Не искам доведен баща за детето ми. Греша ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (84122)
 Избор на редактора (161)
 Любов и изневяра (19124)
 Секс и интимност (9968)
 Тинейджърски (18805)
 Семейство (4050)
 Здраве (6910)
 Спорт и красота (3620)
 На работното място (1626)
 Образование (4758)
 В чужбина (1064)
 Наркотици и алкохол (835)
 Измислени истории (701)
 Проза, литература (1334)
 Други (11152)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Не искам доведен баща за детето ми. Греша ли?
преди: 9 месеца, 16 дни, прочетена 1497 пъти
Здравейте!

Разведена съм от около една година. Имам син на 8 г. С бащата на сина ми се разделихме след дълга връзка, която накрая беше изчерпана и нямахме никакво желание за близост. В момента сме в добри, дори бих казала близки приятелски отношения. Радвам се на това, защото успяхме въпреки раздялата да не нараним и травмираме детето с грозни сцени.

Проблемът е, че не мога да си представя един ден синът ми да живее с друг мъж. Не мога да приема идеята и аз да бъда "доведена майка". Отгледана съм в традиционно, много сплотено семейство и явно на подсъзнателно ниво идеята да се отглеждат чужди деца под един покрив ми е абсолютно неприемлива, дори противна. Възхищавам се на хората, които успяват да изградят хубави семейства по този начин, но все повече започвам да се опасявам че това не е за мен.

Та накъде сега? Понякога (макар, че сама се упреквам за това), се замислям дали след време просто да не се съберем с бащата на сина ми. Ако всички двойки така или иначе след няколко години охладняват един към друг, какъв смисъл има да си разтурваш семейството и да гониш дивото? С него не сме влюбени един в друг и не се желаем физически, но като приятели ни е добре заедно, можем да разчитаме един на друг, имаме общи спомени. Но най-важното - вероятно това би направило детето щастливо. Имате ли подобни истории, които да споделите?

Благодаря предварително на всички за съветите!

Ж, 33

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 27bc7d1ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Съветът ми е да се научиш да разграничаваш своя живот от живота на детето си, само след няколко години, детето ти ще разграничи живота си от теб и ще поиска да живее свои собствен и ще бъде прав. Голяма грешка от твоя страна е да мислиш, че ако жертваш себе си детето ще е щастливо, едно дете е щастливо само ако майка му е щастлива, а не като теб вкопчила се в неговия живот. Така или иначе не е кои знае колко далече деня в който синът ти ще поиска да живее с друга жена, годинките се търкалят много бързо, тогава ти какво правиш?

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 919a81eb72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Намери си мъж, който няма деца. На мъжете това не им е проблем. Аз познавам мъже, които живеят така. И не стой с човек, който не обичаш само, заради детето. Това е глупаво.

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 09d64736af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Защо?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 2515cc57bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Да, но може пък мъжът ти да не иска отново да се събирате и докато ти се чудиш КОЙ, той да си намери друга жена, като даже сигурно си има. Въпросът, който задаваш, трябваше да си го зададеш преди развода, сега влакът е минал. Стига да имаш изобщо варианти за сериозна връзка с някого /в наши дни е много трудно, казвам от опит/, нищо не ти пречи просто да се виждате, без да живеете заедно. Тепърва ще видиш екстрите за разведените... даже и семейните двойки приятели ще те отбягват... Кофти е, но... се ла ви.
Разведена жена на 39 г.

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 7cdd417eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Правилно, няма хора които да са доволни от такива ситуации. Аз ще полудея ако майками ми натресе някакъв тъпкач, че и децата му да търпя.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 90b38411c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не грешиш! Гледай си детето, поддържай близки отношения с бащата, имайте общи преживявания, дали ще заживеете заедно не е толкова важно... важно е детето ти да е спокойно, ти също!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: ef9966f5ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Е, много е рано за такива мисли. Значи, ако срещнеш човек, с когото ти е комфортно и виждаш, че се разбира с детето ти, може и да се съберете. За бившия... нямам съвет. Аз живея в такава връзка без връзка и е удобно за отглеждането на дете, но спим в отделни стаи и не се интересуваме много един от друг. Но не се разделям, нито той. Инерция ли е, не знам. Не сме щастливи заедно, то не сме и заедно де. Ти как си без мъжа ти, по-добре ли ти е? Как мислиш, какво трябва да стане, за да се съберете пак?

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: d9740106ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Абсолютно е така, няма смисъл да се гони дивото като има човек и дете вече. Друго не разбирам,не сте влюбени,но секса не е само за влюбени, а едно задоволяване на нагона, как така не можете.

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: a430063a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами... най-вероятно трябва да попиташ родителите си? Или смяташ, че те са били "влюбени" цял живот и пред тях е нямало просто никакви проблеми да ти създадат тази идилия?

Иначе е дълбоко заблуждението у жените, че ще намерят освен нова страст в леглото, освен човек с който да се разбират, освен финансово осигурен, че и да приеме и детето им като свое... Станаха доста изискванията, и то на човек с доста багаж и вече не кой знае какво да предложи насреща...

И при все това, се вижда егоцентричното мисленето, че можеш да получи всичко което решиш. Защо смяташ, че изобщо ще намериш "заместник"? Защо смяташ, че мъжа ти ще се върне при теб? Огромните очаквания към живота водят до това - едно нищо накрая...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 8a913f54cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Ами щом не искаш си стой сама или се събирай с бащата на детето ти и бъди "щастлива"

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: bf10acffa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Типични български разсъждения осакатили няколко поколения. Детето е дете, но ти си имаш твои живот също. Ако си щастлива, задоволена, преосмислила връзката си, ок опитай пак, но ако е заради детето не го прави. Всъщност хората го правят "за пред хората", детето също страда. Двама живеещи насила, в главата му се набива, че това е нормално и утре повтаря вашият сценарий. В България в масовият случай доведеният родител е лош, обтягат се отношенията, но всички ли са такива и не се ли променя моделът.

 
  ...
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: 723717e979
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Там е работата, че на нея хич не й се иска да е сама, за нея има само два варианта - да се върне при бившия и да намери нов. Ама искането е едно, реалността - съвсем друго. Как си представя бившия да я приеме пак? Не ми се вярва, освен ако не е завършен глупак. Или - хоп утре ще намери красив, богат, свестен, и той ще поиска именно нея и направо на втория ден с годежен пръстен.
Спри да гледаш Диема Фемили.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 час
hash: a2dd8864c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И аз не бих искала детуто ми да живее с доведен баща. Това като малка ми е било вай-големия ужас нашите да се разделят.
Авторке, мисля че си приличаме.
Nancy, 28

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: f42cdd354c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От авторката:

Благодаря на 1, 6, 7 и 13.

За останалите - не смятам детето си за "багаж". То е най-важното нещо в живота ми, най-голямата ми радост и винаги основен приоритет. Не се страхувам да остана сама. Ако това би донесло спокойствие на детето ми, няма проблем. Работя от 18 годишна, осигурявам на детето си нормален живот и сама, имам добър социален кръг. Изобщо не ме занимават мисли за това дали "ще ме вземе някой с багаж". Занимава ме това дали по принцип е възможно едно дете да расте спокойно и щастливо с доведен баща или в такава ситуация винаги детето плаща твърде висока цена. По-скоро се надявах на споделен опит, а не на общи приказки.

Относно бащата на детето ми - с него сме в близки приятелски отношения, имаме общ мироглед, уважаваме се и си помагаме а той самия ми е сподялял че би се радвал да се съберем. Просто не се обичаме и не се желаем, а повярвайте ми това с времето прави едни отношения толкова обтегнати, че и за детето е осезаемо това напрежение и го депресира.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 9faa703a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Зависи страшно много на какъв човек ще попаднеш. Съвсем реално е да имаш връзка с мъж, който да създаде прекрасна връзка с детето. Е, вярно е, че са по-редкиq но не колкото бялата лястовица:)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker