Майка ми е бременна,а аз не искам ново дете в семейството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми е бременна,а аз не искам ново дете в семейството
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 5650 пъти
От 2-3 дни в семейството ми се знае, че майка ми е бременна. Аз и баща ми не искаме детето, защото знаем, че ще ни е трудно, понеже не разполагаме с достатъчно средства, за да се издържаме. Аз съм свикнала да съм единствено дете и ще ми е трудно да приема тази промяна в семейство ми. За жалост мама е бременна в 4ти месец и абортирането е по-трудно и животозастрашаващо. Не искам да се случи нищо на мама. Просто искам да сме си само тримата, както досега. Искам детето да се роди живо и здраво, но не искам да живее с нас... искам да го осиновят.
За 3 дни вече усещам как полудявам. Гладна съм, но нещо ме кара да не ям. Избухвам за най-малкото. Не мога да спя.
Най-лошото стана по-рано днес, докато се къпех... забелязах самобръсначките на татко и ми минаха много неща през ума.
Посегнах към тях, но си казах, че това не е решението.
Кажете ми какво да правя. На когото и да кажа все се опитват да ме успокояват... как това било най-хубавото нещо в живота;как нямало да бъда сама и т. н. Не искам да имам брат, с когото да имаме 16 години разлика!! Това бебе още не се е родило, а създаде толкова проблеми на семейството ми не само на мен! Искам да знам какво да правя. Помощ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 55

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 73ed167a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Искрено се надявам историята да е измислена. Не ми се вярва как ще се чувства това дете в такова семейство…


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 812569b441
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Не е хубаво да мислиш като егоист. Някои ден родителите ти ще си отидат и ти ще си напълно сама. Но няма да е така, ако имаш брат или сестра до себе си. Сега мислиш само за пари, че нямаш това или онова, заради бебето. Обаче нямаш си и най-малка идея, че в момента ще се роди най-добрия ти приятел. За цял живот никой друг няма да те обича както брата или сестрата. Когато остарееш ще бъде единствената ти подкрепа в проблемите, а повярвай всеки има много. Сега си малка и мислиш само какво да си купиш, но ако махнете детето сега, цял живот ще съжаляваш. И ще го разбереш, но късно.
Казвам ти го, защото като малка ме питаха искам ли брат или сестра и аз казах, че не искам. Реагирах като теб и цял живот съжалявам за това, даже ми се реве, че нямам никого до себе си :( Не прави тази грешка, приеми бебето и го гледай като голяма кака, тази любов ще ти се отблагодари някой ден.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3c61a7cffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   А майка ти какво казва? Иска ли го или не? Да не мислиш, че заради една 16 годишна пикла ще остави детето си в дом?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b932bcac85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Успокой са моме... Не е края на света ще се справите някак... Все пак ще ти е братче недей така с лошата... Мисли си за хубави неща и не бъди егоист.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f809fc4ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   Разглезена смотла без извинение. Свикнала си всичко да ти пада на гъза и да не делиш с никой. Еми сори, малката, майка ти не ви пита, дали искате детето, щото когато баща ти е ръгал, не е мислил, а си е правил кефа.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9045a6cd12
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Ако историята е реална в което се съмнявамТИ СИ ЖАЛЪК ЕГОИСТ.
Няма по-хубаво от брат или сестра. Приятелите са до време. Родителите остаряват и си отиват, а брата и сестрата са твоя кръв.
Бебето носи толкова радост в дома и ще те научи как да обичаш нещо повече от себе си(при теб това май е невъзможно)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: da397caa8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Ужасена егоистка и глезла! Това си ти...
Ако имаш брат или сестра... това е приятелство, подкрепа, уважение у любов
Грях е да го кажеш... дано поумнееш, сбъркон момиче :(

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 44bfb06a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   И аз бях малко скептична преди раждането на брат ми, което се случи и по време на една криза. Бях в началото на пубертета и отдавна си живях с идеята, че ще съм единствено дете. Като по-малка все исках брат или сестра, но с времето приех, че няма да имам такива. После, изненада! Първата седмица изобщо не успях да го асимилирам, но с времето идеята ми допадна. Всъщност се развълнувах едва когато майка ми беше в 9-тия месец. Днес, 8/9 години по-късно, не мога да си представя живота без това малко създание. Разликата ни е голяма, малко е трудно да приемеш, че бебето плаче за всичко и има нужда от много гледане и пазене, но се свиква. Не си мисли глупости, а приеми фактите. Майка ти е бременна, живот и здраве ще роди безпроблемно и вие ще бъдете четирима. Първите години е по-трудно финансово, после всичко опира до още една чиния на масата (не е много) и някакви средства за закупуване на дрехи и плащане на такси (също не е много, ако финансите се разпределят разумно). Бебето по никакъв начин няма да ти отнеме нещата, които имаш. Предполагам, че дори бързо ще ти стане голяма слабост. Пък и ти си на 16 години, което автоматично означава, че до 3 години ще си завършила и ще си поела живота си в ръце (учене или работа). Между нас казано, раждането на бебето ще отнеме от вниманието на родителите ти и те няма да се сещат да те тормозят за каквото и да е било. Ако сега искат да им показваш бележник всеки ден, след година я ще се сещат да ти го поискат на две седмици, я не. Има си много плюсове. Не си мисли, че е нещо лошо. Всичко се променя с един нов живот в семейството и тази промяна е хубава.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: dcb9b25fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Аз съм свикнала да съм единствено дете... говориш за убийство за аборт, осиновяване...
Защо?
Но мило дете, ти не си виновно, така си пораснало, така са те възпитали, такъв мироглед са ти създали. Каквото посеят вашите, това и ще пожънат.
Моето дете е на твоите години, всеки месец ме пита, бременна ли съм, защото знае, че сме постоянно по лекари за това. Единствено се шегува, за пола и казва, че ще го върнем, ако е момиче и няма да сменя памперси. Толкова сме обнадеждени вкъщи, че ще стане.
Няма да бъдеш по-малко обичана, напротив би трябвало вкъщи, когато влезе това малко невинно същество да сте щастливи всички. Ще се чувстваш ли добре, ако майка ти изостави детето и е нещастна. Ако знаеш, че твоя брат/сестра е осиновена някъде. Доволна ли ще си? Сигурно имате психолог в училище, отиди и поговори. И подкрепяйте майка ти. Баща ти, не иска детето. Но за бебе трябват двама. Ти ще си поемеш пътя сало след няколко години, не се меси, цупи и не управлявай живота на другите. Утре дали ще ти е приятно твоето дете да ти определя, как ти да живееш?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f095e8a859
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Ми то сигурно и с теб е било така. Баща ти не те е искал, но е било твърде късно за аборт. Няма никакво значение ти какво искаш за бебетата на други хора, пък били те и роднини. Съветвам те да пиеш противозачатъчни И да ползваш кондоми, за да не изпадаш в такава ситуация.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 211689d2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

12.   Колко деца ще имат родителите си е изцяло тяхна работа и ти нямаш право да им държиш сметка! Много нагли станахте днешните младежи откъде накъде една пикла ще държи сметка на родителите си? Вече е късно за аборт момиченце и братчето ти ще се роди независимо дали ти харесва или не! Светът не може вечно да се върти около теб разбери! А и както каза номер 9 като видиш бебето може и да си промениш мнението да го обикнеш и после да се чудиш как си могла да имаш такива отвратителни мисли за неготова. Явно вашите прекалено са те разглезили и това им е грешката, ако те бяха възпитавали по -строго сега нямаше да си такава разглезена егоистка свикнала да става все нейното. Ако имах дъщеря като теб бързо щях да я сложав в ред като заиграе шамарената фабрика!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2174cab2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   "Но мило дете, ти не си виновно, така си пораснало, така са те възпитали, такъв мироглед са ти създали. "

Ама разбира се, всички са невинни, винаги някой друг е виновен и те не носят отговорност за нищо...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 714900bfc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Да не би да ревнуваш новия член на семейството -Не ставай егоист

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 31c32f2ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Каква е драмата, след 2 години се изнасяш и отиваш да учиш, след това работиш, намираж си мъж, създавал семейство и т. н. Не са само мама и тате на този свят да ти обръщат внимание и да те издържат финансово. На 16 години вече си достатъчно голяма, за да мислиш как ще ставаш независима и как ще си сформираш собствен живот. Да беше на 5-6 по щях да те разбера.
Аз лично имам брат с 4 години по-малък. Детенцето, което не искаш, ще те обожава повече от всичко и ти ще си му пример в живота. Ще слуша теб повече от родителите си. Не го мрази преди да се е родило. От опит ти казвам, че ще те направи много щастлива. И не бъди егоист. Майка ти и баща ти си взимат това решение. А и абортът е убийство, това ли искаш да ти тежи цял живот.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 10e0077563
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Тази ревност обикновено е присъща на 2-3-4 годишните, които губят вниманието на мама за известен период от време.
А ти си толкова жесток, гаден, елементарен, вулгарен егоист, че няма накъде повече.
На 16 години си. И искаш да ми кажеш, че ако майка ти те целуне пред приятелите ти, ти няма да се засрамиш? Или ако те прегърне? Или на 16 не можеш да си сипеш храна? Не можеш да си пуснеш пералнята, не можеш да се облечеш ли? Сега ли се усети от какво те е страх?
И това с ножчетата на баща ти-това също е егоизъм. Помисли ли какво ще й причиниш? Нали искаш да е добре?
Ако си ми пред очите, с голям кеф бих те оритала, да ти дойде акъла в главата проста.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d7d95a2c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Ами явно бременността е непланирана. Не вярвам майка ти съзнателно да я е допуснала. Разлика от 16 години е огромна на практика и няма да имаш нищо общо с това дете. Не ги слушай тези, които ти обясняват, че това ти е кръв и бля, бля. За да имаш нещо общо с брат, сестра, трябва да си израснал заедно с него/нея. Така се създава привързаност, обич и всичко онова, което прави смислено да ги имаш тези брат или сестра. В 4-ти месец вече нищо не може да се направи. Нямаш избор, защото това е резултат от избор на родителите ти. Просто майка ти е изчакала да минат 3-те месеца и тогава ти е казала. Едва ли ще свикнеш с новата ситуация, но ще трябва да се примириш. Много ще ти е трудно.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3b31e4719a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   уау.. на 16, а разсъждаваш като 6 годишно лапе, заплашено от това да не му вземат играчките.

Разбира се, че като се появи бебето ще намалят грижите и вниманието към теб, но ти си на 16 (повтарям ШЕСТНАДЕСЕТ) години. Време е да почнеш да изграждаш собствен живот, собствена среда, приятели, интереси, хобита и така нататък. Щото скоро свършва гимназията и почва университета (в по-добрия вариант).

Радвай се на бебето, това е нов живот от твоя род!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0a0bc3804f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Приятно ли ще ти е един ден да се окажеш от другата страна да искаш още едно дете ,а твоето да ти държи най -нагло сметка за това ? Към номер 17: Не съм съгласна с теб и ще ти дам пример имах съученик трето дете в семейството ,който имаше доста голяма разлика във възрастта със сестрите си те бяха на по 30 30 и няколко години вече семейни с деца ,а той още в гимназията . Дъщерите на едната му сестра му бяха почти връстнички ,но въпреки това той беше много близък с тях и винаги са си помагали в трудни моменти .

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3c61a7cffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Майка ти явно не е имала никакво намерение да го маха и точно затова ви е казала чак след 4 месеца. Не е тъпа, за да не знае, че е бременна. Тогава цикъла спира и е ясно защо. Така, че свиквай от сега. Ще имаш брат/сестра.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 48d9cc7c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

21.   Алоооу, малката имам новина за теб. Това е животът на майка ти, а не твоя. Тя ако иска не още 1, а още 5 ще роди и не си ти тази, която да и кажеш какво да прави. Освен това си на 16, какво хленчиш? Като станеш на 18 изнеси се от вас и прави с живота си каквото искаш, но да казваш на майка си какво и как да прави с живота си-това няма как да стане нито сега, нито след 20 години, точно както като станеш на 18 никой няма да има право да ти казва какво да правиш с твоя. Трябвало детето да се даде за осиновяване... имаш късмет, че преди 16 години някой не е дал същата идея на майка ти. Че сега щеше да си в някой дом. Просто свикни с мисълта, че не си центъра на Вселената и целият свят не е длъжен да се съобразява с теб. Повярвай ми, това ако го научиш сега, в бъдеще ще ти е много по-лесно. 16 годишна, пък тръгнала да се разпорежда с живота на хората, детето-в дом, майка ти-да абортира... за каква се мислиш? !

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 100f91931c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Нека ти дам един пример малката имам двама съседи братя с 11 - 12 години разлика. Големият е на 62-3 г. а малкият на 51. И двамата не хранят особено добри чувства един към друг. Големият брат е стар ерген и художник на свободна практика а малкият е разведен с 18 годишен син който скоро ще бъзе абитуриент и пълен пройдоха - разпродава каквото по ценно види вкъщи завлича други хора с пари и работи от време навреме по строителни обекти докато не се издъни и не го изгонят. Почти нехае и за сина си. Момчето израстна почти без родителски грижи и добре че бяха по - големият му брат баща му и покойната му майка иначе не знам какво щеше да стане с това дете. Наскоро обаче големият брат започна да закъсва със здравето стана трудноподвижен поомекна към него, защото същият този брат когото той нарича пройдоха, боклук и мръсна гад сега го отменя чат пат в домакинската работа и се грижи за кучето му. Тъй, че не бързай да си правиш изводи заради пострадало его, защото не се знае какво ще стане утре. Може това братче, което днес ти не желаеш да се ражда един ден да се окаже единствения човек, който може да ти подаде ръка в труден момент.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a018d495d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Браво 21. Страхотно си го написал. Но истината, че децата масово в България са с такива абсурдни разсъждения, насадени от манталитета и народопсихологията ни. Ужас голяма разлика, ужас като го взимаш от градината, ще си мислят Хората, че си му баба, ужас ако умрете, кой ще го гледа. Това са разсъжденията. Моя приятелка по време на соц. е родена от майка си, когато тя е била на 40 г. и я е било срам са излезе на улицата с детето си. Що са хора сме ние българите? Какъв е този манталитет?
Понякога, като чета темите тук се чудя в 21 век ли живеем или?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3b0f7cbf19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   В 4 статия го пиша, но... Депресирана си, потърси лекар или поговори с психоложката в училището си! Разбирам те, лошо е дето са ти хрумнали мисли за аборт, но вината не е само твоя! Голямата промяна преобръща живота ти, но не забравяй, че родителите ти няма да спрат да те обичат и да ти обръщат внимание! И, за да се успокоиш:
— Ако ще си имаш братче, не забравяй, че то ще стане твое другарче и когато поотрасне, ще те защитава!
— Ако ще си имаш сестриче, то ще те разбира и забавлява с теб по момичешки.
— Тъй като ще е по - малко от теб, детето ще ти се възхищава и ще те обича, викайки ти, , Обичам те, како! , ,
Знаеш ли, завиждам ти, ще бъдеш по - голямата в семейството, а имаш шанс и за сестра! А аз - не, няма да обяснявам защо!
И да кажеш после какво се е случило, като се роди бебето: от какъв пол е и дали си доволна. Ще го приема като, , благодаря, , за съветите ми!
Успех!!!
One girl

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0ac3f89431
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

25.   Ако всичко това е истина, то майка ти и баща ти много са сбъркали във възпитанието ти. Ама много!
Ж30

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: d7d95a2c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   23, кое му е ужасното точно - това са реалностите. Не знам как си представяш майка на 50 да да има 5-6 годишно дете и да изглежда в час всичко това. Децата искат време и енергия - психическа и физическа. Няма как жена на 50 да е физически като на 25-30. Да, имат нужда и от любов. Никой не знае какво ще се случи в живота му, разбира се. Но някои неща не е трудно да се предвидят, все пак, ако всичко си върви по реда. И най - накрая никой не се пита как се чувстват самите деца, родени в семейства с по-възрастни родители. Дете на всяка цена за мен и проява на егоизъм, не е на нещо друго. Всяко нещо - с времето си.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 100f91931c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Номер 26, имах една колежка в курса чийто баща ни преподаваше. В момента е на 25, има 10 години по - голям брат, а баща и е на почти 67 което означава, че тя се е родила когато той е бил на 42. Мога да ти кажа, че професорът макар и с побеляла коса е младеж по душа l, в крак с новото време и винаги гледаше да прави интересни лекциите ни а не както повечето преподаватели правят да диктува с монотонен приспивен глас. Винаги съм ходила на лекциите му с удоволствие и винаги залата при него беше пълна. Донякъде за това може би допринася и фактът, че преподава на млади хора. И въпреки че имат доста голяма разлика баща и дъщеря са много близки и се обичат. И беше много земна никога не е парадирала с това чия дъщеря е.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 04dbb552b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Радвай се, че това дете не е твое.... Да, ще те използват да го гледаш. Да, ще те пренебрегват, но винаги можеш да зарежеш всичко и да не се занимаваш. Аз имам дете и направо ти завиждам, че ще ти е братче. Отговорноста не е твоя. Радвай се!!!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 78d9f73e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

30.   Според мен, пък, въобще не са сбъркали във възпитанието! Те са се объркали в живота! Тя не е някаква чужда 16 годишна пикла, а е тяхно дете и трябва да изслушат мнението! Да не би тя да не ѝ е дете, номер 4? Ей, така, да си го правят за кеф... Няма смисъл, това е безмозъчно. А за приятели за цял живот... Чак пък толкова.. Стига драматизми!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a8f5916262
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Към 30 :Да, но да иска да зарежат бебето в дом е прекалено. Не може вчерашно... да иска това от родителите си и да им прави сцени!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 13fbce7e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

33.   Н 30, родителите на авторката са изслушали мнението ѝ. Просто то се разминава с тяхното желание, и няма да се съобразят с него. Животът си е техен, и те вземат решения за него. И не виждам защо наричаш раждането на дете-безмозъчно.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0fc93b84b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   Ако наистина майка ти е в четвърти месец, абортът ВЕЧЕ Е НЕЗАКОНЕН. Въпреки това има лекари, които за по 1 000 лева правят такива аборти, но рискът е огромен. Да не стане накрая като историята от „Железния светилник“, където Султана без да иска убива дъщеря си Катерина с един аборт?

Ако майка ти е задържала плода до този момент, то тя със сигурност иска да роди това дете. А и в края на краищата ти си абсолютно НИКОЯ, за да решаваш. Решават баща ти и майка ти, а щом вече е в 4. месец, има само един вариант - износване и раждане!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0794c081c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Наистина е гадно да имаш по малки братя, аз имам и е кошмар, заради тях не мога да се упражнявам на китарата а искам да свиря в метъл група, но не трябва да им вдигам шум, все ми се пречат в краката и ми идва да ги заритам.... пипат ми нещата, заради тях нашите не ми купуват много неща които ми трябват така че те разбирам напълно още повече че съм на твоята възраст и аз също не съм ги искал!!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 100f91931c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Ами упражнявай се в парка бе момченце, там няма да пречиш на никого това ли да те уча! Много младежи на твоята възраст го правят. Напълно нормално е вкъщи особено ако живеете в апартамент да не е удобно да свириш първо заради вашите и второ заради съседите. Я го виж келешът иска светът да се върти все около него това колко деца ще имат родителите ти си е тяхна работа и ти нямаш право да им държиш сметка сополанко! Утре ако си от страната на родителите си и искаш второ дете а твоето се цупи как ще реагираш? Освен това животът ти може така да се завърти, че утре тези брат и сестра, които обиждаш да са единствените хора, на които може да разчиташ в трудни моменти. Комшията ми също не храни особено добри чувства към по - малкия си брат обаче откакто го закъса със здравето и нямаше кой друг да се грижи за кучето му поомекна към него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: c598a7e8dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

37.   "Брат брата не храни,но тежко му който го няма" са казали хората и с право.Какво е едно дете.......нищо.Напълно нормално е хората да си имат двечки,макар и с голяма разлика.
Моите са с 10г. разлика и никога не съм съжалила за това.Търсят се,споделят си и си помагат в живота.
Нека да има повече хора българчета в тая държава,че както е тръгнало.Едно време хората дори и в недоимък и войни пак са имали 6-7 деца.Пък тя се затръшкала,че не иска никой друг да се ражда в това семейство,искала да е сама.....пусти егоизъм и материализъм.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0794c081c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   36, 35 съм как в парка ще се упражнявам с електрическа китара ти добре ли си?? Естествено че ще им държа сметка, като не могат да осигорят едно дете и всичко от което има нужда защо правят още? Трябва ми място където да свиря, искам мотор, искам усилватели, трябват ми толкова неща за моето бъдеще каквото го искам аз, а не може! Заради тях! Заради това, че нашите си харчат парите по тях а не им пука за мен! Заради тях се прецаква моя живот, ако ги нямаше щях да съм много по добре. Отде накъде всеки родител ще си прави деца колкото си иска като така разваля живота на първото си дете? Няма как да обичам някой който просто ми пречи!

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2ca7f2d427
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

39.   Момичето е право. Нямат пари, а ново беб правят. Разсъждава логично, а вие я съдите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 48d9cc7c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

40.   Леле деца, направо ви се чудя на акъла! Детето да се дадяло за осиновяване, това било кошмар, нямало как да правиш каквото искаш... а, вие замисляте ли се, че един ден всичко ще ви се върне? Че един ден това дете ще стане на вашите години, а вие ще сте на доста повече и ще разправя "че оная дърта чанта сестра ми" или "оня чичко, който уж ми е брат" му пречат да прави купон или да живее както иска. Много ли ще ви е гот, а? А за след 30-40 години когато родителите ви си отидат и това ви е единственият кръвен роднина няма да говоря. Тогава може и да оцените колко е хубаво да имаш брат или сестра. Ама де, с тоя лапешки акъл да го схванете. Твърдите, че сте много големи, искате да се отнасят вас като с такива, а се държите, вкл. и авторката, но и част от коментиращите, като на 6. На 6 да ревнуваш, че мама и тате те пренебрегват заради бебето, разбираемо, обаче на 16? ! Пък и погледнете го от към хубавата страна. Вашите ще са страшно заети с бебето и няма да имат време за вас, т. е. да ви следят изкъсо кога излизате, кога се прибирате и каква оценка имате на контролното. Е, вярно бебетата реват и не е приятно, но това е нищожна цена пред факта, че никой няма да ти мели за оценки, а след 30 години ще имаш близък човек, който да те подкрепи. Самата аз имам по-малка сестра и честно и мен ме е ядосвала и сме се карали, че даже май сме се и били като деца, обаче сега се радвам безкрайно, че я има! Нямате представа какво съкровище е, но просто заслепени от егоизма си не го виждате. Е, някой ден ще го видите, но дано не е твърде късно.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 100f91931c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   36 а замисли ли се малкият, че тези пари вашите не ги ринат с лопата и за тях е по - важно да сте нахранени и облечени отколкото да ви купуват скъпи неща? Освен това съм виждала по парковете хора с електрически китари както и по "Витошка". През живота си и една стотинка не изкарал ама иска скъпи неща, които са непосилни за родителите му я го виж ти! Осъзнаваш ли, че с мотора може да се пребиеш или да се очистиш? Като станеш самостоятелен и почнеш да работиш тогава ще си купуваш каквото искаш да видиш как се изкарват парите, че то така е най - лесно на готово! Аз ако отглеждах такъв неблагодарник като теб щях всеки ден да го бия докато не му дойде акълът и лятото да го пращам на работа!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0f365e8ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

43.   40 - много мъдър монолог! Дай да се правят деца, които утре да са гледачи на старци, селски манталитет. И цитата от песента "Всичко се връща", много псевдо го пускаш. Детето обяснява, че техните нямат пари! Вие първо хвалите хората, които без да мислят правят още деца, а нямат как да ги издържат. И после сте вие, дето хленчите колко били невъзпитани младите. Момичето има наблюдение как седят нещата в дома й. Това не е ревност, тя е вече на 16, голяма е да ревнува.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 578038379d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   41 аз имам право да искам от тях и е тяхно задалжение да ми го дават, като правиш дете трябва да преценваш какво ще му трябва, а не само да има какво да яде и да облича, не съм домашен любимец да имам нужда само от ядене, естествено че искам неща които ми харесват. Стига с това да започна да работя защо изобщо правите деца като искате да ги разкарате непълнолетни да ходят да бачкат?? Че и за бой говориш? Значи и затова правите деца ако ви поискат нещо да ги спуквате от бой и после да ги пращате да се трепят. Страхотни родители!! Ще ти кажа нещо заради вашия кеф докато сте ги правили децата не са длъжни после те да страдат и да са лишавани от най важното за тях че и пребивани само да можете пак да си раждате нови!
От 38

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: bbf5b9fe32
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

45.   Родих две деца едно след друго. Живяхме трудно. Но ги отгледах човеци. Когато станаха в горните класове пестяха, работеха лятото... Единият ми син е музикант и спортист. Инструментите си ги купуваше сам. Никога не е чакал на мен Всеки които се занимава с музика знае че хубавите инструменти са скъпи. Детето ми се е лишавало доста. Събирало е пари по цяла година за китара или усилвател. Пак повтарям доста оскъдно живеехме, Пари за уроци не сме давали. Сам, сам, сам... С много подкрепа и мотивация от мен. Държах страшно много на талантите на децата си. Голямото то пък имаше глас -имане? Не продължи с музика на друго поприще е сега. Финанси отдава му се лидерството. Резултата. Две деца почти като близнаци. Обичащи се и подкрепящи се. За мое щастие дори там където аз се виня, че не съм била добър родител, те казват -мамо това което сме е от теб. Няма по голямо признание. Единият работи в чужбина професионално се занимава с музика любителски със силов спорт. Другият мениджър в международна компания. Хаиде сега дрисльовци избършете си сополките и не давайте наклон на половите органи на родителите си. Защото на тия години секс правите(то па един секс оле мале), а се държите като принцеси от зле измислена анимация!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2174cab2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Хей, здравей! Била съм в същата ситуация, само че с братовчед ми. Мислех си, че всички ще обръщат внимание само на него, че мен ще ме забравят... но. Това се случи донякъде, но сега съм толкова щастлива. 8 години по-късно аз си имам един страхотен братовчед, който може да замени всички - но него никой! Да, той не ми е брат. Той ми е повече от брат!!! Един ден и ти ще мислиш така, спокойно...
- Момиче, 13

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: c540139950
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Имах един съученик въпреки, че родитлите му бяха добре финнсово и с със сестра му не са лишавани от нищо предпочиташе да се бори сам с живота и веднага щом стана пълнолетен започна лятото да работи по строежите, а по едно време разнасяше и пици. Сам си купи първата кола с парите изработени през лятната ваканция, а не чакаше на мама и тате на готово като теб глезльо, макар че можеше да им поиска, но паритемие му бяха по -сладки когато си ги изкарваше сам! В момента живее и работи в чужбина и пак се бори с живота САМ. Моя колежка и приятелка от университета също се бори с живота сама, въпреки че техните също са заможни и имат собствен бизнес. И вземи преговори правописа, че допускаш елементарни грешки!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 71cca5265a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Вместо да мрънкаш, че вашите не ти купуват мотор вземи се ограмоти, че е срамота на 16 години да допускаш елементарни правописни грешки! С такъв правопис скъпи подаръци ще получиш на кукуво лято!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 51c4c57f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

51.   ти си малка егоистична кифла. това е от товоя страна е повече от нечовешко, това е подсъдимо. засрами се! и как да ти кажа, майка ти и баща ти определено знаят по-отдавна че се чака бебе.... не е нещо което да може да скриеш 4 месеца.... отделно Ти и баща ти не искате бебето, защото финансови причини? моля? ти ли печелиш тия пари в дома, че да знаеш какво е финансовото състояние и да определяш какво може и какво не може. Вместо да си упора и стабилно рамо на майка си, ти цивриш и се правиш на ревнив тийн. мислиш ли че на майка ти и баща ти им е лесно с тинейджър който само си търси причина да циври за това колко е неразбран и колко е нещастен в тоя живот. не нали? ще се самоубива защото майка и ще има бебе.... това е пълен абсурд. вместо да си помощ на семейството, ти им ставаш допълнителна тежест. аз на 15 почнах първата си работа, за да мога да издържам мен, майка, брат ми и баба, защото мама и брат ми почнаха бизнес и докато проработи нямахме нищо. нямахме дори хляб. циврих ли - не, хванах се на работа и им помогнах. ти не заслужаваш нито тия родители, нито покрива над главата, който ти дават, нито да имаш братче/сестриче. семейството е най-хубавото нещо на света, ти не ги заслужаваш

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9b217a7919
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   Здравей авторке пише ти момиче на 16 и ще ти кажа и аз нещо да имаш брат или сестра е много хубаво нещо и аз съм единствено дете в семейството обаче още от малка искам да имам брат или сестра но не мога, това че ще имаш брат или сестра е нещо много хубаво, явно ти си една егоистка която мисли само за себе си и не иска това дете, защото нямало да има обръща внимание или да я задоволяват родителите ѝ това след години може да ти е най- приятел с когото да споделиш такива неща които дори с ваще не би ги споделила аз много съжалявам че нямам брат или сестра и сега много искам да имам вярно че няма да ти обръщат чак толкова внимание обаче има доста положителни неща то ще бъде с теб един ден когато имаш проблеми ти ще го осъзнаеш но късно... Плюс това ти нямаш право да казваш на родителите си какво да правят със живота си те може да правят каквото си искат и то ще трябва да се примириш с факта че ще имаш брат или сестра, защото мен нашите не се ме питали дали искам да имам брат или сестра, обаче аз от малка искам брат или сестра за да може да споделям с него за проблемите си, защото то ще ти бъде нещо много по скъпо от приятел.. ама ти си една егоистка която мисли само за нея си и за това как родителите ѝ да я гледат като принцеса...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9b217a7919
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   До номер 35 Аз съм момиче на 16 и даже завиждам на тая егоистка и патка която не иска брат или сестра ЗАВИЖДАМ Ѝ ЗАЩОТО АЗ СЪМ ЕДИНСТВЕНО ДЕТЕ И СЕГА МИ Е МНОГО ТРУДНО ИМАМ ДОСТА ПРОБЛЕМИ И НЯМАМ НА КОГО ДА СПОДЕЛЯ имам една приятелка в класа която има по-голяма сестра и сестра ѝ винаги я защитава и подкрепя дори в такива моменти в които родителите ти не те разбират има още едно момиче и момче които имат сестри а разлика им е 15 години обаче те много ги обичат не мога да повярвам че има толкова егоистични хора като вас със авторката аз направо ви завиждам дано ви се върне един ден защото да имаш брат или сестра е нещо много хубаво...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b414a10190
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

54.   Аз съм само дете и това винаги ми е харесвало. Не е вярно, че съм егоист - ако имам партньор винаги се съобразявам с него. Доста съм саможива, което не мисля че е минус, защото в доста ситуации знам как да се справя сама. За споделянето - не обичам да споделям с близки, така или иначе... Така че не упреквайте авторката, свикнеш ли да си самостоятелен после е трудно да си с други хора.
П. С. на 31 години съм.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 29 дни
hash: 9b217a7919
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

55.   Аз съм 53.. 54 не си права тук не става въпрос за споделяне става въпрос защото тази малка дрисла иска това дете да го дава за осиновяване ми ако преди време са дали тази идея на майка ти а? сега нямаше да си при нея така че другите имат пълното право да я упрекват..

 
  ...
преди: 6 години, 29 дни
hash: 100f91931c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   Аз пък винаги съм искала да имам брат или сестра, но така и не се е случило понеже майка ми е забременяла повторно няколко месеца след мен не е била готова за второ дете и е направила аборт случило се е в онези гладни години в зората на демокрацията. До ден днешен се питам какво щеше да бъде ако това дете се беше родило. Винаги ми е било мъчно като гледам как други хора около мен са близки с братята и сестрите си и как си споделят как се подкрепят. Винаги ми се е искало фокусът не винаги да пада върху мен особено когато направя някоя глупост или се проваля в нещо, да има на кого да споделя това, което ме измъчва и на кого да се опра в труден момент, да има кой да ме прикрива понякога пред нашите както и аз него /нея. Защото с родителите не винаги може да споделиш всичко а приятелите понякога са до време и не знаеш кога могат да ти забият нож в гърла.

 
  ...

1-50 от 55
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker