Не искам да съм прислужник! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не искам да съм прислужник!
преди: 6 години, 26 дни, прочетена 1945 пъти
Здравейте момче на 17 съм и живея в Испания с нашите от 2 години, обаче баща ми реши това лято да ме прати да работя в една финка като ayudante de casa тоес помощник в къща. Къщата е на два етажа доста далече от града в който живеем и те са мн голяма фамилия с мн деца. Не съм работил никога и ми е някакво гадно, какво ще правя там с непознати хора които на това отгоре ще ме командват? Не искам и го казах на баща ми обаче ми се скара и каза че се е уговорил вече с тях и нямало нищо толкова страшно, а и ще си изкарам пари. Че те живеят сякаш в миналия век, не знам какво да правя още отсега го мразя това семейство, а баща ми само ми се кара че съм правил голям проблем от някаква обикновена работа, но за мен не е така! Как да му кажа че за мен е унижение и да ме остави на мира?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 25 дни
hash: 8b41a2cc78
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами явно вашите не са много добре с парите. Или пък ги е страх да не станеш от онези хора, които вечно са без пари... Или и двете.

Значи има едно решение на проблема ти, но трябва да си инициативен. Помисли си какво не би ти било толкова гадно да работиш, потърси си такава работа и я почни. Примерно на морето нещо. Не знам, ти си проучи. И като си намериш просто казваш на баща ти: 'ами аз си намерих друга работа' и точка.

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: b759ce5481
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо няма срамна работа, второ щом баща ти е намерил едва ли хората ще те унижават и трето всичко е въпрос на нагласа и разбиране в главата ти. Препоръчвам ти да си намериш тогава нещо добре платено което ще работиш с кеф и да си самостоятелен

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: f4b3835868
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Намери си работа като сервитьор или да раздаваш пропаганда/флаери, мияч на чинии, каквото и да е. Но в никакъв случай не се захваща на подобна работа. На баща ти като му харесва толкова, да се хваща той, а не да те пречупва от сега да целуваш испански задници!
Ако трябва и хващай пътя за България!
Но каквато и работа да си намериш (не interno) можеш да се отделиш в стая под наем. Явно е от онези родители баща ти дето на гърба на децата си искат и да живеят.
Имаше тук преди време едно момиче, което пък писа, че майка и ще тегли кредит на нейно име за жилище, но жилището на свое име...
Бягай от такива родители и да се оправят!
И ти го казвам като жена, майка на двама синове, живеем в Испания многото години!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 25 дни
hash: 5fb845b4c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обясни по-подробно на баща ти защо не искаш. Предложи да работиш друго, да си във вашето населено място, да си спиш в къщи.
Работата в тази къща предполагам, че по цял ден ще е на крак и всеки ще те фирка и ще те кара да вършиш различни неща, което си е притеснително. Ако вършиш една определена работа, няма да се напрягаш, ще я усвоиш лесно и в случая, няма 20 човека да са ти началници и да не знаеш на кого да сгодиш.

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: 950e7ba7b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Има нещо друго - НА 17 години си. Заоконът ти дава право, да се хванеш на работа и да живееш самостоятелно. Така че - намери си хубава работа, която ти харесва и се изнесеи от вас :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 25 дни
hash: 7660c78b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Срамна работа няма, ако причината е само това поне пробвай може и да ти хареса

 
  ... горе^
преди: 6 години, 25 дни
hash: 1a5313f668
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Голяма мъка, ей. От теб ще се изисква да минаваш с прахосмукачка, моп, да измиеш чиниите, да прибършеш и да изнесеш боклука. Същото, което правят всички хора от едно домакинство, но с разликата, че ще ти се плаща. Не знам как ще го преодолееш...
Трябвало е предварително да те попитат, но пък ще спечелиш пари, което е изцяло в твоя изгода. Ти не плащаш сметки, не пазаруваш за вечеря, така че ще си похарчиш заплатата основно за забавления и джобни за училище. А естеството на работата ти е такова, че ще имаш свободно време, няма да си прислужник на пълен работен ден наистина.

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: cbe4028c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Младо момко, кажи дали учиш. В ЕС има закон за защита на децата. И в Испания важи! Докато учиш, никой няма право да те кара да работиш. Когато спреш да учиш, оставаш дете до навършване на 18 години. След това родителите ти не са длъжни да те издърват и могат да те пращат на работа заради издръжката, която т дават. Ако учиш, са длъжно да те издържат докато завършиш висше образование. Могат да те пращат на работа, само ако си над 18 и не учиш. Кажо на баща си това, освен това кажи и на учителите.

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: b866e21c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Никой не те пита. Много е лесно да живееш с мама и тате и да получаваш всичко наготово. Я се стегни, звучиш като някоя лигла. Ще работиш и ще видиш как се изкарват пари. Да не си някой принц?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 24 дни
hash: e9164f4c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Намери си работа, която ти е по душа, и кажи на баща ти, че ще вършиш нея. Според мен той иска само да те научи на самостоятелност, не че му е важно да си с онези хора.

 
  ...

...
преди: 6 години, 24 дни
hash: 7d8737b0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Човек ти си на 17 години, нормално е да започнеш някаква работа, що се касае и тдо тези испанци, ако знаеш добре езика няма нищо страшно но да им ставаш прислужник :D малко смешно от страна на баща ти, и все пак ти си във възраст в която може вече да започнеш работа, стига да имаш желание. Баща ти явно не разбира, че ти си пораснал.

 
  ...
преди: 6 години, 24 дни
hash: 336a9ae0ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Намери си друга работа, от която да си спечелиш някакви пари през лятото, и готово. Надали ще настоява толкова точно пък за тази, след като си си уредил нещо с подобно заплащане.
Виж, ако въобще не ти се работи, това вече е друго :Д

 
  ... горе^
преди: 6 години, 24 дни
hash: ae073ceab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Здрaвей. И aз живея в Испaния. Според мен бaщa ти зa твое добро те прaщa дa рaботиш. Вече не си дете, крaйно време е дa зaпочнеш и ти дa рaботa. Aз рaботя от 15 годишнa. Отнaчaло съботa и неделя, целогодишно. A зa лятото си търсех другa рaботa. Тaкa бях от 15 до 18 години. След товa зaпочнaх постояннa рaботa. И в моментa следвaм и рaботя. Трудно е, но нямa кaк. Пaрите не вaлят от небето, a обучението струвa пaри. Брaт ми е нa твоите години и също от тaзи годинa зaпочнa рaботa, през уикендите. Не можеш дa чaкaш дa те издържaт родотелите цял живот, нaли?
Ще видиш че е готино дa имaш свои пaри и дa имaш повече свободa. Нямa вече дa се нaлaгa дa молиш вaшите зa пaри кaто излизaш. Нищо унизително нямa в товa дa рaботиш кaто помощник при семейство. Нямa унизителнa рaботa. То голямa чaст от бългaрите тук рaботят ниско квaлифицирaнa рaботa. Не можеш дa очaквaш дa те сложaт дa бъдеш директор нa бaнкa или нещо подобно, aко не си зaвършил. Зaпочвa се от нaй-ниското. Недей дa се глезиш a послушaй бaщa си и се дръж кaто мъж. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 24 дни
hash: ef97dc7451
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз мисля, че щом не ти допада, не трябва да започваш тази работа. Намери си друга работа - например в супермаркет или в някое заведение - там има шанс да се запознаеш с млади хора. Тази работа като помощник, т.е. правилно го каза "прислужник" е за някой възрастен човек, който вече няма каква друга работа да си намери. Ти си млад - трябва да си търсиш работа сред млади хора. Тук изобщо не обсъждаме въпроса дали трябва или не трябва да работиш. Щом трябва, ще работиш, но работа, която ти харесва. Така че - животът си е твой и ти можеш сам да решаваш - това го обяви тържествено пред родителите си - иначе другото е командване и притискане. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 24 дни
hash: 65a06085a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Здравейте автора съм-говорих пак с баща ми, казах му просто да ми намери друга работа като толкова държи но само не на прислужник или сервитьор, не искам да им слугувам-si señor si señora по добре бих си отхапал езика! Но той се държи точно като номер 9 даже се обърках да не е той, същия като него е! Каза че не е както съм искал аз и като се е разбрал с тях значи отивам там и финиш! Чувствам се ужасно, 100% са отвратителни всичките им деца като повечето тука, а и това не е просто работа и да се прибера после, а трябва да живея с тях! Мисля че има и някаква жена там която са наели но тя отговаря за кухнята. А къщата е огромна как се чисти това?? Искам да избягам и да се скрия някъде, бале може да не съм принц но не искам да съм и просяк!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 27361a8d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Отиди в тамошните социални и им разкажи всичко сподели и с класната си в училище както и с училищния психолог ако имате такъв. Даже ако трябва преувеличи, кажи им че баща ти иска да те спре от училище заради тази работа, че обичаш да учиш, че образованието е важно за теб, а той ти спира развитието по този начин. Веднага ще го подведат под отговорност 100 % може и от родителски права да го лишат той това заслужава!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker