Мама и тате постоянно се карат. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мама и тате постоянно се карат.
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 16697 пъти
Здравейте момче съм на 13 години. Искам да споделя, че от много време баща ми и майка ми се карат непоносимо. Всеки ден чувам викане, тряскане и какво ли не. Много се притеснявам, защото имам чувството, че няма да спрът. Много пъти тате й е посягал. А майка ми плаче а не заслужава. Баща ми също и "малко" прекалява с алкохола. Не е кой знае какъв пияница, но без някакво си вино или бира не може да мине. Но доброто е че поне му пука за мен. Проблемът ми е че вече с мама сякаш са различни. Не се разбират и не могат да разговарят нормално. Опитвал съм да говояра с тях, но нямам смелост. Какво да правя ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 08ab447a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Набери смелост и поговори с тях, покажи им колко ти е тежко и болно да виждаш и чуваш това. Щом им пука за тебе.. може и разговора да помогне. Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1d5b0ea26e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Разговорът няма га помогне не се меси! И ние със съпруга ми се караме постоянно и жъпреки вси4ко ни е добре заедно, правим си4ко един за друг, това 4е се карат е незна4итело не им обръщай внимание и не се меси!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 18913f6187
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Номер 2, не само се карат, но и се бият.
Не е незначително. Това съсипва децата, които живеят в такава среда. Тотално ги съсипва... Как може да казваш "това е незначително, не се меси? !
Що за безотговорни жени сте вие...
Всички трябва да застанем СРЕЩУ НАСИЛИЕТО, а не да казваш "поговорете"!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 80dbab7df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Все едно чета моята история. Аз съм на 15 години и моите родители също се карат, а баща ми често пие (така де той пие и после се карат). Моят баща също е удрял майка ми, но не е било с фатални последствия. Всеки път щом чуя, че се карат и започвам да плача. Карат се за най-малкото нещо. Какво ли не опитах - крещях, за да спрат, почти припадах от рев, говорих с майка ми, а тя съответно отговаря кажи го на баща си, но с него не мога да говоря за това, защото той си има изградено мнение по въпроса и не мога да го променя... само казва като пораснеш още малко ще разбереш. Кълна се идва ми да се махна. Казах на мама ако иска да се разведе, но нея я е страх, че няма да може да се справя сама с парите, макар че всеки ден тя му дава пари. Според мен се престраши, говори с тях и обсъдете заедно как да се справят с проблема (ако са по-разбрани от моите де). Кажи им как се чувстваш и че не ти е приятно.. и поне ако може споровете да не са пред очите ти. Аз слушам караниците на нашите с години и това ми се отразява много зле - страшно съм нервна и с много ниско самочувствие, а всички казват, че съм хубава.

Та това е моя съвет.. Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 8b60d4c69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Авторке, 4. - и аз съм в клуба, но съм голяма вече - чакайте да завършите средно и БЯГАЙТЕ ОТ ТАМ!!!
Не може да сторите нищо друго.
Отивайте в София (ако не сте там), почвайте работа и учене задочно и сте се отървали завинаги от тях. После гледайте вие да не попаднете на такъв мъж (жена)

ще успеете, ще видите, търпение

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 601eb8ada1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   В много, дори в по голямата част от българските семейства е така... за съжаление.
Не знам дали се дължи на балканския ни манталитет, трудния живот или хората просто си омръзват един на друг след някоя и друга година но скандалите са факт.
И наще често се карат ама какво да направя... големи хора са. Казвам на майка ми да не обръща внимание на баща ми ама той е голям дразнител и може да вдигне кръвното на човек за секунди - явно е специална дарба...
Май с тоя светал пример за щастливо семейство май предпочитам да си соя сам.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c11ed2641b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Помогнете ми мама и тати не спират да се карат. Аз мисля че тати не е виновен а мама. Една шега и мама се сърди сега плаче отиде до аптеката. Тати а помоли да я заведе не се съгласи излезе сама тати отиде да я последва. Моля ви помогнете ми преди семейството ми да се разпадне. Мама е бременна затова е стресирана. Помогнете ми на 9 и половина съм не мога да се справя имам нужда от съвет.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 84f150617d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 7 - когато една жена е бременна, хормоните и бушуват. Може това да е причината да е постоянно нервна и да плаче. Това е само период- не се притеснявай. Говори с майка си, когато е спокойна. Кажи й че се притесняваш и се страхуваш много, когато тя плаче. Кажи й как се чувстваш ти - смятам, че това ще помогне и тя ще се държи по-различно.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 692ba9658b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Много ви благодаря че ми помогнахте! Дано не се скарат отново!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fe9e0d78c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Супер сте!

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5893d427a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   мама и тате се карат и не знам какво да правя и винаги като се скарат аз или сядам пред компютъра или гледам телевизора. плеасе хелп

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 451c6248d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз съм така. Моите родители също се карат, но основната причина са парите. Татко постоянно иска от мама пари и тя му вика, и той на нея. В момента пак са скарани. Този път мама така викаше, че просто... Татко постоянно си купува бира и цигари и те свършват парите.. После пак и иска и мама остава без пари... Ужасно е! Помогнете ми! Аз съм само на 13 и не знам какво да правя. Когато се скарат аз отивам в другата стая и започвам да плача.. Моля ви за съвет..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 658cc987b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз израснах така и избрах не много умен начин да се отърва от всичко това,като се омъжа.Накрая ме побъркаха и все още не мога да се изправя.Плача постоянно .Незнам какво да ти кажа,освен че ужасно много ти съчуствам

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6620342243
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз също съм на 13- момиче. Баща ми не пие, нито мама. Но се карат почти всеки ден, когато са заедно вкъщи. Изнервено е ежедневието ми... писна ми. Моите родители също се бият, с юмруци, ритници, мама счупи антената на старото ни телевизорче в гърба на тати. УЖАС. В момента се карат, правим ремонт, заплашват се. Нямам си на идея какво да правя. Крещя им да престанат, не ме чуват. Сега спряха да крещят, тати псува, но мама не му отстъпва нито по сила или думи. Но аз какво да кажа, сега се чувствам по-добре като споделих. Няма как да променим това в родителите си, говориха с баба с дядо с леля, но нищо не помага. Мълча си, роня сълзи, дърпам си косата, чувствам се като истеричка. Решението е да търпим!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5b78d2eb6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Здравейте! Минала съм и аз през такъв период.. Вече съм на 28, завърших в чужбина, сега продължавам да работя и живея извън България. Истината е, че не искам да се сещам за детството си.. Всички казват, че детството е най-щастливият период в живота на човек.. Може и да са прави, но се отнася само до хората с щастливи родители.. без ежедневни караници, обиди и побоища.
За всичките тези години никога не съм споделя и никога не съм се оплаквала. Дори най-близките ми хора не знаят за проблемите, които съм имала вкъщи. Може би това е и което ми помогна да не позволя на тези проблеми да ме съсипят и навредят на бъдещето ми. Не казвам, че да се споделя е лошо.. просто на мен това ми помогна да не мисля за проблема.. отричайки го дори пред себе си. Това разбира се не оправи нещата вкъщи, но поне ограничи последствията.
Не заминах в чужбина заради родителите си, но да съм далече от тях много помогна. Вече знам, че това не се случва на всеки, че не е нормално и че не трябва да се търпи. За щастие в последните няколко години тези проблеми намаляха, може би с възрастта те се приеха такива каквито са и спряха да се опитват да променят другия.
Най-лошото е, че те си мислят, че са се справили прекрасно като родители.. вярват, че моите успехи се дължат на тях. Дори и след години не виждат грешките си, не виждат, че съсипаха детството ми..
И аз бях много срамежлива и много неуверена като дете.. След това в гимназията нещата се промениха и просто изчаквах момента в който вече ще бъда самостоятелна. И така и стана, изградих живота си и сега те се гордеят с моята работа, с моят приятел, с моите успехи.. Вярно е, че винаги са ме подкрепяли финансово, но това не може да компенсира колко много са ме ограбили емоционално..
На всички момичета и момчета, които все още са принудени да живеят с родители се, просто имайте търпение и не позволявайте техните проблеми да попречат на вашето бъдеще.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 53862c31d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   и аз бях така.но се опитвай да говориш с тях събери смелост и ги питай за какво се карат и т.н.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3a9fd9796d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Ами така е мили ми деца, когато родителите ви си изневеряват един на друг, напрежението се пренася в къщи. Не правете като тях.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2de7c771cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Аз съм момче на 12 години и нашите също се карат. Всеки ден чувам викове, крясъи и обиди. Обикновенно им се разкрещявам и ги предупреждавам че ще се махна, но те продължават. Рядко се стига до бой, но вече не ги издържам!!! Моля ви помогете, защото вече неизкам да живея тъка!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 752b388bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Поговори с тях! Разговорите повярвай много помагат, сподели им какво чувстваш, смятам че ще те разберат и ще положат усилия! Дано всичко се нареди!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f39d18dc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

22.   Най-значителното нещо, което баща може да направи за децата си е да обича майка им.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 691d358fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Ето докъде стигат всички човеци, когато се отрекат от подчинение към Бог. Затова, който има разум и може да владее гордостта си(която е в основата на всяко зло), нека призове Бог на помощ и да плаче и да се моли, и Бог ще ви чуе, и ще ви помогне. За всеки е различно, но общото е, че има изход и успокоение - трябва само постоянство и вяра.
Когато всеки си мисли, че е повече от другия, се получава точно гореописаното от тези малки деца, които всъщност чакат помощ от родителите си, а те родителите.... самите те не знаят какво да правят(защото самите те имат нужда от помощ), затова и обществото е болно и безпътно, защото не знае на кой цар се кланя.
Имайте вяра в истината, не я пренебрегвайте, зачитайте се един друг в името на истината, и не поддържайте лъжата(която води до смърт) и всички страдат. Когато разговаряте помежду си - да бъде само истина, всичко лъжливо е пагубно. За твърдите в истината - Бог помага и излекува, и премахва всяка сълза и болка.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 27d3ac2ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Колкото теб съм и имам същия проблем! Много е гадно!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f6de703ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Мили деца със проблемни родители,
за съжаление много малко вероятно е да намерите помощ от вън, трябва да се оправяте сами. След като сте намерили сили да споделите проблема си, значи сте готови и може да направите повече отколкото си мислите, че можете. Тук имам няколко съвeта.
Първо, вашите родители едва ли съзнават проблема. Те си мислят, че живеят нормално при дадените условия и се грижат добре за вас. Следователно, първата ви задача е да ги накарат да разберат, че има проблем.
Как ли? Преди да действате, говорете с тях. Ами поканете ги да отидете заедно на разходка, или на сладкарница, или просто отидте с тях да пазарувате, спрете се за малко и им кажете с категоричен тон, че искате да знаят за проблема. Този раззговор трябва да се проведе вън от къщи, за да не могат да викат и да не отнесете някой шамар. Предупреде ги, че имате проблем, и те трябва да ви обърнат внимание.
Помощ можете да получите, предполагам, от баба и дядо, дори и да не живея наблизо. Напишете им писмо, или им се обадете по телефона. Като първа стъпка, започнете да водите дневник на какво се случва в къщи, което ви тормози, кога се случва (дата. час) - опишете кратко и подробно какво става. С две думи, създайте документация. Нямате си представа какъв ефект ще има това по-късно, освен че ще подобрите способностите си да се изразявате писмено. Когато натрупате достатъчно информация, може да стигнете до причината за това положение.
Не искам да пиша много дълго, но проблемът е голям, не е само ваш, което в никакъв случай не го прави по-малък и по-лек.
Ще ви издам една малка родителска тайна. Родителите не са толкова смели, колкото изглеждат, когато се карат, крещят или бият жните/децата си. Ако се стигне до там, че да ядете пердах, гледай баща/майка си право в очите и им кажете, че много добре пердашат, но не се чудиш дали някой ден ще могат да те помилват с тези ръце или там каквото се сетиш, все помага. Кажи им, че ще отидеш при директора на училището и ще му кажеш какво става в къщи. Обикновено родителите се страхуват да не излязат разправиите навън от къщи, да не научат, приятели, шефове, колеги. Разбери на чие мнение държат и т. н. С две думи, като начало се налага да блъфирате.
Това което искам да кажа, проблемът няма да се реши днес за утре. Затова първо се заеми с наблюдение и анализ.
Не мога да повярвам, че казвам това на дно 13-годишно момче, но явно ти се налага да пораснеш по-рано. Така като гледам не само на теб ти се налага да се оправяш с това.
И като последна надежда ти предлагам моята помощ. Аз съм баба на 5 внука. Най-големият е на 21 години и май скоро ще се жени, а най малкият е на 3 години. Повярвай ми, знам как да се оправям с проблемни родители.
Ако искашда си поговориш с мен, тайната ти ще бъде запазена.
Но предполагам, че ще бъдеш наистина горд от себе ако се оправиш сам.
Първата стъпка е да ги накараш да разберат проблема.
И помни, аз съм на твоя страна. Ако искаш разкажи ми повече за себе си.
Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 27 дни
hash: dfd932f61c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Аз искам да споделя, че моите родители също са от части гореописаните. Баща ми излиза и се връща след 2 часа. Майка ми се изнервя и почват да се карат. Когато баща ми излезе понякога отива да си пийне 1, 2 чашки ракия или бира. Това влудява майка ми. Моля ви!!! Помогнете ми само на 12 съм и не знам как да се справя

 
  ... горе^
преди: 11 години, 23 дни
hash: 24df914857
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Възможно ли е ако родителите ти се карат цял живот от мига в който си поел въздух на този свят до този момент в който си на 21, да повлиаят на социалите ти контакти, както и на връзките ти, вътрешно в себе си да не искаш близки отношения и да се затвориш в себе си, да станеш зависим от взаимоотношенията на родителите си, ако се разбират да си щастлив ако се карат да си нещастен... На мен най много ми пречи това, когато ме няма вкъщи се чудя ако се прибера какво ще заваря или па до като съм у дома и те са, съм в очакване кога ще избухнат за да скоча между тях и да спра ескалиращото насилие....
Защо днес децата са по умни а родителите са толкова обратното... Опитвам се да анализирам ситуациите и причините за конфликтите им но не намирам, няма логика, не виждам смисъла на започнатият конфликт.... Казвате да не се меся.... И да не се месиш, и да се месиш, все е същото не те слушат, знаят си тяхното... Намесвам се само за да спра конфликт който би довел до физическо насилие, кой би стоял и гледал как се... И съветвате да не се намесваме и тук ли и в тези ситуации ли да не се месим?
Другото отрицателно влияние, което ми въздейства е, че не мога да се фокусирам върху задачите си, не мога да уча за сесиите... Пречи ми адски много а по-някога и не ми се прибира в къщи... Не ми се споделят тези неща с никой, защото знам че няма с какво да ми се помогне... Искат ми се две нещааа или да умра случайно ей така до като си вървя да ме блъсне автомобил и на място, или да отида на далеч от дома и да не се върна повече или да се връщамм за по един ден или два... Омръзна ми вече усещам как влиаят отношенията им негативно върху развитието ми... Конфликтите между тях ми действат като психически тероризъм... Не ги разбирам, не откривам логика, а и ми омръзна от това гадно чувство...

 
  ...

...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 467129d474
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   27, изнасяй се от родителите си.
Работа, квартира и така.
Това е, няма друг изход.
Минала съм през това и знам какво е, и да си излезеш, и да се изнесеш, постоянно ще те тормози мисълта за тях, и че те там ще се изпокарат и избият... дори и физически да не живееш с тях, няма как да се дистанцираш, но изхода е този, да не живееш с тях в едно жилище. Както много пъти е казвано, всеки сам си е отговорен за живота, щом те искат да си причиняват това и да живеят по този начин, тяхна си работа. Не стой там да се тровиш и тормозиш и да си им пъдар и пазач - никой няма полза от това, нито те, нито ти. Ясно ти е, че няма ти да им помогнеш, а те тебе ще те завлекат, ако седиш при тях. Отдели се от там по-бързо и се дистанцирай от тях и от проблемите им колкото е възможно повече.

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: aa877462cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   здравейте аз съм момиче на 13 години мама и татко се карат често за пари банки заеми и такива неща. някой път се карат като мама закъснее малко от работа татко мисли че мама му изневерява и се карат. като се скарат са скарани 2-3 месеца и после са сдобрени 1-2 дена и пак същото.
често се стига до бой с големи послетствия.
моля ви за помощ!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 12 дни
hash: d9f33329fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Трудно е човек да се изолира от такива проблеми. За вас всички обаче е наложително - родителите или ще се променят, или няма. Едва ли ще можете да им повлияете. Стойте колкото може по - малко с тях заедно у дома, гледайте да си направите график с уроци, спортове или каквото там харесвате за да избягвате сцените. Канете си гости, те пред тях няма да крещат. Можете да започнете и някаква работа. Ходете на гости при баби/ дядовци и т. н. Просто се спасявайте както можете сега и веднага щом станете пълнолетни, се изнесете.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 215ef094fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   На 14 съм и мама и тате постоянно се карат. Майка ми се дразни, защото баща ми постоянно като се прибере чати в скайп с жени, дори и мене ме дразни, но няма какво да направя, той не спира. Дори се гледат по камерите и си говорят. Това довежда много пъти до фатални сцени. Незнам какво да правя.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: daf991238a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Аз съм момиче на 9 години и моите родители също нямат добри отношения но и никога не са си посягали съветвам те който родител ти е по близък и с който имаш повече кураж да говориш давай не се страхувай те ще те разберат може дори да се разчувстват да разберат че вече си голям и зрял не се опитвай да ги променяш нека те поемат отговорност за своето дете

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: daf991238a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Искам да ти кажа че аз говоря и с двамата мама мисли че татко и изневерява повярвай знам как се чувстваш мама пък не прави нищо за татко аз дори не разбирам как живее той беше загубил работата си и си стоеше вкъщи по цял ден а мама в началото му помагаше казваше му да не му пука но изглежда че след това на тати нещо му стана мама се разсърди и нещата станаха много зле оттогава се вдигнаха 2 или 3 скандала много ми е трудно но нещата са такива трябва да ги приемем аз поне мисля така съчувствам ти знам какво е но бъди силен каквото и да се случи

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 527dd04dcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Поговорете с родителите си аз съм на 15- момче. Аз поговорих с тях те също се караха често. Наистина майка ми може да те подлуди но се преживява :) баща ми не търпи много посягал й е 2-3 пъти тя си тръгна с мен и аз страдах щяха да се развеждат и тн но когато се стигне до там те също ще поговорят и ще се оправят сега наще са си супер е карат се от време на време но нормално ако не се щеше да е притеснително всичко ще мине поговорете или ако не просто при първа възможност се преместете защото ще се съсипете намерете си половинка която наистина да ви обича всичко рано или късно се нарежда не е много успокоително :) но това мога да кажа съжалявам за грешките

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1489faed1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Аз съм момиче на 11 мама и татко постоянно се карат за най - малкото нещо сега мама искаше да говори с татко но отново се стигна до скандал . Хем искаха да си говорят пък стана и тя една ма ...
Моля ви помогнете.
Благодаря предварително .

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fc6b9652ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Оф номер 37 аз съм на 14 и съм момче само се карат но нищо не помага 3 пъти са се разделяли от тервел съм другата година 2015 заминавам за варна да уча и ще се оттърва но ме притеснява да не земат да се изпобият добре че сме в къща иначе тежко в апартамент са нас щяха да слушат .

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 88571f3509
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   И наште бяхя така и се разделиха. Има ли шанс да се съберат отново, и какво мога да направя аз, момче на 12?

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a3c27b4ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Добре де.... Как може един РОДИТЕЛ да причинява това на детето си... Не знам колко им е мозъчният капацитет, но не виждат ли пораженията които нанасят? Да, моите родители също се караха, но баща ми се усещаше и спираше когато съм там... Стигна се до развод и всичко се оправи, но травмите все още се усещат при мен, а за вас не знам...
Децата няма какво да направят, и да се месят, и да чакат.. Ако родителите са толкова простовати и не се усещат няма никакъв смисъл... До младите като мен... когато имате семейство запомнете какво бихте причинили на детето си с подобни простотии....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: acd8c10d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

42.   Момиче, на 13, с брат на 22. Имам почти същия проблем. Баща ми пие постоянно. Излиза до магазина, отбива се някъде и се напива, отива на работа... и там пие. Майка се дразни изключително много. Карат се на ден по няколко пъти. Преди се биеха, но вече спряха. Винаги, когато почнат да се дразнят, започвам да викам и да им казвам, че не понасям караниците им. Но те, разбира се, продължават и изобщо не ме забелязват. Говорила съм и с двамата, но те си знаят своето. Когато го няма баща ми, майка казва колко много го мрази и съжалява, че ни е баща. Когато мама я няма, татко казва, че е психично болна и, че се нуждае от психолог. По-големият ми брат е нищо. Сякаш него го няма. Ядосва всички с ината си и е на страната на баща ми, защото той не му се кара, а майка всеки ден се опитва да го накара да си подреди живота, но заради неговите отговори се стига до скандал. Мама не издържаше на това напрежение и си тръгна. Останах с брат ми и баща ми, които не понасям. Когато мама е на работа за вечерта оставах с двамата и апартамента беше в ужасно състояние - хола беше опушен с цигарен дим, миризмата на алкохол се усещаше от коридора. Ужасно е. Мама много ми липсва, въпреки, че я няма от няколко дена.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 7889080bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   По-добре поговори с тях ти си им дъщеря. Не се срамувай или стеснявай нали са ти родители. За да не стане по-лошо просто им кажи че не ти харесва да се карат и бият. Искаш спокойно и смирено семейство. Пожелавам ти успех.

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: c272a49c47
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Моля ви, помогнете ми! Аз съм само на 13 и родителите ми не са женени. Те живяха заедно добре, но започнаха да се карат, защото мама мисли, че баща ми се интересува повече от приятелите си, отколкото от нас. И наскоро баща ми се изнесе. А мама е съсипана! Много ми е тежко! Какво да сторя моля ви кажете!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8ee06001f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Аз съм на 10 сестра ми на 4.
1. Сестра ми е прекалено малка за да слуша караници и убиди
2. Родителите трабва да разберат, че да живееш в такава среда вреди сериозно!!!
3. Аз просто се съсипвам!
Моите съвети към теб:
1. успокой се ( най-важното)
2. Говори с майка си
3. Говори с баща си
4. Опитай се да им направиш някаква вечерия насаме
5. Опитай се да не създаваш причини за тяхните кавги
6. Ако имаш брат/сестра се опитай да не се караш с него/нея
Успех!!!

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f2c4566fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   И аз съм така дори преди 35мин. Щот аз съм разляла и се почва

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f3333c5919
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Донякъде и с мен е така... Но за жалост, аз знам причината. Майка ми изневерява от една година на небиологичният ми баща /истинският ми е мъртъв/, но аз съм задължена да го пазя в тайна... Ако му кажа, той и семейството му ще изгонят мен и майка ми.. в най-добрият случай. Вкъщи са само скандали, викове, крясъци и трясъци... Затова живея при баба ми, която пряко сили ме издържа.. не знам как да продължа. А съм само на 11...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 6af7ec8f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Здравейте аз съм на 13 момиче и преди малко слушах караниците на мама и тате. Не мога да разбера кой е крив и кой прав мама ни е гледа до 11 мен а кака ми е с две години по голяма ние си живеем заедно но до 5 клас помагаше на мен и на сестра ми за домашните и за домакинската работа вкъщи от 5 клас нататък не ни е оставила но почна работа и се прибира в 17:00 ч. (тате я прибира с кола) и не успява да наготви понякога а ако нещо е свършило ни казва на нас. Тате пък е труден характер той е много добър човек но за него по умни от него няма и се карат за глупости най главните теми са първо че мама само работела връщала се спяла и ядяла според тате и втора тема че понякога мама не иска да правят секс а тате не мога да разбера защо толкова иска (понякога ги чуваме с сестра ми не е приятно даже и когато си представяме какво правят) тате при всяка караница с мама и казва да ходи при майка си и при баща си а ние сме си добре в една къщичка. Не мога да ги разбера тук видях че и други имат като моите проблеми и всички им казвате да поговорят но при мен е сложно аз съм безгласна буква не ме слушат а тате употребява следно количество алкохол не е точно пияница но не е и нормален ще ми кажете да говоря с по голямата си сестра но тя е на 15 години и само телефона и интернета и е важен никакво внимание и от нея нямам никой не е на линия в социалните ми мрежи а исках да споделя много за всичко на някой който би ме разбрал. Споделям и на най добрата ми приятелка но и тя ме може да ми помогне понеже и техните родители са разведени а тя живее до нашата къща а от другата страна живеят едно семейство което също е разведено само мама и тате са заедно с крясъците си. Твърде подробно писах защото исках да споделя всичко на някой и тъй като не ме познавате ви го написах подробно. Благодаря че прочетохте това и ще се радвам на вашето мнение.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b3b9a55dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   Жените явно са създадени, за да ядат много бой от мъжете, които не са раждани от майки, а са лайна, изсрани от бащите им...
Това е причината, че мъжете не обичат и не уважават жените. Щом могат да се отнесат така с една жена, значи и майка си не уважават. Майките им едно време така ги възпитаваха, че мъжът е физически по - силен, че битката е неравностойна, че жената е по - крехка и по - нежна и един по - силен удар може да й счупи нещо и че "момиче или жена не се бие дори и с цвете! ". Щом като не обичат и не уважават жената до себе си, защо продължават да бъдат с нея? За да я бият ли?
Колкото и жените да се борят да им се доказват, че не са по - низшия пол, както и да се чудят как да им угаждат, накрая пак нищо не става.
Аз разбирам двамата да спорят за нещо, разбирам да се скарат за нещо или дори и да се обидят един друг с думи, но щом като се бият това е сигнална аларма, че няма да се погаждат и е време да се разделят вече!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5dbe6c225d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Здравейте. Моя проблем нз дали е по-сложен, но ето го на кратко.
По принцип родителите ми не са карат много, баща ми е бивш Шизофреник, защото майка му бе на път да умре. Но сега е напълно добре, проблема е, че ревнува доста майка ми, а тя нищо не прави, дори не създава повод за ревност, рядко е удря, но доста се карат и са на път да се разделят, говоря с тях и се опитвам да им помогна, говоря и с баща ми, защото той е корена на проблема. Проблема е там, че не искам да се разделят, нз как ще ми без да виждам един от тях и двамата са страхотни хора, но тази ревност прекалява и се осложнява.
Сега чакам само да стана на 18 и да стана самостоятелен според мен това е единственото решение.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 58fe94e954
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

55.   Мили деца, пише ви момче - вече зрял мъж на 23 години.
Касво да ви кажа- моите родители откакто се помня често се е случвало да се скарат за нещо. Още през 1994 година, когато бях едва на 1 година - роден съм 1993та, почнаха по- малко да се карат но ефекта бил положителен и са се оправяли, когато през 1997 г. станах на 4 обаче почнаха често да се карат, даже и пред мен се е случвало. Това продължи много време -20 години. Като се има на предвид че от 1990та се познават 1991 са били гаджета а от 1992ра са женени. Родителите ми се разделиха, когато бях на 19. Причината е свекървата на мама- моята втора баба
Аз останах при майка си, понеже тя е добра и лесно ще я разберете нея. Тя е на 47 години и единственото нещо, което остана след нейния вече 24 годишен брак- естествено без татко, разделени са това бях аз. 23 години майка ми е посветила живота си на мен, въпреки, че аз вече живея самостоятелно. А откакто тя си има нов приятел всичко тръгна нормално- сега си имам и 11 годишни сестри - близначки със които се гордея. Мили деца и тийнейджъри, надявам се, че моя коментар ви е харесал а той беше моята история. Разбирам Ви и ви съчувствам.

Миро -23 години

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d239004df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

56.   До 42 мило момиче, потърси майка си и се опитай да отидеш при нея.
Към останалите -
Трудно е да се живее в такава обстановка. Според мен по-добре да се разведат, отколкото непрекъснати скандали. Обаче финансовият въпрос явно пречи хората да се разделят. Тук, където живея, ако родителите се карат помежду си и особено ако се бият, идват социалните и взимат децата. Дават ги за отглеждане в приемни семейства.
Към писалите тук мога само да кажа- учете и заминавайте в друг град или държава, просто се махнете оттам. Ако можете отидете да живеете при баба и дядо. Родителите се карат много често просто защото са уморени и животът им е тежък, не защото не се обичат. Така си озкарват нервите. За жалост не си дават сметка, че натоварват тези на децата си... Горе главата.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 1a90de09bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

57.   Помогнете ми и моите родители са така, както на момчето по-горе

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker