Как се лекуват травми от детството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се лекуват травми от детството
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2009 пъти
Чак сега почвам да забелязвам какви странични ефекти имат върху мене нерешени проблеми от детството, моменти в които не съм бил разбиран от родителите ми водещи до същите случки с други хора.Как човек дали биван изнасилен като малък или необичан от родителите си се лекува от това?Как можеш да забравиш и да продължиш напред.В момента стигнах до корена на проблема, но не виждам решението с което да го оправя.Ако някой тук е по-на ти с темата, нека сподели.(Не обмислям да ходя на психолог, ако някой ще предлага това)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 8b93b022ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   А защо не желаеш да отидеш на психолог? Всъщност, на теб ти трябва психотерапевт, а не психолог. Разликата се подразбира от името.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c97d704e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Конкретно, какъв е твоят случай-изнасилен, неразбиран или необичан, или нещо друго? Защото, все пак има разлика?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 76d265b072
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това са тежки травми, никой не може да ти каже тук с две изречения, психотерапевтите учат с години, отнама месеци работа с професионалист. Няма универсална формула, която да си приложиш сам ако това питаш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: de354d0b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Травмите от детството човек си ги носи цял живот, просто с напредването на годините гледаш на тях с други очи, по осъзнато, по зряло...В моя случай това стана с много четене на литертура по въпроса, с много анализиране, с разбиране...и някак болката и гнева утихнаха, прирмирих се, т.е. приех ситуацията, такъв ми е бил късмета...съсредоточваш се в това- какво е все пак положителното от цялата ситуация? Не е лесно, изисква време, постоянство...После на свой ред станах родител и не допуснах грешките на моите. Е, безгрешни няма, но старателно съм избягвала нещата, от които ме е боляло...Според мен трябва да се справиш сам с това, търси, чети, чети...по-трудно е може би, но за мен това е начина. Осъзнаването е самотно занимание. Успех, авторе!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d238707c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Какво пречи да отидеш на психолог ? Не е като да трябва да си луд, за да трябва да отидеш.. Не, че имам опит с тези неща, но според мен се решават с говорене..

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a605fb2031
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   По - скоро ти трябва психотерапевт.
Разкажи ни по - подробно за случките от детството ти за да можем да ти дадем адекватно мнение.

Виктар 420

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9847d19b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз имах тежко детство и знам че не може да се забрави. Приемам го като изпитание и нещо което е трябвало да се случи за да съм човекът в сегашния момент . И не се примирявам с това че е минало, а всеки ден си отмъщавам за слабостите си чрез много работа и гледане отгоре на нещата. Нали разбираш, не мога да продам бъдещето си заради проклетото минало.
-Алтай

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: dd73ad2d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   След като прочетох тази история вече знам защо има толкова злобни коментари в сайта. Явно много тъжни хора четат и пишат. Отиди на психолог и се срещай с приятели. Ще ти помогне. успех

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: fb29b4950e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От автора:

Моя проблем е в това, че като малък не съм бил разбиран и всякъш проблемите ми са били подхвърляни като прах под леглото от родителите ми.Всеки път в който съм искал внимание, обич и разбиране те са ме гледали надменно и са ми пренебрегвали сълзите и болката, която съм изпитвал.Сега имам приятелка и когато я заревнувам леко и го показвам, за да не продължава да се държи така, но тя насреща (не е виновна естествено) не и се занимава, защото в нейните очи за най-малкото се хващам (за което мисля, че е права и наскоро почнах да се научавам да си сдържам емоциите) и проблема е там, че когато тя не ме ''разбере'' или не обърне внимание на проблема почвам автоматично да си мисля, че не ме обича и ми идват мисли даже и за сомоубийство.

Причините поради, които отбягвам психотерапевт са много, но главно е това че вярвам в силите ми да се справя сам с проблема.Правя каквото казваш номер 4, чета, гледам документалки и се опитвам да разбера как и защо действат нещата.С осъзнатост, че никой не е виновен за това как са се държали с мене гледам да простя на хората, които са ме наранявали.Номер 7, макар и да страдам от това, не мисля че е правилно ''да отмъщаваш'' за това което си изпитал, защото точно така света никога няма да се оправи.Ти си този, който трябва да спре кръговрата, примерно като малък вашите те бият и един ден когато имаш деца чувстваш нуждата и ти да биеш децата си и това с поколения продължава докато някой не се осъзнае и не спре процеса.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 72c3b9fb70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Приятелката ти знае ли за проблемите ти в детството? До теб ли е в трудни моменти? Ти как се държиш с нея? Трябва да се проява разбиране и от двете страни! Но ти не бива да прекаляваш, колкото и да ти е трудно. Миналото не можеш да го промениш, контролираш само настоящето, така че моят съвет е да се наслаждаваш колкото се може повече на живота, не мисли лошите неща толкова много, а мислите за самоубийство съвсем ги изключи! Знаеш ли колко ще тъгува приятелката ти и ще се обвинява! Наслаждавай се на това, което имаш СЕГА!
Ж19

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 263b0b2b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ако някой не ти дава това, което искаш като отношение, то просто го зарязвай, заменяй го с друг човек. Без да му се обясняваш, ей така съвсем споко. Освен родителите всеки друг е заменим.
Ти явно създаваш усещане на хората около теб, че си им 'в кърпа вързан', винаги на разположение и затова те приемат за даденост. Изобщо не казвам да им отмъщаваш, а просто да се държиш студено и безразлично с всеки, който се дръжи така с теб. Като не ти дава одобрение и разбиране приятелката ти - ами смени я. Да ѝ е за урок тамън за следващия ѝ приятел.
/ето какво пее Тита например: 'За дрехите и хората мога да ти кажа само
Bang bang късай
К-к-к-късай
Bang bang късай
Bang-bang-bang късай'/
Та, горе главата и си угаждай и това е.

(е, ако си от хора, които са в постоянна параноя да не останат сами, то не ме слушай в никакъв случай, че най - малкото да не ти бъда аз виновна, ако влезаш във филма: 'оле сам съм и за т'ва живота ми няма смисъл' или др. подобна бозавка драмичка.. )

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker