Родителите ми не приемат че съм пораснала - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми не приемат че съм пораснала
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1867 пъти
Здравейте, момиче съм на 20 години, имам приятел от 5 години но преди 4 месеца замина да работи в чужбина, живея още с родители си а те се бъркат прекалено много в живота ми и не ме оставят да правя каквото искам. Сега искам да отида при приятеля си за 10 дни, тъй като той няма как да дойде, но те си мислят че трябва те да ме пуснат за да отида. Как да им обясня нормално че съм на 20 години и сама мога да реша, като нито искам пари от тях нито нищо за да отида. Сигурна съм че няма да са съгласни, но аз искам да отида все пак сме заедно от 5 години не виждам нищо лошо да отида за 10 дни, не отивам за постоянно. Моля дайте ми съвет как да подходя към тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 568274dfeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Те няма и да те приемат за пораснала, ако не се държиш като такава. Аз се изнесох, започнах да работя и да плащам сметки, при което мигновено отношението на родителите ми се промени. Близо 20 години ме гледаха под похлупак, след това ми се струваше грешно да вися на тях, да питам за разрешение, да моля за джобни, да не плащам сметки, да не поема живота си в ръце. Те имаха изисквания към мен от рода на това в колко часа да се прибирам, разбирах ги, все пак живях под техния покрив. В един момент бях спряла да ги питам дали може да направя нещо, стремях се да ги питам за мнение, винаги се вслушвах в думите им, но взимах решенията си сама, защото аз се бях преборила за някаква финансова и емоционална самостоятелност. Вечер сядах при тях и говорехме на всякакви теми, стори ми се нужно те да разберат, че аз имам изградено мнение за нещата. След това започнаха сами да ме питат как мисля за дадена ситуация. Бях сложила една преграда, осъзнавам, че сама съм си виновна, но дълго време аз не ги приемах за приятели, а за шефове. Няма как да се получи с подобни виждания. Все се притеснявах да им кажа нещо, те все бяха на противното мислене, карахме се и стигахме до задънена улица. Един и същ кръговрат по стотици пъти. Промени отношението си към тях, позволи им да видят, че си пораснала. Винаги ще те приемат за дете, ако се тръшкаш за най-малкото и не се аргументираш добре.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e39a0d3aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто се притесняват хората.
Каквито неща са чували и гледали какво се случва с млади момичта в чужбина, разбираемо е да се тревожат

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 217c072987
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Уважаема авторке,

можеш да направиш само едно нещо - отиваш. Не им искаш разрешение, просто ги уведомяваш (да не се чудят къде си, а и все пак да има кой да те потърси, ако нещо се обърка) и тръгваш.

Защото познавам хора на по 40, които още искат разрешение от мама и тати да се приберат по тъмно... Това определено не е в реда на нещата. Аз спрях да искам разрешение и преминах в "уведомителен" режим на 15, не че преди това ми е отказвано разрешение (или поне нямам спомен).

Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 86145145cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина, щом ходите от 5 години би трябвало да го познават доста добре и да му имат доверие. Следователно да те пуснат. Не е като да ходите от няколко месеца - тогава щях да се съглася с притесненията на родителите ти. Кажи им нещо такова... Ако трябва се договорете да им се обаждаш всеки ден по телефона или по интернет да правите видео разговор. Обаче наистина го изпълни това обещание, за да може занапред да ти имат доверие.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 198a51e11b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами, ако на 20 години все още питаш родителите си 'може ли да отида при приятеля ми за 10 дни? ' нищо чудно, че не те пускат. Вземи си билет, приготви си багажа и няколко часа преди тръгването им кажи: Отивам при приятеля ми, ще се върна еди кога си. Освен това, ако аз бях на твое място, щях да остана за постоянно при него. Защо живеете разделени. В която и друга държава освен Албания със сигурност е по-добре от БГ.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 90a540096e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 5, защото уча медицина тук, не мисля че трябва да зарежа образованието си

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a8e2ae1017
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами спри да им искаш мнението за всичко! Отиваш, купуваш си билет и заминаваш! Не се малка, че да им искаш позволение! А и най-добре си намери работа и се изнеси от вас иначе ще продължават да се държат с теб като с дете, защото ще си мислят, че след като ти осигуряват покрив над главата си длъжна да се съобразяваш с техните правила. По закон ставаш пълнолетна на 18, но за да пораснеш наистина трябва да станеш самостоятелна и съответно да поемеш живота в ръце си, което разбира се си върви и с куп отговорности.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f791a40289
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз работя, но това което съм си избрала не ми позволява да си намеря хубава доходоносна работа за да се изнеса от вкъщи, мислила съм го милион пъти защото искам да съм самостоятелно, но квартирите не са евтини, трябва да се откажа от ученето за да мога да работя и да се издържам изцяло сама.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8806a797aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Виж пише ти човек, който е на твоите години, и няма никакво лично пространство от добрина към родителите си. Мога да кажа, че след толкова опити да оправям нещата, да се държа добре, да обеснявам, да искам разрешение от тях и т. н. се стигна единствено до караници и положението си е все същото. Съветвам те, като човек който го е изпитал, да им кажеш твърдо какво ти искаш, без значение тяхното мнение, и ако това е - да отидеш, то направи го, без да ти става гадно или жал за тях! Щом си с това момче от толкова дълго време не позволявай те да те спрат, защото явно се обичате и един ден дълбоко ще съжаляваш, че си послушала родителите си колкото и странно да звучи, защото вярно - родителите са си родители, но един ден тях няма да ги има а твоето бъдеще ще е съсипано! Защото никой човек отсреща не може да търпи това и рано или късно ще стане на проблем!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 35bf9b1eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да номер 9 и мен ме е жал, за тях и много пъти не съм правила много неща, защото на тях не им йаресва Благодаря на теб и на всички за съветите, нещата се оправиха. Благодаря Ви отново.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker