Но по главата също ме болеше.

Така де.. според мен боят ме е променил много силно, не знам за добро или зло. Със сигурност щях да съм много по-различен човек, ако не ме бяха били. Гледам да избягвам общуването, като цяло нямам довереие на хората. Мисля, че всички ми гледат недостатъците и само чакат в нещо да се проваля, за да ми се подиграват и да ме "накажат", страхлив съм.

3 месеца преди да стана пълнолетен започнах да си търся работа в друг град. При първата възможност се разкарах. Вече 10 години съм в другия град. Нашите поомекнаха през това време. Баща ми взе да ми се извинява, задето ме е бил толкова. Майка ми също. Прощавам им, защото знам те в какви семейства са израсли и, че са направили най-доброто, на което са способни към дадения момент. И гледам лека-полека да работя над психиката си, за да имам по-адекватен социален живот.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 099ea2a15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Аз съм бил бит доста често, даже майка ми искаше никога да не се бях раждал, даже и от къщи ме изгони след като ме наби една вечер и то било защото не съм се държал добре в училище, после пак ме биеше - аз й разреших да ме бие колкото си иска, само и само да се отърве от мен, а забележете бях на 13 години! Точно в 7 клас изядох предпоследния бой. Вече като станах някъде 11-12 клас изядох последния бой, тогава казах ако още веднъж ми посегне няма да ме види повече. И от 18 годишен живея сам без нея

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 099ea2a15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Въпреки всичко съм против боя

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: e65b62198b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много рядко се е случвало 2 или 3 пъти в живота. В 7 клас дядо ме ошамари 2 пъти във входа, защото бях избягала от час по английски защото и другите момичета избягаха а не исках да се цепя от колектива. Като дете по - малка пък съм правила някои лоши неща с животните примерно да намокря котарака, да го дръпна за опашката, да гоня кокошките да ги дърпам за перата, разбира се донякъде не съм осъзнавала, че не постъпвам правилно. Ето какво ми се случи и преосмислих поведението си : бях на 10 гостувах лятото при баба и дядо на село и веднъж носейки единия котарак да му се порадвам без да искам го бях хванала неправилно през корема и навярно му бях притиснала стомаха. Много се уплаших да съм му навредила тогава. Баба знаейки предишните ми подвизи обаче реши, че нарочно съм искала да му причиня болка и дори не пожела да ме изслуша хвана ме за косата, след което ме ошамари. От тогава никога повече не съм си позволявала да си правя лоши шеги с животно.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 099ea2a15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Забравих да кажа, че когато са ме биели като малък крещях като ненормален дори съседите звъняха да ме озъбтяват а майка ми беше виновна не аз а и съм инвалид 50% Нормално ли е една майка да бие детето си макар и инвалид 50% затова избягах от къщи като чух да казва че ще ме изгони, ами да не ме беше раждала. Но като станах на 18 окончателно напуснах като оставих бележка да не ме видят повече щом ме бият.
Имал съм ужасно детство, но не съжалявам че напуснах дома

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: fab1a4234c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Дам и мен много са ме били, но имаше защо! Аз бях много, много плавно дете и да ви кажа, до накъде оправдавам боя. Обаче, когато ме обидят и аз отвърна, пак бях на бита, защото обиждам, а това не е правилно!!! Трябвало е да ме защитят и да ме научат как да се боря за себе си и да отстоявам себе си! Също така не е трябвало да ме учат, че всички хора, трябва да се уважават, защото ме направиха лековерна и вярващ, че всички хора са добри и не ме подготвиха за действителността, каквато е! Това ми навлече куп проблеми и може би в някои моменти, още съм в групата на наивните.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: fab1a4234c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Дам и мен много са ме били, но имаше защо! Аз бях много, много плавно дете и да ви кажа, до накъде оправдавам боя. Обаче, когато ме обидят и аз отвърна, пак бях на бита, защото обиждам, а това не е правилно!!! Трябвало е да ме защитят и да ме научат как да се боря за себе си и да отстоявам себе си! Също така не е трябвало да ме учат, че всички хора, трябва да се уважават, защото ме направиха лековерна и вярващ, че всички хора са добри и не ме подготвиха за действителността, каквато е! Това ми навлече куп проблеми и може би в някои моменти, още съм в групата на наивните.

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 6ed0bf3640
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз мисля, че е полезен в някои ситуации. Първо да кажа, че съм мъж на 30 и имам по-малка сестра. Майка ми не ме е била, но баща ми ме опердаши няколко пъти в детството ми и юношеските ми години. Сестра ми не са я пипнали и с пръст даже. Спомням си случките за които баща ми ме наби. Първата беше като бях на около 10 и бях на гости на дядо и баба и не знам какво ми стана, но ме хвана яд на сестрата и я ударих, а тя падна лошо и се удари.... вкъщи изядах страхотен бой, още от вратата ме почна стария. Втората случка беше в гимназията, може би 15 годишен, бях се събрал с кофти момчета и правехме идиотизми в училище, че накрая го извикаха и пак ядах бой у нас. Последния път беше като бях големичък, на 19. Тъкмо бях взел книжка, но баща ми не ми даваше да карам сам. Една вече взех колата на своя глава пак с едни момчета, че се и напихме, карах бая бързо и се врътнахме на един завой, ударих бордюра и задното колело се сучпи, полиция дойде, голям проблем.... тук изядах може би най-големия бой в живота си.... Сега си мисля, че стария е бил прав и добре е направил, защото всички тези боища имаха много добър ефект. Първо - научих се да уважавам момичетата от малък. Някак си и аз почнах като него да толерирам сестра си с годините, а от там това мина на приятелките и сега жена ми. Никога не съм бил упрекван в неджентълменско поведение към жена. В училището беше или да кривна, или не, но се научих да уважавам учителите си и да показвам пристойно поведение в обществото. А последния път... ами реално съм рискувал да убия себе си, приятелите с мене, невинни хора на улицата карайки бясно, неопитен, пиян. Изобщо не му се сърдя, ако моя син направи подобна идиотия и аз бих го набил, направо главата му ще откъсна. Даже си мисля, че малко ме би. Момчетата като растат са си момченца, ежат се, зверят се, това си е животинско заложено, перчене, мъжкареене. Поради неопитност може да доведе до фатални последници. И бащата лъв поступва лъвчетата като хукнат нанякъде и могат да пострадат. Разбира се, искам да различа боя за опредлени ситуации и провинения от безсмислено домашно насилие, има огромна разлика между двете. Но искам да обясня, че ако видите детето ви да пуши трева, да се събира с наркомани, да проявява наклонности към превръщане в отрепка и боклук какво ще правите? Разговора е до време и момент, като види, че само говорите ще си каже - бе майната му на стария, лаладжия.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: df2471ccd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Майка ми ми посягаше от малка. По - лошото бяха и продължават да бъдат истеричните й изпълнения, въпреки, че след 2 месеца навършвам 18, не мога да й кажа нещо на въпреки и да не се развика.
При развода с баща ми доброволно пожелах да живея с него и не Съжалявам. Ако майка ми се държеше като зрял човек може би щях да й се доверявам и да бъдем приятели. Но сега се държа кротко и просто не си изказвам мнението пред нея, да не й се скапе нервната система. Замазвам й очите, че всичко между нас е пренаред.
Искате ли такава лъжа за щастливо семейство? :)
Ж, 17

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: b491080200
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз не съм бита, брат ми е бит, но съм изтърпяла много крясъци и скандали за дреболии. Общо взето не получих особена ласка от тях, за което и страдах впоследствие. Развих се като страхлив човек, аутсайдер, комплексарка.
Как възпитавам децата си? Правех всичко възможно да не повтарям модела на родителите си, не винаги ми се получава обаче.
Родителите, които се държат гадно с децата си, без значение оправданието, че е "за тяхно добро", трябва да са готови някой ден децата им като пораснат да не ги търсят и да не се интересуват от тях,

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: a6e8d65fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Този метод на възпитание се прилага и в наши дни, за жалост, с някакво извратено убеждение от страна на родителя, че подобен подход ще даде добри резултати. При мен, човек който също е изпитвал агресията на родителя( всякаква) мога да кажа към днешна дата, че всичко това довежда до една пълна деградация. Още по - пагубно е когато е незаслужено, но все пак прието като част от възпитателния процес на едно дете.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: d23091764e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Това е насилие, пък кой каквото ще да ми каже! Благодаря и на двамата си родители, че във време, в което това беше нормално и възпитателно, те НЕ ми посегнаха никога, колкото и да съм ги ядосвал! Винаги комуникираха с мен, изслушваха ме, не ми повишаваха тон без причина. Затова днес съм един балансиран, спокоен и позитивен мъж. Комуникацията дете-родител е много важна, но за жалост в днешно време, както някога - родителите се мислят за шефове и винаги трябва децата да се подчиняват. Всичко това е сбъркано! Особено спрямо малки деца за дреболии. Вместо да му вкараш ценности в главата на детето, ти го караш да става още една жертва на системата. После защо има толкова агресия и злоба, а няма разбиране и изслушване? Наказанията за дребни неща също са извратени. Единствения вариант, в който може да се стигне до бой или наказания за мен е при дете престъпник/агресор например и то отново зависи от конкретния случай.

Julian

 
  ...
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: 89e30d812b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Да. И се питам, какъв човек трябва да си, за да посегнеш на по-слаб, на беззащитен, на този, който зависи от теб, разчита САМО на теб, няма си другиго, няма къде да се дене...

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 3 дни
hash: ff98dee38f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Да била съм бита и от мама и от тате. Но пък вършех какви ли не глупости. Спомням си един път да съм била на 11 с други деца счупих ме прозорц на един съсед защото все ни правеше забележка че вдигаме много шум. И после като разбра баща ми каза я ела да си поговорим и като ме почна бой. Колко ревах тогава държа ми известно време влага. И после пак как си аз знам пак ме напердашат и така. Докато сестра ми и с пръст не е пипната а е по голяма с 2 години толкова кротка че само да и повишът тон и се кротваше. Много пъти ми е казвала да не правя това или онова, че пак ще ме бият а аз и отвръщах че не е кой знае колко страшно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker