Срам е от странноста на брат ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Срам е от странноста на брат ми
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2974 пъти
Здравейте! Момиче съм на 13, брат ми е на 17. Аз съм си абсолютно нормално момиче, вписвам се където и да отида, но не и той. Брат ми е нещо като аутсайдер, странен е и съучениците ни постоянно коментират това, че е различен и аз малко или много започнах да се срамувам, че ми е брат. По някаква неизвестна причина се облича от горе до долу в черно, постоянно ходи с качулки и слушалки. Слуша главно траш, метъл и подобните стилове. Не говори с никой дори когато някой се опита да завърже разговор с него, той просто увеличава музиката. Рисува страшно хубаво, но само някакви металистки или сатанистки неща, нямам представа как да ги нарека. Всички го наричат откачен, психопах и всякакви такива, но на него му е все едно какво казват. Преди известно време си направи татуировка (със знанието на нашите разбира се) някаква извратена версия на батман, която отново беше изкоментирана от всичките ми съученици. Казват ми, че не ми завиждат, че ми е брат и всеки път когато го видят казват "Вижте го то'я ненормалния". Някои от момичетата казват, че е много хубав, но никое момиче не би се занимавало с него освен ако не е същата откачалка. Момчетата се опитват да го тормозят, но на него не му пука за нищо, дори бившата му приятелка коментира странността му. След училище почти не се прибира, нямам представа къде ходи, но се прибира късно вечер, а в редките случаи когато си е в къщи си стои в стаята и слуша музика, дори не се храни, яде около един път на ден. Казах на нашите, че малко ме е срам от него, а те ми казаха, че той иска да бъде такъв и ние сме длъжни да го приемаме така, но аз искам да бъде нормален, а не такъв. Искам да имам нормален брат, а той не е!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: d052a1ec1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато "нормалните" те обиждат на откачен и психопат, но не осъзнават, че те постъпват като такива…
Иначе, историята ми се струва измислена, ако че в действителност тези неща се случват на някои хора.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1e8e393a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами не са прави съучениците ти да му се подиграват така. Иначе аз подозирам, че брат ти има някаква депресия, щом даже чак и апетит няма. За терапевт е според мен. Но най - вероятно вашите са виновни, а и не знаят как да подходят към него... Всъщност правило е, че винаги родителите са виновни в такива случаи, защото те са отговорни за здравето на децата си, включително за психическото, емоционалното.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: deac56e7d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ще задам само един въпрос: Кого обичаш повече? Твоите приятели или брат ти?
Морален дълг е да обичаш брат си такъв, какъвто е. Красив или грозен, здрав или с недъг, различен или като другите - просто го приеми!
Ако брат ти усети, че и най-близките му хора, не го харесват, ще се почувства като изоставено нищожество. В такива състояния човек може да направи беля със себе си...
Приятелите са до време, семейство е за цял живот!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7c046bbf66
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Брат ти не е ненормален, а е типичният пубер. Не е първият, който се облича в черно и слуша еди-каква си музика. Бих те посъветвала да застанеш на страната на брат ти и да казваш по някоя добра дума за него пред околните. След 3 години въпросните съученици ще са изчезнали от живота ти, а брат ти все още ще ти е брат.
Единственото притеснително е къде се мотка до късно вечерта и за това можеш да разговаряш с родителите ти. Но това е заължение на родителите ти, а не на теб, която си на 13 години.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 07e47ea6ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не можеш да му кажеш какъв да бъде и какъв не! Това си е той! Както той не може да каже каква да бъдеш ти, така и ти на него какъв да бъде! Това е положението! Приеми го такъв какъвто е и го подкрепяй! Той има нужда от подкрепата ти!

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a64430bdd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ако имах сестра като тебе щях да я пребия! Ти си отвратителна. Ами ако за теб се говореше всичко това? Застъпи се за брат си, стига си се влияла от "готините", а който те подкрепи е истински приятел, а който не - е значи компанията ти е точно като теб - елементарни изчадия. Приятелите идват и си отиват особено на твоята възраст, семейството е завинаги и се надявам да го разбереш и осъзнаеш. Един ден всичките ти близки ще умрат - родители, баби, братовчеди, приятели ако щеш и ще си имаш само брат ти от това семейство. Прекалено си малка за да ме разбереш, но се опитай да се сближиш с него и да го защитаваш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a169df3922
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Брат ти е МЕГА пич! Аз не слушам точно сатанинския метъл - блек и дет, аз съм по-скоро по хеви метъл и класически рок. Въшния вид ми е или като на бунтарка, или като за черения килим :D. Винаги са ме коментирали, била съм изглеждала като курва, била съм изглеждала ненормално, била съм луда. Вместо да се срамуваш, гордей се с него, че е смел да бъде себе си, без значение какво говорят хората за него!
Ж19

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c1f3023abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Съжалявам, но брат ти е в депресия! Откога е такъв? Да не би да са го обидили или да е загубил приятел или гадже?
One girl

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6a44408421
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Мисля че си е доста нормален.. Просто не е избрал да бъде отвратителен като останалите.. Мисля че ще се разберем много добре.. всякаш виждам себе си въпреки че съм момиче..
Не бива да те е срам от него.. той е такъв какъвто е, но според мен има проблем който задържа в себе си и няма с кого да го сподели. Би трябвало да бъдеш до него и да го подкрепяш без значение какъв е той ти е брат. Вместо да те е срам от него опитай го разбереш и да разговаряш с него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 15a09f5f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че не брат ти е този, който има проблем, а ти. Аз на твое място вместо да слушам кой какво е казал за него, бих го защитила. Въобще отношението на приятелите ти е много гадно, че и на всичкото отгоре се чувстват комфортно да го коментират пред теб. Отделно вашите са прави, трябва да го приемате такъв, какъвто е. Според мен не е странник, а го вълнуват неща, които другите на тази възраст не ги вълнува, а това понякога се оказва наистина голяма пречка.
А за да не иска да общува с никого е възможно да има някаква причина - може би му харесва да е сам, може да не си допада по характер с другите, а може и да има някакъв проблем. Ти опитвала ли си се да поговориш с него за това?

ж14

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4c36072b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Я не се меси в живота на хората! Много си е готин даже!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 824745eddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Той пък е длъжен да се харесва на всички, нали? !

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8bceb54ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   А ти каква си, че да даваш етикети? Нормален или не, това е той. Нямаш право да му се месиш в живота, като пораснеш ще разбереш.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8859a9a29d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Брат ти или е по-чувствителен отколкото предполагаш,или е толкова над нещата,че не му пука какво другите мислят за него. Което и да е от двете,има право да е различен а ти няма защо да се срамуваш от това.
Zulu

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0352253fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Вместо да наричаш брат си "странен" и "аутсайдер" вземи се сближи с него. Хора, които слушат метъл искат главно да избягат от реалността. Защото реалният им живот е самотен, скучен и без приятели. Представи си следната ситуация: Всички около теб ти се смеят, обиждат те, сестра ти/брат ти се срамува от теб и те отбягва, на родителите ти не им пука за теб... ти какво би слушала, в какви дрехи би се облякла, черни нали, суичър с качулка нон стоп да се скриеш от хората, които те обиждат и не те разбират, със слушалки за да избягаш от реалността и да не чуваш обидите им... как би се чувствала? Проявете малко разбиране един към друг бе хора, семейство сте, а даже и да не сте... за това има голям процент сред самоубийствата. Само отхвърляте различните и ги линчувате... дори собствената си кръв и плът.

Knight Rider

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7137ebf674
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Какъвто и да е той ти е брат вие сте една кръв и трябва да му бъдеш опора и да го приемеш такъв какъвто е независимо дали ти харесва или не! Ти за себе ли живееш ли живееш или за хорското мнение момиченце? Постави се поне за малко на негово място преди да го съдиш! Утре повърхностните ти приятелчета могат да ти обърнат гръб, но брат от когото се срамуваш никога няма да го стори. Той не би се поколебал да скочи в огъня когато си в опасност и винаги ще опитва да те утешава в трудните моменти.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7d9b5181bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Щом момчето се чувства добре така на теб какъв ти е проблемът? Свободен е да се облича както иска, да слуша каквото иска и ти не можеш да го караш да се променя! Защо те е срам? Защото не е част от статодо? Вземи пример от него и не бъди като останалите овце!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7d9b5181bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Естествено, че обичам брат си, просто искам да е като другите.Винаги е бил различен, но преди поне беше по-нормален - носеше различни от черното цветове и разговаряше с хората. Не съм говорила с него за това дали има някави проблеми, защото той не говори дори с нас. Музиката му не спира никога, дори за да не ни чува я увеличава толкова, че когато сме около него можем и ние да я слушаме. Как да говоря с него щом той не иска? (авторката)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 172d2cc263
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   На мястото на родителите ти бих се притеснила за ТВОЕТО развитие, а не за това на брат ти, бих поговорила сериозно с теб, а ако е нужно и бих те завела на психолог.
Прочети "Двете кралства" на Катя Антонова и "Нека ти разкажа" на Хорхе Букай. Успех и усмивки! :)
Ж 30

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a625d8cfd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Много ми харесва, как се срамуваш от брат си, защото обществото не го харесва и ти не го харесваш, край, точка, той не ти е никакъв вече. Е.. Ти не си точно такава, но кой знае до къде ще стигнеш, за да се впишеш. Аз и моят брат бяхме "нормални", но сега като се замисля и ми става тъжно, че сме били част от "нормалното". съвременното общество (не че е нещо ново де, и преди е било така) не толерира такава индивидуалност. Викай му ерес, ако щеш (няма нищо общо с истинското значение на думата ерес). Те, щом се вписваш, значи си поне малко популярна. Пробвай да промениш мнението за него (не е задължително да промениш мнението на всички). Един малък съвет - пробвай първо от момичета. Щом го мислят за сладък (или хубав, не помня вече) все ще имат някакви симпатии към него. Пък момчетата, ми ние сме такива. И ние имахме един не вписващ си в класа ни и го спукахме от подигравки.. Мдаа.. Всъщност децата могат да бъдат много лоши, но не и зли. За това решавай:
- Рискувай твоята популярност и статута ти на "нормално" момиче и помогни на брат си.
- Зарежи го, все пак какъв ти е той? Брат ти е, по случайност. Така няма да те мислят за луда.
Късмет с деликатната ситуация.

П. С. - Брат ти е напълно нормален. Това си е фаза.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1ca625854a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз съм същия като брат ти, така че ми изглежда супернормален. И аз не обичам много хора край мен и предпочитам да съм сам и да слушам или гледам нещо което ми харесва. Също се обличам в черно и със суичери и в даскало ме мислят за сатанист и даже за дилър и наркоман, но не ми пука! Обичай брат си какъвто е, защото това си е неговия стил и не може да бъде като останалите, радвай се че е себе си, той не е нещастен с това, напротив. Аз бих му станал приятел веднага, имаме много общи неща, така че дано намери своята среда с хора като него!
Крис

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0f7068b4dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   "...Тоой не говори дори с нас..."

Извинявай за въпроса, но живеете ли с таткото? Мъчно ми стана за момчето - явно и родителите не могат да намерят път към него и той се чувства съвсем самичък. И вината за това не е в момчето, а в тях. Скъсала се е някъде в годините връзката, която те, като родители, са били длъжни да намерят начини да я пазят и най-вече ТАТКОТО.
Моля те, прочети думите ми на своите родители

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3d395e3c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Не можеш да променяш хората. Брат ти може да се промени, само ако той иска. След година ще е пълнолетен и вече и родителите ви няма да могат да му се бъркат, пък не и ти.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d052a1ec1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   От опит казвам, че често по- затворените и студени хора от вън са емоционални и чувствени отвътре. Естествено, не всички, но значителна част от тях. Почти на 100% съм сигурна, че брат ти е такъв, без да съм го виждала и на снимка. Просто с него сме една "порода", а познавам и други като него.
Ако вникнеш в душата на брат си, вероятно ще видиш чувственост и емоционалност, каквито почти никъде не си срещала. Само, че той крие същността си, защото се страхува от това как ще го приемат другите и затова не допуска хора до себе си. И не прави лошо, защото мнозинството от хора биха го подиграли за това, понеже на мода са съвсем други качества. Вероятно има нужда от любов и разбиране, но не знае от кого и как да го поиска, а може поради някаква причина да се чувства непълноценен за това.
За това, че се разхожда навън - вероятно ходи и слуша музика. Така релксира и бяга от този свят. Много метъли са така, включително и аз. Предполагам, че ходи и по по- изоставени места, може да прави снимки или да събира идеи за нови картини, а може и да рисува по такива места. Аз вече набелязах над 10 такива и следващата седмица ще ходя да рисувам.



Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: d068c4f3ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   25 - "Аз съм темерут, ама вътре, дълбоко в себе си съм хубав и забавен човек. Ама е толкова навътре, че никой никога няма да го види"

Извинявай, аа пуснах Google Translate, че малко ми беше трудно, да си го превеждам.

 
  ...

...
преди: 6 години, 29 дни
hash: d052a1ec1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   26, еми, колкото можеш да схващаш, толкова. Като гледам, не си разбрал нищо от предния ми коментар, може би защото Google Translate превежда от чужди езици…


Black Sabbath

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker