Майка ми ме подценява и това ме наранява адски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ме подценява и това ме наранява адски
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1517 пъти
Здравейте, искам да сподея тук нещото, което ме тревожи и да поискам съвет от вас. Аз съм студентка втори курс Медицинска сестра. Справям се много добре с университета, както съм се справяла отлично и в училище, даже завърших с отличен успех. Та, ние с майка ми много пъти сме имали конфликти за това да не ме сравнява с хора, които учат Медицина, защото тя често го правеше, та днес пак стана въпрос за това. Баща ми каза: Защо не станеш лекарка? Той се пошегува, а аз много се дразня, когато ми казват така, защото първото, което е аз никога не съм го искала това и второто - дори не съм се опитвала да се кандидатствам, че да ме приемат. Казвам го, защото ако например това нещо го бях искала и не ме бяха приели щеше да е по уместно да подхвърлят каквито и да е коментари. И днес когато баща ми каза това, тя се позамисли и отговори: "То, това да не е лесно. " Все едно ме подценява и не вярва в моите възможности. Това много ме нарани и се скарахме. Искам съвет от вас, вие как бихте реагирали в подобна ситуация, как бихте се почувствали, как да постъпя с нея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: c1bf77983e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Родителите ти искат да си лекар ,по причини и за които ти самата можеш да се сетиш.Всички знаят,че кандидатстването на медицина е доста конкурентно.Това е причината да ти говорят така.Те преценяват ,че след като си била отличник си можела и лекар да станеш.Евентуално.
Такива са родителите-притесняват се за децата си и искат възможно най-доброто.Децата ,обикновено,не могат да осъзнаят това,а когато вече го могат ,е твърде късно.
Какво можеш да направиш,след като вече си избрала да бъдеш мед. сестра,а не лекар?Ами,да говориш серозно с тях и да им обясниш да те оставят на мира.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b7c9553d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като бях около 20-те си години родителите ми също ми натякваха защо не съм кандидатствал за лекар, колко престижно и добре платено било и т. н., но аз кандидатствах това, което исках и сега работя по специалността си и съм доволен от работата си(пари, естество на работа). Следвай мечтите си и желанията си, родителуте ще го разберат след време

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b32b5ab532
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не го взимай навътре, не е лесно, отговорност се носи, много се учи и много пари трябват. Не е казала, че няма да можеш. Аз също съм мед. сестра, желая ти успех.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: c1bd53c018
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз имах подобни проблеми - Накратко, последния път, когато се лсучи, просто си тръгнах и не се обадих 11 месеца. След това се срещнахме, поговорихме си и отношенията се промениха към по-добри.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 364a44d525
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ами те ти са родители, познават те от дете и са преценили, че ти не си достатъчно интелигентна за да станеш Доктор. Наистина не е лесно и майка ти е права. А ти щом си завършила с отличие гимназия защо не записа да станеш Доктор. Медицинска сестра и Доктор са медицински професии, но май чувстваш, че нямаш интелектуален потенциал за Доктор. Родителите ти не те подценяват те просто виждат нивото ти, а ти защо се дразниш. Докажи им, че ставаш за нещо повече щом си толкова сигурна в себе си.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 358b44d65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да си медицинска сестра също не е лесно! Напрежението и отговорността също не са малки!
Аз също съм студентка, също медицинска специалност, и на мен са натяквали защо не съм записала медицина преди години, че съм можела повече и така нататък, но аз записах "по-малко престижна" специалност, защото това беше нещото, което наистина исках. Просто послушах себе си. Според мен, ти си постъпила правилно. Има безброй примери на хора, поели по път, по който родителите им са настоявали - резултатът не е особено добър.
А относно подмятанията на майка ти - опитай се да не обръщаш внимание на това. Рядко хора, които нямат поглед върху истинската работа на медицинските работници, осъзнават всъщност колко характер, търпение и отдаденост са нужни, изобщо, за да тръгнеш по този път!
Сестинската професия е всичко друго, но не и лесна и безотговорна, нито е по-малко достойна за уважение от лекарската!
Успех, авторке!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a93d70047e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, защо се хабиш за глупости? Да си приказва майка ти каквото ще- удари ѝ тотален игнор и не позволявай да ти точи енергията! Следвай си своя път и хич да не ти пука! Аз така се опънах на моята за избор на средно и висше, не съжалявам за нищо! Сега всичко е ок, радва се за мен, и на твоята може да ѝ дойде акъла! Успех!

А номер 5 първо да си види собственото ниво и после да коментира!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 53026d4430
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 5, въпросът не е да се доказвам за нещо, защо трябва да преприемам каквато и да е крачка в живота ми, да правя нещо, което не желая, само, за да докажа нещо на някого? Колкото до това дали родителите ми ме познават, не съм толкова сигурна. Защото аз наистина знам, че бих могла, само ако го бях искала. Не мисля, че не съм достатъчно и интелигентна за това, даже напротив, но не ми е това целта в живота, нито пък някога ми е било мечта. Но ако наистина майка ми мисли такива неща за мен, това ме наранява, защото собствените ми родители не ме оценяват, това ме кара да се замислям познават ли ме наистина.?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ea2f0e9fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Родителите ти са прави. Завършила си с отличие гимназия и си имала потенциал за по-добро образование. Избрала си да станеш медицинска сестра, което означава винаги втора цигулка - и в йерархията, и в заплащането, след лекарите. Обясни им мотивите си за избора на тази специалност. Докажи им, че това е съзнателно взето решение от теб и защо е взето.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9c8f402b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А на мен мед. сестра преди години ме посъветва ката разбра, че ме интересува медицина.. Каза "ако ще записваш, учи за лекар, не за м. сестра, казвам ти го от личен опит, ще учиш малко повече, но си заслужава на фона ня това, което избрах аз. "
Още й помня думите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker