Семеен четириъгълник? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семеен четириъгълник?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2405 пъти
Здравейте! Във връзка съм с приятеля си вече 3 години. И двамата сме на около 30 години и връзката ни е доста сериозна с тази разлика че живеем поотделно. Той има собствен апартамент, а аз съм под наем и това не беше проблем в началото, но аз започвам да си мисля, че това ще остане така завинаги. На всичкото отгоре приятеля ми си има съквартирант, който има същата връзка с приятелката си - заедно са от поне 6 години, но си живеят поотделно и си ходят на гости по къщите. Моля да ми кажете кой според вас има най-голяма вина в цялата история:

1. Аз, че още търпя като овчица.
2. Гаджето ми, който не разбира онези двамата колко пречат на връзката ни и не смее да вземе мерки, а предпочита да си живее в моята квартира и да не безпокои "най-добрия си приятел"
3. Съквартиранта, който вече 10 години живее на аванта, пък и жена си кани да поживее на аванта чат-пат.
3. Жената (гадже) на съквартиранта, която явно няма проблем с тази връзка тип "гаджета в гимназията". И между другото тя обожава да се шири в чуждия апартамент, да си кани приятелки и да си оставя дрехите на показ, за да видят всички че има друга ЖЕНА там.

И какво е решението на тази тъпа ситуация според вас? Защото съм на косъм да отида и да крещя няколко часа и на тримата, но това автоматично ме превръща в изпаднала женичка, която си иска правата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 83209854d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Странно е, да на са би. Със сигурност му е време за живот само с жена. Обаче, апартаментът е негов и той решава кои да живее там, запомни го!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 015d64c944
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз не разбрах отделно ли живеете или той живее с теб в квартирата ти, а приятеля му живее в неговия апартамент? Първо пишеш така, после така.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: fa050f4366
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Доколкото разбирам всички живеят на различни места и си ходят на гости взаимно. Виновен е собственика!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 19ff3202e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво говориш, моме? Търсиш вина, предявяваш права... Откъде-накъде? Вие сте гаджета и това изглежда устройва едната страна. Какво точно искаш, да живеете заедно или просто приятелят му да се изнесе, защото те дразни? Ако смяташ, че е настъпило време за съвместен живот и общо домакинство, трябва да седнете и да го обсъдите. Не чакай той да повдигне въпроса. На него му е добре. Има си някой за сигурно чукане, има си някой , с когото да си пие бирата и гледа мачовете. Кой е като него?! Сядате и товорите. Обаче не с недомлъвки, както си писала тук, а направо: Смятам, че е настъпил момент връзката ни да премине на по-високо ниво или да се прекрати. Искам семейство.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6d9959c0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей,
Първо се озясни за себе си ти искаш ли да живееш с приятелят ти? Ако го искаш му кажи и обмислете еариянта с, твоето преместване при него, как да съобщи на съквартиранта си и точка. Всеки от нас пораства и създава семейство. Приятелите са си приятели, половинкатаже друго.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f8012c3e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами номер1 е прав - апартамента е негов и следователно той има право да решава (с) кой да живее в него.
Ама ти май просто не умееш да си искаш каквото ти е на душата.
Като негова приятелка защо не му кажеш, че искаш да живеете само двамата? Нещо сладникаво от сорта на: 'искам да си лягаме вечер заедно само двамата и сутрин да се събуждаме заедно...' нали без да акцентираш колко ти са досадни другите хора. Можеш да му кажеш това след секс или просто след една хубава свирка примерно ;)

Може би не иска да остави приятеля си тепърва да си търси ново място.. в такъв случай можеш да му предложиш да дойде да сте заедно в твоята квартира, а приятеля му да остане в неговото жилище, като му плаща наем и така.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 41a0eb9879
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вината е твоя изцяло.
1 Не си овчица, защото търпиш, а защото си мислиш че заради приятелство имаш права над чуждата собственост.
2. гаджето ти има право да прави каквото иска с жилището си, ако иска ще го дари по документи.
3. Съквартиранта изглежда дава на приятеля ти това което ти не можеш да му дадеш и затова побеждава в мълчаливата битка. Възможно е дори приятелят ти да цени връзката с него повече от колкото връзката с теб, вероятно подсъзнателно знаеш това и това е причината да не си вдигнала скандала.
4. Жената гадже пък няма нищо общо с твоя проблем, тя ходи на гости там, където са я поканили.
Така че ти си тази която за 3г не си успяла да накараш партньора си да иска да има нещо повече с теб и да те оцени по високо от мъжкото му приятелство.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 015d64c944
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Дядо Торбалан е прав. Ясно е, че тук не става въпрос чий е апартамента, кой да живее там и какво прави приятелката на приятеля му. Тук става въпрос, че вече е дошъл етапа, в който ти искаш развитие, а той не иска.

Трябва да обсъдите директно без недомлъвки. Иска ли той в крайна сметка някакво развитие или така го устройва. Съдейки по поведението му, така го устройва и няма намерение за следващия етап. Ако е така, не го насилвай. НА сила хубост не става. Дори и сега да се съгласи, за да ти угоди, след време ще реши, че е направил прекалено голяма жертва и ще започнат ядовете. И ак имате и дете, става много сложно.

Братовчедка ми така живееше с един мъж и искаше дете, той не искаше. На края успя да го "убеди" и той и го направи, но сега си го гледа сама, защото не е готов за дете и си е намерил друга, която не иска дете.

Така че ако той не иска развитие, а ти искаш, най-добре е да се разделите и да не си губиш времето повече. ЗАщото ако сега си на 30 и си изгубиш в чакане още няколко години, после и твоето положение става сложно. Тепърва на 35 примерно да търсиш човека, че да градиш отношения, че да правиш семейство, деца, че ти ще станеш на 40. А ако не случиш и на човек от първия път, което е много вероятно, защото правилния човек обикновено не се намира от днес за утре, тогава може и на 50 да станеш, докато съдадеш семейство. А и ще се наложи да правиш компромиси с много неща.

Така че още сега трябва да се изясните какво ще правите и всеки да си реши кое е най-доброто за него си и дали това включва другия в живота му. 3 г. са достатъчно време, за да потърсиш някакво развитие.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 019724599d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Този негов приятел...отвори малко теми тука в сайта и ще видиш колко скрити гейчета са се насадили. Правят си семейство дори с жена, цъкат 1-2 деца и ходят да си го набутват с "приятели".
Ако той искаше нещо сигурно точно с теб, щеше вече да е взел мерки. Или не ще с теб или си "играят" с приятелчето.
Сложи тайничко нещо записващо там и ще ти се изясни ситуацията на 100% включително и присъствието на другата мома.
Що си мисля, че в същност си имаш някакви подозрения..?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2ffdf5b483
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ергенска квартира е домът на приятеля ти. Подобно място е постижение за мъжа. Не се озлобявай на другите двама извън връзката ви, а попитай приятеля си дали иска да заживеете заедно само двамата.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3da27930a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   1. Вина никъде няма. Има причини.
2. Всеки има право да живее, както намери за добре. Всеки!
3. Определено не викането е най-добрият вариант в ситуацията.

Какво да направиш?

Слагаш картите на масата. Спокойно. Казваш на приятеля си в прав текст какво очакваш от връзката ви. После топката е в него. Ако той прецени, ще стане това, което искаш. Ако не - не. Но ако каже "да", а започне да те мотае - имай си го като удобно "не".
Оттам-нататък след неговата реакция (каквато и да е тя), топката отново е в твоите ръце. Или приемаш положението, или не. Ако го приемеш - оставате заедно, ако не - знаеш.

Късмет!

Ж30

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 03cc35e170
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Другите ти дадоха някакви насоки - Какви права имаш ти? Над апартамента? Ти ли си човека който трябва да живее там, на "аванта"? Собественика трябва да изгони всички и да те покани теб да живееш там? Това ли очакваше да ти кажем? И защо? Щото го заслужаваш след 3 години "търпене"? Кво точно си търпяла ти? Какво ще дадеш ти на семейната маса?

Номер 7 е прав за всичко.

Очевидно е, че те дразни факта, че другата жена се подвизава по често в този така бленуван апартамент. Защо, не става ясно, според твоите обяснения. Но това не ни учудва де. Това което става ясно, е че и двамата мъже явно предпочитат да виждат нея по често, отколкото теб. Това иде да ти нашепне някои работи. Дали те си правят 3ка, не е толкова важно. По важното за тебе, е че очевидно ти не си толкова желан участник.

Единственото ти право е да седнеш с твоя приятел и да му обясниш, че искаш връзката ви да премине на следващ етап. Тук си права, че 3 години са предостатъчен период за да реши човек дали да продължава с някой или не.

Номер 6 ти е дал забавни съвети, особено за свирката :) Колко ли курви с добър бизнес нюх са си уредили животеца така? :)

Но е по добре от това да "идеш и да им крещиш за правата си няколко часа" :) Правилно си преценела, че това би те представило в доста невротична и претенционзна светлина. А нещо ми подсказва, че именно този тип жени не са особено на почит пред такива мъже като приятеля ти.

Ще ти дам и друг жокер, за който впрочем не се иска да си особено прозорлив и подозирам, че ти си го знаеш - ако тръгнеш да предявяваш "претенции за правата си" малко по емоционално (крещейки :)), приятеля ти е много вероятно просто да ти пожелае всичко най хубаво и да си направи едно хубаво парти с онези 2цата, както си е било до сега де :)

В заключение искам да кажа, че заглавието на темата е особено иронично и гротескно. В момента нито един от изброените 4ма персонажи не е в състояние да бъде част от здраво семейство, в класическия смисъл на думата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 78c67594a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторке, ти преди да напишеш историята си пила ли си алкохол? Как може да пишеш така необмислено. Значи ти имаш квартира, а приятеля ти си има собствен апартамент в който е пуснал да живее най-добрия му приятел и то на аванта цели 10 години без да му плаща наем. Толкова добродушен собственик на имот който си дава жилището безплатно на когото и да е до сега не съм чувал да има. А ти като живееш на квартира плащаш ли наем? Приятеля ти щом живее при тебе плаща ли ти половината наем или и ти живееш на аванта като неговия приятел. Виж каква каша си забъркала, защо още в началото не изясни цялата ситуация съвсем ясно. Приятеля ти е прав, че не иска вие двамата да живеете в неговия апартамент. На негово място аз дори бих прекъснал връзката си с теб. Изглеждаш ми много манипулативна и меркантилна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker