Зълва ми !!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Зълва ми !!!
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1824 пъти
Здравейте!
Искам да споделя тук и моята история, защото сама не мога да стигна до такова решение да се отърва от нея!
С мъжа ми вече 3 години живеем заедно, купихме си апартамент. Сестра му учи в същия град и техните му казаха да остава с нас и той не можа да откаже. Вече 3 години е заедно с нас, тази година ще завършва. Имаме си и дете, но аз немога повече да стискам зъби.
Сега ще ви дам примери, за да не си помислите, че тя е попаднала на лоша снаха. Не, съвсем не е така.
Винаги, когато мъжа ми, ми купи нещо тя го пита: " За мен няма ли? ".. Идва при него и му вика: " Дай ми пари".. Прави забележки на мъжа ми за дребни неща, като се мисли за по-умна, но уви не е така. Това много ме дразни!
В домакинството нищо не знае да прави.. Ако не и кажеш една чаша от само себе си няма да премести. В стаята в която стои тя винаги е в кочина.
Писна ми да се съобразявам в собствения си дом. Като слугиня съм. Ако готвя ще ядем, ако не няма. Все пак мисля, че не съм и майка да я търпя! Мислих си, че като завърши ще си останем сами, но никой нищо не казва. Тя си прави планове, че ще си намери работа и ще продължи да живее при нас.
Чудя се, аз мъж ли си взех или зълва?
Моля за съвет, а не да обвинявате мен. Ако сте на мое място знам, че и на вас ще ви писне!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8f1a106901
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зълва ти много си позволява, знам много такива случаи имаше и с баба ми, когато бях по- млад -18 19 брат на баща ми вместо да си намери работа постоянно врънка за пари, като се има на предвид че си няма жена която да го издържа Баба ми и тя мързелана от класа, прихванала от характера на сина си.

Непрекъснато като поиска нещо и даваме, но мен вече почнаха да ме вземат дяволите, Бала като завършвах сам си го направих и аз платих цялата гощавка.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 65e43e8d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вие сте семейство, сядате първо двамата решавате и действате. Намира си квартира и не се говори въобще за кой рекъл, казал сърдене. Поставяте нещата така, тя е голяма и трябва да е самостоятелна, вие сте семейство, помогнали сте доста. Време е всеки да си поеме от пътя. Такъв "цигански топъл" манталитет го няма никъде в цивилизованият свят. Всеки си живее отделно.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e1f6c7d8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не мисля че е възможно да се отървеш от нея в момента, толкова лесно колкото си мислиш, мъжът ти ще нападне теб ако искаш да изхвърлиш сестра му сега, докато учи. Защото това ще засегне не само сестра му а и родителите му, както финансово така и емоционално.
Не приемай като нападане това което ще ти пиша, пиша го в твоя полза аз имам подобна свекърва, която се държи като тийнейджър, точно като зълва ти, макар че живеем в отделни жилища. Последното й предложение бе тя да намери дестинация за обща велкденска ваканция близо до манастир, а ние да платим хотела за нея и свекъра и да идем с нашата кола, тоест да платим горивото. Като имаш предвид че детето ми е на 17г и не иска да чуе за манастири, а и ние с мъжа ми не сме от най-религиозните.
Въпреки всичко не виждам вина в зълва ти, вината е изцяло твоя, тя се простира до там докъдето ти си й разрешила.
Тя взема пари от мъжа ти защото той има в себе си кеш в повече и защото ти не си я изпреварила. Моят мъж картата му за заплатата седи в мен, аз тегля, аз му отделям джобни всеки ден и няма как той да даде на някого от семейните пари.
Тя прави забележки на мъжа ти защото не си я отрязала още от началото, ако беше й казала че не ти е приятно да слушаш лоши неща за любимия си, ако е нужно няколко пъти тя щеше да се научи да се ограничава. Аз свекървата научих да не кълне пред нас, ти едно пале си оставила да тъпче мъжа ти, а моята свекърва кълнеше главно мъжа ми "дано да се разболееш да видиш какво е" и т. н.
Трябвало е още в началото да й кажеш "ако ни е нужен съвет ще те попитаме как да постъпим".
В домакинството е нужно просто да я викаш като се заемаш с нещо, примерно "Ванче /по име/ ще дойдеш ли за малко, чак когато дойде, казваш ще обелиш ли картофите, или ще измиеш ли пода докато аз пусна пералня, или събери дрехите да ги сгънем, или ще измиеш ли банята докато аз подредя кухнята. А нейната си стая когато иска тогава да оправя, ти там работа нямаш дали сте я на нея, няма как, да се опитваш да я възпитаваш да си подрежда стаята, нямаш право да й се караш.
Не ви знам семейните връзки колко са дълбоки, колко мъжа ти е близък с родителите си, но не ми идва идея как ще стане да я изхвърлиш от къщата без да се караш с мъжа ти. Все пак собствения ти дом не е само твой поне половината е на мъжа ти, ако пък и свекърите са помогнали да го купите съвсем не е морално да гониш дъщеря им от там.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker