Чувствам се излишна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Чувствам се излишна
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1815 пъти
Историята ми започва от там че семейството ми е разделено.
Четвърто дете съм и в същото време съм нежелана и отхвърляне а имам и малко братче което го гледат като писано яйце а в същото време е 5 дете. И от там започнах да се замислям. Майка ми ми сподели че не съм желано дете не сега ме обича много...
Когато майка ми започна работа се налагаше по цял ден да гледам 1 годишния си брат и това продължава и до сега там е работата че когато го гледам не ме пускат да излизам с приятели а вече съм на 14. Баба ми винаги когато и кажа че излизам тя започва да ми вика и да ме принуждава да оставам в къщи. Мама това го знае и нищо не прави. Според мен не е нормално н 14 години да гледам деца това ще го правя когато стане когато му дойде времето. Искам да кажа че съм нежелана използват ме за детегледачка за слугиния
Искам да чистия и ПОНЯКОГА да гледам брат си но това е всекидневие и от онези думи на мама че съм била нежелана започвах да се усъмнявам и незнам как да постъпя
Дойде време когато баба ми каза че знае нещо за мен и ще го разбера когато му дойде времето
И на вечерта я питах измести темата и увърташе
Баба ми беше ме заплашила че ще ходя на училище само 2 часа а през другото време ще гледам брат си
Според мен това не е нормално превърнала съм се в робот в къщи не усещам любов и грижа майка ми ме пренебрегва и се чувствам излишна

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0720206dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   100% си осиновена. Няма за какво друго да ти е говорила баба ти.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: bedacc2f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да си осиновена или да не си на единия от родителите си... При всички положения не смятам, че поведението им е нормално.... Но има много по-лоши неща... Имаш покрив над главата си и храна на масата... Каквото и да стане след 4 години ще си пълнолетна и ще може да се изнесеш.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0a423a5594
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не е лошо да те карат да чистиш - полезно и възпитателно е за теб, но в никакъв случай не трябва да ти поверяват да отговаряш за дете, по простата причина, че ти още си дете. Абсолютно безотговорно е да поверяват дете на дете! Децата е редно да е гледат от пълнолетни хора. Като имат 5 деца вашите да наемат помощница, ако им е толкова тежко, но не би трябвало, защото се предполага, че са преценили възможностите си преди да ви създадат.
Баба ти би трябвало да няма думата, защото тя не е част от семейството ти, въпреки че ти е близка роднина. Семейството ти се състои от майка ти, баща ти, братята и сестрите ти. Другите роднини не са ти семейство.
Нека дойде деня, в който баба ти наистина си позволи свободията да те пусне само за 2 часа на училище, даже я предизвикай да го направи - тогава вече става лесно за теб, защото ще имаш сериозен повод да говориш с класната си ръководителка за нея и нейните своеволия спрямо теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: cd1acf1e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма как да не ходиш на училище. Намери историята на психоложката Ани Владимирова, имаше същият случай. Нека майка ти я гледа. Бъди силна, поговори насаме с майка ти, кажи й че искаш да излизаш. А с баба ти, няма какво да се обясняваш. Сподели с майка си. Кажи й как се чувстваш.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1ca3cafe8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Много ви благодаря на всички!!
Но съм ходила на психоложка и беше викнала мама да говори с нея но тя не пожела
Точно от нелюбов и грижа в къщи и изолираност бях се забъркала с педофил и ходих известно време на психоло....
Имах и проблеми с здравето само сестра ми я беше грижа да ме заведе да ми се направят изследвания
Когато казах на мама че не съм добре с здравето тя ми се изсмя и не ми повярва и каза да спра да говоря глупости
Не я е грижа как аз се чувствам изолирана и неразбираема никога...

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fb6cb485e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Записваш с телефона думите на баба ти където те кара да не ходиш за училище и след като отидеш на училище пускаш записа на класната си, на директорката и на училищния психолог и им споделиш как се отнесят с теб и те заробват с грижите за брат ти. Ако са хора на място ще сигнализират веднага на социалните за проблема ти и те ще те изведат от тази отровна обстановка. Другият вариант е сама да отидеш в „ Закрила на детето ”. И без това си нещастна с тях и се чувстваш ненужна. Това не може и не трябва да продължава така! Едно е отвреме навреме да помагаш в грижите за бебето друго е да те карат постоянно да го гледаш с цената на това да жертваш образованието и бъдещето си. Вашите сериозно плачат за бой не е трябвало да създават много деца щом не могат да се грижат за тях!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 20fd40c29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колкото до това дали си осиновена според мен не си по - скоро си от някоя извънбрачна авантюра на баща ти и майка ти затова не те приема на 100 %. Осиновените деца обикновено са желани и родителите им ги гледат с много любов защото години наред са опитвали какво ли не, за да се сдобият с рожба. Една процедура по осиновяване на дете е доста тромава и понякога отнема години докато се намери подходящо дете , което ги прави още по - желани. Дъщерята от втория брак на един приятел на дядо беше осиновена понеже втората му съпруга не можеше да има деца а той си имаше две по - големи от предишния брак. Ако баба и дядо не ми казали, че е осиновена въобще нямаше да се досетя винаги са се отнасяли с нея като със собствено дете, растеше много обичана и винаги ги радваше беше отлична ученичка и след като завърши започна работа в туристическа агенция. На един от рождените и дни майка и и беше направила прекрасна торта с кукла Барби вътре все едно я е поръчала от сладкарница.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 35adb4aa08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката:

Това с училището ме е заплашвала само един път
Но според мен има достатъчно причини да отида до социалните
Имам още много неща
Майка ми е мързел обаче това стана всекидневн
Донеси това направи онова и това през 5 минути
Аз не се чувствам ОК и това чувство да нямаш желание да се прибереш в собствения дом ме убива
Постоянно ми викат обвиняват ме за нещо
Имах случаи баба ми ме викаше да се прибирам за сложа на малкия ми брат да яде или да му пусна детски и т. н
Чувствам се използвана за всичко

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 20fd40c29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Както ти казах разкажи незабавно всичко на класния си ръководител и на училищния психолог. Кажи им, че много обичаш училището и за нищо не света не искаш да пропускаш часове, но баба ти и майка ти те заплашват че ще те спрат защото искат денонощно да гледаш братчето си. За да ти повярват на 100 % предизвикай повторно майка ти и баба ти по въпроса и без да знаят тайно ги запиши с телефона, след което пусни на класната и психолога записа. Разкажи им и за другия тормоз, който ти прилагат. Веднага ще ги докладват на социалните, защото образованието е задължително до 10 клас, а ти си 7 или 8 ми и да те карат да не ходиш на училище е престъпление. Не живеем в страните от Третия свят където деца ежедневно отпадат от училище за да гледат по - малките си братя и сестри понеже простите им родители не са чували за предпазни средства. Абсурдно е да ти поверяват цялата отговорност за братчето ти при положение че самата ти все още си дете както казах едно е от време навреме да помагаш в грижите за него а съвсем друго е да те карат да жертваш образованието си заради това!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 11cb58f9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От училището и не могат да направят Абсолютно нищо, а и едва ли им пука. Само социалните могат да си свършат работата. Ако бях на твое място отдавна да съм отишла.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 20fd40c29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 10 ако искат могат да помогнат. Преди 6-7 години приятелка на моя съученичка се спаси от дългогодишното домашно насилие на баща си благодарение на адекватната намеса на училищния психолог в новото и училище. След като забелязват, че идва с посинено око на училище я викат при него тя му споделя каква е ситуацията у дома и той веднага сигнализира където е необходимо. Още същия ден полицията и извежда от дома и и я настаняват при друг нормален роднина.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 20fd40c29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Но и училището, в което я приеха след 7 клас беше и все още е елитно и сигурно и това е оказало влияние. Номер 11

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 35adb4aa08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ще говоря с психоложката ми в училище
Ще обясна всичко и искам този кошмар да свърши
Да отида в нормален дом където ще съм желана и обичана
Благодаря много наистина помогнахте ми!!!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 35adb4aa08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз по принцип си ходя на училище но според мен го е казала само за да си остана вкъщи
Няма физическо насилие но определено психиката ми се е побъркала
Аз повечето случаи в къщи си седя сама уча си или слушам музика
Дава ми нормалните грижи хран вода но според мен трябва и малко любов внимание защото аз ако нямам подкрепата от тях няма от кой друг. Заради тези неща съм станала по гадна и злобна от преди към хората. аз не искам да съм такава
Все още съм малка не съм на 18 за да живея без тяхните грижи но аз съм на 14. има моменти нещата се нареждат и после всичко наново
В един кръг съм и незнам как да постъпя освен това което ми казахте...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker