Сестра ми е злобна и манипулативна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сестра ми е злобна и манипулативна
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2911 пъти
Имам сестра, която постоянно любопитства и се бърка в семейството ми. Наскоро се омъжих и живеем със семействата си със сестра ми в семейната къща, която е голяма. Въпреки, че не съм съгласна да идва в нас, докато съм сама, а мъжът ми е на работа през това време, тя намира причина да дойде и рови в гардероба, в кухненските шкафове и в хладилника. Винаги когато имаме някаква нова дреха, тя коментира и й се карам да не рови и това не я засяга, а тя казва че само гледа и няма пари да си купи такива неща. Обаче и аз нямам кой знае колко, но тя си дава парите за по-скъпи телефони, коли и така нататък. Не се разбираме очевидно, обаче нашите родители като чуят, че тя няма средства, помагат на нея, когато се налага. А тя се постарава да ги информира винаги за всичко и те за да не се сърди, купуват каквото тя е видяла в нас. А със съпруга ми спестяваме и сме малко или много самостоятелни и той не иска тя да идва в нашия дом. Не харесвам поведението й и не знам как да се оправя с нея. Това не се харесва и на моя съпруг, че някой идва в дома ни и не се съобразява, да рови и да коментира навън.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2222ded8b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти добре ли си да го позволяваше? Много елементарни отношения имате.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4ac4543782
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Заключвай.
Хората оставят ключ на чуждите съседи да им поливат цветята и хранят котката, вие роднини не може да се разберете

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 85590c126e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ключ!!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: eff8a37aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Заключвайте си вратата и не отваряйте.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: bfdcda1516
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей! Разбирам те, защото и аз съм отраснала в къща на два етажа, като бяхме две домакинства. Любопитство е имало и при нас, но ние сменихме ключалките. Дори входната врата да е отключена и някой роднина да дойде за едно кафе, то спалните бяха под ключ, чието местоположение беше ясно само за нас. Основният проблем е, че вие сте самостоятелно домакинство и ти не живееш сама. Дори да приемем, че сестра ти е виждала дрехите и бельото ти, то не е нужно да рови в тези на мъжа ти. На никой не би му станало приятно. Вие сами се издържате, така че имате правото на лично пространство без да давате обяснение, защо не сте съгласни някой да разглежда вещите ви и да ви разпитва за тях. Все пак и сестра ти не е малка и трябва да се научи да си прави сметката така, че да може да си позволи да си смени дънките, ако са се скъсали. Съветът ми може да доведе до малко спорове и сърдене, но поне ще си извоювате пространството, а след време всичко това ще се забрави. Не си длъжна да се обясняваш и оправдаваш все едно си на разпит. Ти си възрастен човек, вече омъжена и семейна жена, така че сама можеш да взимаш подобни решения свързани с твоя собствен дом. В случай, че се притесняваш за родителите ти, понеже предполагам, че имотът е техен, то им обясни положението и им кажи, че не ти е приятно сестра ти да рови в гардероба ти, където освен твоето бельо е и бельото на съпругът ти. Пък и винаги може да се измисли някаква ключалка или катинар за гардероби и шкафове, не е голяма философия и не изисква кой знае какви умения. Това няма да е много удобно за вас, но ще свикнете и няма да ви прави впечатление, а и каузата си струва според мен. Само с каране и убеждения към сестра ти явно няма да стане, така че предприеми други мерки. Все пак отстоявай твоето, никак не е приятно някой, дори да е роднина, да рови и после да клюкари. Това поведение трябва да се промени, наистина не е нормално.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4f911b1e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изкарайте си ключ за вашите стаи. Толкова е просто! СЕстра си няма да можеш да промениш, нито отношението на родителите ти, единственото, което можеш да направиш, е да им покажеш, ч е това поведение не се толерира - изкарвате си ключ, без значение колко ще ви се сърдят и цупят. Другия вариант е, ако ти се заяжда, ходи и ти у тях докато ги няма, че и защо само докато ги няма - отиваш й в стаята, бз значение дали тя е там, и почваш да ровиш и коментираш.
А междувременно събирате пари и се изнасяте.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: dc76a56686
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Предупреди я да ти се обажда преди да дойде или ако дойде и не ти се занимава с нея, а покани да си отиде.
Покажи й категорично, че няма да я оставиш да ровичка навсякъде, та ако ще и в ъв вчерашните вестници да е.
Май, винаги ще имаш проблем с такъв човек-мислете за изнасяне. В противен случай, ще си вечно във война и ще ти отрови живота.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6d9ad37ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   За сестрата няма да говоря. Чудя се, дали съм разбрала правилно - съпругът ти (който е заврян зет) се сърди и не желае твоята сестра да идва във "вашия" дом, който всъщност е фамилен, построен от родителите ви - твоите и на сестра ти? ! Ами изнесете се тогава! Не си представям аз, която съм единствено дете и със съпруга си живея в къщата на моите родители, да правя фасони и да не искам да приемам свекърва си и девера си, как така мъжът ти има подобни претенции? Вие, двете сестри трябва да си определите границите и да си изясните отношенията, а мъжът ти, като осигури жилище, ще има основания да протестира. Не казвам, че трябва да го третирате като непълноправен член на семейството, но той се е самозабравил явно.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4bc8bbb119
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако зет ми направи ключалки и започне да заключва стаи в дома ми, в които съм го приела ще го изгоня, а дъщеря ми ако иска да тръгва с него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: cc3fefe440
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Сестра ти може да идва заради мъжа ти,нека той я оправи некачествено и тя сама ще спре да идва.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6e4f58b9a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ще ти кажа директно. Сестра та ти е злобен човек. Очаквай от нея голямо зло към теб, мъжа ти и децата ти. Може да е след два дни. Може след 20г. Знам, че е трудно, но приключи отношения. Към Вас тя таи голяма завист. Завист, която разрушава семейства, често до смърт.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: afe80bcd56
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Може би изказването ми на някои хора ще се стори остро, защото такива ситуации се срещат и при други хора, но все пак ще изкажа мнението си, без да жаля нечии емоции.

Родителите ви тотално са се провалили във възпитанието и на двете ви.
При теб. че си неспособна да се справиш с такава елементарна ситуация, а си тръгнала да ни хленчиш на нас, а при сестра ти - мисля, че няма нужда да говоря...
Ти звучиш като доста недорасла, а тя - направо като инфантил!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 87aa8fd577
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   С нейните камъни, по нейната глава - като си купи тя скъп телефон или нещо друго голямо, повдигни темата пред вашите, обяснявай, колко струва покупката и и как ти такива скъпи вещи не можеш да си позволиш... Като ти посочи някоя нова твоя дрешка, веднага включвай в разговора последната и голяма покупка и обяснявай, как вашето в сравнение с това са дребни харчове.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fe96c3cdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Хаха номер 10, на теб защо ти е да е отключено? За да влизаш неканена по всяко време в жилището, което уж си предоставила за ползване?
Авторке, заключвай и не отваряй. Що за наглост. При нас това го правеше свекървата, но като се научихме да заключваме и спря да го прави. С приказки не става при такива нискоинтелигентни индивиди.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fe96c3cdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   По принцип всеки се надява, че когато се нанесе в семейна къща при свекъри и тъстове, която най-вероятно те са пробутвали най-чистосърдечно за младото семейство, ще има спокойствие, ще бъде обичан и уважаван. Както виждате от коментарите на 9 и 10, роднините не мислят точно така и смятат, че щом живееш в тяхната къща, нямаш право на уважение и на глас и те могат да си идват когато си поискат, както и да правят каквото си поискат. При нас беше така от страна на свекървата. Е, изнесохме се - сега нови обвинения - неблагодарен син, защо се изнасяме, то си е наше, аз съм злобна и т н. Угодия няма и контакт няма вече с тях, защото са токсични. Преди да се изнесем се и заключвахме, за което се правеха фасони, но на нас не ни пукаше - по-добре да ти се сърдят, отколкото да ти ровят в бельото. Това ми е и съвета към вас.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d2e1e9aed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторката съм. Благодаря ти номер 12. И аз съм от директните хора, но тук сякаш увъртам, за да се случи нещо, което искам. Искам да обикне мен, семейството ми, но тя не иска. Още не вярвам, че тя може да навреди на децата ми, но виждам, че е заслепена от злоба и завист и се мъчи да ме надвие, а аз не отстъпвам. И тя още повече се мъчи и с хора да ме пребори и с думи и пак не става. Дано един ден като се насити да й мине, но едва ли. Тя иска всичко и мен да ме няма. Иска да се махна, а аз не отстъпвам. Иска само тя да е, дори внимание да не получа от родителите ни. А се прави пред всички на добричка. Обаче, ако са болни няма да ги погледне, ще ми ги връчи на мен. А щом е за изгода, тя да е до тях.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d2cf1d9e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Аз съм родител на пораснало вече дете и наистина не разбирам разсъжденията на връстниците ми, които предоставят жилища на децата си, обаче очакват в замяна да ги контролират и да им обхождат дома. Или предоставяш жилище с чиста душа, че помагаш на детето си и ЗАБРАВЯШ за него, или по-добре го дай под наем. Ако ще се ровиш в дома и живота на детето си, ще му се месиш в интимния живот и няма да има спокойствие младото семейство, по-добре стой настрани и недей да даваш жилището. Поведението на хора, които дават жилища на децата си, но държат да имат достъп до дома им е психарско и показва безспорно отклонение, често пъти и много ниска интелигентност. Направо съжалявам децата на подобни хора.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: fc3daf4ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Сестра ти е кофти човек, но докато си под покрива на вашите, няма как да имаш претенции.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 85b991bf84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз пък ще ти кажа да имаш претенции и да си заключвате. Нали уж са ти предоставили дом за ползване? Ние също заключвахме точно заради роднини, които си влизаха неканени по всяко време. Ти имаш право на лично пространство! Какво й се даваш на тази простачка сестра ти? Никой не може да те задължи да даваш достъп до личните си вещи. И само да ти кажа, че тези, които скачат кой как ще изгонят, реват и се влачат, манипулират и се правят на болни като тръгнеш да се изнасяш. Как ще ти се бъркат, ако не живееш в тяхната къща? Да си самостоятелна и независима е най-големият кошмар на токсичните роднини като тях. Отстоявай си правата. Не е срамно. Срамно е да търпиш! Ние се изнесохме в крайна сметка и сякаш това е най-доброто решение.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7a1fad7c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторке, искаш невъзможни неща. Щом досега сестра ти не те е заобичала, няма смисъл да се надяваш. Както правилно някой горе отбеляза, вашите родители имат страшни и непоправими пропуски във възпитанието ви.
Моят съвет е да се „отстъпиш“, както ти се изрази- махнете се от тази къща! Купете си някъде другаде, колкото се може по-надалече. Нека заграби всичко. Твоите родители няма да са вечно здрави и вечно да дават, един ден ще паднат на нейните ръце и да я питам тогава. Тотално ги игнорирай всичките, родителите ви ще са нейна грижа. Останете ли- ваша. Нали я знаеш онази поговорка- По-умният винаги отсъпва!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker