Липса на възпитание - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Липса на възпитание
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1751 пъти
Здравейте, на 27 години съм, жена и в момента съм за кратко при сестра си. Със съпругът ѝ имат две деца момче и момиче. Момчето е на 17 години, а момичето на 14. Сестра ми и мъжът ѝ са иключително добри, интелигентни и възпитани хора за разлика от децата си. През по-голямата част от времето когато говори, момчето псува, почти всяко изречние завършва с "майна" и за него е абсолютно нормално, защото бил от "майнатаун". Сестра му пък постоянно говори със заядлив тон и дори и тя псува. Двамата непрестанно водят някаква война, всеки ден се обиждат взаимно и дори се бият, обиждали са много пъти и родителите си и мен, но те не им правят забележка. Те нямат никакъв респект към когото и да било, "цензура", "уважение", "извинение" и "наказание" са думи, чието значение те не знаят. Според синът на сестра ми всеки спор се решава с бой, не смятам, че е агресивен, а по-скоро лигав, и двамата са изключително разглезени. Опитах да говоря за това със сестра си, но тя отказва да ме слуша, за нея нейните деца са най-добрите и послушните, а те просто нямат каквото и да е възпитание, а аз не знам как да ѝ отворя очите за това, защото на моменти те наистина прекаляват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 282df98c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е твоя работа да се занимаваш с възпитанието на чуждите деца, време ти е да си създадеш твои и да ги възпитаваш както намериш за добре.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 396143c1e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моето е мнение е, че не всеки е годен да бъде родител. Това трябва да бъде привилегия за човека, а не някакво си свободно право, както е сега.

А това, което ще те посъветвам е да намериш начин да разнообразиш и обогатиш своя си живот така, че да не се вкарваш във филма какви са децата на сестра ти. Явно към момента нямаш кой знае какви цели и затова си малко като досадна 50-60 годишна, която вече си е отгледала децата и тъй като не знае какво друго да прави с живота си, а и в миналото не е поставила никакви основи за развитието си като личност, а просто се е вкарала да се изживява като майка и домакиня, се завлича да се занимава с децата на нейни роднини, което от страни е доста жалко.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e9da1d4226
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Просто вътрешно се дистанцирай, проблемът не е твой. Децата на сестра ти са си неин проблем и нейна грижа. Ти щом си там за кратко, хубаво, че не е за дълго. Стискай зъби и не им се бъркай, гледай да се дистанцираш и да не се занимаваш с тях. Не пишеш защо си там, но ако обстоятелствата не те принуждават и си просто на гости или нещо от тоя сорт, тръгни си. Хората не могат да бъдат както ние го разбираме и ни харесва, но и никой не е длъжен да търпи каквото и да е от който и да е.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 32eb93fcc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма смисъл... Всеки е заспал много удобно. Царят е чисто гол, но всички "виждат" прекрасните му нови дрехи...
Тези хора живеят с илюзии. Но това пък може би прави животът им изобщо поносим...
Случаят е безнадежден.
Единственият ти полезен ход е да гледаш и да се учиш каква не трябва да бъдеш ти, и как с мъжа ти не трябва да възпитавате децата си.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7646333d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти имаш ли деца? Предполагам, че не. ако имаше нещата щяха да ти изглеждат по коренно различен начин. Не казвам, че това което казваш не е вярно или че е правилно държанието им. Просто, щеше да знаеш, че възпитание и отглеждане на деца е доста трудно и не зависи само от родителите.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5853f168fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не можеш. Те не са твои деца, а и са на такава възраст, че е много късно някой да ги учи как да говорят, кога да благодарят и защо е важно да уважаваш останалите. Освен това, ти ги виждаш за кратко, което е крайно недостатъчно. Когато брат ми беше на 7 години, че и до по-късно, проявяваше всичките си номера пред гости и роднини, защото знаеше, че никой няма да му се развика или да го накаже в такъв момент. В пубертета не беше много по-различно. Самата аз помня, че на 16-17 години, когато имаше други хора вкъщи, си позволявах да закъснея с до 30минути. Нашите отразяваха това, че се прибирам по-късно, но нямаше особени последствия. Не знам къде ми е бил ума, не мога да ти обясня това поведение, беше вид малък бунт. Една дребна победа, която да ме задоволи на момента. Грешно е, но детския ми мозък работеше така. Естествено, на следващата сутрин следваше конско, но не го приемах за нищо особено. През останалото време бях като малко зайче, не смеех да кажа или направя нищо лошо. Не можеш да възпиташ тези деца и не ти е работа да ги анализираш, критикуваш и изказваш на майка им. Тя самата е закъсняла. "Майнатаун", Пловдив? Да, доколкото схващам сега е леко модерно да се мисли за нормално, щом си там, да говориш на "Майна"... В София пък говорят на "бате", около черномоерието чувам "Чуек", "Брат". Все едно, след години ще им се избистри ума, когато пубертета спре да ги тресе. Не се сещам за брат и сестра, които да не се карат. Погостувай им, после ще си тръгнеш и ще ти мине. След време ще имаш собствени деца и ще ги възпиташ както ти сметнеш за редно. Имай предвид, че на теория е по-лесно, отколкото на практика.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7072d4da3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е редно хората да са те приели в дома си, а ти да им се месиш във възпитанието на децата като дърта свекърва. Като имаш ти деца ще си ги възпитаваш както си искаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker