Живея с прасе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Живея с прасе
преди: 13 години, 23 дни, прочетена 5281 пъти
Здравейте,

Нуждая се от съвет за справяне с мъж, който е изключително мръсен и разхвърлян и е превърнал дома ни в кочина.

Знам, че по-голямата част от мъжете не са големи чистници, аз самата не съм някаква фанатичка на тема ред, но този екземпляр е наистина нещо невиждано. Когато си съблича дрехите, ги хвърля където му попадне, сутрин ми се е случвало да махам яке и долни гащи от кафемашината, за да си направя кафето. Чистите си дрехи пък държи смакчани на купчина някъде по леглата, от където си взима каквото му трябва – за да си спести прибирането в гардероб. Когато яде нещо сладко, найлончетата хвърля по земята, намирала съм ги и по перваза на прозореца. Не ми се иска да изпадам в подробности за това какво е след като ползва тоалетната...

Накратко, животът ми с него минава в търчане след господина, за да гася лампите и да затварям вратите, да събирам мръсните гащи, потници, целофанени опаковки и обелки от банани от пода, дивана, секцията и т. н., както и да почиствам банята и тоалетната. Естествено, говорила съм с него много пъти, първо съвсем спокойно и добронамерено, обяснявайки му как точно трябва малко да промени навиците си, после стигнахме и до скандали. Той е изключително арогантен и неотстъпчив в това отношение и твърди, че след като ходи на работа, през останалото време има право да си почива както си иска, а не да се занимава с “женски неща”.

Аз съм работещ човек с много натоварено ежедневие, затова липсата на всякаква възможност за почивка вкъщи и безнадеждната, ежеминутна борба със свинщината вече няколко години ме е изтощила страхотно и съм станала страшно нервна. Интересува ме има ли някакви тънкости за това да научиш някой на елементарен ред? Нямам предвид да мие прозорците и да тупа килими – просто да прибира личните си вещи, да си чисти тоалетната, затваря вратите след себе си и т. н., тоест, неща, които и петгодишно дете би могло да прави. Благодаря предварително за всеки съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 21 дни
hash: 05c63324f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зарежи го бе - кво ти пука, май не го обичаш така или иначе.

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: a5f5237ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Почни да правиш и ти като него...

Лола

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 8219423637
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също мисля, че няма да се промени. Не за друго, а защото самият той си се чувства добре така, даже за по - "мъжествен" се има сигурно... Постави му ултиматум - или спира със свинщината или да се маха (или ти се махаш, зависи на кого е жилището). Като изтече срока, удръж на думата.

Ако имаш нерви може и друго да опиташ - просто не пипвай нищо - не му събирай дрехите и целофаните, не чисти... Да види как се издържа така... Но, не вярвам ти да издържиш, затова най - добре е всеки да си ходи по пътя.

Успех! Борония

 
  ... горе^
преди: 13 години, 21 дни
hash: a557c001f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   послушай първите 2. ...или наеми някоя пенсионерка да ти чисти основно и му взимай от него парите. И ти си вдигни краката, почни като него и кажи „аз съм работещ човек„...нека си плаща за услугите.
Или го зарежи, тъпо е да си с такова прасе...не знам дали след толкова караници за глупости, изобщо се радваш да си с него

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: d74f1d201b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен си е до човека,моят приятел например преди 4 години,ходеше с дълги чорапи и 7/8 шанталони,всичко изпънато на макс,а под мишниците се забелязваше едър мъх( то цяло мъхище беше)зъбите му под всякаква критика.
той не миеше нищо,но от миналата година живее в къщи.Баща ми помага на майка ми и той го вижда,баща ми готви той сяда яде и чиниите в мивката ги изтипоса.Оправданието :Мързи ме,аз не мия чинии,ее аре измии ги ти.След безброй скарвания започна чат пат да мие чинии.Зимата аз си счупих ръката и дори с гипса пак ме караше да му мия чиниите.Не се сети че аз с тая ръка нищо не трябва да правя,за това и не ми зарастна добре ръката и сега имам проблеми с нея.Може да мие ,но когато иска,или когато на сила го накараш.
Приятелите също влияят.Имаме едни познати и те живеят заедно.Тоя индивид казва :донеси ми вода и тя търчи и чака да я изпие ,той да и подаде чашата като на куче и тя да ходи да я мие.За него това били женски работи,да мие и да пере или да чисти.Ама иначе колите могат да си ги мият и лъскат а една чиния не могат да измият за 5 секунди.Друг индивид пък не знаел пералнята от къде се пуска и че се перяло разделно.Въпрос на възпитание.Момчето гледа от баща си и подражава дори без да осъзнава той си изгражда характер на основа на това което вижда от мъжа в къщи.Трудно е но могат да се превъзпитат но до някъде.Успех момиче,аз моя звяр се мъча още да го превъзпитам,сега поне възприема като му се говори.

 
  ...


...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 53c8857d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ужас...тва ако съм аз, няма и 2 дена да седи при мене. Или аз при него.
Че още и питаш "как да го науча????!!!" Не смяташ ли, че леко му е минало времето за възпитание...казвам го без капчица ирония...но вие сами ставате подлоги и чистачки на мъжете, за един гол *** си продавате и душата, и тялото...напълно съзнавам колко грубо звуча...но какъв съвет очакваш да получиш, това, което описваш, не е никакъв мъж.Ти сама го определяш като "прасе". Ами не живей с прасе!
Какво изобщо правиш с него?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 21 дни
hash: 4bd9572aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ще се радвам ако някоя от вас даде съвет защото и аз имам същият проблем. 12 години живея с такъв мъж, понаучих го да си слага чинийте в мивката и да бърше масата след заповед т.е. нищо. Мръсните боксерки все още се хвърлят в/у казанчето на тоалетната и пр. Не намерих начин но не мога да го оставя обичам го.

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: a557c001f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   стига, мацки - има и по-лоши неща (алкохол, хазарт..) - не можете да промените мъжете си - явно майките им просто не са ги възпитали! Но ако натяквате и правите скандали за т. н. прочут въпрос на „отворената туба с паста за зъби„, ще ви правят само на пук и ще имате да чистите повече.
Ако обичате момчетата, трябва да си затворите очите - имате просто още едно дете в къщата, след което да вървите и това е
Жижу

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: efe0941111
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мъжете са такива "Изчадиа от Ада" Колкото повиче им се угажда ,толкова повече ти се качват на главата. "ЛУДКАРКАТА"

 
  ... горе^
преди: 13 години, 21 дни
hash: 827fee8ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Еми поговори съвсем сериозно с него и му покажи, че ти командваш няма да те прави на прислужница.Ако той така се въсползва от теб няма да оправиш проблема.А относно коментар 2. Според мен ако и тя така прави дома ще се превърне в по-голяма кочина,жената иска да живее в подреден и свеж апартамент :)

 
  ...

...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 6b0751805d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Попитали блондинка:
- Как се нарича дебел мъж?
- Прасе!
- А как се нарича дебел мъж с пари?
- Мечо-о-о...

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: 8219423637
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Жижу, не си живяла с такъв човек, затова не давай акъл. У дома човек иска почивка, не да ходи след някого. Аз лично не мога да търпя мърльовци и това, че имало и побойници, пияници и комарджии не би ми било никаква утеха, ако домът ми е кочина. Мъже на тоя свят много.

Без лоши чувства: Борония

 
  ... горе^
преди: 13 години, 20 дни
hash: fea6672d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Майка му не го е научила...

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: 562ec03802
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз съм 7, като цяло поддържам Борония.
На другите, които казвате "обичам го", искам да ви кажа: обичането не се свежда до кревата. Прощавайте за израза, но... ЛЮБОВ има само когато е взаимно. Дали ако въпросното "момче" ви обича, дали ще се държи така, дали ще остави вие да му слугувате? ! Нищо не натрапвам, само споделям мнение... ако ви обича това момче, или мъж, няма да остави ти да ходиш след него и да му слугуваш, и да вършиш и всичката домашна работа освен другото, напротив - ако те обича и уважава, ще гледа той да свърши колкото може повече, за да ти е на тебе по-леко. И ти като го обичаш, и ти така ще гледаш - взаимно.
Та не се заблуждавайте, че мъжете ви ви обичат и ви уважават. Не съдя никого... но в тоя живот е КАКТО СЕ ПОСТАВИШ.

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: 19462fb655
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Липсват му първите години или и следващите, а и явно по природа си е такъв. Незнам за съвет - моят мъж е коренно противоположен и стига до маниакалност да е подредено и чисто, въпреки, че аз определено поддържам къщата. Та мисълта ми е щом преди да се съберете не си го преценила мисля, че доста трудно ще го превъзпиташ. Ами аз съм връщала децата си за една малка хартийка колкото билет, а той опаковки хвърля по пода вкъщи. Тежко положение. Когато говорите какво казва? Не е възможно да не схваща, че е неприятно и неуютво да се живее така, още повече предполагам е поне около средната възраст.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 85553bc1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От Авторката: Благодаря на всички коментирали, особено на тези, които се опитаха да помогнат със съвет. Имам чувството, че трябва да направя някои уточнения. Особено за това, че "зарежи го" е най-елементарният подход - ако имаш дете (както е в случая) търсиш до последно по-добри варианти, преди да го лишиш от родител. Може би е интересно да спомена, че до раждането на детето нямаше очевидни индикации за наклонностите на таткото - неговите собствени родители си поделят всички задължения, няма го това типично нашенско отношение към жената като към домашен ратай, напротив. Той самият е съвсем наясно, че ми създава голям стрес с поведението си, но поставя собствения си кеф над всичко останало. Преди да ме обвините в глупост, пак казвам, че започна да се държи толкова нагло едва няколко месеца след появата на детето. Става съпрос за напълно изградена личност малко над средната възраст. Според вас дали от правна гледна точка може да се говори за психически тормоз? :) Усмихвам се, макар че не е смешно:)))...

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: a5f5237ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   В първия си коментар те посъветвах да се държиш като него, обаче след тея пояснения си мисля дали поведението му не е сигнал за проблем,коренящ се по-дълбоко от колкото първоначално погледнато. Първото,което ми изниква е ревност. Знам че звучи странно,но може би вижда,че в по-голяма част вниманиетпо ти е насочено към малкото дете и чрез това си държание, се опитва да го насочи обратно към себе си. Опитай да поговриш с него и се опитай да го накараш да ти каже какво действително го притеснява. Както обичам да се шегувам разликата между мъжете и децата е само в стойността и големината на играчките им :)

Лола

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 85553bc1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Права си за последното, Лола:) Благодаря отново за съвета. Опасявам се, че не става дума за ревност - просто аз никога не съм била обсебващ тип майка, стремя се и до ден днешен да имам малко лично време и собствени интереси. Но вероятно си права и за това, че става дума за по-дълбок проблем. И се опасявам, че аз и този човек може просто да сме от различни светове - аз вярвам в това, че истински добро семейство има само между равноправни личности. А той се оказва просто балканец с крехко его, на когото му харесва жената да има кариера, собствено мнение и т.н. само за по-интересно - а вкъщи мълчаливо да му слага яденето, да му носи чехлите и да му пере гащите на ръка... Понякога имам чувството, че е комплексар със стратегия - благодарение на сизифовските мъки в домакинството да ме посмачка, да ме вкара в безопасна рамка. Някакви си разговори няма да го откажат. Аз лично, като човек, не се чувствам зависима от него по никакъв начин, но като майка не мога да си представя, че ще лиша детето от баща до него.

До номер 7 и номер 12 - намеците ви са излишни. Определено има доста жени, към които можете да ги отнесете, но аз съм работещ и независим човек (както вече ясно казах) и съм се издържала сама през целия си живот на възрастна. Като тълкувате всичко през призмата на клишето, не помагате по никакъв начин с коментарите си - а целта тук трябва да е не просто да се изкажем, а да се изкажем смислено:)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 19 дни
hash: a5f5237ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Няма как да е дошла тая природа балканец, защото няма къде да го е видял, ние имитираме родителите си,колкото и да не ни се иска. Не става въпрос за това да си обсебваща майка, става въпрос, че преди детето го е нямало и всичките да кажем 4 часа са били само за него, сега детето е там и акквото и да си говорим,ти отделяш време за това дете, при което той се чувства пренебрегнат и ревнува. Това имах предвид с горния си пост. Ако имаше проблем с това да работиш и да създаваш кариера, се съмнявам да успееше да го скрие толкова години...

Лола

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 4bd9572aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Човекът си няма проблем. Просто уморен от работа се връща и иска да му е гот в къщата му хвърля си обелката на плота е тя паднала на земята и какво тя жена му и без това сега не работи значи има време да чисти.
Това е в главата му ако я разрежете.

Съвет: С мили и ласкави думи. С влюбен поглед и усмивка:
Съпи би ли прибрал обелката в кофата моля?
Мили много те обичам, но бих те обичала повече ако си смениш чорапите.
Зайо бих била най-щастливата жена ако не си качваш краката на масата в мое присъствие.
Слънчо би ли бил толкова добър колкото и красив да минеш хола с прахосмукачка.
Вечер в леглото галейки го:
Коте сутрин си мисля различни неща за теб /т. е. не същите както в момента/ като си правя кафе не заради друго а заради мръсната ти фланелката върху кафе машината.

И най-важното винаги след всеки ваш успех: благодаря коте и ако е наблизо целувка.
Това при 98% от мъжете действа, ако ги използвате точно. Вероятноста точно вие да имате 2- та % в къщи е много малка, а и те щяха да са си такива непокизи от началото на връзката.

 
  ...

...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 9b393e8178
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   21, жената казва, че също работи. Какво означава мъжът бил уморен? Това го оправдава да разхвърля навсякъде? Тя да го била гледала с влюбен поглед и да му се моли. Море, аз да съм, с такъв влюбен поглед ще го гледам, че ще го запомни. :Д Тя не е длъжна да чисти след него пък и на всичкото отгоре да му се моли.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 19 дни
hash: 12a9e16727
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Аз съм 7 и 15. Няма клишета тук, всичко, което исках да ти кажа, е, че, както се каза по-горе, въпроса опира до възпитание. А там където свършва възпитанието, опира до съзнание. Ако той няма това съзнание, няма да го научиш. Нито с "котенце" и "зайче", нито с нищо.
Никой не е казал, че си материално зависима от него. Поне аз не съм... Реагирах малко по-остро, защото наистина такива неща ме изкарват из нерви, когато ги видя някъде... и аз съм жена и майка, не съм живяла с такъв човек, няма и да живея. Не заради друго, а защото ако той не ме уважава, как аз да го уважавам?
За да има детето "баща"? !?
Пак ти казвам, взаимно е. Любов, уважение - тия неща са взаимни. Стигне ли се дотам да го изискваш насила, работата е бегала.

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 70c129857d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Кофти явно на повечето от вас мъжете не са живяли сами. Ха май всичко е до възпитание. Каквито родителите такива и те. И говорите за апартаменти, че колко трудно се почиства и потдържа един апартамент. Аз живея сам в къща и ме тормозят само френските прозорци които кучето цапа... сам си готвя вярно имам миялна машина (най-хубавия уред за един ерген) сам почиствам къщата след секи купон или сабиране а това е често, сам си потдържам двора, сам си гледам кучето. Но признавам единственото място кадето нечеистя са гаража и 2те сервизни помещения, само ги подреждам като ми стане твърде разхвърляно и се спъвам в разни части и съндъци с инструменти... но там влизам аз и още няколко авера. Гостите и по спецялно жените са горе на чистичко и подредено. Та дори и жена да се заварти околомене непипа толкова колко аз. Ставаме сутрин правя закускя и кафе, тръгваме да излизаме и кфо да видя поне чашата за кафе да си дигне ако не в миялната поне в мивката да я прибере не ги карам да мият.. ма не...

Та исках да кажа кфито мърлячи мъже има такива и жени....
давам примерно огледалото опръскано с разни кремчета и мазила... Е исцапа го що него почисти? Щото ти е неудобно или щото и тфоито в къщи си е такова? Оплаквате се но нищо неправите или аз съм вазпитан по друг начин...

Таз

 
  ...
преди: 13 години, 18 дни
hash: 4bd9572aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз съм №21 към №22 и №23 Госпожи с капка мед се ловят повече мухи от колкото с каца жлъчка. Бъдете сигурни.
Пробвайте и ще видите, че е така.
С обиди и скандали няма да постигнете толкова, колкото с усмивка и мила дума. Знам че е трудно, но след като видите ефекта много лесно се свиква с милите думи. Как по бързо и ефективно да получим чаша вода.
Кое изречение как ще му подейства според вас:
- Ей идиот простак дай вода не мога да те понасям вече!!!
- Мили моля те налей ми водичка.
Това важи за всички ако аз се обърна към вас с с лоши думи с крясък, по скоро ще ми се обидите, от колкото да помислите върху думите ми, дали съм права. Но ако същото нещо го кажа с усмивка и мили думи, бихте се замислили и за да продължа да се усмихвам бихте дори направили това което искам, не зависимо дали ви се иска в момента. Просто имам опит и това действа.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 18 дни
hash: 12a9e16727
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Прав си по принцип, 25, но, не мислиш ли, че за да има разбирателство, трябва да има взаимно уважение? Ако аз те уважавам, а ти мен не, как ще се разбираме?
Не е ли смешно и нелепо възрастен човек да казва на друг възрастен: "мили, би ли си вдигнал обелката от пода, моля те?"
Та нали не сме идиоти, нито малки деца.

 
  ...

...
преди: 13 години, 18 дни
hash: 4bd9572aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Сега ако ви кажа "моля изслушайте ме". Това нито е молитва нито ви се моля кой знае колко, с удоволствие бих ви го казала, надявам се с удоволствие да ме изслушате.
Не мисля че думите: благадаря, моля, мили, скъпи, и т. н. са за деца, а за всички хора, било то малки или големи и дори възрастни. Взаймното уважение ще се получи след време най-много месец два. Общуването между хората е като огледало и ако ти говориш сърдито отсрещният ще се защитава също сърдито, дори за най-малкото нещо. Ако вие говорите мило и с искрена любов първоначално отсрещният който е свикнал да му се карате ще се шокира, няма да знае как да постъпи след време и още мили думи всичко ще се оправи.
Вероятноста вие да говорите с обич и искренно, а да ви отвърнат с лошо е минимална почти нулева. А в семйство тези двама души са се харесвали и обичали в даден момент, следователно там възможноста е нулева. Просто те са загубили /забравили/ радоста от връзката си от това, че са заедно и че се обичат, която лесно може да се върне, ако вече не са дълбоко наранени един от друг / което в този случай липсва/. Те са забравили защо са заедно, защо са се оженили. затова, че тя е най-милата, най- красивата, най-приятна за разговор, най, най, най жена за него, а той е най-силният и най смелият принц на бял кон за нея. Аз просто се помъчих да им припомня. Благодаря.

 
  ...
преди: 13 години, 18 дни
hash: 9b393e8178
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   25, може да не се стига до скандали. Въпросът е, че жената не е длъжна да чисти та да се моли така.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 18 дни
hash: 4bd9572aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Аз съм № 21, 25, 27 Нямам повече какво да кажа по темата исках само да пожелая успех на авторката: Дано съумееш да се справиш вярвай в себе си. Само ти можеш да си прецениш дали си струва не се изисква кой знае какво усилие да се отнасяш с мили думи към любимия човек. Ако той вече не е любим това е отделен въпрос.

 
  ...
преди: 13 години, 17 дни
hash: 85553bc1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   От Авторката: Здравейте и отново благодаря за съветите, но в самата история вече казах, че съм опитвала многократно да говоря с него добронамерено, но той не изглежда да има желание за промяна - така очевидно му е добре. А и също като някои коментирали смятам, че е нелепо да обикалям след него и да му чуруликам с молба пиленцето да си вдигне гащите от еди къде си, слънчицето да си пусне водата в тоалетната и т. н. Сори - дори малкото ни дете вече се сеща само за тези неща:)

 
  ...
преди: 13 години, 17 дни
hash: dad0325681
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Към авторката: то това е ясно... ясно е, че след като той не желае, не можеш да го принудиш. Нито с добро, нито с лошо... детето като гледа това, утре и то ще го повтори в своето семейство. За съжаление каквото и да си говорим, за всички е ясно, че не става нито да оставиш всичко и да живееш в кочина, нито да слугуваш, нито има начин да принудиш мъжа си да си върши работата и задълженията в къщата, в която живее. Но не може и така да продължава... съжалявам, че нищо конструктивно не мога да кажа... дано намериш изход... все пак ти желая успех, каквото и да решиш... искрено ти желая да намериш начин и изход от това положение.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 17 дни
hash: d4bf3c12e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Не си слугиня, така или иначе имаш определени домакински задължения, но това не включва да ходиш след нечий задник. Подобни заболявания имаше и вкъщи и приложих два метода: -- моите хора имаха немарливо отношение към битовата техника и предмети от обзавеждането - при повреда или чупене се правех на ударен, викаха си техници за сметка на заплатата на жена ми или джобните на децата - бръкнаха се и се научиха на ред;
- дразни ме, когато видя неща не на местата им, у дома беше заприличало на склад на ширпотреба. Една вечер предупредих, че видя ли нещо не на мястото му, ще го нося в контейнерите. Много не хванаха вяра, но на другия ден излязох с чувал на гърба. Е, вечерта имаше опити за врява, но я неутрализирах, имаше обтегнати отношения, но това беше цената.
При теб е по-различно, но все нещо трябва да предприемеш, иначе марлящината може да се задълбочи.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 16 дни
hash: 8219423637
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   За какво му е на детето ти такъв баща - мърляч? На какво ще го научи? Разкарай го!

 
  ...
преди: 13 години, 16 дни
hash: 85553bc1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   До 31 и 32 от авторката: Благодаря ви за обективното отношение. Аз може би не поставих правилно акцента в самата история. Все повече си мисля, че ние загубихме взаимното си уважение и всякаква радост от това да сме заедно - мърлящината е просто неговият начин да го покаже. Ако не беше така, ако имаше загриженост за другия, след всичките ни разговори по темата все щеше да има някакъв напредък...

До 33: "Разкарай го" е малко първосигнално като реакция, все ми се струва, че да разкарваме хората от живота си за щяло и не щяло няма да ни направи по-щастливи (не говоря за случаи на насилие, алкохолизъм и т. н., когато е доказано, че почти няма шанс за подобрение). Когато си създал семейство с един човек, имаш друга нагласа - да се подхожда интелигентно към проблемите и да се търси разумния компромис. Така мисля, че трябва да бъде. Разбира се, всяко нещо си има край и не бива "търпението" да е просто параван за нашата нерешителност или направо глупост. Но до един момент човек опитва. Когато става въпрос за семейството ти, не можеш просто да обърнеш гръб при първите признаци за проблем.

Бъдете здрави!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 16 дни
hash: 6b9a9583b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Как да не си поставила акцента... напротив, в историята описваш точно това: липсата на уважение от страна на мъжа ти към тебе, към семейството като цяло, което сте вие, и към детето, което е колкото твое, толкова и негово.
Споменаваш за тежките проблеми /като насилие и алкохолизъм/ и за жените, които търпят от страх и нерешителност, с надежда, че може "да се оправи".
За тях нямам думи, нямам коментар. Но ти, като съдя от всичко, което си казахме тук, не приличаш на тях. Нито по начина на мислене, нито си материално зависима от него... по-скоро ме плаши неговата /на мъжа ти/ незаинтересованост и безгрижно безхаберие: като си му поставяла въпроса, той е казвал "искам да си почивам"... Не виждам КЪДЕ Е СЕМЕЙСТВОТО, къде СИ ТИ в тази работа.
Ти гледаш за семейството, за общото, а той - за себе си. Дай боже да не съм права, дано да греша.
Дано намериш добро решение, УСПЕХ още веднъж от мен.

 
  ...
преди: 13 години, 15 дни
hash: 8219423637
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Е, добре, нали си опитвала вече? Като не иска да се превъзпита, или го търпиш какъвто е или го махаш. Уважение и взаимна грижа сте загубили, независима си, дава лош пример на детето... Не знам защо го търпиш още, наистина...

 
  ...

...
преди: 13 години, 14 дни
hash: 4bd9572aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   "ние загубихме взаимното си уважение и всякаква радост от това да сме заедно - мърлящината е просто неговият начин да го покаже". Ето вече сама имаш отговор на въпроса "защо го прави". След като си загубила уважение е много трудно за теб да се обърнеш с думите пиленцето, слънчицето, но и това е начин просто тук трябва да преглътнеш гордоста и обидата. След като не можеш. Единственият начин сега е да го убедиш, че идеята за промяна е негова и по този начин помага на детето си, да не се учи детето му да живее като клошар. Тъй като сте истинали един към друг и единствената ви връзка е любовта към детето. (Макар, че и това можеш да промениш можеш да си върнеш любовта. ) Идеята ми е там да му обясниш, че всъщност на теб това не ти пречи толкова, ама се притесняваш за детето за неговото възпитание. За да имаш успех трябва да използваш правилният момент и правилните думи да го убедиш, че идеята за промяна е негова. Че той го прави не за теб а за детето. Пак съм № 21, 25, 27, 29 писах, че нямам повече какво да кажа по темата ама ти авторке досега не беше споменала за липса на чувства и уважение бях писала "Ако той вече не е любим това е отделен въпрос. "

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 33d4666a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Имам едно подобно същество около себе си, което обичам но много пренебрегва чистотата в дома и всячески ми създава работа, а щом изчистя внася разни неща от гаража с метър прах и ги захвърля даже в завивките. От толкова яд забравям и за пиленце и зайченце и меченце. А да го оставя да цапа като две годишен, а аз да живея в кочината му , е гавра с мен. На него изобщо не му пречи даже и да се зарине стаята да горе в безпорядък. С разликата че ние скоро заживяхме заедно и не дава да го командват и забележки не приема. Исках да звънна на майка му и баща му и да го изложа да им се скарам защо не са възпитали сина си и защо той още чака майка му да му чисти. Но това само ще му подрони авторитета. В никакъв случай не съм му майка, а половинка която също го обича , прави му закуска и го глези, но той не е дете, а съзряло същество. Ако в началото беше такъв какъвто сега нямаше да се излъжа така, обаче сега е късно. Авторке сподели такива мъже търпят ли промяна.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6ecfc0d3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Авторке, това е много тъжно.
Не знам, защо стоиш при него само заради детето, след като на него не само не му пука за детето, но и явно детето му нарушава комфорта - сама казваш че проблемите са започнали няколко месеца след раждането, т. e. преди това като сте си били само двамата ги е нямало и не се е държал по този начин.

Има за съжаление много незрели мъже, които искат деца, а веднъж след като бебето се появи, се оказва че не са готови за новия начин на живот и новите отговорности... и реагират с инфантилен протест. Дали ревнува от детето, защото вече не е център на внимание и се чувства пренебрегнат, както по-горе се опитаха да ти намекнат или пък просто не е готов за отговорностите на бащинството и протестира, това само вие си знаете.

Недопустимо е такова поведение и крайно безотговорно, особено при малко бебе, когато хигиената в дома трябва да е безукорна, помещенията обитавани от малкия да се поддържат стерилни итн. Този човек е опасен за здравето на бебето ти, по нататък и за възпитанието - а ти се аргументираш с това, да не растяло без баща. Поведението му е крайно незряло. За какво му е на детето такъв баща - да расте в дом без любов, със скандали за битовизми и демонстрации, как баща му не зачита майка му?

Да ходиш да пускаш водата в тоалетната след 30 годишен мъж? Да му събираш мръсното белю от кухнята? Той да се храни и пред очите ти да хвърля обелки от плодове и опаковки на пода... wtf.
Явно си прекалено търпелива и му даваш сигнали, че всичко е допустимо и че нямаш избор освен да търпиш, щото нали имате дете и си вързана до живот... ами, жалко, но докато продължаваш да реагираш по същия начин и той ще се държи по същия начин. Единствения вариант е да предприемеш драстични промени, за да види че си сериозна, а не че просто си говориш - това или ще го отрезви, или няма.
Между другото, пробвала ли си да го заплашиш, че ще се изнесеш и ще го оставиш той да се грижи за детето? А защо не и наистина да се изнесеш за няколко дни. Това определено ще e неочаквано и ще го стресне, пък дано си осъзнае отговорностите, като се наложи да остане насаме с малкия...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker