Моята личност и мнение = семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моята личност и мнение = семейство
преди: 6 години, 13 дни, прочетена 1628 пъти
Цял живот живея в някакъв илюзорен свят.
Ние сме многодетно семейство и общо взето винаги е било мама меси, тате носи. Родителите ми имат хубава работа, винаги сме били заедно на всякъде.. "идилия" - привидна.
Докато бях с родителите си, вкъщи или където и да е, живота и хората около мен ми бяха чужди. Чудих се как приятелите ми все не се разбираха с техните, чудих се как пък така хората нямат пари, чудих се защо всички искат да се изнесат от дома си, защо хората са толкова злобни... Е сега ги разбирам.
Сега съм на 18 - последна година в у-ще. Тази година всички започнаха работа, а аз им се чудих що не си седят вкъщи и не учат. Е аз го правех и какво? Живота ми е хубав, имам хубав дом и "семейство" - ми не. Ще вляза в университета, в който искам и какво.. родителите ми вече са намерили къде ще работя- абе начертали са всичко в живота ми.
Живея под тотална диктатура. Баща ми е полковника на семейството при него трябва да ходиш на пръсти иначе ще си пребит и смазан психически, а мама е безгласна. Вкъщи от 4-те деца от мен се изисква най-много. Баща ми пред всички обяснява, че съм отличничката му, детето на тати, или в превод " безхарактерното дете, което контролира с лекота. "
Нека да ви кажа как преминава нашата седмица. Полковника прави закуска, ако не станеш в определен час - лошо ти се пише. От там кой на училище или работа. После се прибираме всички на обяд няма как да го пропуснеш. Мама е сготвила задължително нещо вкусно, иначе лошо.. Ако мама не е сготвила шефа става раздразнителен и е вероятно някой от нас децата да изяде някой шамар или крясък.
След обяд се виждаме чак на вечеря като през деня шефа ни е написал задачи за деня и проверява дали сме ги свършили. Ако не... Не знам какво ще се случи, но не искам и да знам.
След вечеря всички освен брат ми, той се изнесе вече разбирам защо, играем шах и си разказваме как ни е минал деня.. След това всички по леглата, или кой каквото иска прави.
И така цяла седмица. Уикендите работим на вилата и ако някой не отиде, Трябва ПИСМЕНО да заяви каква е причината, иначе нямаш пари цяла седмица.
Та така е при нас..
До какво води това... Другите деца май са се съхранили някак си, но аз не.
Не мисля, че имам мнение или знам какво мисля. Нямам свое мислене имам това на баща си.
От скоро попаднах в компанията на различни хора, започнах да свиря и тези неща ме промениха коренно. Започнах да мисля като себе си, замислям се какво искам АЗ, коя съм аз. И изводите ми са, че не искам да уча изобщо висше, не искам да се омъжа и за готвя на съпруга си Като майка си. НЕ желая повече да живея под някакъв режим.
Знам, че всеки живее в някаква рамка, но искам да изградя своя собствена, а не тази, която родителите ми искат за мен.
В моето семейство, има правила и ако кажа на баща си, че не искам да уча висше.. Сигурно ще ме прати на пансион някъде.
От скоро станах малко по - суетна. Излизам с едно момче, което ми показа колко е хубаво да си себе си. Покрай него започнах да се интересувам от музика, книги, а не само от училище и успех. Вече идеята да угаждам на баща си ми изглежда АБСУРДНА.
Мечтая за свобода... мечтая си да стоя в парка в Неделя и да се разхождам, но за баща ми това е изгубено време. Ако разбере, че не ходя на училище, за да съм в парка с някакви келеши, така нарича той почти всички мои връстници.. ще се разочарова и както казах.. ще наложи още по - тежка диктатура.

Това е моята рамка. Исках просто да споделя на някого.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 12 дни
hash: 78fc72b18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да си независим върви ръка за ръка с това да си изкарваш сам прехраната и да не разчиташ по никакъв начин на родителите си... Ако желаеш да правиш каквото си искаш намери начин да не си финансово зависима от тях и се изнеси.

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 555aa54a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Винаги можеш да се изнесеш, ако можеш да се издържаш. А да знаеш, че не всички мъже са такива. Ако намериш правилния не го оставяй, че това да имаш твое семейство е най-хубавото нещо не света.

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: c75f0a3923
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не разбрах какво точно е диктатурата ти? Татко прави закуска очаква от майката да направи обяд, направили са режим на вечерни семейни събирания, родителите ви всяка вечер намират време да ви обърнат внимание и ви оставят свободно време след това, изискват уикендите да помагате на вилата- вероятно става въпрос за уикендите на топлите месеци от април до септември, желаят децата им да се образоват колкото е възможно повече, живеете без лишения от дрехи, джобни или храна. Така че не разбирам какво искаш, ако искаш родители които да не ви обръщат внимание, да живееш в лишения, вероятно искаш да не помагаш с труд на семейството, мечтаеш за баща алкохолик и майка която да обръща по голямо внимание на маникюра си от колкото на децата си, това ли искаш, не разбирам. опиши според теб как трябва да се държи баща на 4 деца, как трябва да се подреди седмицата на семейството и кой да ходи на вилата през уикенда? А сетих се имаш приятел а дойде април трябва да помагаш на вилата а нямаш извинение да отсъстваш уикендите. Искаш семейството да работи на вилата без теб но да се ползваш наравно с благата от труда им, да не си лишена от джобни или салатата която са отгледали, как беше поговорката "На работата лекото на баницата мекото". Вижда се че не те сърбят ръцете за работа а те е засърбяло п***то, ама няма начин да се измъкнеш и обвиняваш грижовни родители в диктатура.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 12 дни
hash: 396551ebb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Направи 18 и се изнасяй с гаджето. Висше горещо ти препоръчвам - висшето означава по-добре платена работа, което означава финансова свобода от родителите ти, дори от мъжа ти, нали това искаш? Не се отказвай да имаш семейство заради лудия си баща, не навсякъде мама е слугиня, а тати работи - аз и приятелят ми работим и двамата за почти равни заплати (моята е малко по-висока в момента, но колелото се върти) и чистим и готвим заедно, защото обичаме домашния уют. Моите колеги пък плащат на чистачка да им чисти и ядат по заведения. За да си позволиш този начин на живот, трябва висока заплата, а за това - висше и задължително английски :). Не позволявай на родителите си да ти съсипват живота, бягай далеч.

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: c3e56beb5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ми намери си работа и се изнеси. След като си пълнолетна баща ти няма законово право да ти налага каквото и да било. Просто трябва да започнеш сама да си изкарваш парите.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 дни
hash: 611b5666ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря на всички за коментарите. Това, което най-много ме тревожи е , че налагат своето мнение за всичко. Просто исках да споделя с някого , защото познатите около нас и приятелите ни виждат само красивата опаковка на семейството ми, но не и проблемите ни и нямам с кого да споделя. Разбирам , че няма от какво да се оплаквам - номер 3, но не си с моите проблеми , така че не съди мен или когото и да е.
Благодаря отново!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 дни
hash: f901d5d177
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вие от училище ли бягате за да обядвате у вас!??

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: bc480dabb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 7, не но всички хранения са съобразени с времето на всички ни.

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 06762dc62b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Има от какво да се оплакваш, авторке. Не вярвай на хейтъри и на завистници (завистници, понеже каза, че сте заможни), които просто са си поставили за цел да убеждават хората, че не заслужават да си търсят щастието.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 дни
hash: 7109e36fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 3 е много ограничен, не му обръщай внимание на глупостите, които надраска. Децата не са притежание на родителите и не са им прислуга. Много ясно, че за теб е по-добре да комуникираш с хора на твоята възраст, не с мама и тате и не си длъжна да си им роб на вилата, както са били преди 200 години по селата. И твоето време ще дойде да имаш семейство и отговорности. Дължиш да осигуриш добър живот на децата си, не на родителите си. Колелото се върти. Тази дисциплина е по-лесна за тях, но на теб ти пречи да се развиеш като самостоятелна и независима личност. Не разбирам родители, които искат децата им да са послушни, да нямат собствено мнение и само да слушат и изпълняват. После какво ще стане като се изнесат? Ще ги тъпчат в работата, ще ги тъпчат и вкъщи и никога няма да са щастливи и успешни. Да не говорим, че такива диктатори се месят после и в семействата искат да командорят и много разводи се случват заради тях. Запиши се в университет, намери работа и се изнасяй :).

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 дни
hash: 611b5666ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 9 и 10... Благодаря ви искрено, че сте адекватни и разбирате реално проблема.
Всички ми помогнахте много, Благодаря ви!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker