Живеем с алкохолик - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Живеем с алкохолик
преди: 13 години, 20 дни, прочетена 4205 пъти
Здравейте момче на 12 години съм и искам да споделя колко ми е тежко, че живеем с безобразен мъж. Баща ми постоянно се напива с голями количества алкохол, а така домът се превръща в кочина и кръчма. Най-вече като се напие се карат с мама, а да не говориме че й е посягал без причина. Винаги мама е права това което казва опитва се да го насочи към правя път, но той от там вдига скандал. От една страна обичам баща си, зашото все пак си ми е баща, а пък когато е трезвен не чак толкова лош, от друга страна го мразия и ненавиждам, че постъпва така знаеки че вреди и на нас и на себе си. Разговарял съм по малко с него, но не помага. За това моля за съвет, може ли да се промени нещо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 20 дни
hash: ad8326b71f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти още си дете, какво ще промениш?
Начина е майка ти да се махне от него заедно с тебе. Друг начин няма.

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: f2ed9a88fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно подкрепям номер 1. Такъв, човек няма оправия. Махнете се, докато не е станало по-сложно. Другият вариянт, е майкати да подаде жалба в полициятя защото, това наистина не се търпи. "ЛУДКАРКАТА"

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: 2dd2f205d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Говори с майка си. Май, че №1 е прав. По-добре е да живеете отделно с майка ти. Много вероятно проблемът да е в парите. За сама жена предполага се с не особено висока заплата е трудно да гледа дете. Но от друга страна при непрекъснатото пиене /вероятно и пушене/ и пиянството колко ли пари изкарва баща ти и дали ще зсе задържи дълго на работа? Другото съображение за една майка да продължи да живее с пияница е детето да не е без баща. Ако й кажеш, че ще е по-добре да сте само двамата мисля, че по-лесно ще вземе решение. А след това нищо не пречи да виждаш баща си. Той като се виждате се предполага, че ще е поне трезвен. Така, че прецени как ще се чувстваш добре, един пияница трудно, да не кажа никога няма да се вслуша в разумни съвети, ами ще си кара така и ще тормози близките си. Алкохолът не прощава.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 20 дни
hash: 17250b875f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много зависи от конкретния случай.
Първо трябва да си изясниш дали има и други проблеми във взаимоотношенията ви освен алкохола!

Да избягаш е най-лесно, както и да съдиш. По-трудно е да се изправиш пред проблема. Помисли, не само вие с майка ти имате проблем, баща ти също има проблем. Поговори с майка си по въпроса - искате ли да помогнете на баща ти и на себе си или искате да го зачеркнете и да продължите живота си без него. Добре е когато проблемите са общи, точно както и радостите. Виж ако родителите ти си имат и други проблеми, това вече е друг въпрос. Най добре поговори с майка си.

А на No. 1, 2 и 3 ще кажа: ако някога вашето дете има проблеми от подобно естество как ще постъпите? Ще го изселите и ще го оставите само да се справя/лекува? Или ще се опитате да му помогнете?

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: 14aaa4f70c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Към номер 4 - жената вече е опитала да говори със мъжът си, опитала е да му помогне. Е какво още да направи? - да изчака да я почупи хубаво и тогава ли да се махнат? А това дете, трябва да става свидетел на този тормоз ли? Така детето се травмира повече. Това може да повлияе и на успеха му в училище и изобщо на всичко, най-вече на психиката. "ЛУДКАРКАТА"

 
  ...


...
преди: 13 години, 20 дни
hash: ad8326b71f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   4, ако баба беше някога мъж, щеше да бъде мъж.
Тук говорим за конкретния случай, а не "ако беше"...
ЛУДАРКАТА за кой ли път ви го каза кратко, точно и ясно.
Съветвам те да прочетеш всички истории тук, писани от 12-13 годишни ДЕЦА, на тема "баща ми е алкохолик", "мама и тате постоянно се карат"... да не споменавам тия "татковци"които и ги бият...
Пак ти казвам за кой ли път, не знам дали си мъж или жена, но и не е от значение, първо сме ХОРА и после всичко останало... Нямат оправдание такива жени, които оставят децата си да се мъчат посред скандали, пиянски изпълнения, насилие... нямат оправдание за малодушието си тези жени, каквото и да говорите.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 20 дни
hash: ce33a8deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7, Благодаря за подкрепата! " ЛУДКАРКАТА"

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: eb5ca1a317
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съгласна съм с №4
На №5 бих казала ако говориш с мъжът си в неправилният момент с неправилните думи, първо няма да те разбере второ може и да те набие защото не те разбира. След като той не е разбрал значи думите не са били правилни или на място или и двете. Тя жената не е вникнала в проблема и не знае какъв е проблемът на мъжа й и защо той прави така.
На №7 бих казала решението на един проблем не е да избягаш от проблема а да разбереш от къде идва и как да се справиш с него.
На автора бих обяснила, че на 12 е достатъчно голям да разбира повечето неща от живота но не всички. Един мъж за да пие и прави проблеми е защото той самият има проблем.
1 чувства се самотен-той пие навън с приятели.
2 чувства се неразбран-пие навън с приятелка.
3 да е отчаян- пие сам в къщи и т.н. и т.н. и т.н. може да има много причини.
На 12 си още малък да даваш акъл на родителите си, можеш само да се помъчиш да разбереш какъв е проблемът на баща ти и да помогнеш на майка ти да го разбере. После я остави тя да му помогне. Не забравяй едно той ти е баща. Те някога са се обичали могат и сега просто им пречат проблемите на възрастните.

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 0b6fa418b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, НЕ, не съм съгласна с теб- да предположим, че си права но и нека кажа какво може да се случи. Жената, ще продължи да го търпи, също тъка и ДЕТЕТО. Неусетно двамата родители ще бъдат погълнати, от техните си проблеми и ще изпуснат 12 годишното си ДЕТЕ. То ще забележи че, не му се обръща достатъчно внимание и ще почне да търси утеха в неподходящи приятели-в повечето случаи е тъка. Детето започва да проваля неволно живота и бъдещето си. Защоли? Защото, родителите му са погълнати от техните си проблеми и и няма да могат да му обърнат внимание. Едно дете се нуждае от любов, възпитание, РАЗБИРАНЕ и най-вече ВНИМАНИЕ!!! -а не от баща АЛКОХОЛИК, който турмози непрестанно семейството си. "ЛУДКАРКАТА"

 
  ... горе^
преди: 13 години, 18 дни
hash: eb5ca1a317
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   №10 нали целта е да помогнем на детето не на майката ако майката искаше съвет това е друго. Сега детето иска съвет и най-голямата грешка е да му кажеш, баща ти е лош!! непоправим!!! мрази го!!! В твоят живот дете, твоят проблем не може да се реши бягай на далеч. Нали сме големи и трябва да научим малките деца да се борят с проблема си да им даваме надежда, че винаги има изход е аз №9 така виждам изхода за детският проблем. Съжалявам Лударке ама мисля, че ти даваш съвет на майката а не на детето. То описва нещата от негова гледна точка и не можеш да даваш такива съвети Какво като прочете това /писаното от теб/едно 12годишно дете как ще го приеме баща ми е непоправим!!! майка ми го търпи защото е тъпа!!! Аз трябва да се измъкна т.е. да избягам. Браво Лударке ти тинейджър не си ли била? Аплодисменти ако все още мислиш така както си писала.

 
  ...

...
преди: 13 години, 18 дни
hash: 6cdc2068b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, а ти какво смяташ, че детето не го вижда, не го чувства ли?
Факт е, че децата, които живеят в такава недобра среда......тия деца няма какво да направят, и наистина търсят утеха в алкохоли, наркотици, стават озлобени или затворени...
Майките им са повече от тъпи - те са малодушни и безотговорни.
Страшно е, че 12-13 годишни ДЕЦА пишат тук да търсят помощ от непознати хора.
Знаеш ли, че в някои части на света такова едно дете има право да съди родителя си? Че там могат да им отнемат родителските права на такива родители?
Какво да говорим, в бг сме наистина на светлинни години от света.
Тук децата страдат и се мъчат посред ада на родителите си.
Така ще е, докато има такива жени, които нехаят за децата си, и няма какво да се направи.

 
  ...
преди: 13 години, 18 дни
hash: eb5ca1a317
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Само се моля, ако някога съгреша в живота, някоя лелка като вас да не каже на 12 годишното ми дете "майка ти или баща ти са лоши!! непоправими!!! мрази ги!!! В твоят живот дете, твоят проблем не може да се реши бягай на далеч."
№9 поне се опитва да даде съвет на детето. А вие какво правите № 10,12

 
  ... горе^
преди: 13 години, 18 дни
hash: dce7493ae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 12. Недей даваш акъл. по думите личи че не можеш. Ти не си почувствала това нещастие. И майка ми подържа целия апартамент, а баща ми го разрушава. Кажи кой е безотговорен професоре?

 
  ...
преди: 13 години, 18 дни
hash: 856a472437
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Напълно подкрепям 12. "ЛУДКАРКАТА"

 
  ...
преди: 13 години, 18 дни
hash: ade57891a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   ЛУДКАРКА, благодаря ти, кураж и УСПЕХ във всичко ти желая.
Venceremos /на испански - ще победим/

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 15 дни
hash: 2e4811828a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Мерси 16, истината колкото и да е болезнена, тя винаги побеждава! Авторе, какво става? Как вървят нещата? "ЛУДКАРКАТА"

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3dccbcfdc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Здравейте,
аз съм на 18 години и също баща ми е алкохолик. Моят проблем е същият като на това малко дете, разбирам отлично какво му е. Ние с братята и сестра ми също сме преминали през това, да виждаме баща си много пиян и да прави непрекъснати скандали. Това нещо е от както се помня. Нищо не помага, за да се оправи, разговаря ли сме с него, опитвали сме и с добро и с лошо, но пак не помага. Решението, което маже би е било по удачно да се вземи от страна на мама е като на номер 1, но мама така и не го е взела и още му търпи простотията, вече 20 и няколко години брак. Аз лично ще се отърва още тази година от него и от постоянните му напивания и скандали, заради които вече нервната ми система е разбита и спя не спокойно, защото не се живее в постоянни скандали и много безсънни нощи!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker