Страх от зъболекар - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Страх от зъболекар
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1447 пъти
Майка ми от 20 години не е ходила на зъболекар и не иска и да чуе за зъболекар. Мислех насила да я заведа, но все си измисля оправдания, че е заета. Половината й зъби са опадали, а някои дори гният. Как да постъпя? Явно не мога да помогна на човек, който не иска да му се помогне.

Освен този проблем, майка ми има и друг проблем, а именно, че се поддава лесно на уловките на Мтел, така че да я обвържат с 10 излишни услуги, които не ползва и няма да й трябват. Лесна плячка е за тях, лесно могат и да я излъжат да преподпише договор с тях, без да иска. Като кажат само "безплатни минути" и си представя, че може да говори напълно безплатно, но си плаща по 100 такса на месец. "Безплатните" минути струват 100 лева на месец.

Така е при Мтел, а и при останалите мобилни оператори. Всичко безплатно се изплаща с лихвите после.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 235dad075f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моята майка е същата не е ходила над 20 години на зъболекар наплашила се е след като на времето една зъболекарка и е работила зъб без упойка и я е заболяло много. Зъбите и все още са си място, но са покрити със зъбен камък и има един или два развалени, от които устата и мирише гадно и когато ми заговори стоя по - далеч. С баща ми и говорим, че не може да продължава така, но тя не иска и да чуе за зъболекари. Последно отиде по принуда преди 10 г. да и извадят един зъб понеже се беше надула от него.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 25af6c4b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиваш на зъболекар и те боли само по време на часа и евентуално малко след това. После минава и забравяш за всичко. Когато оставиш един зъб да се развали до степен на изгниване, е, тогава те боли много по-продължително време. Много хора се страхуват дори от самия преглед, но наистина е по-добре да потърпиш зъболекарят да си свърши работата и после да нямаш грижи. Пробвай се да я убедиш с добро. Тя е възрастен човек, отдавна е навършила 18 години и няма как да я заведеш насила. Както никой не може да заведе теб насила. Можеш ти да ѝ запишеш час, но не и да я вържеш за стола. Ако не пожелае, то ти няма какво да направиш. Баща ми също не се обича със зъболекарите и му трябва поне седмица да се мотивира, за да отиде за някоя малка процедура. Обикновено го придружавам, за да чакам с него и да има с кого да се разсейва. После карам на връщане и всичко се забравя до няколко дни. Предложи ѝ да отидеш с нея за морална подкрепа и ти да се обадиш за да запазиш час при някой добър зъболекар. Някак как да стане с викане, натякване и каране. Тя не е дете, не можеш да я навикаш и да я заведеш против волята ѝ. Трудно се помага, когато не искат помощта ти. Опитай с добро, ако не стане, то е за нейна сметка.
Относно операторите, това е тяхна обичайна практика. Баба ми веднъж се беше подредила така и сега търси съвет от роднини. Когато дойде време за сключване на договор, предварително се консултира с нас за условията. Или просто някой по-млад отива в ролята на говорител. Проблем е, ако майка ти е много твърдоглава, но и тогава можеш да ѝ обясниш, че сумата е прекалено висока. Не, че нещо, но има планове за по 20лв, които включват предостатъчно безплатни минути. Добре е тя да го осъзнае, преди да подпише за 50 лева и един куп ненужни за нея услуги. Предполагам, че не е спечелила от националната лотария и не е милионер, че да не я интересуват подобни сметки. И пак ще ти кажа същото. Опитай се да говориш с нея нормално за условията на договора, а ако не те чуе, да си чупи главата. При баба ми направих една рекламация на моя план и тя поиска същото. Доста подло от моя страна, особено след като знам колко лесно се съгласява с всичко, което е било рекламирано като много добро, но това е начинът с нея. Ако не рекламирам аз, ще го направи някой от офиса, но с доста по-неизгодно предложение.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6245159a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм на 37 и също до преди 3-4 години имах страх от зъболекари, това е набито на моето поколение от страшните машинки в детската градина през 80те години.. Причината да потърся зъболекар е ясна... Страха го преодолях като си намерих хубав кабинет, където преди да ми правят нещо ми обясняват какво ще е, работят внимателно и ми казват какво правят и въобще се съобразяват с това че ме е страх.. Сега съм го докарал до такова положение, че ми звънят през 6 месеца да ходя на профилактика и почистване... Съвета ми е да и кажеш, че просто искаш да я заведеш на преглед и че нищо няма да и правят, просто ще погледнат и от там нещата ще тръгнат.. Трябва някой зъболекар който може да я предразположи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker