Винаги съм без пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Винаги съм без пари
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1867 пъти
Здравейте. На 26 години съм и работя през лятото, уча през годината и пътувам през почивните дни при семейството ми или при приятеля си. Каквото успея да спестя, харча за пътуванията. Толкова средства изхарчих, а можеше да си направя някоя екскурзия. Плащам сметки в дома на приятеля си, защото ми е неудобно да оставам при техните и да съм в тежест, купувам и шампоани, храна понякога и понякога оставям мои вещи, които не мога да използвам често. В студентският град също имам вещи, които не знам какво ще правя като завърша, а съм ги купила с трудно спечелени пари. В моя дом също имам вещи, които не използвам, но някога бих използвала и всичко това ми е в тежест. Например имам коледна украса в трите си дома, 3 елхи, много лампички и такива неща, даже майката на приятеля ми е започнала да подарява играчките и украсата, които бях купила. Когато заживея на едно място някой ден, няма да имам потребност от тези неща, но продължавам да харча за глупости. Често купувам сувенири, с които да освежа пространството и да почувствам уют. Как да спестявам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0bca775798
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 26 да не знаеш как.... Не мога да помогна... Това си е нещо като ген.... Още в ранна децка възраст проличават двата типа хора... Тези които спестяват, но са стиснати и тези които са с широки пръсти, но винаги бедни.... Спасението е да се омъжиш за човек, който умее да спестява за да се балансирате.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 893c99e80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вероятността да се научиш сама е минимална, трябва воля равна на отказването от цигари, но въпреки това нищо не пречи да опитваш. Човек който е накупил за три къщи коледна украса, няма да се спре лесно пред възможността да купи великденска за трите къщи.
Един от начините е да записваш всяка покупка след като се прибереш, вещта и цената й, всяко кафе или поръчка в заведение. Така като разглеждаш списъка ще разбереш колко пари отиват и ще осъзнаеш от къде можеш да спестиш, сама ще стигнеш до извода да си направиш сутрешното кафе у дома и да си намажеш филия вместо да купиш закуска.
Научи се да плащаш само кеш, когато парите минават през ръката човек се усеща повече.
Научи се да отлагаш с един ден покупки над 50лв. Задели спестявания които си забрани да пипаш освен в случай на болест. Не ходи по магазините с всичките си пари, а си прави списък и вземи в себе си само 5лв над парите, които ще са ти нужни за списъка. Решила си да купуваш празнична украса излез от дома си само с 20лв в джоба така ще започнеш да си правиш преценка за какво ще ти стигнат определените пари.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3603b2f281
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Продавай. Пускай в олх, базар. Така и така не бързаш. Един ден, като се съберете няма да влачеш стари вещи. Продадох много неща. Жалко, че не записвах. Но имаше време, още когато сайта беше Продавалник, бях всеки ден в Еконт и по два пъти на ден дори. Яко разтоварих къщата от какво ли не, а парите ми помогнаха да покрият други разходи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 49b5f87ed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер4 ти е дал добър съвет.

Аз искам да ти кажа сега само да не започнеш да злобееш към хората, които не са като теб - не купуват буклучета и като цяло умеят да си харчат парите разумно.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c92249d038
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Виж сега, не се шашкай толкова, кой знае какви харчове не си направила, не е проблемът, че харчиш, ами, че не изкарваш, още учиш и реално не работиш на постоянен трудов договор! Споко!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker