Мъжът ми ме бие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми ме бие
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2915 пъти
Жертва съм на домашно насилие.

Съпругът ми ме бие и оставя синини по тялото ми. Срамувам се да ида в полицията с този проблем. Толкова ме е срам, че ме бие мъжа ми! Срам и страх-кошмар! Живея в Германия. Страхувам се и че ще травмиран детето - момче на 15. Как да събера смелост! Моля съвети!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: ac388539a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Предполагам и сама знаеш, че има много информация в интернет и не знам какво повече може да се каже. Разбирам, че в случая имаш нужда от подкрепа. Няма да те критикувам, но няма и да те подкрепя. Не харесвам и двата подхода. Не мисля, че хората трябва да се смачкват или пък да получат одобрение за ролята им на жертва Мисля, че ще бъда по-полезна, ако те накарам да се замислиш... Била съм жертва на домашно насилие, но не мисля, че това е от значение, защото освен това съм била жертва и на дългогодишно пушене, после солидно пиене и куп други проблеми. Общо взето ролята на жертва е удобна. Безопасна е. На мен лично ми харесва. Не се налага да нося отговорност. Животът е по-лек. Уж. Знаеш ли... няма да ти кажа нещо в стил "вземи се в ръце", напротив, подкрепям те да оставиш друг да контролира живота ти. Без ирония го казвам. Защо да се мъчим? Има мъже, ще се справят. Е, всичко си има цена, ще потърпим някои неща, но ще имаме по-лек живот без да се тормозим. Наистина вярвам в това. Проблемът е.... къде го тоз човек? :) Познаваш ли някой, който на 100 % може да се погрижи за емоционалното ти, физическо и финансово благополучие, така че да те направи щастлива? Във всяка ситуация? Винаги? Имало ли е някога в живота ти такъв човек и ти дали наистина си се чувстала щастлива от това или винаги нещо е липсвало? :) Може би родител? Или? Беше ли истински свободна и щастлива? :) Освен това допускаш ли, че е възможно да се освободиш от мъжа ти и.... да си намериш същия? Има една теория, според която хората се отнасят с нас така както ние се отнасяме със себе си. Те просто следват подсъзнателния ни поведенчески модел. По какъв начин ти издевателстваш над себе си, така че и другите да са принудени да имат същото поведение към теб? Въобще няма и да коментирам, че побойниците на жени са дълбоко комплексирани недоразвити ембриони, демек, на твоя страна съм. Защото съм била там, където си ти сега. И ще ти предложа революционно решение на твоя проблем. Недей да ходиш в полицията. Щом имаш нуждата да го чуеш от други хора какво да правиш в живота си, като дори не е сигурно, че те ще те мотивират достатъчно.... Недей. Почакай. Понякой път човек трябва да стигне дъното и ще се успокои, че няма какво да губи и тогава се взима в ръце. Може би твоето време не е дошло. Има време. Може да потърпиш още малко, нали? Все пак го правиш за себе си. Докъде може да стигне? 2-3 счупени зъба, счупена ръка или киселина в лицето? Не бързай. Почакай да видиш кое ще да е. Нищо не се знае все пак. А относно сина ти... Сигурна съм, че той знае. Всяко дете знае. Въпросът е... на какво искаш да го научиш? Защото той няма да се научи от това, което му казваш, а от това, което вижда, че ти правиш. И един ден просто ще те последва примера, който е имал. Въпросът е : жертва или насилник? Как мислиш?
Надявам се моите мисли да са те ядосали и да не си съгласна. Имаш нужда от тази енергия. Ако не - поне се надявам час по-скоро да стигнеш дъното, защото оттам пътят е само нагоре.
Изпращам ти много прегръдки и любов.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5983c6f8eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мъжът ти е мангал нали.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 44a86372d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Теб те е срам? !? Моляяяя? Абе жено, имаш ли акъл в главата? Това ли според теб заслужава един такъв боклук? И не се извинявам, че го наричам така, дори е дипломатично! Първо този да го наричаш твой мъж - е извратено. За това ли сте се събрали да градите семейство и щастие? Как може да търпиш? И то всички на които им се случва. Стане ли веднъж трябват сериозни мерки, при повтаряне - край! Как може сами да се превръщате в наложници, не мога да го разбера? А помисли ли за родителите си? А ми детето ако разбере след време? Ами ти - уважаваш ли се? Тези неща се разкриват на мига и никакви мисли, не трябва да спират това. Аз кучето си не мога да ударя, а някакви удрят жените си... и те си траят.... Пълен абсурд! Действай, полиция, прокурор, съд развод и да гние сам до края на живота си! В момента дори според законите си съучастник в престъпление, като прикриваш такова. Защото това е и престъпление.
Хора вземете се в ръце, как може такова нещо?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 905db2ba4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Именно заради детето си трябва да направиш нещо по въпроса. Единственото нещо от, което трябва да се срамуваш е, че го търпиш тоя изрод. Отивай смело в полицията. Сигурен съм, че детето ти ще ти бъде благодарно един ден за това.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 95bf9873c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ще кажа само, че имам приятелка - българка, която отскоро живееше в Германия. Запозна се с един пич, всичко точно, роди и тормозът започна. Водил си е проститутки вкъщи, докато тя е била в другата стая с детето, посягал и е, не и е давал да излиза... Изобщо пълен ад. Звъннала е на полицията и веднага са и намерили дом и работа в друг град, а него са го съдили - лежал е в затвора, доколкото знам след това.

Бягай от този мъж, търси помощ, бори се. Никой няма право да ти посяга или да те наранява по какъвто и да било начин - психически, физически, няма значение. Каквито номера знаеш, звъни и ще ти помогнат. Ако днес те бие, представи си какво може да стане утре!

Доколкото до сина ти - вече не е малък, сигурна съм, че забелязва какво ти причинява баща му. Вярвай ми, така също се травмира достатъчно много, а и какъв пример е това за него? Ако търпиш и не даваш явни сигнали, че този побой е в тотален контраст за едни нормални отношения между двама души, то не се изненадвай, ако след време детето ти се отнася по същия начин със своята приятелка/жена. ;)

Кураж! Има кой да те защити в Германия, вярвай ми!

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a00e5ba1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ама как така ще те е срам бе? Отиваш и това е!! Направи го бързо ако не искаш това да продължава още дълго! Как въобще позволяваш на този извод да ти причинява това? Защо го прави каква е причината? Пие ли мъжът ти? Какво? Трябваше да напишеш един случай поне. Това за мен не е мъж, а компленсирано подобие на такъв, което се опитва да показва колко е ”велик” с това, че удря човек по слаб от него? Да си мислиш, че да посягаш на жена е велико е все едно да се хвалиш, че си богат с фалшиви пари..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: e15d805052
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   А, да ти е минавало през ума, че трябва да се разведеш? Или мислиш, че ще отидеш в полицитята, те ще го помолят да спре и той ще те заобича пак? Не, няма! Най-много, при следващия бой да те утрепе пред сина ти.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 041fac23d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Щом мъж има смелостта да удари жена значи не е никакъв мъж. Доста е жалко. Но ако нещата ескалират ще трябва да отидеш в полицията. Опасно е за теб.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ff5926b30a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не трябва да те е срам - него трябва да го е срам, че посяга на жена. Синът си можеш да го травмираш, ако разбере как те бият, а ти седиш и мълчиш. Следващия път като те набие едно хубаво, отиваш и си вадиш медицинско и бегом в полицията - даже по-добре, че си в Германия, там ще го заключат или ще ти издействат ограничителна заповед. Смело отивай, срам е да го търпиш този изрод - в Германия ще те защитят, не бой се.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 86ef5a42d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Ако наистина си влюбена в него се примири-любовта прощава всичко.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 730ea5b07e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Как да те мотивираме? Ти вече си направилй първата крачка и споделяш тук. Ще ти споделя как аз мотивирам себе си за разни значими неща. Представям си, че съм стара и животът ми свършва. Умираща правя равносметка за целия си живот, какво съм направила и какво не, грешките, уроците и успехите. Изведнъж осъзнавам, че съжалявам единствено за пропуснатите възможности и за нещата, които не съм направила. Един ден зная, че със сигурност ще съжалявам за отказа да направя усилие да променя нещо. Отказ да помогна на себе си и детето. Ще можеш ли един ден ти да си простиш, че не си помогнала на себе си и сина си? Ще простиш ли, че губиш времето в срам и страх, без за опиташ да се спасите? Ще си простиш ли, че избираш да скриеш синините вкъщи, вместо да излезеш и да ги покажеш на полицията и съда? Всеки ден, всеки час, всяка минута имаш нова възможност за действие. Никой не казва, че ще е лесно. Никой не казва, че ще стане без грешки. ВВажното е да започнеш и да не се откажеш. Един ден ще погледнеш назад и ще кажеш защо чаках толкова. Казвам ти го като жена, която е израстнала в такава среда и се учи да рискува.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1ddefc09d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ако мъж посегне на жена веднъж, той спира да бъде мъж и се превръща в нищожество! Не се срамувай от това да отидеш в полицията и да подадеш жалба, защото днес ще е шамар, утре побой, а скоро... много по-лошо, уважавай себе си и помни, че най-на пред ти си жена и имаш права... оплачи се на полицията няма да съжаляваш, а що се отнася до детето ти нали не искаш един ден да взима пример от баща си... пред очите му ли той те бие, защото ако е така синът ти вижда как мъж прилага физическо насилие над жена безнаказано и след време ще си помисли, че щом баща му не е бил наказан за постъпките си тогава и той няма да бъде наказан сега!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: e76cfa3f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз не мога да разбера защо те е срам. Не е ли по- срамно, това, което ти се случва и че търпиш? Никоя жена, не заслужава да бъде бита, каквото и да е направила!

А на сина си какъв пример даваш? Че трябва винаги, да търпи, несправедливостите в живота и да бъде мачкан? Да няма грам достойнство, както е била и майка му?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9528d98edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Няма от какво да се страхуваш - взимаш си детето и отиваш в Дом за Жени ( Frauenhaus ). Оттам ще задействат всичко, мъжът ти ще бъде изгонен от общото жилище, ще получи заповед да не те доближава и ще го скъсат от разпити в полицията. Обади се на полицията, те ще ти кажат адреса на близкия дом за жени, адресите са тайни, за да не идват там мъжете.
Бъди сигурна, че ще ти помогнат.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 78e105cae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Я престани с твоите измислени истории. Съпругът и я биел и тя се срамувала да иде в полицията и то в Германия, представете си. Къде те бие по тялото ти, само по невидимите части ли. Ако той наистина те бие той ще те удари по лицето за да ти дойде акъла и ако имаш синини там синът ти вече ги е видял, та какво ни говориш, че ще го стресираш. Съпругът ти българин ли е или немец. Ако е немец той никога няма да те удари, но дори и българин да е и той няма да те удари в Германия. Явно историята ти е измислена само и само да очерниш мъжете. Престани с твоите измислени истории. Ти си жена мъжемразец. Засрами се най-после

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ea39b3cf51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Преди месец пак имаше подобна история за жена тормозена от съпруга си с 15 годишен син. Вече се замислям дали тези истории не ги пише един и същи човек без работа който се чуди как да си разнообразява скучното ежедневие.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: dd8e06ceb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ти не се обаждай бе номер 16 откъде накъде ще се засрами, Жената иска съвет а не нападки. Мъж съм и знам какво преживява жената, Аз никога не бих посегнал на жена.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b4180b32a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   А бе номер 16, ти в кой свят живееш? Немец нямало как да удари, българин нямало как? Ти на 5 ли си? Или познаваш само 5 човека? От всички страни, раси и религии има добри и лоши хора, вършещи добри и лоши постъпки. Подкрепям номер 1, прочетете коментара и няколко пъти. Възползвайте се от това, че сте в Германия, няма страна с по-добра социална политика, ще ви помогнат и с временно жилище, и с защита, и с адвокат.

Номер 1, много си мъдра, имаш подход, благодаря ти за написаното, припознах се в него и ще ми бъде полезно! Благодаря

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 78e105cae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   До Н. 17. Прав си, че всички тези истории ги пише един и същ човек-жена, стара баба. За нея най-голямото удоволствие е да пише измислени истории.
Н. 18. Тя трябва да се засрами да измисля истории. Зная коя е авторката и ти казвам, че историята е измислена. Тя дори не е омъжена, а е самотна старица.
Н. 19. Ти и н. 18 сте много наивни. Не ви знам възрастта, но сте наивни като деца. Вие вярвате на всичко написано, а минава ли ви през мисълта, че много автори лъжат, както и тази авторка. Знаете ли колко много истории е написала тази авторка. Как ще знаете!!!

 
  ...
преди: 6 години, 9 дни
hash: d8f90150b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Автора - историята е истина. Да и предишната с 15 г. Дете и мъж побойник е моя. Човек се върти в омагьосан кръг и търси подкрепа. Благодаря на всички от сърце с позитивни и подкрепящи коментари. А онези дето казаха , че историята е измислена- нека Бог ви даде чувство та да се научите кога безпомощен малтретиран човек търси подкрепа. Още се въртя в тази безизходица. Жал ми е за детето. То му казва ,, Татко'' и го обича. Жертва съм да! Още не мога да се измъкна от лапите на този изход.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 дни
hash: d8f90150b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Жените преживели този кошмар разбраха, че историята е истинска. Благодаря безкрайно на всички подкрепили ме! А тези с фантазиите за баби и 18 годишни явно живота им е хубав и сит гладен не разбира. Ако и вие бяхте пребивани и тормозени щяхте да бъдете по други когато пишете тук. Аз имам нужда от помощ. Добър човек съм Съпругът ми е зъл и лош. Беше алкохолик. Вече не пие. Но сега ме тормози и психически и физически. Знаете ли какво е нещастник да си излива комплексите върху по слаб в случая жена, която търпи всичко заради рожбата си!!! Биха го разбрали добрите хора и тези, които са изживели този ад!!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 дни
hash: 88661a3048
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Мисли точно за детето си. Това ли искаш да вижда? Как баща му ползва майка му за боксова круша. И какъв пример му даваш? Че е напълно ОК да биеш партньора си? Е, после не се чуди ако някой ден и той на свой ред бие приятелката си. Това е видял и на това се е научил. Така, че ако ти е все едно какво ще стане с теб, поне мисли за него и за това какво научава той са отношенията в семейството.

 
  ...
преди: 6 години, 6 дни
hash: f247ca6438
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Ако при някоя от следващите ексцесии, извергът, който наричаш съпруг, те убие какво се случва с детето ти авторке?
Не просто ще остане сирак с баща затворник в чужда държава, а такъв зверски комплекс за вина ще му натресеш, че не е успял да защити майка си, че не само детството, а целия му живот ще опропастиш.
За да предотвратиш това, по-добре вземи спешни мерки и се възползвай от предимствата на страната, в която живееш.
И той едва ли е толкова привързан към баща, който системно пребива майка му. По-вероятно е сам да се чувства безпомощен в ситуацията.

 
  ...
преди: 6 години, 4 дни
hash: 3a189678d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Имаше една тема, в която авторът споделя, как жена му посяга на детето и получи нападки и хули, че видите ли, той бил виновен. А тук всички плачат за авторката и обясняват какъв бил мъжът ѝ. Явно и у нас, като на запад, мъжът е лошият по подразбиране.
По темата: госпожо, насилието е недопустимо, без значение дали насилникът е мъж или жена. Каквито и проблеми да има съпругът Ви, това не го оправдава. Човек, който посяга на семейството си, не заслужава уважение. И със съжаление трябва да ви кажа, че насилницие в 90% от случаите не се променят, а в останалите 10 го правят единствено ако те решат - друг човек не може да те промени.
Но тук идва и Вашата отговорност - да пресечете това недопустимо поведение. Не мога да кажа, че Ви разбирам, не съм живял Вашия живот, но съм бил жертва на насилие от страна на родителите си като дете - докато не пораснах достатъчно и не започнах да се защитавам. Не съм в главата Ви, няма как да знам точно какво Ви е, но се надявам да намерите сили да се изправите срещу насилника. По-добре от мен знаете как да подходите, в Германия има силни работещи институции срещу домашното насилие. Често пъти жертвите се привързват психологически към насилника и дори след като са го напуснали, се връщат при него. Трябва да осъзнаете това и да не го допускате.
Казвате, че оставате с него заради сина Ви. Помислете пред себе си - това ли е истинската причина или е оправдание. За сина ви е пагубно да расте в подобна среда. Единият вариан е да вземе пример от баща си, да се отнася така с жената до него и неговите деца да страдат. Това ли искате? Другият - да бъде страхлив и затворен и всички да го мачкат - даже по-лошо. За негово добре - махнете се и двамата.
Казвате, че Ви е срам, но според мен съпругът Ви трябва да се срамува. Единственото, от което мисля, че трябва да се срамувате, е че не вземате мерки, а търпите това. Но можете да промените положението. Моля се да успеете!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 дни
hash: 2d1d9952a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Трябва да вземеш мерки, най-вече за доброто на детето ти. Той със сигурност знае какво се случва и това, че трябва да търпи тези неща в дома си, го травмира много. Ти може да не го забелязваш, но е така. Това, че живеете в Германия е положително, защото полицията и социалните служби ще ви защитят, ако се налага ще ви изпратят и в защитено жилище. Не трябва да търпиш този тормоз повече, вземи мерки! Замисли се и над това - днес бие и наранява теб, а утре? Ако посегне на сина ти? Шансът това да се случи е доста голям.. Търси помощ и спаси себе си и синът си!

П. с. момиче съм, 16 години, живеещо в Германия, преживяло домашно насилие и тормоз от баща си

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker