Кака да се сближа с доведената си майка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кака да се сближа с доведената си майка?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2156 пъти
Здравейте, сега ще ви разкажа историята си. Наскоро майка ми и баща ми се разведоха и баща ми се ожени повторно. Сега живея при тях. Очудващо за всички деца с доведени майки или бащи, аз много харесах моята доведена майка. Нямах съмнение, че ще станем приятелки още щом я видях. Да, така и стана. Обаче тя е много заета и постоянно е някъде и работи. Аз искам да прекарвам време с нея и да я опозная, да бъдем по-близки. Честно казано не съм й споделяла затова, неудобно ми е, защото все пак не ми е истинска майка. И сега не знам какво да направя, за да я накарам поне малко повече внимание да ми обръща. Знам, че и за нея е трудно, но наистина искам да й споделям разни неща за себе си и тя на мен. Ще ви бъда много благодарна, ако ми дадете съвет как да постъпя, за да спечеля поне още малко време с нея и да успея да я опозная по-добре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 87a806e76a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-добре се откажи. Едва ли изобщо й е до теб. Мисля си, че по-скоро се старае да се държи на ниво и една активност от твоя страна ще й дойде в повече. Уважавай я, показвай й го в рамките на разумното, но не се натрапвай! С течение на времето може да спечелиш вниманието й, но не прибързвай с доверието си към нея. Тя няма ли свои деца?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8a63edf6dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Седни и си поговори с нея.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b74645b64b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Има си две други деца- дъщеря и син

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 90444e8dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Забрави да напишеш на каква възраст си, но историята ти е много хубава - и нашите са се разделили но нямат развод все още а минаха 5 години и половина аз също имам доведена майка и доведен баща но имам и доведени по малки сестри- близначки

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b74645b64b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   На 19г. съм

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 73fdc9bb96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мило момиче, лично съм ти благодарна за темата, защото аз съм в ролята на твоята доведена майка и предполагам, че дъщерята на съпруга ми се чувства по същия начин като теб. Сигурна съм, че момичето (на 14 години е) ме харесва, показва го дискретно, но няма комуникация помежду ни. Аз се страхувам да не навляза прекалено активно в личното й пространство и по този начин да я отблъсна. Много внимателно общувам с нея и ако усетя отдръпване, не настоявам. Плакала съм от радост, когато самата тя изяви желание да дойде с нас на концерт и дори си доведе приятелка. Щастлива съм всеки път, когато реши да ни гостува. Постарах се с майка й да бъдем в добри отношения, за да няма детето угризения на съвестта, че едва ли не я предава. За всеки празник приготвяме подаръци и за двете. Винаги поощрявам мъжа ми да отделя повече време за дъщеря си. Както виждаш, ситуацията ми е позната. Моят съвет към теб е да кажеш на доведената си майка буквално следното: "Харесвам те, искам да прекарвам повече време с теб, за да се опознаем! " Повярвай ми, тези прости думи ще направят чудеса. Аз мечтая да ги чуя. Съпругата на баща ти, ако съдя по себе си, просто не иска да ти се натрапва и те чака ти да направиш първата крачка. Ако пресечете тази бариера, ще станете близки приятелки. За мен е много тревожен фактът, че дъщерята на мъжа ми не споделя нищо с нас. Ние практически не знаем какви проблеми има. Иска ми се да се чувства свободна да се довери на по-възрастни хора: за гаджета, за трудности в училище, за желания, за разочарования и т. н., за да може да бъдем зад нея каквото и да се случи в живота й. Бъди откровена с доведената си майка, покажи й с думи и с някакъв жест колко я цениш. Ако се затрудняваш, защо просто не й напишеш едно писмо, в което да споделиш начина по който се чувстваш? Това би било изключително мило и емоционално и тя ще го оцени.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ea6ae9efc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката :
Номер 6 много ти благодаря за тези съвети. Наистина се радвам, че се опитваш да се сближиш с твоята доведена дъщеря. Аз опитах вече това с послението и ето какво се случи..
За 8-ми март аз реших да й подаря картичка и вътре написах едно много хуабво пожелание.. Обаче, когато го прочете тя не се зарадва особено. Въпреки че ми благодари, аз разбрах че нещо не е наред. Тогава тя ми каза:, , Поставяш ме в прекалено голяма роля.. Ти на мен ми даваш много неща и т. н. "
И така аз разбрах, че всъщност съм й досадна и временно се държах отдръпнато, после тя дойде и ми каза:, , Имам чувството, че ми се сърдиш за нещо"
После аз нищо не й казах.. Няма смисъл да говоря с човек, който не осъзнава същността на проблема..
Сега всичко си е както преди, само че аз вече не й споделям и не й показвам, че искам да сме близки.
Много ме обиди, наистина..

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 73fdc9bb96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не зная какво да ти кажа, миличка! Номер 6 съм. Аз не се натрапвам на нашата Ромина, но ако ми беше подарила картичка, щях задължително да я поканя да излезем по женски на вечеря, само двете, и да си побъбрим. Или на кино да отидем като приятелки, или да мерим рокли заедно по магазините и т. н. Много зает човек съм, но за това бих намерила време със сигурност. Така че... може би пък татко ти е човекът, с когото трябва да поговориш. Понякога възрастните помежду си се разбират по-добре. И виж, има хора, които не че са лоши, а са по-слабо емоционални и не разбират темпераментни натури като теб. Ако твоята доведена майка е от тях, то тя няма и да осъзнае, че имаш нужда от топлината на чисто човешкото общуване. Както и моята доведена дъщеря не разбира. Не разбира, че просто искам да я прегърна, да се посмеем или да си поплачем заедно за нещо, да споделяме, да имаме връзка не като майка и дъщеря (тя си има майка и аз не претендирам за нейната роля), а като две жени, които са близки. Важното за теб е да проумееш, че хората са различни и да не приемаш прекалено лично отношението на доведената си майка. Тя, вероятно, се държи по същия начин и с други хора. Обърни внимание на следните неща: Има ли тя близки приятели? В какви отношения е с роднините си? Емоционални ли са отношенията им с баща ти? Ако отговорът на тези въпроси е "Не", значи жената просто има проблеми с общуването и ти нямаш никаква вина за това.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 73896a01da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката: Да, сигурно си права.. Тя наистина е много особен човек..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker