Помогнете как да постъпя проблемът е свекървата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Помогнете как да постъпя проблемът е свекървата?
преди: 13 години, 23 дни, прочетена 3682 пъти
Аз съм омъжена жена на 32 год с 8 год дете. Когато се събрахме с мъжът ми преди 11 год (на квартира)разбрах свекървата е мързелива себе угодничка, която иска само да и дават.

Не ме искаше защото заплатата на мъжът ми вече няма да влиза в нейните ръце, уж за сметки за храна ( тя не готви купува готови кренвирши салати). Мъжът ми казва, че тя не го е отгледала, отгледала го е нейната свекърва която вече е починала. Той от 15 годишен е започнал да работи за да се облича за джобни.

Та както и да е проблемът е там. Тази жена никога с нищо не ни е помогнала нито детето да гледа нито нещо да ни купи, сами си направихме сватба, после дойде детето сами си го посрещнахме сами кръщенето и така всичко сами. Купихме си жилище (което изплащаме) пак сами една стотинка никога не е помогнала нито тя нито свекъра само одобряват дали е добро това което правим.

Обиждала ме е много пъти, но само на саме. Мъжът ми знае всичко, но никога не се меси, дори да се караме с нея. Сега тя е на 60 год и изисква от мен да я гледам да ходя у тях да и чистя, пера на нея и на 56 годишният ми свекър (който тя залъгва че е най добрата че ни помагала с неговата заплата той много й вярва).

Казах на мъжът ми той ми отговаря "няма да ходиш да и слугуваш имаш си мъж и дете на нас ще шеташ". Много ми е притеснено няма как да я отрежа напълно, защото мъжът ми е единствен син, а и всичките му роднини (голяма рода са лели, чичовци и т. н. ) ще скочат срещу мен. Тя там ме е описала като лоша. Затова мъжът ми е прекратил всички връзки с роднини. Но могат да го настроят срещу мен. Той казва да не ходя, но само на мен насаме. Безработна съм в момента и не намирам начин да се измъкна. Няма как да почна работа с първокласник в ваканция. Родителите ми са починали брат ми е в чужбина, няма кой да се занимава с детето. Какво да правя как да постъпя? Помогнете!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 22 дни
hash: 770af0afb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   МЪЖЪТ ТИ Е ПРАВ - НЕ ХОДИ!!! ТИ ЛУДА ЛИ СИ - ТОВА СА МЛАДИ ХОРА, КАКВО ГЛЕДАНЕ НА 56, 60-годишни? Та те са работоспособни хора, даже не са навършили пенсионна възраст!!!!

В КОЯ САПУНКА ЖИВЕЕШ - ТОВА ДА НЕ ТИ Е ТУРЦИЯ, МОМИЧЕЕЕЕ!!!
Гледай си семейството и да не ти дреме, мъжът ти я знае и нарочно не се кара с нея - тя е непоправима и няма да я промениш.
Ако ще да и лижеш краката, ТАЗИ ЩЕ ТЕ КЛЮКАРИ!!! Да не си стъпила там като чистачка - да се оправя, на 60 г. е. Ако ти пили на главата, може да й напомниш, кой е изгледал мъжа ти и ЧЕ ТИ НИЩО НЕ Й ДЪЛЖИШ. Ти не си омъжена за родата, мила - А ЗА МЪЖА ТИ!!! Колкото повече и слогуваш, толкова повече ще те тормози - майка ми знае това!
Изолация до дупка и си свиркай под мустак. Ако мъжът ти се оставя рода разна да го настрийва против теб, значи е идеот... ама той сам ти е казал да не ходиш, глупаче - той ги знае какви са. Гледай си ТВОЕТО СЕМЕЙСТВО - ТРИМА ДУШИ - ТИ, МЪЖА ТИ, СИНА ТИ.
Не сме на Босфора, СТИГА ГЛЕДА ТУРСКИ СЕРИАЛИ, ПРОМИЛИ СА ТИ МОЗЪКА!!!

Летисия

П.П. - и за в бъдеще се научи да не се обясняваш и оправдаваш пред хората за начина си на живот - не си „безработна„, а си ДОМАКИНЯ например, не че не можеш, А НЕ ИСКАШ да си намериш работа и ДА не е нужно да се оправдаваш, че не ИСКАШ да прислугваш на тази мърша...ИМАШ СИ СИН ДА ГЛЕДАШ, домакинство да гледаш и мъж, който има нужда от теб. ВСИЧКО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МОЖЕ ДА СА ТИ ПРЕЗ ОНАЯ Р..ТА!!!Хората ще те уважават повече, ако показваш навън повече самочувствие, не си толкова смачкана жена - няма защо - постигнала си много - имаш си семейство и си добра съпруга и майка. Другите да не те интересуват, е - освен ако не плащат вноските за апартамента ти (а те не го правят!!!!). Това дали и кога ще работиш си е твоя работа, дали и кога ще прислугваш на тъпата си свека - пак. Гледай си ти мъжа и детето и себе си и другите - кучета ги яли! На никой не му пука за теб, вярвай ми - време е на теб да почне да ти пука!

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 3ac368b1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Страшно много ми хареса коментара на номер едно! Ужасно прав е! И с толкова хъс е написано. Дано ти вдъхне самочувствие и го послушаш за всичко. Успех и покажи им на какво си способна!!! Надъхай се, ти можеш!!!

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: f8bf5d0072
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Че какво й е на 60 годишна жена с 56 годишен мъж? ! Болна ли е, саката ли е? Естествено, че няма да ходиш и ще си гледаш семейството. Какво като е единствен син - ако някога се наложи, ако са стари, болни и пр. да помагаш, но сега поради каква причина ще иска това? Не се карай с нея, а просто сведи до минимум личните кантакти и не й обръщай внимание.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 20 дни
hash: aac059a188
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   остави родата. важен е мъжа ти щом тои ти казва да си гледаш семеиството траи си и си гледаи рахата. ходи на месеца 1 път да гивидиш от учтивост звъни по телефона толкова. не ти трябва на баир лозе

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: 6dde45247c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката благодарна съм за коментарите полезни са. Обаче аз искам съвет как да се измъкна, когато тя ми казва по телефона "утре ще дойдеш ще купя картофи за да сготвиш докато се готви ще ми помогнеш да поушетаме" Когато отида тя си е в къщи, стой и командва това тук сложи, тук помети, този килим изпери, другата седмица прозорците трябва да измиеш, в тази ситуация съм. Не става да кажа Няма защото нямам причина не мога да измислям причини за всеки ден. Засега се измъквам защото детето завършва първи клас а след 24 май какво. Дори не искам да я видя тази жена, камо ли да й слугувам, но след като синът и не й казва това в очите аз как бих могла при тези условия. Тя живее в нашият квартал и ще се мъчи да ме вика ако не всеки ден то през ден. Май единственият начин е да си счупя ръката.

 
  ...


...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 7c874d3106
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ха, ха - аз съм пак №3. Че тя наистина била много нахална. Много е лесно - не си вдигаш телефона и толкова. Дано да имаш домашен, на който се изписва номера, а мобилния - не си го чула, забравила си го и толкова. Но според мен трябва да си потърсиш работа. И да не е свекървището за теб сама та ще е по-добре. Не само заради парите.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 19 дни
hash: 7c874d3106
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пак съм аз №3 - сетих се за друго. А защо не вземеш както се казва с нейните камъни по нейната глава. С една дума - обаждаш се и казваш, че имаш работа, час при лекар, зъболекар и т.н.т. и искаш да й оставиш детето. Или, че то много, ама много се е затъжило за баба си. Пробвала ли си? А никога ли събота или неделя примирно мъжът ти не ги е питал може ли да вземат детето, че вие искате да ходите някъде? Защо и с мъжа си не говориш по този въпрос?

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 6dde45247c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря ти № 3 Дай други идей тези няма как тези вече не вървят.
"не си вдигаш телефона" тя звъни и от улични и от пощата освен да не вдигам на всеки непознат номер. "трябва да си потърсиш работа" детето е на 8 не може да се оправя само а баща му често е извън града." час при лекар, зъболекар" колко пъти ще се измъкна с това днес а утре правила съм го и вече не върви. Детето не иска да я види, защото тя посяга да го бие за щяло и нещяло. За да пиша тук значи съм пробвала всичко което ми е идвало на ума и сега вече незнам. Но все пак благодаря поне знам, че съм опитала.

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 2c9ed306ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ееее, ти си много мекушава. Като ти звънне й кажи, че няма да отидеш. Обяснения няма да даваш. Казваш не и точка. Това с чупенето на ръката е глупост. Ще си в гипс един месец и ще ти мине. А следващият месец да не решиш да счупиш другата???

 
  ... горе^
преди: 13 години, 19 дни
hash: 4a3a8afc8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   абе отрязваш я и толкоз гледаи си здравето и рахата. кои ще гледа тебе да се разболееш. бегаи тоя телефон са прай че не го чуваш

 
  ...

...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 9b0ee22634
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Няма какво толкова да и се чудиш и да се церемониш. Както ти казва 11, казваш "не" и точка.
И аз съм го преживяла това, само че мойта свекърва /бивша/ не искаше аз да и помагам, а искаше тя на мене. А аз не исках да я виждам, и аз като тебе се чудех какво да измисля, тя идваше до нас и звънеше на вратата, а аз не и отварях. Детето тогава беше бебе...като и отворя, казвах и, че тъкмо излизам с детето, а тя: "и аз ще дойда." А аз лъжа, че имам среща с една приятелка, и тя: ами нищо, ще ви изпратя донякъде. А утре, кога да дойда?
Как да и кажа "изобщо не идвай."
Държах дипломация доста дълго време, да има мир. Но да удари детето, не се е случвало, иначе щеше да е дотук.
Та, за твоята свекърва - щом бие детето, изолирай я, казвай "не" и точка.

 
  ...
преди: 13 години, 14 дни
hash: 6dde45247c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Вие май не разбирате, може да не ви обяснявам правилно. Тя ми натяква почти постоянно "син съм ти отгледала и съм ти го дала", "един син имам и на теб съм го дала". Говори съвсем убедено, че съм и длъжна да я гледам. Не съм мекушава мъжът ми сигурно е задето не и казва в очите. Какво да правя не мога да му кажа отрежи я не я обичай та тя му е майка. Обичам мъжът си и детето. Обясних, защо не може да я отрежа напълно. Ако я отрежа вероятноста да си създам семейни проблеми се увеличава многократно.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 14 дни
hash: f5af7bdaa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   виж сега първо седни и го обсъди със мъжът си. постигнете някакъв компромис ходи по рядко когато можеш. пък тя нищо не ти е дала. господ е този дето дава. и да ти кажа аз уважавам хората за тяхните деиствия а не за това кои са

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: dbd75c6375
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ние те разбираме, но разбери и ти... наистина, както каза 15, трябва с мъжа ти да имате единомислие, когато възникне проблем /както в твоя случай/. Не може мъжа ти да се скатава и "оправяй се", и всеки да си тегли в някаква посока, като сте семейство.
И да сте семейство, и да се обичате, както споменаваш, пак не може свекърва ти да ти нарежда. Та помисли, това е пълен абсурд да ти нарежда: утре ще дойдеш, измий прозорците, ще ме гледаш, аз съм ти дала моя син" - пълен абсурд.
Затова № 1 ти каза, и аз ти казах, да кажеш "не".
Ама това щяло да развали отношенията с мъжа ти... вие с мъжа ти трябва да сте единни, ако се обичате. Нека той си има каквито си иска отношения с майка си... но не може майка му на тебе да ти нарежда... ти си си отделен човек, не си придатък на мъжа си!

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: a95b1d77e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   бе не знам. моя на времето ми рече оправяите се вие вие сте жени. е тои е история. истината мила е че ако на него му пука за тебе и седните да поговорите и каже6 как се чувстваш ще постъпи като човек. но за мен това което става в момента с теб е излишно губене на време и наи важното нерви, с една дума после ще се отрази на здравето ти мила. ти си решаваш но трябва да седне6 и да поговориш с мъжа си

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker