Второ дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120501)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14292)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Второ дете
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1796 пъти
Здравейте,искам да попитам хората с по две или повече деца,как са нещата?По-трудно ли е с две, бихте ли предпочели да беше само едно? И ако можехте по-късно или по-рано бихте родили децата си.
А към тези не успели да имат второ - съжалявате ли?
Имате ли свободно време?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: a2f8f21951
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на мнение, че две деца се гледат по-трудно от едно, е зависи си и от децата. Но ако само единият родител е активен, няма помощ от баби и дядовци, оставянето с едно е добър вариант. Аз съм баща с мързелива, болнава и чепата жена.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d45faadfc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   дали е по-лесно или по-трудно с 2 деца? и да, и не. по-лесно е защото вече веднъж си минал по този път, имаш опит, не се шашкаш за глупости, макар че децата. по-трудно е защото вече грижите са по 2, а и имат различни нужди. с правилна организация и малко помощ обаче нещата се получават.
на номер 1 мога да кажа, че той е избирал жена си, така че не броят на децата е проблемът при него.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1ad3c36a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Здравей! Признавам, че с две деца е по-трудно, но ако са с 2-3 години разлика. Примерно едното на 4, другото на 2, трудно е. Но, ако са със 7-10 години по-голямото ще помага. Когато то порасне ще гледате малкото, пък и когато то порасне вече внуци ще има. Ее, това е за хората, които обичат децата, а не за тези, които ги приемат като задължение. И един ден, когато вие си отидете те няма да бъдат сами! Ще има на кой да се обадят да поплачат, да излязат, да се карат. Това е моето мниение по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 418c852e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Останете си с едно дете, не си разваляйте кефа

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: dd8a4c40a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Според мен е винаги по-добре с повече от 1 дете. Говоря от гледната точка кое ще е по-добро за детето. Когато е единствено дете то свиква да мисли само за себе си и става егоист. А когато децата са две, ако има останало само едно бонбонче то ще бъде разделено на две.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: fd34c36d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Естествено с повече деца. Нямаме помощ имаме едно дете, много ни беше трудно, защото просто няма на кого да се разчита, няма на кого да го оставим и да излезем. Това ме съсипа, който не то е преживял няма как да го разбере. Сега когато поотрасна искаме второ дете, но и годините ни вече са повече. Опитваме се да имаме бебе, но не става. Сега пак стрес прегледи, стимулации. Но се моля да се случат нещата. Като гледам мои приятелки, особено едната с много пари, помощ, но не иска второ дете просто от егоизъм, да не си развали кефа. Неин избор, но аз не го разбирам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a1d58c81d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Не съм съгласна с номер 5. Лично познавам хора, които са единствено дете и са много състрадателни и щедри. И семейства с 2-3 деца, които са алчни и дори мислят злото, на брат/сестра си.

И аз преди разсъждавах така, за само дете=егоист... Но с времето, след доста наблюдения, си промених тотално мнението.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f8f931762a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   При първата бременност родителите са в паника. Как се гледа дете? Как се къпе? Как се сменят памперси? Защо ще плаче? Как ще му помогна? При втората бременност пак си в паника. Как ще ги гледам и двете? Мога ли да обичам и второто си дете толкова силно? Ако и двете плачат, как ще им помогна едновременно? Мога ли да деля всичко на две? Ще имам ли възможност да ги гледам?
После раждаш, взимаш бебето на ръце и разбираш, че тези притеснения са били глупави. Разбира се, че с две деца страховете ти са насочени в две посоки. Ти и с едно дете се страхуваш за някого, това не ти е непознато. Налага ти се, изпитваш вътрешна нужда да дадеш време, любов и внимание и на двете си деца. Отиваш до магазина, пред заплата си и нямаш пари за два шоколада и за червен пипер и решаваш, че ще готивш без червен пипер. Така стоят нещата, има затруднения понякога, но съумяваш да се справиш и никога не си мислиш, че е било грешка. И едно дете да имаш, пак може да те съкратят, пак ще се страхуваш, пак ще имаш нужда от помощ и пак ще те е страх. Трудно е, но ако си го искал, то никак не съжаляваш и никак няма значение, че си уморен. Разликата е още една чиния на масата и още едно гласче, което вика "Мамо/тате". Струва ти се много преди да се появи второто дете, а след това се чудиш защо изобщо си отлагал и не можеш да си представиш живота по друг начин. Шансът и двете да паднат и да се ударят лошо едновременно е малък. Шансът и двете да имат еднакакъв проблем едновременно също е малък. Децата са различни- имат различни нужди, различни проблеми, изискват различен подход. Възможно е и двете да писнат "Мамо! ", само че едното няма да може да стигне горния рафт, за да си вземе изграчката, а другото ще е гладно. Мисля, че всеки може да подаде една играчка и да сипе ядене за г/д същото време, за което би направил само едно от двете.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ee36e1162c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Няма по-голяма простотия, егоизъм в това да искаш голямото дете да ти гледа малкото. Безотговорни, мързеливи, глупави "родители затова после не решете, че децата ви не искат да ви погледнат на стари години-вероятно си гледат СВОИТЕ си деца вече вашите програмирани робчета!!!

Майка на две деца съм! На две СВОБОДНИ деца, неангажирани с моите липси, единствените им задължения са да бъдат щастливи и преследват СВОИТЕ, а не моите мечти!
Засрамете се!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 418c852e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е най- баналната глупост, че ставали егоисти.... Имам по- малък брат, а съм най-егоистичния човек. Мразех го през цялото си детство, мразех да деля със него, мразех когато трябваше да го наглеждам. И сега ме дразни, как стои като олигофрен, мълчи или казва “Ко!? ”
Лично аз съм с едно дете и никога няма да му причиня (и на мен също) да има брат или сестра.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e096cd5283
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер6, 100 процента, че като ти е било малко детето и си гледала как други жени излизат и се забавляват си злобейкала по тях... Приятелката ти с много пари има правото да си живее живота както ѝ харесва.
Престани да гледаш в чуждите панички и ще видиш как кармата/ съдбата/ късмета/ ще ти се подобри!
Макар че силно се съмнявам да престанеш, защото природата ти е такава - завистлива и злобна. Жалко, че е пълно с такива като теб.

А номер5 е написала пълни глупости - ако стигнат до там, че да делят! бобонче, то тотално ще се намразят за доста дълъг период от време like many maaany years even forever.. меко казано при това.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 24d9c21540
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А аз да допълня нещо на номер 10. Аз имам сестра 10 години по-малка от мен и майка ни не ме е накарала дори един памперс да сменя. Знаеше, че съм била малка за тея работи и тя и баща ни са тези, които трябва да гледат детето. Иначе ме кара да чистя, ама да гледам сестра ми изобщо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: ae9b65080d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Най-големият подарък, който можеш да дадеш на детето си, е братче или сестриче.

Аз съм с две деца, разликата им е 3 години. Нищо не ми пълни така душата, както когато двамата се заплеснат в игри, когато се смеят, боричкат, закачат. Малкото още не може да говори, а играта им вече е толкова пълноценна. Представям си ако не бях родила второто, колко скучно би му било на по-голямото, винаги самичко, да няма с кого да сподели играчките си, с кого да се боричка, да се гонят и закачат.
Колкото до трудност - само първата година от раждането на второто дете е трудна - докато е още бебе. После, проходи ли, става по-леко. Казва го майка, която не е видяла помощ от баби - едната е чужбина, другата в далечен град, сами с бащата си гледаме децата, той на работа по цял ден, аз - с тях вкъщи. Щом се чудите за второ - не се колебайте - никой никога не е съжалил, задето си е родил детето (или поне никой психически нормален родител, не говоря за отклонения). Но много хора са съжалили, че не са си родили дете/деца и са се усетили когато вече е късно.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6c8ec1438a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Мислиш ли, че някой ще се изкаже против второто си дете. Това е тема ТАБУ. Децата сме длъжни да ги обожаваме и да не се оплакваме, че ги има, защото са дар Божи. Но тук няма да дойде майката на дете с Даун, починало на 12 години, за да ти каже, че е предпочитала да не се ражда. Защото на много моменти си е пожелавала да не се е раждало, а след това е плакала от срам от тези мисли. Децата са най-амбивалентното нещо на света. Могат да те доведат до отчаяние и до чисто щастие. Представя се една много едностранна картина на родителските чувства, но то е и работа, много работа и жертви. И никога не знаеш дали се справяш по най-добрия начин.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker