Само за жени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Само за жени
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2877 пъти
Здравейте!
Темата ми не " Бремена ли съм? " или нещо от сорта.
По-скоро ще се радвам, ако споделити какви бяха/са вашите ранни признаци на бременност, кога започнахте да усещате, че нещо се случва? Кога си направихте първия тест за бременност и какъв беше резултатът и кой тест е най-точен, и всякакви неща свързани с началота на бременността.
Аз все още не знам дали съм бременна /може и да си внушавам заридаи голямото ми желание/. Историята ми е ткава: с моя съпруг правихме любов на 10. 03., когато ми беше овулацията. От 12. 03. усещам силна умора, а днес 14. 03., като станах ми се гадеше и докато пътувах за работа усещах лека болка в корема /обяснявам си я с имплантацията на ембриона/. Изключително ще се радвам, ако не си внушавам, това е най-голямата ни мечта, а вече от 7-8 месеца не се случва. Усещам че дойде и нашия миг.
Моля без агресивни коментари, просто ми е интересно Вие кога сте усетили първите симтоми /ако въобще се имали такива/ и как се е развил първият триместър на Вашата бременност.
Интересно ми е също как сте казали на бъдещия татко, как е реагирал той? А останалата част от семейството? Има ли някакви повели и традиции, който сте спазили?
Благодаря Ви за вниманието!
Нодявам се да ми дадете възможно най-изчерпателните отговори!
Бъдете щастливи и обичани! ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 892541202a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, надявам се щом имаш голямо желание наистина да си бременна. Аз не съм много опитна, защото това ми е първа бременност, но ще ти споделя ранните ми признаци. Първоначално не предполагах въобще и на датата на цикъла ми бях абсолютно спокойна. Два дни след закъснението направих тест - категорично отрицателен. Имаше един случай в следващите дни, на който майка ми обърна внимание- стана ми неприятно от миризма на храна, която иначе много обичам. Ко пък бях настинала и го отдадох на това. Някъде към седмица след датата усетих едно странно ритмично придърпване ниско долу в ляво. Все едно ти се е схванал мускул. Беше ужасно странно. Тогава вече усетих, че има нещо. Беше следобеда и отидох до аптеката за 2 теста. Първият направих веднага- положителен с втора мнооого бледа черта. Направо с въображение да я гледаш. След 2-3 часа наливане с вода - пак положителен тест с бледа черта. На следващата сутрин също. И тогава отидох да направя кръвен тест да знам( въпреки че вътрешно знаех). Кръвният показа мноого ранна бременност. Явно съм била с късна овулация.
Малко след това се появиха малки симптоми - пъпки и червени петна по кожата, които се появяват и за деня изчезват, гърдите се напрегнаха, нямах апетит, температурата ми беше в порядъка на 37-37, 1 доста време, а не бях болна. Почнаха да ми се схващат краката и гърба. И всичко това преди да ида на лекар.
Първият ми триместър мина без особени оплаквания освен едно-две зацапвания, които ме вкарваха в ужас, но дори и да ти се случи ( което не го ожелавам на коя жена) - може да е безобидно и всичко да е наред.
Сега съм в почти 8 медец и растем :) Дай Боже всичко да е наред. Желая и на теб същото

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1118bc67f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тестовете при мен бяха с по една черта или втората беше незабележима,почти невидима.Аз нямах гадене.Лека бременност ти желая,ако си бременна.Иначе за тестове,по-скъпите,но няма значение каква е цената,може да си направиш и евтин и да е точен.Аз знаех,че съм бременна,защото не ми дойде.Имах 2 бременности,едната неуспешна.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 840cba545a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз също имах много ранни признаци на бременност.Забременяла съм на 27 или 28 число/точно в овулация/,знам датата точно,преди и след тези дати не бяхме насаме с мъжа ми.Още от 2 или 3 следващия месец ми се спеше ужасно,повече от преди.На 7 имах зацапване и бях сигурна,че съм бременна.А на 10 направих един куп тестове-всичките положителни.
На таткото му казах съвсем просто вечерта-че в стаята сега не сме двама,а трима.Грейнаха му очите :)
Дъщеря ни е вече на 12 и страшно обича баща си.И мен,разбира се.
Подозирам,че зълва ми не беше много доволна от бременността ми заради материални интереси,но никой не я е и питал :)
На никой не казахме.Мъжът ми си беше и е суеверен.Като ми пролича в 5-тия месец,сами се усетиха всички.
Макар и рядко,такива ранни признаци( 5-6 дни след зачеването! )-умора,спане,тежест в гърдите и зацапване са напълно възможни.Желая ти да видиш 2-те чертички на теста и да гушкаш бебе,когато си дойде :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 96ada7a452
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Забременях от първи опит - желана бременност и планирана. Чаках признаци, но така и нямах. Чак около 7 - 8 седмица от бременността започна да ми се гади леко и толкоз. При някои жени минава много леко. При теб всичко е от желанието да забременееш - невъзможно е толкова рано да имаш симптоми, най - малкото още е дори рано на оплодена яйцеклетка да се закрепи към стената на матката ти, тя ако е оплодена сега пътува натам...
Неразположенията идват по - късно, най - рано може да има някакво усещане около датата на цикъла, като позакъснее малко и то примерно е по - висока базална температура /в устата и ануса/, хрема, леко като грим или настинка.
Повярвай, симптомите са толкова леки, че винаги можеш да не ги усетиш или да си помислиш, че ще ти идва, че не си доспала и т.н.
Ако са силни значи тялото ти не може да се справи с бременността. По принцип дори не е хубаво да имаш силни симптоми.
Пожелавам ти да си бременна и да си имаш много лека бременност и да видиш колко е хубаво да носиш живот в себе си, да родиш и да гушкаш детенцето си - НЯМА НИЩО ПО - ХУБАВО И СТОЙНОСТНО ОТ ТОВА! Като ти се случи сякаш ти се прояснява, сякаш досега си бил сляп за истинските неща в живота и всичко, което те е радвало преди, сега ти се струва смешно, защото бебето е мнооого по - хубаво от всичко! Повярвай, сигурна съм че донякъде го мислиш и ти, иначе нямаше да искаш детенце.
Само си спести парички и се подготви от рано за кърменето и гледането, защото ако не си подготвена ще се стреснеш първите месеци, бебето си е и ангажимент, но ако си оправна ще се напаснете бързо.
Желая ти успех!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: af227054a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Когато все още не знаех, че съм бременна, стомаха ми се подуваше много и къркореше постоянно. Започнах постоянно да ям нещо, но не се усещах (другите ми казваха). Вървях пеша от спирката към блока и изведнъж спрях и не можех да направя и крачка повече. Никога не ми се беше случвало, да усетя такава умора.

Но не вярвах да съм бременна, защото ми бяха казали, че имам поликистозни яйчници. А за първи път, го бяхме направили, без презерватив.

И вече всички като започнаха да ми казват, че май съм бременна, си купих тест. Приятеля ми беше до мен, когато трябваше да погледна резултата. Като видях две чертички, се стреснах и теста изхвърча от ръцете ми. Той го взе, погледна го и ме прегърна. Това беше реакцията му.

После вече, няколко дена след теста, започнах много да повръщам и докато бебето не започна да рита в корема ми, бях на легло. Не можех да се помръдна. Ако мръднех, започваше повръщането. Но спокойно, чак тези крайните случаи, са голяма рядкост. Едвали ще си от тях. А и си заслужава всичко, за душичката, която ще се появи накрая.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2a9880f0f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей. Аз за жалост не мога да отговоря на въпросите ти, но ми стана много мило от историята ти и затова реших да ти пиша. Надявам се от цялото си сърце усещането ти да е правилно и да имате така исканото бебче! Успех от мен! <3

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 23cddf5a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей миличка!
Надявам се да ти се случи най-желаното!
Аз съм в подобна ситуация и много се радвам, че има такава тема.
Благодаря ти! Стискам ти палци! Пожелавам ти най-здравото, усмихнатото, щастливо и весело бебе на света!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e4f283a883
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Имплантацията на ембириона става на 7-8-ми ден след евентуално оплождане, така че не мисля, че болката ти е била от това. По-скоро си внушаваш, не мисля, че симптомите ще се проявят толкова рано. Все пак това не изключва вероятността да си бременна, просто изчакай още малко... и успех! :)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e4f283a883
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имплантацията на ембириона става на 7-8-ми ден след евентуално оплождане, така че не мисля, че болката ти е била от това. По-скоро си внушаваш, не мисля, че симптомите ще се проявят толкова рано. Все пак това не изключва вероятността да си бременна, просто изчакай още малко...и успех! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 23cddf5a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз имам три деца. За първото нищо, даже ми закъсняваше с 1 месец и аз не разбрах /не ми беше редовен цикъла ту го имаше ту го нямаше, ама след първото раждане стана като часовник/. Второто в момнта в който си направих теста и започнах да повръщам сутрин и вечер, ако не спях по минимум 12 часа, бях, като пребит кон и така.... чак до 6-тия месец или 5-тия. А дъщеря ми, усещах всичко, още като татко й свърши в мен и сперматозоидите му се разляха в мен, до оплождането и после самата имплантация /имах и леко зацапване/ и после ембриона как растеше. Това ми беше най-леката бременност, нито гадане, нито сънливост, ама може би защото вече имах тренинг.
Лека бременност и дано са близнаци или тризнаци, да става наведнъж да не се мъчиш.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7b32f68f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Силно желая да се е получило и да се сбъдне голямото ви желание за бебче.
Така, към въпроса-няма шанс 2 дни след зачеването да изпитваш симптоми. Гадене и повръщане идват към 7 седмица, тоест 2ри месец. Умората също идва по-късно.
Аз усетих че гърдите ме болят тройно повече от която й да е било менструация, цикълът ми закъсня с 3 дни и направих тест.
Успокой се, за да може тялото ти да се отпусне. С мисли насочени към това го превръщаш във фикс идея, която не работи
Съобщих на таткото веднага, роднините почаха докато сме сигурни. На работа и познатите когато вече не можеше да се крие.
Пожелавам всичко най-добро и скоро да ни съобщиш че вече си сигурна след като си видяла теста

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 62f4a64a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   При мен нямаше стандартните признаци. Първият път, когато си го помислих беше заради промяна в навиците- сутрин не закусвам и си гризя ноктите, откакто забременях се будих от глад и ми се гадеше като си гризех ноктите. В последствие вече се появиха задух, схващания, нервност, плач. Нещо не типично за мен. Вече съм в 7 месец, а съм нещастна и уплашена

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: af227054a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

15.   Аз съм номер 5. Забравих да кажа, че преди да разбера, че съм бременна, пих от любимото си кафе и имаше ужасен вкус. От тогава ми се отврати. Както и черен пипер и лук. А миризмата на цигари, ме убиваше. Въпреки, че съм пушачка.

По принцип ям много малко. Една филийка ми е стигала винаги. А тогава, изяждах по три сандвича на закуска. За сега това се сещам :)

Когато разбереш, пиши тук :)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1f646b5ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здрасти, първо искам да ти кажа, че 7, 8 месеца опити не е никак много и дори да не си бременна, не се натъжавай. Според мен е рано за симптоми, но ето, че има жени, които са ги усетили. Моят съвет е да не влагаш прекалено много внимание в тези симптоми, защото те в началото са толкова незабележими, че човек лесно може и да си ги внуши. Ние правихме 2. 5 години опити, аз съм на 27. За
През това време поне 5 пъти съм била сигурна, че съм бременна, а не бях. Веднъж в пета седмица направих спонтанен. Идваше ми да се метна от някъде от болка. Моят гинеколог ми каза, че ако не бях толкова вманиачена по темата е нямало да разбера за аборта, мед. изследвания показват, че почти всяко закъснение последвано с болезнен обилен цикъл е всъщност спонтанен аборт (лесно можеш да провериш истинността на това в нета), че на всяка жена се случва средно 3 пъти в живота и че това е нещо нормално, естествен подбор. Не случайно на тестовете пише, че резултатът е коректен след поне 1 ден закъснение. Не търси симптоми и не се вманиачавай, като мен. Ето защо - след толкова опити и неприятности, с мъжа ми се подложихме на множество изследвания, всичко излизаше нормално, а аз на всеки цикъл плачех в банята. И така до миналата година по това време, след лапароскопия ми казаха, че маточните ми тръби са запушени и няма да мога да забременея естествено. Еми да съм честна олекна ми, че най после знаех какъв е проблема. Обсъдихме с док. инвитро, насочихме дата през есента. Решихме с мъжа ми да се настроим, че зимата ще съм бременна, така че това ще ни е последното лято само двамата. Ходихме по почивки, по палатки, по клубове, танцувахме, пиехме, смяхме се. Отдавна не го бяхме правили, забити в "проблема". Аз вече изобщо не си следях цикъла, нали е невъзможно да забременея... В края на август трябваше да започна някакви инжекции за подготовка за инвитрото, обаче на прегледа разбрахме, че съм в 3 месец, нямах симптоми, нищо не усещах, а в началото даже и не вярвах. Гледаха ме на 2 ехографа и ми направиха 2 кръвни теста (през ден) - това е най-сигурния начин, показателят е в цифри и на втория тест трябва да се е увеличил двойно. Оказа се, че съм забременяла още през юни. Синът ни има рожден ден другата седмица. Докторът, го нарече чудо. А то е просто спокойствие, щастие и любов.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ade4d3be7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Збаременях, като по филмите. Бяхме на морето. Цял ден, плажове, почивка, хапване.... Една седмица след зачеването, имах вече наедряли гърди. През живота си не съм яла сладкиши и започнах да ям, като ненормална. Лягах си в 9 вечерта и много ми се спеше. Това са най-ранните ми признаци преди положителният тест. Пожелавам ти от сърце авторке, едно сладко бебче да дойде в живота ви.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: dca2cb1a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От Авторката:
Здравейте момичета, Вие сте страхотни! Много Ви благодаря за отделеното време и прекрасните коментари. Сега се чувствам някак си по- спокойна и по-... лека може би. След около 7 дни би трябвало вече да знам дали съм бременна и задължително ще пиша. Иначе сега усещам лека болка в гърди и се надявам да е от бременност, а не предменструално.
Пожелавам на всички които вече имат деца да са много здрави и щастливи, на тези на които им предстои- най-лекото и безпроблемно раждане, а на тези които искат да видят двете чертички, това да се случи в най- скоро време.
Благодаря Ви отново, ако има още дами които искат да споделят ще се радвам много.
До другата седмица и стискайте палци! :* :) ;)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7e2eecb9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Здравей, много хубава тема. При всяка жена мисля е различно, при мен бяха обичайните симптоми - силна болка (много повече от пмс) и подуване/уголемяване на гърдите, когато хапнех шоколад ставах много нервна, бях пушачка а изведнъж взе да ми става гадно от цигари и кафе, а си пиех преди по 2-3, имах буквално мечешки апетит и стомаха ми нямаше дъно, нон стоп ядях, сякаш не бях аз, изведнъж се усетих друг човек. Бременността ми не беше планувана и мислех, че това са ми нормалните пмс, но гърдите много повече боляха. Тези симптоми бяха около датата на цикъла и след закъснението, правих тестове около 5- 6 дена след закъснението, всичките . Не съм имала зацапване, главоболие, не съм усетила имплантация, нищо. Може да направиш ранен тест, 6 дена преди цикъл на clear blue early detection, не знам дали ги има у нас обаче. Желая ти много успех и не се отчайвай ако не е станало сега

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker