Казах му,че ме злепоставя и влоших положението - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Казах му,че ме злепоставя и влоших положението
преди: 6 години, 27 дни, прочетена 1576 пъти
Здравейте! Жена съм, около 40-те. Имам син на 19 години и дъщеря на 8. С бащата на синът ми сме разведени от много години и той нито веднъж не е потърсил синът си, а бащата на дъщеря ми почина и за това се грижа сама за тях. Работя на две места, защото момчето ми е студент, а момичето ученичка. Синът ми се прибира рядко - само през по-дългите ваканции, но не стои в къщи изобщо, само от време на време, за да преспи. Когато си дойде през първата му ваканция като студент вече имаше една татуировка и постепенно започнаха да се увеличават. Едната му ръка е покрита цялата и има още две по-малки. Не му казах нищо за това, защото това е негов личен избор, но съседите и колегите които са го виждали естествено не говорят добре за него, не пред мен разбира се, но тези неща се разчуват. Твърдяха, че бил наркоман, но бяха само слухове от няколко съседа. Когато обаче в къщи дойдоха двама полицаи, за да ни направят обиск, вече в целия квартал започна да се говори, че е наркоман. В редките случаи, когато двамата успеем да се засечем и се опитам да говоря с него, винаги се стига до скандали. Започват викове, които всички слушат и след това обсъждат. Помолих го да промени държанието си, защото не е редно да се държи така, споменах му, че ме злепоставя с държанието си, а той извъртя думите ми. Каза, че щом се срамуам от него повече няма да се прибира, а аз в никакъв случай не се срамувам от детето си. Виждам го рядко и сега, а ако спре да си идва няма да го виждам изобщо и тази мисъл ме измъчва. Децата ми са единственото, което имам, а той все повече се отдалечава от мен, а аз не знам как да го задържа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 26 дни
hash: 908d8d09cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами опитай се пак да поговориш със него кажи му че те е разбрал погрешно кажи му че не се срамуваш от него а просто поне малко да си оправи държанието... А това за татуировките не мисля че е проблем...

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: a104a1c406
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Синът ви е пълнолетен госпожо а вие сте се държали с него като с дете на 5г. Предпочели сте самочувствието си пред хората вместо него, искали сте той да продължи да идва при вас но и да промени себе си за да ви повдигне гордостта, за вас тя е била по важна.
Личи си че обичате сина си, но трябва да осъзнаете, че той е вече пълнолетен човек, на каквото сте успели да го научите до 18 това ще е от вас, от тук нататък животът ще го учи. Той е ваш син и наркоман да е и затворник да стане, той си остава ваш син и за да можете да продължите да поддържате връзка ще се наложи да го приемете такъв какъвто е. Каквото сте успели да направите от него това е, вече нямате права да се месите в живота му. Правото ви да го възпитавате е отминало. Изборът е в ваши ръце дали ще изберете гордостта си пред хората или връзката с него такъв какъвто е. Ако наистина го обичате приемете че не сте била перфектният родител, точно както всички родители на този свят. Всеки 18 г младеж има кусури и пропуски във възпитанието, търсим ли ги ще ги открием лесно. Дори отличниците грижещи се за самочувствието на родителите си имат кусури, примерно проблеми в социалните контакти, не позволявайте на хората да търсят и изтъкват кусурите на вашия син или спрете контактите с такива хора.
На ваше място бих избрала сина си, бих приела че до толкова съм успяла да се справя, особено след като момчето ви нито е седнало пред вас да взема наркотици, нито да краде от вас за да си купува такива, той не ви е наранил нито психически нито физически, а вие сте го наранили заради хората. Да полицаите претърсили и намериха ли нещо? Полицаите госпожо претърсват на базата на хорски приказки, те няма от къде другаде да знаят чий дом да претърсят освен от думите на хора, вероятно младежи на възрастта на сина ви. След като не са намерили нищо значи сина ви или е чист или най малкото е достатъчно умен да не ви донесе такива неща в къщата. Да го хванат с наркотици е едно да претърсят и да не намерят нищо е съвсем друго. Едно претърсване може да стане на базата на младежки шеги, някой младеж не разбрал шегата или го хванали него с малък грамаж за да се отърве казва името на вашия син и те идват да търсят.

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 8b96787472
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Остави го да си израсте тези години, ще съзрее с времето и ще станете по-близки. Да не ти дреме кой какво говори, майната им на всички, ти да не плащаш данък обществено мнение, а и те да не са много хубави - кой знае колко ит клюкарките ги бият и колко алкохолици има. Живей си живота и да не ти пука, но не се хващай за децата - те ще порастнат и ще създадат собствено семейство и ти няма да си номер 1 за тях. Затова от сега си намери нов партньор и ти да ди щастлива, и те да са шастливи :).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 26 дни
hash: 2a09faa1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление, много деца се държат точно така. В крайна сметка, има ли нещо обезпокоително около неговото битие? За татуировките, да не ти пука. За съжаление, и това стана масова култура, тъпо според мен, но никой не ме пита.
Синът ти работи ли?

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: 887345f5f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката:
Не мога да кажа със сигурност дали има нещо обезпокоително в ежедневието му, защото и без това го виждам рядко. Когато си дойде е всяка вечер навън с приятели, вероятно по дискотеките, а когато благоволи да се прибере спи цял ден, а после става къпе се и отново хваща пътищата. Не работи, работил е само около 5 месеца след като навърши пълнолетие и после прекъсна. Или поне аз така знам - нямам представа какво върши в София, защото не ми споделя, но рядко ми звъни, за да поиска допълнително пари. Относно наркотиците и обиска - не намериха нищо и силно се надявам да не е наркоман. И естествено, че предпочитам синът си пред хората, но никой родител не иска да слуша клевети по адрес на детето си. Искам той да се чувства добре и да го виждам макар и рядко, но и искам да мога да съм горда с успехите му, не искам да чувам лоши думи за него.

 
  ...


...
преди: 6 години, 24 дни
hash: 52eeb67210
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ограничи му парите за известно време и или ще се поправи, или ще се пропадне съвсем. Честно казано, деца нямам и все още ми е доста далечно това, но не мисля, че ти си виновна за случващото се. Най-вероятно е някакъв период, който при правилно отношение постепенно ще премине.
Татуировките, сами по себе си, не са голям проблем.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 23 дни
hash: ba089d25b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е заради самата ситуация, ами начина. "Злепоставяш ме"
Никой не обича критика, още повече заради нечие мнение.

Винаги такива неща ден казват внимателно. Например " Аз одобрявам татуировките, но съседите ни обсъждате и живея само с дъщерята, чувствам се беззащитна, не искам да говорят за нас.. "

Ако искаш да споделя и ти трябва да умееш да споделяш. Но имай в предвид, че макар че е детето ти е нормално да се отделя. Пробвай веднъж-два пъти на седмица да се чувате или виждате и споделяй ти. Пък той ще започне, когато реши.

Казвам го като 22 годишна дъщеря. С баща ми в отношенията имаше огромна бездна. Сега е по-малка, но и двамата работим в това отношение. Трябва време, имай търпение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker