Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво да правя?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1562 пъти
Здравейте, става на въпрос за моите родители. Не знам точно как да започна, но всичко идва от това, че те се държи незряло с мен. На почти 20 год. съм, искам да бъда самостоятелна, да работя и да се боря с живота, да отговарям сама за себе си и да определям личното си време. Пределно ясно ми е, че това ще е трудно и няма да минава всеки път гладко, но наистина ми писна да ме кнтролират и да се държат с мен сякъш съм дете. Всеки път обаче когато повдигна такава тема майка ми психясва, започва да ме обижда и дори да ме удря. Обичам я, прощавала съм и много неща с които ме е засягала, но всичко си има граници. Никога не съм била от хората които излизат до късно вечер, ходят по дискотеки, спят в гаджетата си или като цяло майките им да са най-добрите им приятелки. Все мислех, че причината за това е в мен, особено за последното, но с това нейно държание не мисля че има как. Дори не мога да си позволя някое от тези неща, защото просто не ми дават. (Сега сигурно ще кажете - защо ги слушаш, как може да не ти дават тези неща), но имам страх от тях, особено от майка ми, не веднъж ми е посягала и когато се стигне до това сякаш се превръща в непознат за мен човек, имало е пъти в които ме плаши до смърт. Не знам защо се отнасят така с мен и какво повече искат от мен. Не знам какво да правя, пред баща ми тя изкривява нещата, постоянно изтъква, че съм неблагодарна, а не е така защото винаги съм правела това което кажат и съм била на разположение 24/7 престъпвайки дори личното си време. Хиляди пъти съм говорила с тях за всички тези неща, но нищо не се е променяло. Истината е, че всичко е наред докато ги слушам, когато обаче не правя това което ми се каже независимо какво е, започват караниците. Понякога се чудя защо не са като нормалните родители които се разбират с децата си, изслушват ги и им дават съвети без да се налагат за всичко. Моля ви дайте ми съвет как да постъпя, не искам да ги наранявам, но не се чувствам добре като живея по този начин!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 5b889e95de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Разглезена си, това ще ти кажа, мъж съм на 25 и такива като тебе ме дразнят

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 94d662e0ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намираш си работа и се изнасяш!!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 20bef9e3d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Неприемливо е да ти посягат, но това няма да го коментирам. Намери си гадже и се изнеси да живееш с него или си намери работа и квартира и се изнасяй без да им се обясняваш и да го обсъждаш предварително с тях - явно от дума не разбират. Имай предвид, че на 19 години ти не им се водиш дете и можеш да ги съдиш за физическо посегателство.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 558559546b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката: До номер 1 - Извинявай с кое по-точно съм разглезена? Никога не ми е било угаждано, че да съм такава. Никога моето мнение не е било важно за родителите ми хах. И ако съм разглезена с това, че искам да се оправям сама, но в същото време имам уважението към родителите си (които не го заслужават дотолкова) , тогава добре- ти си прав!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e07ed95063
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Предизвиквай себе си. Предизвикай се за промяната, която искаш да направиш в своя живот. И тогава нещата се получават. Говори с родителите си за намеренията ти за самостоятелност, обясни им, че искаш да израстваш и да преодоляваш житейските трудности сега, за да знаеш как да се справиш с тях по-лесно в бъдеще, тогава най-вероятно родителите ти ще те разберат.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5b889e95de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 1 съм и да абсолютно съм прав, това което си написала ми прилича на измислена история, но ако това е реалност, явно ти си свикнала да не ги уважаваш - да уважаваш ги но това което си написала прилича на измислена история

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 558559546b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   До номер 1 - от авторката
Виж историята съвсем не е измислена, но наистина ми се искаше да беше така или всичко това да е един лош сън от който да се събудя! И не схванах как точно съм свикнала да не ги уважавам правейки всичко за тях? И от добродушност позволявайки им чак да ми се мешат в личния живот? !

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 37880b0de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Има едно недоразумение. Кой те издържа? Ако те те издържат, личния ти живот се определя с тяхно съгласие. Ако не искаш контрол, изнеси се, работи, ама не взимай от тях издръжка.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1c3e7e1195
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това звучи ужасно! Ако имаш работа и квартира не е нужно да ги питаш. Предполагам вече си студентка, но можеше да си харесаш някой университет в друг град или дори в друга държава с аргументите, че там е най-подходящо за теб и т. н. Имам предвид, че може би родителите ти се притесняват за теб(по малко истеричен начин).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 часа
hash: c8cf9d5248
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбирам те. По-добре е да си самостоятелна. Похвално е начина по който мислиш. Аз не съм самостоятелна и това много ми тежи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker