Сънувах починалия ми дядо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сънувах починалия ми дядо
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2820 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 15г и на 29. 03 почина дядо ми(От страната на баща ми)(СЕГА МАЛКО ПРЕДИСТОРИЯ). Той 3 месеца се мъчеше за жалост. Бяха му открити 2 рака и разсейки по гърба, удари го и инсулт(слава богу беше много лек и не го засегна никъде)и не можеше да се направи операция, защото нямаше да я издържи. Майка ми и баща ми се грижеха за него през тези 3м. Аз живеех при баба ми(от страната на майка ми). Баща ми все ми викаше да ида при тях за да го видя но мен ме беше страх, защото не знаех какво ще заваря. Както и да е... След като почина дядо ми аз трябваше да ида на погребението му. Аз много не исках но родителите ми ме накараха насила защото съм кръстена на него. Отидох. За мен беше голям стрес. Само като видях как дойде агенцията и изкараха ковчега и го поставиха на нещо като някаква масичка (не точно) ми стана гадно. Аз за първи път бях на погребение и си нямах никаква идея какво ще правим там. Мислех си че ще изкарат ковчега и направо ще погребах и тогава ще пее попа, ще се раздава храна и това е. Е да ама не... Циганите отвориха ковчега и видях дядо си да лежи вътре... спомням си че очите му бяха изпъкнали, беше малко по надут и бял. След като попа пя трябваше да постави всеки по 2 цветчета аз бях толкова уплашена, сърцето ми биеше... и като гледах баща ми как плаче и аз щях да ревна... беше ужасно. Аз се опитвах по най-бързия начин да поставя цветята и да се дръпна настрани....
След погребението се прибрах в баба и дядо(на мама страната) и неусетно легнах и заспах. Минаха се няколко дни и вечерта аз сънувах дядо ми. Аз бях на гробищата малко по отстрани от гроба му взирах се и изведнъж видях една ръка да се подава от гроба му. Той излезе от гроба си и тръгна към дома си. И си започна да яде. Не знам как да разшифровам този сън. Спомням си като малка как сънувах баба (тя беше починала когато съм била на 4г) Бях на 7 и още спях в една кошара (беше доста голяма, дървена) и изведнъж видях една бледникава фигура на баба ми. Ясно си личеше нейното лице. Беше красива. С дълга бяла рокля. Нямаше стъпала. Все едно левитираше. На мен ми се допи вода и тя ми донесе една чашка. Аз се опитах да я взема но безуспешно. И това беше. Все още не мога да разбера дали това е било сън или не. Защото са ми разказвали че попринцип мъртвите хора се свързват най-често с децата.

БЛАГОДАРЯ, че изчете моята история! (Съжалявам ако има правописни грешки) Просто това ми тежеше и исках на някой да споделя. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 9cd99a1e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ох, мила, и аз бях така. Когато бях на 6, почина прабаба ми и почти не я помня: била с румънски корени, казват ми, и толкоз. Съболезнованията ми! Ако ти се гледа филм с подобен случай, за да видиш, че не си само ти, гледай немския За едно момиче с Ясна Фрици Бауер. А ако искаш да се отърсиш, ти пожелавам успех! И отново съболезнованията ми!
One girl

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 125055ffaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направило ти е впечатление и за това си го сънувала.. Не е голяма философия, честно казано.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c92138e88e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Когато дядо ми почина, сънувах същият сън с ръката и излизането от гроба...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9403cb0244
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моите съболезнования!
Моят дядо (само че при мен от страна на майка ми) почина преди три години и половина. До 40 дни след смъртта му го сънувах много често. След това започнах по-рядко, но пак го сънувам. Когато сънувам, че яде или пие нещо, или че сме на маса и има храна, майка ми и баба ми приготвят това, което съм сънувала за ядене и пиене, и му го носят на гроба. Казват, че така се правело според традициите, така че вероятно и при теб случаят е същият. Занесете на гроба му храната, която си сънувала.
При всички положения дядо ти много те е обичал и ми се струва, че заради това ти го сънуваш най-често. Няма нищо плашещо в това да го сънуваш, все пак, той ти е близък и може би по този начин иска да продължи да има контакт с теб.
И не на последно място, опитай се да се разсееш. Знам колко голяма е болката, колко е шокиращо и ужасно всичко това... Знам и как споменът за дядо ти, който лежи в ковчега, се е запечатал в ума ти. НО! Дядо ти би искал да продължиш напред. И без да го познавам, ще ти гарантирам, че е така. Той би искал случилото се с него да не ти пречи да живееш пълноценно. Излизай с приятели, чети, гледай филми, намери си някакво хоби. Гледай времето ти да е максимално запълнено, за да не ти остава време да се вглъбиш отново в случилото се. След време шокът ще отмине и всичко ще си дойде на мястото. Разбира се, че никога няма да забравиш дядо си, но бъди силна и не позволявай на болката да те сломи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker