Какво да правя с живота си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво да правя с живота си?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1803 пъти
Привет на всички.Отдавна не съм писала тук, но ето че отново реших да се обърна към вас.
Аз съм едно момиче на 21, което живее с родителите си в чужбина.Винаги съм правила това, което те искат и живея по начина, по който те смятат за правилен.Знам, че в България е трудно и заплатите са ниски.Знам, че всичко това го правят за мен и съм благодарна, но тук единственото което правя е да работя.Нямам време за приятели, чувствам се толкова самотна, самочувствието ми спадна и винаги нещо ме тревожи и напряга.Чувствали ли сте се така? Казвам им, че искам да уча в колеж в родината си, но те казват, че няма смисъл.На всичкото отгоре живеем в една стая и нямам никакво пространство.Искам съвет от вас дали да се опълча и да се върна в България? Може би когато се запиша в колеж ще намеря много приятелини гадже и няма да съм толкова нещастна.Ако продължавам да ги слушам и да съм все до тях сигурно до 30 ще си остана девствена и неуспяла.Не е честно приятелите ми след време да имат професия, а аз цял живот да съм проста касиерка....
Благодаря на тези, които ще се отзоват!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 503e874c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз се върнах в България след години емигрантски живот в Испания. Съветвам те, ако знаеш добре езика на страната, в която живееш да не му мислиш въобще, а да се прибираш в България, където се търсят адски много кадри с чужди езици (имай предвид, че е силно препоръчително, ако не и задължително да знаеш поне на базово ниво и английски) и ще живееш далеч по-добре, отколкото работейки емигрантска работа в чужбина.

Както го описваш нито учиш, нито пък изкарваш някакви кой знае какви пари, че да може дори да си позволиш да се отделиш в отделна стая от вашите, така че честно казано първо не ти виждам перспективите в чужбина какви са, и второ - ти просто нямаш какво да губиш, защото на практика си на дъното.

Върни се, опитай си късмета, пък ако не се получи винаги можеш да се върнеш обратно в чужбина. Няма да имаш период на адаптация, защото вече знаеш за какво става въпрос, ще знаеш езика, няма да отидеш в неизвестното, а при семейството си и като цяло това, което го имаш в момента в чужбина (едно голямо нищо) няма да ти избяга, докато това, което може да постигнеш в България си има "срок на годност", така да се каже.

Е, надали тук ще се решат всичките ти проблеми и ще бъдеш милионерка, но поне ще живееш по-добър и достоен живот, отколкото сега живееш.

П. С. > И една вметка, за да не останеш изненадана - за огромно съжаление работата и перспективите в България са почти изцяло в София, така че ако идеята ти е да се върнеш, за да учиш и работиш някъде по провинцията по-добре го обмисли по-обстойно, защото дори в големи градове като Варна, Пловдив и Бургас е много зле положението откъм работа и възможности за развитие, пък какво остава за други градове с университети, или филиали на университети като Шумен, Русе, Велико Търново, Свищов, Ботевград и т. н.

Обмисли добре ситуацията си и вземи своето решение САМА и на СВОЯ ГЛАВА! Успех ти пожелавам! :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 90c4f3112a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Родителите ти ще те превърнат в едно абсолютно безпомощно и подтиснато същество. За щастие си все още млада и разбираш накъде отива цялата работа, така че си се ориентирала много добре - отивай далеч от тях, запиши се да учиш и започни да изграждаш живота си сама. Няма да ти е лесно. Ще те посрещнат с упреци, разправии, шантажиране... но оставайки в тази среда, ти на 100% ще провалиш живота си. Нямаш нищо за губене. Ако сега не действаш, след време ще се обвиняваш двойно повече и мисълта "ами какво щеше да стане, ако... " няма да ти дава спокойствие.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a3e8380bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Здравей мила! Послушай родителите си! Малко по-голяма съм от теб, и ти гарантирам, че НЯМА СМИСЪЛ да се връщаш в България, за да УЧИШ.
Защо? Висшето образование тук не струва 5 пари, казвам ти го най-отговорно и единственото нещо, което ще направиш е да похарчиш на родителите ти парите за образование, което първо няма за цел да те научи на НЕЩО, и второ ще ти загуби 4-5 години от живота, които би могла да посветиш на нещо друго с цел натрупване на стаж в съответната сфера.
Ако искаш запиши нещо, но ще се разочароваш веднага след като се запишеш и се увериш, че не струва. Ако ти се УЧИ нещо, запиши в някоя друга страна, само не и в България! Успех и дано вървиш в правилната посока!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a3e8380bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И още нещо, ''приятелите'' ти българи, които ще си имат професии, а ти ще си една ''касиерка'' първо няма да изкарват повече пари от теб, защото средната заплата в страната ни за хора с минимален стаж стаж е 600-700лв, а в някои градове дори 400лв. Като сметнеш към тях квартира/ако се налага да работиш в др. град/ и останалите битовизми - сметки и тъй нататък, нищо не остава. Младите хора с професии с България от дрехи, излизания и екскурзии го докарват! Да не мислиш наистина, че имат пари? Няма такова нещо. Не се лъжи по опаковката и снимките в фейсбук, истината е съвсем друга и ще я разбереш, ако се върнеш в България. Истината е, че който има родители с възможности - те са спасителния пояс на младите. Без стабилни родители си чисто умрял в България.
Моят съвет е, не се връщай.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6c946ae398
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Осъзнавам само едно от темата ти. Наистина е трудно за човек, който цял живот слуша родителите си, изведнъж да им се опълчи. Разбирам те, защото и на мен не ми беше лесно. После дълго време мнението им и одобрението им ще е от особена важност за теб. Но ти си на 21 години, не си дете, а си личност. Подписа ти и името ти в края на документите е от значение. Твоя подпис в момента важи със същата сила, с която важи и подписа на майка ти. В университета няма поле за подпис от родител, че е видял студентската ти книжка, няма родителски срещи и подобни. Чисто законно ти можеш сама да взимаш решения. Всичко зависи от теб самата и от твоето мнение. Не ти трябва разрешението на родителите ти, за да си купиш самолетен билет и да се прибереш. Тези неща на теория са в пъти по-лесни. В България не всичко е цветно, родителите ти се опитват да ти спестят едни нерви, но решението е твое. Както и да го мислиш, образованието е много важно за човек в 21 век, който иска хубава работа. В България никой нищо не може да ти гарантира, независимо колко си съвестна и добра. Решението, обаче, е изцяло твое и ти трябва да го вземеш сама. Родителите ти отдавна не те притежават и не могат да решават вместо теб.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b411bafee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Върни се, тук говорим за лично щастие, което не е само пари. В България е по трудно, но ще имаш приятели, свобода, любов, а и тук живота е по евтин. Аз имам собствено жилище и дете, с висше образование съм, имам и кола, живея скромно, стигат ми по 800 - 900 лв месечно в София, изкарвам повече и мога да плащам ипотека или наем например. Заплатата ми е 1500 лв. В София. Не винаги парите са най важното, а къде се чувстваш добре! С икономическа специалност съм и с английски.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8ecda8501e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Връщай се. №1 ти го каза, знаеш ли език, връщай се. Тук хора с английски какъвто и да е втори чужд език взимат над 1000 НАВСЯКЪДЕ и то стартово. 1000 лв. са идеални за нормален живот, ако си несемеен човек. Това за Варна. За София заплатите са още по-високи.

Ако ти се работи и знаеш чужд език ще те вземат навсякъде, дори да нямаш опит. България се развива!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1c3283954b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей мила моя.
Аз също живея в чужбина, в началото живеех със семейството си. Тежко, подтискащо, с много задължения, самота, месеци не можех да излизам освен за покупки, записах езиков курс, намерих си работа. Отново тежко, гадно, подтискащо, спестявах всяко пени, личен живот нулев. Изнесох се, специализиран курс, по-добра работа, срещнах момиче, влюбих се, заживяхме заедно, сега съм доволна, работя, спортувам, планирам, но едно те съветвам не бързай, стъпка по стъпка, ведро се движи напред.
Девойката горе ти посочи защо да не се връщаш в България, прави са, там прогрес няма, образовай се в чужбина, ако след това имаш спестявания и добра квалификация можеш да помислиш за връщане.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 93f2265a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И аз не бих посъветвала да се върнеш, но задължително се отърви от родителите си, майка ми е същата болна обсебваща личност. Ти знаеш какви са ти възможностите там да живееш сама, а предполагам, че и за тук ги знаеш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8a2b5183d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ама ти значи и в чужбина не учиш, обикновенно хората на твойте години които живеят в чужбина и то с родителите си учат. Така, че им кажи "Или ще уча тука или се връщам в България". Ако ще учиш тука побързай да се върнеш, за да запишеш нещо още тази година, а не да пропилееш и нея. Или виж дали там можеш да запишеш. Да знаеш, че образованието в чужбина е 100 пъти по-добре, отколкото тука.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ebab2e87e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Важното е да се отделиш от вашите. Не е нормално да сте в една стая. Освен това и там живеят хора, работят, забавляват се. Значи причината не е мястото. А ти. Намери си квартира. И за какъв колеж в България говориш. Хубаво е да учиш, но ге за идеята. Няма смисъл от дипломата в България. Посредствено ниво в масовият случай, дори някакъв университет се рекламираше за томбола за кола. Безумие.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e3594d6fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   номер 3/4 не е прав/а. Има хора в България с доходи над 600/700.. много над... всъщност какво да кажа, работя в ИТ сферата в София, доходите са повече от задоволителни. Да, ИТ сферата са около 120000 човека, не са 2 милионна София, факт е. Но въпреки това, все пак има много хора с доста добри доходи.

Авторке, ако нито учиш, нито работиш нещо, което те удовлетворява, вземи го промени, независимо дали в чужбина или в България.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a244844686
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Като вашите са толкова добре финансово в друга държава как така не може да си позволят отделни стаи за дъщеря си която е на 21?!Ако те не могат да отговорят се връщай в България и си живей ТВОЯ ЖИВОТ, а не техния...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7a2ed3e6c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Без стабилни родители си чисто умрял в България. - номер 4 е много прав/а. Да пробиеш в България, в тази циганска държава, сама без помощта на някой е възможно, но малко вероятно.
Ти може да си идеален кандидат за дадена работа/позиция, но ще бъде нает някой я син/дъщеря на приятел, я любовница... разбираш ли?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker