Искам да се изнеса от нас! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да се изнеса от нас!
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 4294 пъти
Иронията е, че нямам проблем с моето семейство, не и толкова голям. Обаче е достатъчно дразнещо. Живея в голям апартамент с майка ми, вуйчо ми и жена му. Обаче и тримата са много досадни. Помагам им с домашните задължения, не се караме за битовизми, но те прекаляват с тяхното бъркане в моя живот. Аз съм на 18 години, карам 19 и ми предстои да бъда абитуриентка. Не съм от момичетата, които са постоянно навън, на дискотека не стъпвам (особено чалготека и подобни среди). Разбирам притеснението им, обаче са много досадни. Звънят ми по хиляди пъти като изляза, само ме разпитват въпроси, а аз МРАЗЯ ДА СПОДЕЛЯМ, дори пред приятелите си никога не говоря за личния си живот. Аз съм си странна и самостоятелна. Имам си сериозен приятел, добро момче. Те само ни дебнат като излизаме, бяха го проучили целия. Настояват да ги запозная, а това няма да стане скоро. Те се запознаха с повечето ми приятели и ги обсебиха. Знаете ли колко ме нерви това? Обичам да разделям средите, а те ги смесват. На всичкото отгоре се държат като инфантили. Майка ми най-вече. Тя е разведена с баща ми и живее при вуйчо и жена му. Баба и дядо си живеят на село. Но не мога да отида при тях - първо, че съм на училище, второ, че са по-обсебващи и от другите. А баща ми си е в неговия апартамент с новата си съпруга и няма как да се натреса, а и ние не сме толкова близки. Та мисълта ми е да се преместя на квартира, но ми остава малко докато завърша гимназия. Откакто си имам приятел, семейното обсебване не спира обаче! Та струва ли си за оставащите 2 месеца ходя на квартира? Направо лятото може би. Но се притеснявам как ще съчетая всичко - самостоятелна квартира и работа, може би ще пропусна университета с една година. А нашите не искам да ми плащат. Като споменах на майка ми, че ще се местя, тя даже си помисли, че заедно ще се изнесем. Как ли пък не! Веднъж заживея ли сама, така ще си е. Страхувам се да не се изпокараме също така, защото ги обичам, просто не искам да ми се месят. Аз съм скорпион и не обичам някой да си пъха носа, където не трябва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 514b94e4c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Внимавай с този вирнат нос докъде ще стигнеш.
Хората просто се притесняват защото те обичат, но ти нали си скорпион трябва да им го изкараш през носа.
Как ще плащаш университета си сама?
Винаги допираме до хората, не се мисли за независима. Не и на 18 години.
Ще се умориш от живота твърде бързо и ще ти се иска да го беше карала по-спокойно

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ad9f81c36a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си мисли че ако се изнесеш ще е супер. Няма да живееш с тях но ще се мъчиш. Как ще покриваш всички разходи..
Дразнещо е да ти се бъркат, но е трудно и да си сама.
Не си мисли че с приятеля ти ще е по-добре.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0c1ac074c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Изчакай да си завършиш и се изнесете на квартира с гаджето. Само недей да ходиш да живееш с родителите му, защото по-голямата част от жените берат ядове със свекървите в такава ситуация, а и ще си останете деца на мама и тате вместо големи независими хора и самостоятелно семейство. Работата не изключва университета. Можеш да работиш сезонно по морето на позиция с бакшиши, за да имаш и за през зимата, или да ходиш на университет и да си намериш 4-часова работа. Имах колеги, избягали от родителите, които работиха и на пълен работен ден. Относно майка ти, ще трябва да й наложиш определени граници на поведението тъй като вече сте възрастен и възрастен, не родител и дете - ти си голяма жена вече и нормално да искаш лична свобода и независимост. Например, не ми звъни като изляза и ако звъни, не й вдигаш. Границите се казват и ако не се спазват трябва да има последствия. Бъди подготвена, че тя ще отвърне с манипулации от рода на искам най-доброто, аз съм ти майка и се притеснявам бля бля, което отново показва, че те принизава все едно не си възрастен човек, който може да отговаря сам за себе си, а това не е така. Също може да ти създава чувство за вина и дълг - колко много е направила за теб, жертви и т. н. Ти дължиш същото на децата си, не на нея. Ако останеш твърда в позициите си, би трябвало да се научи да се съобразява, ако не - не си длъжна да поддържаш контакт с нея, ако те прави нещастна - никой не иска жена, която идва в комплект с досадна дърта тъща. Ако я оставяш да се меси, няма да можеш да създадеш щастливо семейство. Запомни, че човек трябва да прави това, което го прави щастлив, а не това, което другите очакват от него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c4503599fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Зодията не те оправдава. Семейството ти е една част от теб, която ще мислиш цял живот. Нормално е те да се притесняват. Как иначе? Ако смесваше средите си, те нямаше да са толкова обсебващи и досадни, защото щяха да знаят нужното и да са спокойни за теб. Не вярваш, но това ще ти липсва след време. Остани при тях още два месеца, поне да завършиш. После си намери работа, изнеси се на квартира и прави каквото поискаш. Звучи много лесно на теория да си самостоятелен, но практиката доказва обратното. С часовете в училище трудно ще можеш да работиш за нормална заплата, която да ти стига за квартира, сметки и храна. Бъди разумна, не скачай с главата надолу в тази водна въртележка. Работата се съчетава по-лесно с университет, отколкото с училище. Скандали е възможно да има, но само ако подходиш грешно към семейството ти. От теб зависи дали ще се скарате.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 077735a82c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   1,2 и 4 са ти полезен пример как родителите манипулират и дрънкат глупости, за да задържат децата зависими от себе си. Това не е редно и правилно и не е толкова трудно колкото го описват - от 18 годишна съм сама в София и след 8 години съм си супер със сериозен приятел, висока позиция, заплата много над средното и апартамент си купих скоро даже. Много е готино да си свободен, независим и да постигаш всичко сам - самочувстието е различно и си много по-щастлив.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 645913c8ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не подкрепям дотук коментиращите. Вече си пълнолетна, нормално е да се чувстваш задушена от това отношение. Освен всичко друго, то няма да ти даде възможност да се изградиш като самостоятелна личност и да се развиеш навреме във всякакви направления. Ако имаш финансова възможност, изнасяй се, ако не поне си отстоявай личното пространство и постави твърди граници.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 466cbed10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изчакай да завършиш. дотогава майка ти има право да те търси с полиция, защото по закон е длъжна да те издържа. Не се вкарвай в тъпи филми.
Като завършиш, казваш че не искаш да те издържат и никой не може да ти казва какво и с кого и къде да правиш. Изнасяш се и си самостоятелна. Но дотогава - "трай бабо за хубост"!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6f19b2a550
гласове:
1 2 3 4 5
  (47 гласа)

8.   По- добре да си заобиколен от хора, които те обичат и ти мислят доброто, отколкото да нямаш никой.
На 18 години всички мислехме, че света ни е в краката, че можем всичко, че знаем всичко, че близките ни са длъжни да се съобразяват с нас, че сме повече от тях, ако щеш.
Обаче, живота си тече, времето минава и след години разбираме, че нищо не знаем, дори вече порастнали и малко по малко започваме да идваме на акъла на родителите си (ако, разбира се, са нормални хора). След това ни се раждат деца и разбираме, че не сме били до край прави да се мислим за толкова самостоятелни и велики и се притесняваме един ден нашите деца дали и те няма да мислят така за нас.
Извода какъв е- трябва да има средно положение. Семейството ти те обича и ти мислят доброто. Поговори с тях, обясни им, че си разумна и, че могат да ти имат доверие, че няма да правиш глупости. Може би тяхната загриженост е породена от факта, че си прекалено потайна и те не знаят какво се случва всъщност с теб. Не те познават.
А, колкото до зодията- аз също съм скорпион. Не мисля, че зодията дефинира човека и характера му. Това е въпрос на избор. Не можеш да се отъждествяваш с характеристиките на зодията.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7d866a6dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Номер5 е много права! Също и номер6.

ж30

пп: А супер смешното е, когато някое момиче или момче се оплаче нещо от родителите си - тогава му пишат точно обратното: 'айде бе, изнасяй се, вече си на 18'.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2b2b61fcfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-доброто, което можеш да направиш е да се запишеш в университет, съответно да заживееш на общежитие. В последствие няма как да не си намериш работа, а после и квартира, но никак няма да ти е лесно от днес за утре да подредиш живота си. Ще се минат няколко години, но това е най-сигурният начин да се отделиш и да си осигуриш адекватни условия на живот. А относно родителите.... по-добре да сте си по-далече, за да си запазите отношенията прилични. И в никакъв случай не позволявай твоето бъдещо семейство да живее под един покрив с родители, лили, чичовци, зълви, баба, тетки и разни други роднини. Няма да получиш нито щастие, нито спокойствие!!!!

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7ada612c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ами за изнасяне си трябва начален капитал, като за всяко начинание. Аз започнах на твоите години да пестя, стисках зъби при майка ми и чак на 23 имах парите да се отделя, но аз направо в чужбина, затова и повече ми трябваха. Сега, ти имаш нужда от депозит за наема, от първите два наема, от пари за издръжка за два месеца, от резерва в случай на болест и още една неприкосновена резерва за билет до вкъщи, ако нещо се разсъхне. И от първата такса за университета. Това трябва да са ти готовите пари преди да тръгнеш. Сметни ги колко са и действай, работи, спестявай, трупай капитал. Това е минимумът. Най-малкото защото можеш да останеш без работа, тогава трябва да имаш тези пари, за да иммаш време да си намериш нова. Или пък ако тръгнеш без сигурна работа и си търсиш на място, да можеш да си покриваш нуждите. Най-вероятно ще трябва да търпиш други съквартиранти, но може би ще ти е по-лесно, виж как е, пробвай. Път назад като че ли винаги има.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 44a837ee7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Бейби, не ги слушай тия мазохисти с поразена психика! Семейството е до едно време, дразнили са те, подтиска ли са те, ограничавали са волята ти, тъпчели са те, няма, , ценности" тука! Важното е да си щастлив. Някаквите си сметки и материални съображения не бива да те спират да оставаш с тях!!! Мани са, и повече не дигай телефона! Нека жестоко да е!? Сега е твоя удар! Всеки човек си има гордост и достойнство! Като малка си премълчавала и са прекършвали волята ти, ся е момента да настъпиш, заслужават да ги накажеш! Настъпи ся и ти! Накажи ги, и ги заеби завинаги! Лайняри мръсни! Само едни мазохисти ще са застъпени за фалшиви, , семейни ценности" когато съвсем открито ги тъпчат! Повечето хора са с мазохистка психика, вслушай се единствено в собствения вот! Успех

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c3f9165cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Точно така, скарай се с цялата рода заради един льолъо , който спи с тебе и уж е страшно сериозната любов. На 18-19 реално никой не остава с гаджето си до края на живота. Тия сериозните са до следващата мадама , толкова е сериозността на малките момченца. Най-големият тъпизъм, който може да направи едно момиче е да се скара с майка си заради един полов орган.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 9fab3fba5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Майка ми и баща ми постоянно ми казват какво да правя не ме оставят да си правя каквото когато както където и колкото си искам и мисля да се изнеса защото вече съм на 23 и от 06, 05, 2005 година до днес не са спрели
Колко голям куфар трябва да си взема за да се изнеса с всичките ми дрехи дискове лични вещи и така нататък

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 72da047446
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Изчакай да завършиш. намери си работа. получи първа пълна заплата и се изнеси.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker