Опит за развод и заплаха за самоубийство... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Опит за развод и заплаха за самоубийство...
преди: 6 години, 16 дни, прочетена 2462 пъти
Здравейте, читатели!
Моля за предложения на варианти за излизане от положението, в което съм и ДА НЯМА ЗЛОБНИ КОМЕНТАРИ... Все пак тук пишат хора, които са в действителна лична дилема/ драма и не виждат светлина в тунела...
Със съпруга ми сме от около 8 години заедно, 2 от които сме в брак и имаме почти 7 годишен син. Още в началото на нашата връзка аз му казах, че не искам сериозни взаимоотношения, т. к. и двамата тъкмо бяхме приключили дълги връзки и аз лично бях прекалено изтощена от моята и исках свобода и да си почина малко от оковите... Той обаче се влюби безумно в мен и започна да ме следи. Сега разбирам в какъв мащаб! Ровел е още от 1я месец в скайпа ми, телефона, фейсбук... Следенето е било винаги прикрито и при повдигнат въпрос е добре обяснено защо е сторено. Имахме кавги винаги, но като цяло първите 6 месеца (докато забременях) бяха спокойни (уж) нещата и като, че се поуспокои. Изобщо не ми помага с нищо, нито родителите му! Парите все не стигат, всех кредити, затънах, а той не ми помага дори с това. Стигна се дотам, че реши да замине за чужбина да работи (сега казва, че аз съм го насилила за това... ) и аз взех поредния заем, за да замине... Последваха 4 месеца на невероятен тормоз... Без време се пребра и като му казах, че искам да се разделим ОТКАЧИ! Започна да ме заплашва, че ще ми вземе детето, колата, няма да ми помага с пари изобщо и ще затъна. Оборих всичко това и последва заплаха за самоубийство... Между временно от ревност ме вдигаше в 2 часа посред нощ да отида в нас с лаптопа ми (тогава аз живеех при наще, а той в нашият дом) и ми каза, че ако не го направя ще дойде в дъжда с детето и ще направи скандал. Отидох... После имаше и скандал при който ми взе телефона и звъня на кой ли не да пита "Кой си ти? ", дойде и седя в работата ми 2 часа до бюрото ми, сбихме се пред работата ми за телефона... крещя, каза, че ще ми откъсне главата... А сега след всичко се държи сякаш нищо не е било!
Искам развод! Искам да запазим нормални отношения, заради детето! То не е виновно за нашите грешки и не трябва да плаща за тях!
Дадох му 1 месец да покаже, че се е променил. АМИ НЕ Е!!!
Как да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 16 дни
hash: 45eb0d4b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нещо не ми се връзва:
1. Казала си му в началото, че не си в състояние да поддържате сериозни взаимоотношения, обаче по - долу пишеш, че имате брак и дете. Е, всичко това показва сериозни взаимоотношения
2. Как се реши да раждаш дете на човек, когото не обичаш?
Единственият съвет, който мога да ти дам е развод и само развод!

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: 9931b459ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Оставяш го да се самоубие.
Шегувам се, ама напълно заслужава.
Не се оставяй да те тормози. Подай молба, но гледай да не те утрепе някъде. но не знам как точно се гледа за това.

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: ee8e11c2e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Оставяй го! Няма да се оправи!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 15 дни
hash: b5d6a130ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хората ей така, не се променят. Разделяте се и край на тормоза и ядовете. Сам и щастлив е много по-добре от подобна ситуация. Всеки е дошъл на този свят за да зарадва родителите си и да бъде щастлив. Това е смисълът на всичко. А не да живее в кошмар или на синджир!

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: 1a3e98379c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Да ти кажа, мила, тази история звучи като роман, написан от извънземен. Сключваш брак с условието да нямаш сериозни отношения? И в контекста на тези "несериозни отношения" раждаш дете... Което дете някак се оказва в дома на баща си, докато ти живееш в къщата на вашите... Обаче междувременно си потънала в кредити в името на "несериозните отношения". Картината изглежда доста объркана. Моят съвет е ти самата да си подредиш ситуацията в главата. Обърни внимание на себе си и се запитай какво всъщност искаш. Че тази връзка няма да я бъде, то е ясно и мисля, че разводът е правилно решение. Но... ти способна ли си на наистина пълноценни отношения с друг човек? Имаш ли потребност от такива? Как си представяш един бъдещ брак? Може би пък ще се чувстваш най-добре сама? Следенето и скандалите са действителнио ужасни, но в отношенията между мъж и жена има и споделеност - на ресурсите, на доверието, на любовта. Аз не видях никъде между редовете друга емоция, освен огорчение и нетърпимост. Ти обичаше ли този човек? Защо се омъжи за него? Какъв е проблемът да ти надникне в компютъра? С мъжа ми използваме един лаптоп, знаем си паролите на пощите, а ако някой от нас е в банята и му звънне телефонът, другият вдига, понеже може да е за нещо важно. Ти имаш ли какво да криеш? С големи букви предупреждаваш да няма злобни коментари. А защо очакваш злобни коментари? Може би ти самата усещаш, че нещо не е наред и се страхуваш някой друг да не го потвърди. Изпращам ти цялата си позитивна енергия в желанието си да ти помогна, но, мила авторке, прекалено много са въпросите, на които трябва да си дадеш отговор. А що се отнася до "самоубийството" - хич не се притеснявай, шантажира те. Най-много да се напие от мъка, повярвай ми.

 
  ...


...
преди: 6 години, 15 дни
hash: 2648c3cd1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Веднага говори с адвокат, ако трябва и с полицията. И не чакай той да се промени. Щом до сега не се е, никога няма.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 14 дни
hash: bb2750bb1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напусни го този мъж, бори се за твоят син Детето е на седем години и ако това продължи може да се стресира от ситуацията- най добре заведи дело за развод и ако те заплашва подай жалба.
Детето ти не бива да страда. Мъж съм нямам деца, обаче знам какво е едно дете да преживее всичко това- Бори се
Успех

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: bb2750bb1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Милото дете, как ще преживее развода? Трябва да се разделиш с този мъж а ако иска да вижда детето трябва да ограничиш него от теб за да не те приближава, Бъди силна и се бори за детето си. Заведи го при вашите докато мине всичко и ще си отново свободна жена

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: f0e946fd6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Понякога се чудя как някои хора тук се правят на много инТЕЛЕГЕНТНИ и разсъдливи, когато коментират и анализорат написаните истории, като последователност на ситуациите. До номер 5 е предното изречение. Ти мадам какво не разбра в историята? Женени от 2 години, с дете на 7, познавайки се и заедно от 8г. Авторката е имала неангажираща връзка с мъжа ви, после бум бебе. Не го маха, защото, ако не знаеш има и жени със скрупули и остава с бащата на детето си. Женят се, което е тотална грешка, но не е непоправима.
Към авторката: Наемете адвокат и обмислете действията си. Опитайте с преговори за бърз развод по взаимно съгласие, ако не се съгласи съпругът ви, започнете ппдготовка за исков процес и търсене на вина у някой от вас. Това са дела на циркова арена. Пробвай по закона за домашното насилие. Това ще е в плюс за твоето спокойтвие и естествено доказателство в бъдеще дело за развод, колко е хахав и опасен за теб и детето.
И бъди по-умня в избора на мъже.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 13 дни
hash: 5bd8ea40cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най - добре потърсете добър адвокат консултирайте се с него и незабавно заведете дело за развод ако трябва запишете тайно заплахите му и ги използвайте като доказателство в съда! Няма да се самоубие просто това е начин да ви манипулира да го съжалите и да останете с него. Колкото до детето в 90 % от случаите остава при майката.

 
  ...

...
преди: 6 години, 13 дни
hash: 0f5cde4551
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Е какъв мъж е това?
Ти бачкаш и теглиш кредити, а той с какво се занимава през това време? Май само ти трови живота...
Какви лаптопи и скандали посред нощ? Какви 5 лева?
Отиваш веднага в полицията и подаваш оплакване за тормоз и искаш ограничителна заповед. Ако ще да се замоубива - ти какво си му виновна, че е търтей и неудачник?
Чрез детето хубаво си е забил паразитското смукало в тебе, и сега смуче ли смуче...
Господи, какви хора има! Ама не е луд тоя, който яде баницата...

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: f943371590
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ох, мила, въобще не му се връзвай на изпълненията на този. Колкото по-скоро подадеш молба за развод-толкова по-добре. Това НЕ са нормални взаимоотношения и не виждам смисъл да се измъчваш, да не говорим какво причиняваш и на детето си. А заплахите, че ще ти вземе детето, ще те съсипе и т. н. са просто приказки на отчаян човек. Вижда, че те губи и направо откача. Не се тревожи, не живеем нито през 18 век, нито в Пакистан, че да може толкова лесно да те съсипе и да ти вземе детето. Има си съд и в 90% от случаите детето остава при майката, особено ако тя си има работа и дом. Така, че говори с адвокат и не се притеснявай, ти имащ права и не може той да те разиграва и да те заплашва. Действай смело, няма да съжаляваш! Да, като самотна майка ще ти е много трудно, но спокойствието няма цена!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker