Как да спра "войната"? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да спра "войната"?
преди: 15 години, 10 месеца, прочетена 4447 пъти
Пише Ви една наранена млада дама, почти на 25год. Имам много добро образование и добра работа. Не ми липсват и приятели. Имам страхотно семейство, всеотдайни родители. Живея в голям град, имам много социални контакти. Аз самата съм силна, динамична и амбициозна личност, чар също не ми липсва. Живота ми е що-годе добре подреден. Срещнах и мъжа мечта, човекът с който се обичаме и сме готови на всичко един за друг. Вече сигурно се питате, защо ли пиша, като тук хората споделят предимно проблемите си. И аз имам такъв.

Става въпрос за родителите на моя приятел, които аз уважавах и въпреки пумията (извинявам се за израза) която изсипха по мой адрес все още уважавам. Постоянно му говорят да ме остави, че с мен няма да е щастлив, че ще направят живота му/ни ад, ако не ме разкара. Искат да отидат при мойте родители, да им кажат, че съм нежелана и, че се натрапвам.

Не съм готова да го оставя, усещам, че това е човека който съм чакала цяла живот и с който искам да споделя старините си. Опитвах да му кажа край, но немога, умирам без него! Разбирахме се прекрасно, докато неговите родители не се намесиха и не бяха започнали да го настройват срешу мен. Сега също се разбиарме добре, но напрежението и ядовете който са около нас не ни позволяват да се усмихнем на живота.

А всъщност цялата работа на мен ми се струва, че е заради пари. Защото откакто той е с мен и откакто избяга от тях и се изнесе на квартира не им дава и стотинка. Той ми е признавал, че е давал цялата си заплата, без да си отдели лев за него. По-голямата му сестра, макар и рядко си позволява да коментира ситуацията и ни подкрепя, тя също смята, че проблема са парите. Те си мислят, че си дава парите по мен, а всъщност не е така. Те ме обиждат и казват, че го използвам.

Аз имам добра работа, семейството ми има сериозен бизнес и неможе и да става дума за подобно нещо. Веднъж когато се чух с майка му по телефона, чувах как баща му неспря да ме обижда и псува. Майка му е наговорила куп глупости за мен, че няма да му родя дете, че съм правила аборт и с мен бял ден няма да види. Истината е, че не съм правила аборт и мисля, че медицината може да докаже това!

НАЛИ??? Те никога няма да ме допуснат и войната ще е до гроб. За да я спра, трябва да го напусна, а немога! Казват му всяка друга, независимо каква е и коя е ще приеме, но не и тя ( за мен), а аз усещам, че те са гузни и знам защо не искат да съм аз. Защото са виновни пред мен, грешни и нямат очи да ме погледнат. Защото се изложиха много, не само пред хората, а и пред мен и семейството ми. Аз искам да се сдобрим и да живеем нормално и спокойно. Кажете ми как? Как да спра войната?

Благодаря Ви, че ме "излушахте"! Благоадря Ви за отделеното време! Знайте, че и един ред е подкрепа и лъч светлина в тунела! Или както казват "удавникът и за сламка се хваща"! Знам, че има много други с подобна на моята история и давайки ми подкрепа, давате и на много други като мен!
Благодарности!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 10 месеца
hash: 609575183c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ОСТАВИ ГО, ЗАЩОТО ТОИ НЕ БИ СЕ СПРАВИЛ С РОДИТЕЛИТЕ СИ! ИЛИ ДОСЕГА ТРЯБВАШЕ ДА ГО НАПРАВИ!

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 4a1388ef79
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Остави го!

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 12137458f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   /от автора/ здравейте,
пропуснах да спомена, че съм юрист по професия и за нанесените обиди бих могла да съдя родителите му, работя в престижна кантора, но неискам, за да не задълбаваме в проблеми. В отговор на 1 и 2, с риск да се повторя "Не съм готова да го оставя, усещам, че това е човека който съм чакала цяла живот и с който искам да споделя старините си. Опитвах да му кажа край, но немога, умирам без него!" За съжаление немога да диктувам на сърцето си!
Благодаря Ви!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 92a38cb67f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе вие луди ли сте,как така "Остави го!". Момичето казва, че са щастливи заедно и се обичат. Въпрос на време е да престанат родителите му с тези глупости, след години ще разберат, че няма смисъл от тази война, която водят.

Въпроса е само вие да сте силни и единни, докато дойде този момент. Бъди силна и не им обращай внимание, не се карай с тях, напротив-бъди добра и мила и нека те да се изяждат от вътре, но пред приятеля ти, Ти трябва да си уважаващата родителите му приятелка. Насърчавай го да им помага финансово, за да продължава да има той добро мнение за теб. Много хора има, които са на принципа "Не уважаваш родителите ми, значи не уважаваш и мен!",те не са виновни, че така мислят,просто са възпитани така. Като им ходите на гости пълни торбите с подаръци, за да бъдеш Ти добрата, а тях дано да ги хване малко срам. Успех !!! И да знаеш... не оставяй приятеля си, който обичаш, само защото не е улучил на мама и татко!!!


Ж 22

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: e4a67b9c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много си писала! От няколкото изречения, които изчетох само ше ти кажа, че или го зарязваш или той зарязва родителите си заради теб или продължаваш с него и да си тровиш Живота!!! Успех в тровенето на Живота ти и много Кураж!

 
  ...


...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: ceb6cf57af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да го остави разправяте? Чукундури! Тва само показва колко ви разбират мехурите :)

Моме, настъпи твоя човек да настъпи техните и да ги кротне. То всъщност той сам би трябвало да се е заел вече, но явно му трябва подкрепа - кофти е да се разправяш с родители при всички положения. Но ако е само за кинти, мисля че може да ги поозапти. От там нататък, намаляне комуникацията до минимум с неговата рода и си правите кефа. Па и да лаят - спокойно може да не им се обръща внимание. Псетата си лаят, кервана си върви, нали знаеш :)

Успех ти желая... и щом толко те кефи този пичага, НЕ ГО зарязвай, категорично!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 01d14e2934
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте всички приятели,
смея да се обърна към Вас с титлата Приятели!
Благодаря за подкрепата! В отговор на 4.Те не позволяват да им звъня, а за гости - абсурд! Насърчавам му да им помага финансово, но той не иска и казва "до тук с тях, аз искам мое семейство, те вече несъществуват"! До скоро вярвах, че проблемите биха могли да се решат, но уви всеки ден все повече губя надежда и ставам унила и мъката ме погубва!

5. Не те разбрах много добре. Той е зарязал родителите си вече 6-7 месеца не живее при тях, заради мен. А дали ще си отровя живота с него, само Бог може да знае!

6. Няма сили вече, какво ли неопита, няма ка дасе кротнат. Комуникация между мен и тях няма от 6-7 месеца откакто се изнесъл. Той с тях се чува, аз нямам нищо протие, дори и да им гостува, дори съм го молела да се върне, но той е категоричен и казва, че няма да се върне! Когато им се обажда по телефона то е защото съм го молела и плакала няколко часа. След разговора той е разбит, пак същите грозни думи, пак обиди, пак клетви, пак заплахи, пак пумия!

До кога! Иска ад си сложи край на живота, вече ме е страх за него! И на мен ми е писнало и на мен не ми се живее. На родителите си не смея да кажа, защото ще ми кажат стой далеч от тези интриги и ако и те се намесят ще стане не война, а Апокалипсис. Губя сила, усещам! Не мога да се позная! Хората който ме познават, знаят, че моя девиз е ВАРВАЙ! Пише го на скайпа мир джиесема ми се стартира и пише пак "BELIEVE"! Вече незнам има ли шанс!
Хора помогнете ми! Моля Ви!

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: ceb6cf57af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   пак съм аз - нъмбър сикс

Ако всичкото дето го пишеш е истина - кофти, МНОГО кофти.
Сега, принципно, самоубиването нищо няма да реши, така че споко =))
Тотално игнориране - това е реалният ви изход - престани да го насърчаваш да контактува с родителите си. След като са такъв тежък и непоправим случай, не заслужават внимание от страна на приятеля ти, абсолютно никакво. Отрежете ги отвсякъде, ЗАБРАВЕТЕ за съществуването им и си живейте живота. Че иначе само кръв и сополи ще има, което е абсолютно безсмислено.

Пак да кажа: ТОТАЛНО ИГНОРИРАНЕ и ТОТАЛНО ОТДЕЛЯНЕ от въпросните хорица. Тва е - друго няма какво да се направи според твоето описание на картинката.

Успех

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: b0448503f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей Приятелче,
Защо се измъчваш бе момиченце мило? Че то по-щастливо от теб на земята няма. :) Какво по-голямо доказателство искаш, че искрено те обича, след като е излязал на квартира с теб? Аз не съм женен, но съм предупредил нашите, че дори и да има конфликт между мен и приятелката ми (още я няма) те нямат право да се бъркат в нашите работи, и че ще се разправям първо с тях дори тя да не е права. Така че, мило пиленце (не се сърди) с него няма да си тровиш живота, а ще му сложиш сметана ;)
Пък вие не се бъркайте в работите на Господ кой кога да умира. Той си знае! Той ви е дал живота, бъдете Му благодарни и го живейте!
А искам и да те питам съкровище, защо си създаваш сама проблемите? Не мога да ти се начудя. Той не иска да се връща, не иска да се обажда, ти защо го караш? Той си е избрал теб! Виж ако не е така е лошо, ама при теб не е :) Изхода си е ясен. Аут за всичко, не ги търсете за нищо (няма да има проблем щом той сам не иска) и единственото, което може да стане е те да ви потърсят един ден :) Т'ва е. Пейте и се радвайте.
Пращам ви много целувки и на двамата. :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 12137458f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодарности на всички! Успях! Сключихме примирие. До кога ще е така, незнам?! Продължавам да съм на тръни и в пълна бойна готовност. Благодарности за съветите на всички ви! Имаше полза! Успях!

А сега да ви кажа как го постигнах! ОСТАНАХ И ЩЕ СЪМ С МОЕТО МОМЧЕ ЗАВИНАГИ! По-влюбена съм от всякога, летя! Дай, Боже всеки му да го изпита! Платих високата цена и имам най-скъпото на този свят- любовта на човека който обичам! Спряхме да им обръщаме внимание, след като направихме няколко безуспешни опити за нормален разговор! Отделихме се! Родителите ми ни подкрепиха. Приятелите ми също не ме предадоха! Един ден родителите му сами ни потърсиха за разговор. Извиниха ми се за горчивите думи! Признаха, че са сгрешили и всичко си тръгна в правилния път!

 
  ...

...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 95bf7cd68f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей! Според мен, ако той държи на теб всичко ще си оправи след време. При мен беше същото, но ние даже сключихме и брак на този подпис не присъстваха родителите, а на нас дори не ни пукаше важното беше, че сме заедно, защото се обичахме и държахме един на друг. След това имахме много проблеми с тях, войната продължи шест години вече имахме и дете, и какво ето сега те идват при нас и съжаляват за всичко.

Затова моя съвет е ако той държи на теб, не се отказвай борете се заедно, обаче слушали ги тях по-добре бягай докато е време. Това което пропуснах да кажа, е че ние се принудихме да си купим къща с-щу ипотека а нямахме и стабилна работа, рискувахме много, но сме заедно и щастливи вече идинаисет години с прекрасен син. Пожелавам ви го от сърце това щастие!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c8481a6a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   здравейте,

аз съм авторката и номер 10. Не бях влизала дълго тук, но ето ме пак активна писарка. Никакво примирие, продължават да ни тормозят! Хора, помогнете със съвет! :(

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 0c6c15971b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   А приятелят ти как реагира? Той на твоя страна ли е? Ако той е твърдо зад теб, защо ви пука за тия старци - разбойници? Теглете им една майна и това е. Да си правят цирковете някъде другаде. За какъв дявол ти е притрябвало да се сближаваш с такива отрепки? Гледай си живота и не им обръщай внимание. Като са такива селяни - изолация и тотален игнор. Друго не заслужават. Не си трови живота заради тях, ще си докараш някоя болест. Отсвирвай ги и това е.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c218dae16e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не можах да изчета всички коментари, но се ядосах И СЕ ЧУДЯ И МАЯ - КАКВО ТИ ПУКА ЗА ТЯХ СЛЕД КАТО СТЕ ДАЛЕЧ? Много ти се чудя. СТЕГНИ СЕ БЕ МОМИЧЕЕЕЕЕЕ!!! Целият живот в мислене за тях ли ще искараш??????????

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3ebfa17303
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторката:

Избягахме в чужбина от чудо и проблеми, но пак не спряха. Моите родители вече и те роптаят и само ми се сърдят, да не си съсипвам живота с него, че заслужавам по-добро момче. И знаете ли колко ми е трудно да се разкъсвам. От всякъде всички ми говорят колко е грешно да сме заедно и колко нещастни ще бъдем. А аз да ви призная съм в приказка, живота ми с него е филм - романтична драма. Страхотно отношение и уважение от него и АД от страна на родителите му. Всичко ми се отразява, аз нямам контакт с тях, но те винаги намират начин да ми напомнят със злодеянията си, че ме дебнат. Мисля, че никога няма да спрем да се обичаме, почти 4 години сме заедно и все още сплотени и мили един-към друг, въпреки ядовете. Много ми е тежко!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker